• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Λαμπατος ενισχυτης κιθαρας-αμεση αγορα

ερχοντε ελλαδα η γερμανια αυτοι???αν οχι' date='γιατι να μπεις στην διαδηκασια ενω μπορεις να παρεις κατι ευκολοτερα απο εδω η γερμανια το ιδιο καλο?[/quote']
Kαλησπερα φιλε μου.Αντιπροσωπος για τους ενισχυτες αυτους ειναι ο ΛΙΟΛΙΟΣ στη Θεσαλλονικη αλλα εγω τον ειδα εδω στην αθηνα στο εξης καταστημα:

The Guitar store

Σουλτανη 4,Εξαρχεια

Τηλ. 2103846200

Εγω καταλαβα οτι ο ηχος που θελω να εχω,βγαινει μονο οταν οι τελικες λαμπες ειναι τυπου 6L6.Τετοιες βρηκα μονο σε mesa boogie(50w) με τον φθηνοτερο να ξεκιναει απο 1700 ευρω και αμεσως μετα ειναι ο Traynor(40w) που εχει 800 ευρω και ο Fender hot road deluxe(40w) στα 700 ευρω.

Αν ξερεις οποιουσδηποτε αλλους ενισχυτες απο 15w-30w που να εχουν τελικες λαμπες τυπου 6L6 πες μου γιατι βασικα μ'ενδιαφερουν λιγοτερο απο 40 watt και καιγομαι για αγορα!

Οι λυχνιες 6L6 βγαζουν το λιγοτερο 20 watt η καθεμια οποτε ειναι αδυνατον να βρεις ενισχυτη 15-30 βαττ με 6L6 :lol:

Για αυτο οι περισσοτεροι low wattage amps φορανε 6V6 ,EL84 :wink:

Στα λεφτα αυτα εγω θα επαιρνα χαλαρα τον Fender Hot Rod Deluxe.

Οι λυχνιες 6L6 βγαζουν το λιγοτερο 20 watt η καθεμια οποτε ειναι αδυνατον να βρεις ενισχυτη 15-30 βαττ με 6L6 :lol:
Από μόνη της μια 6L6 βγάζει γύρω στα 11-13 βατ, αν θυμάμαι καλά από τη βιβλιογραφία.

Τα 30 βατ με 2 6L6 θα ήταν πιθανώς εφικτά σε τάξη Α. Αλλά δεν ξέρω κανέναν ανάλογο ενισχυτή.

οχι, η original ηταν 19 βαττ αλλα η ΤΩΡΙΝΗ 6L6GC βγαζει 30

http://en.wikipedia.org/wiki/6L6

ασχετο : ΠΟΙΟΣ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΗΡΘΕ Η ESQUIRE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 :lol:

οχι' date=' η original ηταν 19 βαττ αλλα η ΤΩΡΙΝΗ 6L6GC βγαζει 30
http://en.wikipedia.org/wiki/6L6

[/quote']

I stand corrected! :wink:

Πιθανώς το νούμερο που παράθεσα να αφορούσε ισχύ προ-clipping.

ασχετο : ΠΟΙΟΣ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΗΡΘΕ Η ESQUIRE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 :lol:
8O

Was? Mein Gott! :P

Pm me! :wink:

8O 8O 8O

Τι εγινε ρε παιδια?Εχασα επεισοδια?

Αnyway.

Λοιπον οπως καταλαβα απ'τα παραπανω δεν γινεται να παρω ενισχυτη με τελικες 6L6 σε λιγοτερα απο 40 watts.Τhat's OK.

Τωρα λοιπον που καταλαβαμε ολοι τι ηχο θελω,μπορειτε να μου πειτε πως θα παρω τον συγκεκριμενο ηχο με τις ιδιαιτεροτητες του σε ενισχυτη με λιγοτερα watt ή ειναι αποκλειστικο προνομιο των λυχνιων 6L6?

Παντως οι EL84 που εχω ακουσει δεν μου αρεσουν καθολου.

Υπαρχουν καποιες λυχνιες που να πλησιαζουν τον ηχο των 6L6,ωστε να παρω τον ιδιο ή παρομοιο ηχο δηλαδη,σε λιγοτερα watts?

8O 8O 8O Τι εγινε ρε παιδια?Εχασα επεισοδια?

Αnyway.

Λοιπον οπως καταλαβα απ'τα παραπανω δεν γινεται να παρω ενισχυτη με τελικες 6L6 σε λιγοτερα απο 40 watts.Τhat's OK.

Τωρα λοιπον που καταλαβαμε ολοι τι ηχο θελω' date='μπορειτε να μου πειτε πως θα παρω [u']τον συγκεκριμενο ηχο με τις ιδιαιτεροτητες του[/u] σε ενισχυτη με λιγοτερα watt ή ειναι αποκλειστικο προνομιο των λυχνιων 6L6?

