@Vasilis Psarakis Σε επίπεδο τεχνικών χρήσης του variaudio ή του αντίστοιχου melodyne κλπ, αυτά που θα μπορούσαμε να συζητήσουμε με οποιονδήποτε τρόπο θα καλύπτονται πολύ καλύτερα κατά τη γνώμη μου από κάποιο youtube tutorial. Το πώς δηλαδή αλλάζεις το pitch και τους χρόνους, αυξομειώνεις την ένταση ή τα σίγμα όλοι μπορούμε να τα βρούμε να εξηγούνται. Αν έχεις κάποια συγκεκριμένη απορία όμως πες την, ίσως κάποιος που δουλεύει το πρόγραμμα μπορεί να βοηθήσει.
Aυτό που μπορείς αν θες να ακούσεις σαν συμβουλή και από εμένα είναι αυτό που σου είπε ο
@manosx: Τα εργαλεία αυτά δεν θα φτάσουν από μόνα τους μια αδούλευτη φωνή στο 90%. Στο λέω γιατί κι εγώ έχω προσπαθήσει να γράψω ιδέες για τον τραγουδιστή με τη δική μου φωνή και το έχω δει στην πράξη, έχοντας αρκετή γνώση και εμπειρία στη χρήση τέτοιων προγραμμάτων.
Επίσης φωνή δεν είναι μόνο η τονικότητα. Από αυτά που κι εγώ άκουσα στο κανάλι σου, άρθρωση, τοποθέτηση και έκφραση θέλουν κι αυτά λίγη δουλίτσα. Χροιά για το είδος που τραγουδάς νομίζω έχεις καλή.
Γράφεις βέβαια ότι είσαι συνταξιούχος, ερασιτέχνης κλπ...Όμως ήδη έχεις ασχοληθεί κι έχεις βάλει αρκετό χρόνο για να φτιάξεις youtube κανάλι, να βρεις karaoke ή sites και προγράμματα για να αφαιρείς τη φωνή, να ηχογραφήσεις με μια αποδεκτή ποιότητα ήχου, να το μιξάρεις κλπ.
Αν το δεις λοιπόν και στη μεγαλύτερη εικόνα, περισσότερο χρόνο θα σου φάει να κάνεις σε όλα τα κομμάτια που θα φτιάχνεις μεγάλες διορθώσεις παρά το να κάνεις λίγα μαθήματα, να πάρεις μερικές ασκήσεις και να εξασκηθείς. Δε σου λέω να κάνεις δέκα χρόνια μαθήματα, ούτε να βγεις στη λυρική. Λίγα πράγματα για να πάρεις έναν βασικό μπούσουλα σε αυτό που σου αρέσει να κάνεις.