Κοστολόγηση προϊόντων για την Ελληνική Αγορά

• Thread starter Thread starter pan
  • Start date Start date
  • Last post Πρόσφατη δραστηριότητα Πρόσφατη δραστηριότητα:
  • Απαντήσεις Απαντήσεις: Απαντήσεις 36
  • Εμφανίσεις Εμφανίσεις: Εμφανίσεις 17K
Δηλαδή για να καταλάβω, μπαίνεις στο site του www.musicstorekoeln.de βλέπεις τι θέλεις να αγοράσεις, π.χ. 5 σετ χορδών, 1 θήκη μπάσσου και ένα Line Selector της Boss... και μετά; Στέλνεις σχετικό mail με τα πράγματα που θέλεις, γράφεις την διευθυνσή σου και αυτοι τα στέλνουν αντικαταβολή στην πόρτα σου; Και πόσο παραπάνω θα σου πάει κάτι που έχει π.χ. 100 euro;

Το Music Store Koeln δε στέλνει αντικαταβολή στην Ελλάδα. Μπορείς να πληρώσεις μέσω πιστωτικής. Αν η παραγγελία σου είναι μέχρι 32 kg, η επιβάρυνση έιναι 23 ευρώ για τα μεταφορικά.

Στον Thomann μπορείς να πληρώσεις και με έμβασμα, αλλά αν η παραγγελία σου είναι πάνω από 20 kg, τα μεταφορικά ανεβαίνουν αισθητά. Μέχρι εκεί, πάντως, ισχύουν τα 23 ευρώ.

fleamail4: Καλά, ποσο συχνά αλλάζεις χορδες στο μπάσσο ? Εμενα μου κρατάνε χρόνια ...

Εγω πάντος παιδια αγόρασα μόλις σήμερα ενα keyboard με τιμη αντιπροσωπίας 2480 euro δίνοντας-μετρητά πάντα-1800 euro, όταν στο πιο φθηνό e-shop στο εξωτερικό το είχα βρεί 1900 euro. Δεν το πήρα βεβαια απο την αντιπροσωπία αλλα απο περιφεριακό μαγαζι της Αθήνας και χωρίς να έχω κάποια γνωριμία εκεί,να είμαι πελάτης κτλ.

Η πρώτη τιμή που μου είπε ήταν 1800!!!

Επιστροφή στην κορυφή

--------------------------------------------------------------------------------

Ποιό είναι ρε φίλε; Πές μας μπας και πάρουμε κανά πλήκτρο της προκοπής!

τιμή καταλόγου στο Bon Studio 2400 euro.

με μια επίσκεψη στον Kεβορκιάν στην Ομόνοια χωρις παζάρια 1800 euro.

Ρίξτε μια ματιά στο ιντερνετ για τιμές.

Πάρα πολύ καλή τιμή! Με μια γρήγορη ματιά στα μεγαλύτερα e-shops, το συγκεκριμένο μηχάνημα πάει κάπου στα 2.000 ευρώ! Ξέρεις αν γενικά οι τιμές του είναι τόσο χαμηλές ή έτυχε στην περίπτωση του Korg; Ευκαιρία ψάχνω να ανανεωθώ! :wink:

Πάρα πολύ καλή τιμή! Με μια γρήγορη ματιά στα μεγαλύτερα e-shops' date=' το συγκεκριμένο μηχάνημα πάει κάπου στα 2.000 ευρώ! Ξέρεις αν γενικά οι τιμές του είναι τόσο χαμηλές ή έτυχε στην περίπτωση του Korg; Ευκαιρία ψάχνω να ανανεωθώ! :wink:[/quote']
να σου πω την αλήθεια πρωτη φορα πήρα κάτι απο εκει.και αυτο γιατι μόνο εκεί υπήρχε διαθέσιμο το συγκεκριμένο όργανο σε όλη την Αθήνα.Θα έφερνε η αντιπροσωπία σε ενα μήνα.

Πάντος το 25% έκπτωση που μου έγινε δεν νομίζω οτι είναι κάτι δύσκολο.αρκει η αρχική τιμή να μην είναι υψηλή σε σχεση με το εξωτερικό.

Σωστό αυτό αλλά είναι και το κυριότερο πρόβλημα... όταν το Korg Triton Le για παράδειγμα έχει τιμή στο Bon Studio 1500 ευρώ και στα μαγαζιά κάπου 1200-1300 ευρώ, δεν συμφέρει αφού το Synthplanet.com το δίνει με 850 ευρώ σύν 60 ευρώ για μεταφορικά... Μάλλον είσαι από τους τυχερούς που έπεσαν στην εξαίρεση του κανόνα!

Mιλάμε για το μαγαζί που έχει στη βιτρίνα τις Epiphone με χαρτάκια που γράφουν Gibson; Αν ναι, δε νομίζω ότι πρόκειται για μαγαζί διαφορετικό από τα άλλα που έχουμε σχολιάσει εδώ.

Μπορεί να παίζει κι αυτό που είπε ο Angelos... Σε ό,τι αφορά τις κιθάρες, δεν ξέρω καν το μαγαζί, απλά έχω περάσει απ' έξω χωρίς καν να σταθώ στη βιτρίνα άρα δεν μπορώ να πω κάτι... Δεν σημαίνει αυτόματα ότι πάνε να σε παραπλανήσουν όμως (γιατί θα σου πει ότι η Epiphone είναι θυγατρική της Gibson, άσχετα αν τα όργανα της καθεμιάς ουδεμία σχέση έχουν μεταξύ τους). Αν είχε και τιμές Gibson, τότε πράγματι θα πήγαιναν να σε πιάσουν κορόϊδο αλλά ας μην είμαστε τόσο επικριτικοί!

fleamail4: Καλά' date=' ποσο συχνά αλλάζεις χορδες στο μπάσσο ? Εμενα μου κρατάνε χρόνια ...[/quote']
Ean perimeneis na spasoun gia na tis allajeis, enoite pws tha sou kratane xronia. Egw allazw mia fora ton mina an kai o ixos pou mou aresei einai tis prwtes dio meres me kainourgio set. Ase megalo thema sizitishs kai einai kai off topic...