Υπαρχουν καποιες λυχνιες που να πλησιαζουν τον ηχο των 6L6,ωστε να παρω τον ιδιο ή παρομοιο ηχο δηλαδη,σε λιγοτερα watts?
Για μια ακόμα φορά...

Το ζητούμενο για σένα δεν είναι τα βατ per se αλλά η ένταση n'est pas?

¶ρα, γιατί δεν κοιτάς καλέ μου άνθρωπε για κάποιο attenuator ή ενισχυτή με ενσωματωμένο power soak, κλπ, να λύσεις το πρόβλημά σου;; :wink: :D

Αφού τον βασικό ήχο που ζητάς τον έχεις στο μυαλό σου, κοίτα τώρα τι μπορείς να κάνεις για να τον έχεις αξιοποιήσιμο. :wink:

δεν μπορω να καταλαβω με τιποτα την εκφραση αυτη.. :roll: μεχρι στιγμης εχω ακουσει 3 διαφορετικες υλοποιησεις με EL84, και ηταν η μερα με τη νυχτα μεταξυ τους..

πάντως ο traynor που ανέφερς επειδή είμαι θαμώνας στα παιδιά στο guitar store είναι αληθινά καλός ενισχυτής και πολύ all around. βέβαια το κουβάλημα είναι ένα ζήτημα, εδώ εγώ έχω τον ac-15 με alnico blue (τον υπερλατρεύω) και μου φεύγει η μέση!

πάντως αν πας στον traynor δε θα το μετανιώσεις.

ψήσου να σκίσεις λίγο τον ac-15 πάντως, είναι best vfm για μένα.

(κι ο classic 30 ωραίος αλλά άλλη γλύκα το voxάκι!)

ψήσου να σκίσεις λίγο τον ac-15 πάντως' date=' είναι best vfm για μένα.(κι ο classic 30 ωραίος αλλά άλλη γλύκα το voxάκι!)[/quote']
Thanx Telekris.Θα τον κοιταξω απο βδομαδα,ελπιζω.

Βασικά είμαι πάνω κάτω στην ίδια φάση με σένα(ψάχνω λαμπάτο για σπίτι και home studio 600 άντε 650 ευρώ).Μέχρι στιγμής έχω δοκιμάσει

Laney lc-15

Ashdown 20άρη

Carvin Vintage 16

Peavey classic 30

Από αυτούς προκρίθηκαν στην επόμενη φάση ο Carvin και ο Peavey,με τον δεύτερο να προηγείται λίγο επειδή μου αρέσαν περισσότερο τα πετάλια μου σε αυτόν και επειδή όντως είναι πιο all around.Οι άλλοι 2 αππορίφθηκαν σχετικά γρήγορα λόγω του οτι δε με τρέλαναν τα καθαρά τους.Πριν αγοράσω όμως θέλω να δοκιμάσω και τον Fender blues junior για τον οποίο έχω διαβάσει πολύ καλές κριτικές στο harmony central.Πάντως για τον Peavey αν σε προβληματίζει η ένταση μπορείς λογικά να αφαιρέσεις τις 2 από τις 4 λάμπες του τελικού και να τον κάνεις 15άρη

Στον peavey δεν γίνεται να βγάλεις 2 από τις τελικές λάμπες, είναι συνδεδεμένες, ας πούμε για χάριν ευκολίας στην κατανόηση μιας και τεχνικά δεν είναι σωστό, σε σειρά που σημαίνει ότι αν βγάλεις 2 άπλα δεν υπάρχει ήχος! Πάντως σαν χρήστης του classic 30 εδώ και καιρό μπορώ να πω ότι είναι ένας πολύ ωραίος ενισχυτής all around όπως είπες, καλοφτιαγμένος και το βασικότερο ότι με άπλες αλλαγές όπως σε λάμπες και ηχείο, ο ενισχυτής μεταμορφώνεται και ανεβαίνει κατηγορία ηχητικά!! Για να καταλάβεις 3 ηχεία έχουν περάσει από πάνω του (μαζί με το stock το blue marvel, ένα celestion classic lead και ένα eminence wizard που έχω πάνω τώρα), 3 διαφορετικοί ενισχυτές! :D

Επίσης κάλα λόγια έχω ακούσει για τον Laney lc30 που αν και από ότι βλέπω είναι παρόμοιας σχεδίασης με τον peavey άλλα στα σημεία πρέπει να είναι ανώτερος μιας και μια παραπάνω λάμπα προενίσχυσης, ξεχωριστά eq ανα κανάλι καλύτερο Stock ηχείο οπότε άλλη μια επιλογή αυτή (αν και δυστυχώς δεν τον έχω ακούσει από κοντά για να πω παραπάνω) όπως και όπως είπες και ο fender.

Ελπίζω να βοήθησα!

