Laney Cub 10

NoIzY

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Γεια χαρά! Τον έχει ακούσει κανείς τον ενισχυτάκο από κοντά να μας πει καμιά άποψη?

Στην Αθήνα υπάρχει πουθενά να τον ακούσουμε?

Τον άκουσα στον ΝΑΚΑ της Αγ.Παρασκευής μαζί με τον 8 ο οποίος ειναι πολύ λίγος...ο 10 είναι πιο συμπαθητικός θα έλεγα(προσωπική άποψη) με πολύ καλό καθαρό και πολύ λίγο Drive(μέχρι Βlues)...δεν τον δοκίμασα με πεταλάκι μπροστά αλλά για practice στο σπίτι μου ακουστηκε καλός....

Πιο πολύ με ενδιαφέρει το καθαρό του αλλά και το headroom που μπορεί να δώσει..

Να φανταστώ ότι στον Νάκα στην Αθήνα θα υπάρχει?

(αν ξέρει κανείς και για Περιστέρι ακόμα καλύτερα)

Καλησπέρα σε όλους

Ανασύρω ξανά αυτό το θέμα για να μην ανοίξω καινούργιο. Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα ενισχυτή εως 200 ευρώ ο οποίος να είναι αξιοπρεπής για πρόβες σε εσωτερικό χώρο και για πιθανή χρήση σε μικρό live. Κυρίως όμως για χρήση σε εσωτερικό χώρο (π.χ. διαμέρισμα ).

Η πρώτη μου σκέψη πήγε -μετά μια σειρά καλών κριτικών- στον VHT special combo 6 ο οποίος στο Θωμά πάει 138 ευρώ αλλά δυστυχώς δεν βλέπω να υπάρχει και απ ότι πληροφορούμε υπάρχει γενικευμένο πρόβλημα στις παραγγελίες του εν λόγω μοντέλου... anyway...

Λοιπόν, ο ενισχυτής που βρίσκω ως εναλλακτική είναι ο λαμπάτος Laney cub 10,  10 watt 10'' ηχείο κλπ. Υπάρχει κάποια σχετική εμπειρία - άποψη για τον εν λόγω ενισχυτή ?

Μήπως σε αυτά τα λεφτά αξίζει περισσότερο κάποιος τρατζιστοράτος ? (λαμπάτο δεν βρήκα άλλον) δεδομένου ότι λίγη "σκληρή" hardrock βρωμιά είναι επιθυμητή ? .  Χρησιμοποιώ ήδη πεταλιέρα (tonelab) και όπως είπα ο ενισχυτής προορίζεται για κύρια χρήση σε κλειστό χώρο και budget όχι πάνω από 120 εως 200-210 ευρώ.

Καμιά πρόταση ?

ευχαριστώ

Νεκρανάσταση προς οικονομίαν χώρου...

Έχει αλλάξει κανείς μεγάφωνο στον Laney Cub 10; Σκοπός μου είναι να "καθαρίσει" ο ήχος του (κυρίως από αυτή τη διάχυτη "μπασίλα") και ιδανικά να αυξηθεί η έντασή του. Τώρα φοράει το μαμίσιο μεγάφωνο (Celestion tube 10, κεραμικό 30W).

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
theStratWithin είπε:
Νεκρανάσταση προς οικονομίαν χώρου...

Έχει αλλάξει κανείς μεγάφωνο στον Laney Cub 10; Σκοπός μου είναι να "καθαρίσει" ο ήχος του (κυρίως από αυτή τη διάχυτη "μπασίλα") και ιδανικά να αυξηθεί η έντασή του. Τώρα φοράει το μαμίσιο μεγάφωνο (Celestion tube 10, κεραμικό 30W).
ποτε τον πηρες τον ενισχυτη? εγω τον εχω κανα διμηνο και φοραει μεγαφωνο HH. λαμπες εχεις αλλαξει? Και σε μενα εχει μια αρκετη μπασιλα αλλα οχι κατι ενοχλητικο, εχω το tone στο 8 συνηθως (ωρα 15:00) γενικα παντως εχει πολυ γλυκο ηχο αυτος ο ενισχυτης με ωραιο καθαρο και αδιαφορο gain, οποτε εγω λεω να αλλαξω καποια στιγμη τις λαμπες προενισχυσης με κατι αλλο που να μη βρωμιζει τοσο γρηγορα.

