To Drop A# είναι ολόκληρη η κιθάρα κουρδισμένη σε C, εκτός από την 6η χορδή που είναι ριγμένη άλλα 2 ημιτόνια, δηλαδή σε A#.
Οι In Flames και όλα αυτά τα συγκροτήματα που παίζουν με 6-χορδες σε χαμηλό κούρδισμα, χρησιμοποιούν 12άρες ή 13άρες χορδές, ειδικά στο πάνω μισό (τις 3 μπάσες).
Στο κάτω μισό μπορείς να βάλεις και 11άρες (υπάρχουν set χορδών που είναι μισές 11άρες και μισές 12άρες, κλπ.), πράγμα που θα σε διευκολύνει αρκετά στα solo.
Επίσης, οι κιθάρες τους είτε είναι βαρύτονες από κατασκευής, είτε είναι custom μοντέλα, είτε ρυθμισμένα ακριβώς για αυτά τα κουρδίσματα.
Αυτοί όμως έχουν και την οικονομική άνεση να το κάνουν...
Επειδή μπορεί να μη θες να μελετάς μόνο In Flames, και είμαι σίγουρος ότι αν κάνεις service και τις απαραίτητες αλλαγές (στο bridge της κιθάρας σου ας πούμε...) μπορεί να το μετανιώσεις θα σου πρότεινα να τσεκάρεις μήπως πάρεις μια φτηνή σχετικά βαρύτονη που υπάρχουν άφθονες σε B κούρδισμα.
Με 300-400 € μπορείς να πάρεις μια αξιοπρεπέστατη βαρύτονη Schecter για παράδειγμα...
Προσωπικά εγώ παίζω με 7-χορδη που την έχω ρίξει ολόκληρη 1 τόνο, δηλαδή σε A, έχω και 2 6-χορδες σε D και άλλη μία σε Ε που μπορεί να χρειαστεί και για μελέτη και είμαι καλυμμένος... 8)