Στέλιος

Πάντως για τον Peavey αν σε προβληματίζει η ένταση μπορείς λογικά να αφαιρέσεις τις 2 από τις 4 λάμπες του τελικού και να τον κάνεις 15άρη

Δεν ρίχνεις όμως σε καμιά περίπτωση την ένταση στο μισό.Απλά πέφτει η maximoum ένταση κατα 3-4 db

θα σου πρότεινα τον vht pittbull super 30 χειροποιητος αμερικάνικος combo με 4 el84, reverb, send - return για τα εφφέ σου, καθαρό (εξαιρετικά) κανάλι και βρώμικο (φαντάσου γκαζομένο marshall) με εχτρα βοοστ foot switch.

Όλα αυτά από 1500ε καινούριος, μόνο 1000ε με ούτε δυο ώρες παίξιμο.

Σόρρυ για την αγγελία - απλά σε περίπτωση που δεν την είδες εκεί που πρέπει. Δημήτρης :wink:

Πάντως σαν χρήστης του classic 30 εδώ και καιρό μπορώ να πω ότι είναι ένας πολύ ωραίος ενισχυτής all around όπως είπες' date=' καλοφτιαγμένος και το βασικότερο ότι με άπλες αλλαγές όπως σε λάμπες και ηχείο, ο ενισχυτής μεταμορφώνεται και ανεβαίνει κατηγορία ηχητικά!! Στέλιος[/quote']
Στελιο να σε ρωτησω κατι,μιας και μου φαινεσαι ο πιο αρμοδιος να απαντησει,θεωρητικα ή και πρακτικα ακομα καλυτερα:

Υπαρχει οποιαδηποτε περιπτωση να φορεσεις λαμπα ή λαμπες( 2) 6L6 στον Peavy Classic 30 ??

Υπαρχει οποιαδηποτε περιπτωση να φορεσεις λαμπα ή λαμπες( 2) 6L6 στον Peavy Classic 30 ??
ΟΧΙ! (Εκτός αν έχεις σκοπό να αλλάξεις τα πάντα μέσα στον ενισχυτή...)

Ενώ από 6L6 μπορείς να βάλεις EL84 με ένα ειδικό socket όπως αυτό

Καλημερα!

Όπως απάντησε ήδη ο φίλος Acanthor, δυστηχώς (ή ευτυχώς :D ) κατι τέτοιο δεν γίνεται, εκτός και αν γίνει κάποιο πολυ σοβαρό modfication στον ενισχυτή που αρα ακυρώνει και την όλη αγορά του. Το αντίστροφο γίνεται (αν και από ότι ακούω υπο συνθήκες πάλι) με την λύση των yellow tubes ώστε να ρίξει τα watt ενός ενισχυτή αλλά και πάλι με αλλαγή στον ήχο οπότε πάλι...μια απο τα ιδία!

Πάντως επειδη σε βλέπω οτι ψάχνεις έναν συγκεκριμένο ήχο τότε η συμβούλη μου είναι να πας σε αντιστοιχές λύσεις και μέτα να βρείς πως θα μπορέσεις να την αξιοποιήσεις καλύτερα, δηλαδή με ενα Attenuetor ώστε να ρίξεις τις εντάσείς χωρις μεγάλες αλλαγές στον ήχο! Γιατι μπορεί να υπάρχουν διάφορες υλοποιήσεις πάνω στο EL84 με διαφορετικό ήχο αλλα ήχο 6L6 (που οπώς λες θέλεις) παίρνεις μόνο απο λάμπα 6l6, μπορεί και να πλησιάσεις κάπως αλλα πάντα κατι θα λείπει απο τον ήχο σου!

Ελπίζω να βοήθησα!

Στέλιος

Καλημερα!Πάντως επειδη ψάχνεις έναν συγκεκριμένο ήχο τότε η συμβούλη μου είναι να πας σε αντιστοιχές λύσεις και μέτα να βρείς πως θα μπορέσεις να την αξιοποιήσεις καλύτερα' date=' δηλαδή με ενα [u']Attenuetor[/u] ώστε να ρίξεις τις εντάσείς χωρις μεγάλες αλλαγές στον ήχο! Γιατι μπορεί να υπάρχουν διάφορες υλοποιήσεις πάνω στο EL84 με διαφορετικό ήχο αλλα ήχο 6L6 (που οπώς λες θέλεις) παίρνεις μόνο απο λάμπα 6l6, μπορεί και να πλησιάσεις κάπως αλλα πάντα κατι θα λείπει απο τον ήχο σου!

Ελπίζω να βοήθησα!

Στέλιος
Σ'ευχαριστω Στελιο.Αυτο εχω καταλαβει και γω.Ενισχυτη με λαμπα 6L6 τελικα,γιατι ολα τ'αλλα ειναι ημιμετρα για την περιπτωση μου,οπως εχω διαπιστωσει..

Αυτο το Attenuetor τι ειναι και ποσο κοστιζει?

O Valve King είναι περίπτωση "δώσε στον λαό φθηνή λάμπα
Δεν ειναι πολυ καλυτερος απο οποιονδηποτε τρανζιστορατο?

Trending...

Νέα θέματα

Back