Μόλις τον πήρα μτχ από ένα παιδί που τον πήρε καινούριο το καλοκαίρι του '14.

Με έχει εντυπωσιάσει ο ενισχυτάκος! Χτες κάθησα όλη μέρα στο σπίτι κ τον έσκιζα!  ;D Πραγματικά πολύ ωραία καθαρά, και πάει ωραία με τα πετάλια μου -με το delay στα καθαρά κ το proco rat για ωραία marshall βρωμιά που μου θυμιίζει gain stage ενισχυτή (καθαρίζει ωραία κ με το volume της κιθάρας).

Δεν έχω αλλάξει λάμπες, φοράει ακόμα τις μαμίσιες (Ruby tubes). Αλλά σκέφτομαι ν'αλλάξω πρώτα ο μεγάφωνο γιατί υποψιάζομαι ότι θα κάνει μεγάλη διαφορά. Σκέφτομαι να βάλω κάτι πιο καθαρό, με λιγότερα μπάσα (ίσως κ περισσότερα watt).

Στο ίντερνετ έχω δει κάποιες προτάσεις αλλά πρόσβαση εδώ (χωρίς να πληρώσω κερατιάτικα μεταφορικά) έχω βρει μόνο σε Jensen, που υποτίθεται ότι είναι καθαρά, αλλά είναι χαμηλά watt και δεν είμαι σίγουρος για το ηχόχρωμα στα βρώμικα (θέλω marshall φάση).

Πάντως η μπασίλα με ενοχλεί αρκετά με το δικό μου μεγάφωνο τουλάχιστον. Ούτε με το tone του, ούτε με πετάλι eq σώζεται η κατάσταση. Τον δοκίμασα κ σε συνθήκες μπάντας και κάπου με "έχανα" κ πιστεύω ότι φταίει αυτή η μπασίλα.

Τι λάμπες λες να βάλεις; Καμμιά 12at7 ή απλά άλλη μάρκα;

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Γεια χαρά! Τον έχει ακούσει κανείς τον ενισχυτάκο από κοντά να μας πει καμιά άποψη?

Στην Αθήνα υπάρχει πουθενά να τον ακούσουμε?
Τον εχω αγορασει δυο φορες για practice amp στο σπιτι.Δυστυχως με θυρια στο σπιτι δεν γινεται να παιξεις.

Με αυτο παιζω αυτην την σπιγμη βαζοντας μπροστα ενα bogner red..γ@αμαει!!!

Καλουτσικο καθαρο και παιζει πολυ καλα με πεταλια.Μην περιμενεις πολλα ...απλα παιζει καλα για το σπιτι.

Εχουνε ενα θεμα με το τροφοδοτικο ομως..για μενα μην τον παρεις.

Υστερα απο ωρα παιξιματος αρχιζει και κανει ενα "βζζζζζζζζζζζζζ"

Και τους δυο ενισχυτες που ειχα το κανανε.....σπαει νευρα..

Εχω ακουσει οτι κατι πρεπει να αλλαξεις γιατι απο την μανα του το κανει.

Τωρα μην με ρωτησεις τι...δεν ξερω...

Παντος παιζει πολυ καλα για το σπιτι εαν και το 10 ηχειο με ψιλοξενερωνει.

Βολευει για να παιζεις σε διαφορετικα δωματια στο σπιτι η και σε φιλους.

Εγω φαντασου το ειχα πουλησει και το ξαναπηρα..πολυ βολικο.

Εαν παιζεις γκαζια δεν το ακους καν.. ;D ;D ;D ;D ;D

Ρε συ soto...Μόλις απάντησες σε ερώτηση του 2009!

sotos9 είπε:
...απλα παιζει καλα για το σπιτι.
Εγώ ευελπιστώ και για live, εφ'όσον του καθαρίσω λίγο τον ήχο/ανεβάσω λίγο την ένταση. ΜΟυ φαίνεται αρκετά δυνατός.

Εχουνε ενα θεμα με το τροφοδοτικο ομως..για μενα μην τον παρεις.

