miii είπε:
να κάνω μια ερώτηση με αυτόν το laney τι παίζει εμπειρία κανείς? γιατι οι line 6 spider μου ακουγονται χάλια μαύρα
http://www.nakas.gr/ecomnakas/nakas2006/Default.asp?Static=243&Product=101390&Category=1785
καμια αντιπρόταση φυσικα απ τον νάκα η απο αλλού που να κάνουν άτοκες?
Μάλιστα, το μεγάλο θέμα line6 και modelling amps... Έχω και line6 φυσικά κι έχω παίξει σε όλα σχεδόν τα μοντέλα της spider ii και iii σειράς.
Αν άκουσες τα κανάλια που είχε προ-αποθηκευμένα ο spider, τότε έχεις απόλυτο δίκιο να λες ότι ακούγεται χάλι μαύρο. Ισχύει! Αλλά, υπάρχουν πολλές ρυθμίσεις και μάλιστα μερικές κρυφές (του tap button) που μπορούν να δώσουν πολύ ωραίους ήχους για ό,τι στυλ μουσικής θέλεις να παίξεις. Απλά θέλει πολύ πειραματισμό μέχρι να βρεις τους ήχους που σου αρέσουν.
Να φανταστείς, το metal κανάλι έχει πολύ ωραίο καθαρό κανάλι(!!!) κρυμμένο μέσα του.
Το crunch μπορεί να ακουστεί σαν το insane αλλά σε πιο british mode ενώ το insane μπορεί άνετα να ακουστεί και σαν crunch. Υπάρχει επίσης αυτό το παλιο-noisegate που χαλάει πολύ τον ήχο της κιθάρας και το απενεργοποιώ. Το gain και τα bass/mid που μπουκώνουν τον ήχο μπορούν να μειωθούν και να "ανοίξει" πολύ το eq. Aλλά έχει και ενσωματωμένο booster(!) και octaver(octaver όχι σε όλα τα μοντέλα) που δίνουν πολύ ωραιότερα αποτελέσματα.
π.χ. εγώ για high gain stuff κάνω το εξής: βάζω το metal channel, το gain στη μέση, bass-mid στη μέση, full treble, channel vol στο 1/4. Μετά, πατώντας κρατημένο το tap και γυρίζοντας παράλληλα το gain, ανοίγω το booster! Κατόπιν, πατώντας πάλι το tap συνέχεια, γυρίζω το reverb και σβήνω το noise gate. Αποθηκεύω κρατώντας το metal channel πατημένο μέχρι να αναβοσβήσει.
Καμιά σχέση ο ήχος αυτός με το στοκ κανάλι, καμιά όμως!
Πρέπει κανείς να κατεβάσει και να διαβάσει προσεκτικά το manual, ειδικά για τις έξτρα εντολές του tap!
Ο laney δε φαίνεται να είναι πολύ διαφορετικός από line6. Παρόμοια φάση πεταλιέρας+τελικού μέσα στο ίδιο κουτί είναι.