Κοστολογώντας το χειροποίητο

το ξανασκεφτηκα ...

Αύτος για να μην το παρουσιασε με εναν ελκιστικο τροπο, απλα λεγοντας σου τα ξυλα και μαγνητες, και αφου σου πε και τιμη... αυτο που εκλαμβανω γω ειναι οτι ψιλοβαριεται να ασχοληθει ( για διαφορους λογους οπως αποστολη στην ελλαδα, συνενοηση μεσω νετ κλπ) .

Οποτε θα σου πε καμια τιμη γυρω στο 3000 ετσι ωστε να μην ασχοληθεις περεταιρω!

Ετσι πιστευω  8)

Καλησπερα παιδια...ειμαι τεραστιος fan του χειροποιητου-custom φτανει να μου καλυπτει καποιες προδιαγραφες

α.θελω να ξερω τον κατασκευαστη και την δουλεια του εχοντας παιξει οργανα του

β.θελω ο κατασκευαστης να δωσει την ιδια σημασια σε μενα οπως θα εδινε σε ενα πασιγνωστο μουσικο

γ.θελω τις διαστασεις ξυλα μαγνητες κλπ κλπ να ειναι επιλεγμενα απο μενα σε συνεργασια με τον κατασκευαστη

δ.θελω να μου κοστισει πολυ λιγοτερο απο το να παρω ενα ετοιμο με τα ιδια χαρακτηριστικα

ε.θελω εγγυηση απ τον κατασκευαστη για τουλαχιστον 10 χρονια

Αν μου καλυπτει αυτες τις προδιαγραφες το περνω και ας ειναι και στην Ζιμπαπουε ο κατασκευαστης...

Χρηματα που θα ξοδευα ειναι απο 1500 μεχρι 2500...

Θα σας έχω στα υπόψιν μου αν ποτέ πουλήσω την Telecaster μου....

warwickplayer είπε:
Αν μου καλυπτει αυτες τις προδιαγραφες το περνω και ας ειναι και στην Ζιμπαπουε ο κατασκευαστης...

Χρηματα που θα ξοδευα ειναι απο 1500 μεχρι 2500...
Αγαπητέ μου Warwick - και παίρνω πάσα από τον studio 54 GR- το θέμα είναι ότι το να σκάσεις πολλά για ένα όργανο χειροποίητο, του κατασκευαστή κ. Χ, έχει τα ρίσκα του και από μεταπωλητικής άποψης.

Μπορεί το όργανο να πετάει, να το έχεις χρυσοπληρώσει, αλλά επίσης μάλλον το έχεις... παντρευτεί  ;D  Δύσκολα θα βρεθεί άνθρωπος να πάρει κάτι που δεν γράφει τα... καθιερωμένα στο headstock και αυτό είναι κάτι που πρέπει να συνυπολογίζεται.

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Αγαπητέ μου Warwick - και παίρνω πάσα από τον studio 54 GR- το θέμα είναι ότι το να σκάσεις πολλά για ένα όργανο χειροποίητο, του κατασκευαστή κ. Χ, έχει τα ρίσκα του και από μεταπωλητικής άποψης.

Μπορεί το όργανο να πετάει, να το έχεις χρυσοπληρώσει, αλλά επίσης μάλλον το έχεις... παντρευτεί  ;D  Δύσκολα θα βρεθεί άνθρωπος να πάρει κάτι που δεν γράφει τα... καθιερωμένα στο headstock και αυτό είναι κάτι που πρέπει να συνυπολογίζεται.
Terry το πηγες πολυυυυυυ μακρια...εδω αν δεν γραφει Φεντερ η Gibson δεν εχει αξια μεταπωλησης...

ΑΠ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΠΕΡΝΕΙΣ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΞΕΧΝΑΣ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΩΛΗΣΗ...

warwickplayer είπε:
Terry το πηγες πολυυυυυυ μακρια...εδω αν δεν γραφει Φεντερ η Gibson δεν εχει αξια μεταπωλησης...

ΑΠ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΠΕΡΝΕΙΣ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΞΕΧΝΑΣ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΩΛΗΣΗ...
Σε αυτό πάω πάσο...  ;) Όταν κάνεις custom όργανο σημαίνει ότι ξέρεις τι θέλεις και το φτιάχνεις «tailor made»  ;D... για πάρτη σου.