Όταν έχει μία ταμπέλα που λέει Gibson Les Paul πάνω σε μία Epiphone τότε σίγουρα προσπαθεί να κοροιδέψει τους ανυποψίαστους.

Και αυτό είναι μόνο για την βιτρίνα, γιατί όταν μπεις μέσα αρχίζει άλλη ιστορία.

Eγώ πάλι, με 2 λεπτά διαδικτυακό ψάξιμο, το ΡΑ80 το βλέπω 1750 με μεταφορικά, σκληρό δίσκο, λογισμικό και θήκη. Too late, ha!

Για να μην μιλησουμε για το VA-7 της Roland,με touch screen και 128 πολυφωνια στα 1900 euro...αραγε στην Ελλαδα ποσο να κανει?

Όταν έχει μία ταμπέλα που λέει Gibson Les Paul πάνω σε μία Epiphone τότε σίγουρα προσπαθεί να κοροιδέψει τους ανυποψίαστους.
Και αυτό είναι μόνο για την βιτρίνα' date=' γιατί όταν μπεις μέσα αρχίζει άλλη ιστορία.[/quote']

Αν το κάνουν με τέτοιο τρόπο, τότε μάλλον δεν δικαιολογείται... το τι γίνεται μέσα, μόνο όσοι μπαίνουν το ξέρουν! Α, και κάτι προς τον επισκέπτη που έγραψε περί PA-80. Που το βρήκες με τέτοια τιμή γιατί σε όσα μπήκα, παντού είχε 1900 και πάνω...

Και αυτό είναι μόνο για την βιτρίνα' date=' γιατί όταν μπεις μέσα αρχίζει άλλη ιστορία.[/quote']

Αν το κάνουν με τέτοιο τρόπο, τότε μάλλον δεν δικαιολογείται... το τι γίνεται μέσα, μόνο όσοι μπαίνουν το ξέρουν! Α, και κάτι προς τον επισκέπτη που έγραψε περί PA-80. Που το βρήκες με τέτοια τιμή γιατί σε όσα μπήκα, παντού είχε 1900 και πάνω...

Στον Κεβορκιάν δεν πηγαίνω ποτέ γιατί έχει τις ίδιες σαραβαλιασμένες κιθάρες εδώ και 10-20 χρόνια σε τιμές εξωφρενικές, ενώ κι ο ίδιος είναι ένα βλαχαδερό. Στη βιτρίνα έχει και μια ταμπέλα να ανεβούμε στον πάνω όροφο να δούμε την τεράστια συλλογή να διαλέξουμε. Οι μόνοι που έχω δει να μπαίνουν στο μαγαζί του είναι αθίγγανοι.

Τέλος πάντων, μετά από αυτά τα ποστς που διάβασα, και παρά τις μαρτυρίες φίλων που έχουν να λένε για τη γυφτιά του τύπου, περνώντας από κει είπα να δω τι παίζεται. Βλέπω λοιπόν στη βιτρίνα όλη τη σαβούρα, καθώς και τις περιβόητες πλέον "Gibson", και μπαίνω μέσα. Αν και 1:30 το μεσημέρι, ο τύπος βαρούσε μύγες κι ήταν έτοιμος να κλείσει. Του λέω ότι θέλω μία καλή κιθάρα και αμέσως πάει να μου πασάρει ένα σαράβαλο. Του λέω ότι δε θέλω τέτοια κιθάρα αλλά με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και τότε παίρνει ύφος και μου λέει "α! όλα κι όλα! αυτές είναι οι καλές κιθάρες! Να ξέρουμε και τι λέμε!"

Πάνω που ήμουν έτοιμος να τον βρίσω και να φύγω, πετάει και την ιδέα να δω την έκθεση "αλλά στα γρήγορα". Βάζει το παιδί του μαγαζιού να ανάψει τα φώτα "στην έκθεση" (κλειστά για λόγους οικονομίας προφανώς) και ανεβαίνουμε στον "πάνω όροφο" για να εντυπωσιαστούμε. Εκεί φτάνουμε στη σοφίτα όπου υπάρχουν αρκετές κιθάρες του κιλού αραδιασμένες από προπολεμικά και έχει και κάτι Epiphone σε τιμές δυσθεώρητες. Μιλάμε ότι πριν πας εκεί πρέπει να κάνεις αντιτετανικό γιατί όλες έχουν σκουριάσει!

Όποιος πηγαίνει και κάνει αγορές από κει πρέπει να είναι πολύ μεγάλο θύμα...

Η πλάκα θα ήταν να δοκίμαζες κανέναν ενισχυτή Hawk :twisted: Όταν άρχιζαν τα χράτσα χρούτσα και ρώταγες τι είναι αυτό θα σου έλεγαν ότι είναι πολύ special γιατί τα εισαγάγουν οι ίδιοι και έχουν και είσοδο για μικρόφωνο (αν ποτέ θελήσεις να πας και στα πανηγύρια) :twisted:

Trending...

Νέα θέματα

Back