Υστερα απο ωρα παιξιματος αρχιζει και κανει ενα "βζζζζζζζζζζζζζ"
Και μένα το κάνει. Ειδικά με πετάλια/τροφοδοσία πεταλιών στο ίδιο πολύμπριζο.

Εαν παιζεις γκαζια δεν το ακους καν.. ;D ;D ;D ;D ;D
Αν εννοείς ότι δεν κάνει για γκάζια, διαφωνώ. Έχει εντυπωσιακά σφιχτά μπάσα και με πετάλια μου βγάζει τέλεια marshall βρωμιά. (Εκτός κι αν εννοείς για μεταλλιές.)

Αν εννοείς ότι δεν κάνει για γκάζια, διαφωνώ. Έχει εντυπωσιακά σφιχτά μπάσα και με πετάλια μου βγάζει τέλεια marshall βρωμιά. (Εκτός κι αν εννοείς για μεταλλιές.)

οχι οχι δεν εννοω αυτο....παιζει πολυ καλα με πεταλια.

Δεν ακους το "βζζζζζζζζζζζ" που κανει το τροφοδοτικο υστερα απο αρκετη ωρα οταν παιζεις με πεταλια.

Αυτο ηθελα να πω. ;)

συμφωνω ...με τα bogner μπροστα σπερνει.. marshaλοκατασταση ..εχω το blue και το red...για πολλα γουστα.

το εχω δοκιμασει με πολλα πεταλια,με ολα επαιζε καλα.

Επανέρχομαι στην ερώτησή μου περί αλλαγής μεγαφώνου στον Laney Cub 10...

Είμαι ανάμεσα σ'αυτά τα δύο

http://www.jensentone.com/mod_series/mod_10_70

http://www.jensentone.com/jet_series/electric_lightning_10

με σκοπό

1) ν' αυξηθεί η ένταση του ενισχυτή (ιδίως στα καθαρά) με σκοπό τα live.

2) να "καθαρίσει" ο ήχος απ' τη μπασίλα/μουντίλα, να γίνει πιο λεπτομερής.

Το πρώτο (μάλλον) καλύπτεται με την παραπάνω sensitivity (94 stock vs 98 κ 97 αντίστοιχα)

Για το δεύτερο ήθελα καμμιά γνώμη από χρήστες αυτών των μεγαφώνων. Το mod 10-70 στο the gear page μια σειρά χρηστών το παρουσιάζουν σαν το τέλειο μεγάφωνο γι'αυτό τον ενισχυτή (http://www.thegearpage.net/board/index.php?threads/upgrading-a-laney-cub-10-tube-amp.1113541/), αλλά η jensen το χαρακτηρίζει σαν σκοτεινό κ παχύ κ σκέφτομαι μήπως το Electric Lightning που χαρακτηρίζεται σαν bright κάνει καλύτερα τη δουλειά που θέλω. Από την άλλη το mod έχει κ 1 db παραπάνω sensitivity κ 20 περισσότερα βαττ...  :-\

Αυτό που λες με τα dB δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται.

Αν προσέξεις τα γραφήματα με τις ευαισθησίες του καθενός, θα δείς ότι  στα 2,5 περίπου ΚHz αυτό που "φαίνεται" να έχει μικρότερη ευαισθησία, στην πραγματικότητα δίνει 6-7dB παραπάνω. Στις προηγούμενες συχνότητες 1ΚHz-2,5ΚHz το αλλο δίνει ελαφρά περισσότερα dB.

Προφανώς θα ξέρεις ότι τα dB αυξάνονται με αριθμητική πρόοδο ανα 3 (3-6-9 κλπ) ενώ τα watt με γεωμετρική(1-2-4-8 κλπ).

Δηλαδη χρειάζεσαι  1w για 103dB, 2w για 106dB, 4w για 109dBdB, 8w για 112, 16w για 115dB και 32w για 118dB.

Με τα ίδια watt στο 2ο μεγάφωνο φτάνεις στα 124 dB(για τη συγκεκριμένη συχνότητα).

Οπότε εσύ που ξέρεις τι παίζεις και περίπου σε ποιές συχνότητες, αποφασίζεις ποιό προτιμάς.

theStratWithin είπε:
2) να "καθαρίσει" ο ήχος απ' τη μπασίλα/μουντίλα, να γίνει πιο λεπτομερής.
Εχεις δοκιμασει να αλλαξεις την αποσταση του απο τον τοιχο. Π.Χ. τον εχεις βαλει στο κεντρο του δωματιου?