Ναι και θα συμφωνήσω στο «εδώ» που λες. Το βλέπουμε άλλωστε και στις αγγελίες, που τα χειροποίητα όργανα κουνιούνται μάλλον δύσκολα, σε σχέση με τα «επώνυμα». 

Αστα να πανε...μου τρεχουν τα σαλια οταν βλεπω μερικα μερικα...αλλα τη να λεμε τωρα...εδω τα corvette Πουλουνται κατω απο μιση τιμη που η warwick δεν ειναι και καμια αγνωστη εταιρια...

Pop κουλτουρα και σ αυτο τον τομεα...

Άντε φίλος - ακόμα με την τιμή; Κόκκαλα έχει;

RayDTutto είπε:
Άντε φίλος - ακόμα με την τιμή; Κόκκαλα έχει;
Άσε ρε να ενταθεί η αγωνία,αν δεν φτάσει 15 σελίδες το θρεντ δε λέει (πλάκα θα χει να έχει κανα 700άρι η κιθάρα να πάθουμε τρελό ταράκουλο  ;D)

Πρέπει να πάμε να κοιμηθούμε ρε συ. Έχουμε χωράφι αύριο.

Εγώ που έχω 17 μικρούς σατανάδες της δευτέρας τάξης τι να πώ? ;D ;D

Λέω να τους μιλήσω για κουρδισμένα ξύλα αύριο και διαφορά maple-rosewood στην ώρα της μουσικής να σπάσω τη μονοτονία! :P

ΆΝΤΕ ΡΕ ΟP ΜΑΣ ΤΑ ΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ!! ;D

Λαμβάνοντας υπ΄όψιν οτί είναι άσημος όπως λες (γι αυτό και ο σχετικά μικρός χρόνος παράδοσης) και οτί τα specs σου δεν είναι τόσο απαιτητικά,υποθέτω €1,200-1,450 την οποία συγχρόνως θεωρώ και σχετικά "δίκαια" τιμή.

Mike G είπε:
Άσε ρε να ενταθεί η αγωνία,αν δεν φτάσει 15 σελίδες το θρεντ δε λέει
Η σταθερότητα των απόψεών σου είναι συγκλονιστική.... ;D

RayDTutto είπε:
Η σταθερότητα των απόψεών σου είναι συγκλονιστική.... ;D
Mα σου λέω αν το θρεντ δεν φτάσει 15 σελίδες δε λέει...χαχαχαχα ;D

Άντε κ. Earendil, δίκιο έχει ο λαός... Ας αποκαλυφθεί η τιμή επιτέλους  ;D

Mike G είπε:
Εγώ που έχω 17 μικρούς σατανάδες της δευτέρας τάξης τι να πώ? ;D ;D

Λέω να τους μιλήσω για κουρδισμένα ξύλα αύριο και διαφορά maple-rosewood στην ώρα της μουσικής να σπάσω τη μονοτονία! :P

Και εγω θα πω για τα χρωματα και τα λουστρα και θα μαθουμε να κανουμε sunburst ;D

Σε τρωω mike οι δικες μου δευτερες αριθμουν 20+ :o

Μια gibson sg standard κοστίζει αν δεν κάνω λάθος λίγο πάνω απο χιλιάρικο.

Ναι, δεν είναι χειροποίητη θα μου πεις, πιστεύω όμως ότι η λέξη κλειδί βρίσκεται στο πρώτο πόστ...

Earendil είπε:
Η αφορμή: Ανταλλαγή mail με κάποιον άσημο Ευρωπαίο luthier που βρέθηκε στο δρόμο μου εντελώς τυχαία.
Όταν είσαι άσημος, όταν δεν έχεις σοβαρά διαπιστευτήρια, δεν μπορείς να χρεώσεις πολύ παραπάνω απο αυτό που υποτίθεται οτι χρησιμοποιείς ως "μοντέλο" για να φτιάξεις κάτι.

Αντιθέτως, αν έχεις μια κάποια φήμη να σε ακολουθεί,  μπορείς να πουλάς πολύ ακριβότερα γιατί το αγοραστικό κοινό ξέρει πλέον οτι δεν έτυχε...πέτυχε!!

Τότε μόνο μπορείς να παίξεις την κάρτα του χειροποίητου γιατί το εξειδικευμένο κοινό στο οποίο απευθύνεσαι είναι ενήμερο για την ποιότητα όλων των προηγούμενων οργάνων σου.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back