@giorgosc

Πράγματι, το mod 10-70 φαίνεται να δίνει περισσότερα db στην περιοχή 670Hz - 2kHz, ενώ το EL να δίνει περισσότερα db μετά τα 2,2 kHz. Αυτό πώς μεταφράζεται ηχητικά; (Δηλ. σε ποιές περιοχές είναι τα μπάσα-μεσαία-πρίμα; )

Βρήκα και γράφημα για το μαμίσιο μεγάφωνο

https://www.tubesandmore.com/sites/default/files/associated_files/p-a-tube10.pdf

(το οποίο εκ πρώτης μελέτης, σε σχέση με τα δύο jensen, καταλαβαίνω να υστερεί περισσότερο στα μπάσα παρά στα πρίμα, οπότε ίσως το EL να είναι καλύτερη επιλογή (; )).

Αυτό με τα watt κ τα db δεν το κατάλαβα. Στο γράφημα του EL βλέπω μια κορυφή 109 db στα 2667 Hz. Πάει 2w-112db/4w-115db/8w-118db ; Ηχητικά τι διαφορά είναι τα 3 db;

@digisilence

Ναι, ναι, και χωρίς τοίχο πίσω του, και να με κοιτάζει κατά πρόσωπο (ή μάλλον, κατά ώτα). Έχει θέμα κι ελπίζω να διορθώνεται μεγαφωνικώς γιατί κατά τ'άλλα μ'αρέσει ο ήχος του, είναι ελαφρύς σαν πούπουλο και παίρνει υπέροχα τα πετάλια μου.

Αν παιζεις με διπλους, να τολμησω (παροτι ανεφερες οτι δοκιμασες eq) ειτε ενα ηπιο treble booster ειτε ενα passive high pass filter (ενας πυκνωτης ουσιαστικα, εγω το εχω βαλει στη στρατ μου μιας και ειχα και γω θεμα με τα μπασσα) ωστε να φας μπασο πριν χτυπησεις την προενισχυση του ενισχυτη. Ειδικα το τελευταιο ειναι κατι πολυ απλο που μπορεις να δοκιμασεις, αν ημουν αθηνα θα το τεσταραμε πολυ ευχαριστως, ειναι τεστ του ενος εσπρεσσο :)

theStratWithin είπε:
@giorgosc

Πράγματι, το mod 10-70 φαίνεται να δίνει περισσότερα db στην περιοχή 670Hz - 2kHz, ενώ το EL να δίνει περισσότερα db μετά τα 2,2 kHz. Αυτό πώς μεταφράζεται ηχητικά; (Δηλ. σε ποιές περιοχές είναι τα μπάσα-μεσαία-πρίμα; )

Αυτό με τα watt κ τα db δεν το κατάλαβα. Στο γράφημα του EL βλέπω μια κορυφή 109 db στα 2667 Hz. Πάει 2w-112db/4w-115db/8w-118db ; Ηχητικά τι διαφορά είναι τα 3 db;
Μια χαρα το καταλαβες, ετσι ακριβως παει.

Τι ειναι τα db?

Δες αυτό και θα καταλαβεις:

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%88%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7_%CE%AE%CF%87%CE%BF%CF%85

Τωρα για μπασα, μεσαια και πριμα, ειναι μαλλον υποκειμενικο το ζητημα. Σε γενικες γραμμες και θεωρητικα παντα, τα πριμα ξεκινουν απο τα 5-5,5  ΚHz (αφου εκει γυρω ειναι συνηθως τα crossover των ηχειων). Τα μπασα ειναι λιγες δεκαδες έως (πολυ) λιγες εκατονταδες Hz και ενδιαμεσα ειναι οι μεσαιες συχνοτητες.

Σε γενικες γραμμες παντως, βλεποντας τα γραφηματα (οχι μονο αυτων) των ηχειων, αυτα της Jensen φτανουν μεχρι 7-8 ΚHz αρα ειναι πιο πριμα, ενω της celestion φτανουν μεχρι τα 5 ΚHz, αρα λιγοτερες ψηλες.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back