Κορονοϊός και μουσική - μουσικοί.

Πιο εύκολο να μετράς την ένταση παρά το πλήθος των παρευρισκόμενων. (λέω εγώ τώρα)

Εκ μπύρας μιλώντας τα 82 ντεσιμπέλ μετριούνται π.χ. στις 10μμ και "αφου φύγουν οι μπάτσοι" είναι 110 τουλάστιχον.

Ολοι τα έχουμε ζήσει και τα ξέρουμε απο μέσα, έτσι δεν είναι;

Γι αυτό νομίζω πως ο έλεγχος έντασης ορίστηκε με την απαγόρευση ενισχυτικών. Ενα ακουστικό τρίο παίζει εκ φύσεως χαμηλά. Εκτός και αν είναι brass band.?

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Και μία ανάλογη του δημοσιεύματος ερώτηση. Το πρόβλημα συνδέεται με την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας ή με την ένταση του ήχου;
αυτο θα επρεπε να διευκερινιστει....  αν πχ βάλω εγώ ένα αρμόνιο με ηχεία και παίζω απο τα ηχεία απαγορευεται? δεν θεωρείται μικροφωνικη

ετσι οπως τα κανανε δεν προκειται να δουλεψει κανενας φετος και δεν ειναι μονο οι μουσικοι..... ηχοληπτες, φωτιστες, dj, σερβις, μπαρ, pr τι θα κανουν οιλοι αυτοι? τουλαχιστο ας μας επιδοτησουν.....

αυτο θα επρεπε να διευκερινιστει....  αν πχ βάλω εγώ ένα αρμόνιο με ηχεία και παίζω απο τα ηχεία απαγορευεται? δεν θεωρείται μικροφωνικη

Νομίζω εδω πάσχει το θέμα. Θα πρέπει να υπάρξει ειδική πληροφόρηση απο κάποιο αρμόδιο φορέα για να μην μένουν ερωτήματα να αιωρούνται. 

"Στις 12μιση κολλάει στις 12 και τέταρτο δεν κολλάει". 

"Αν το μαγαζί έχει 49% πληρότητα δεν κολλάει, στο 51% κολλάει"

"Στο ενάμισι μέτρο δεν κολλάει στο 1.40 κολλάει"

"Αν παίξω με ενισχυτή κολλάει αν παίξω χωρίς ενισχυτή δεν κολλάει"

(Όλα αυτά τα ευφυολογήματα με ηλίθιο χαμογελάκι και ύφος "δεν ξέρουν τίποτα μωρέ, από το μυαλό τους τα βγάζουν" ?)

Η γκρίνια για τα μέτρα (τόσο από αυτούς που θα ήθελαν αυστηρότερα όσο και από αυτούς που θα ήθελαν λιγότερα) με έχει κουράσει περισσότερο και από τα ίδια τα μέτρα. Όλοι ξέρουμε πως κολλάει, αν οι αρχές απευθύνονταν σε σοβαρό ακροατήριο θα έλεγαν απλά "Η επιδημιολογική εικόνα έχει ως εξής (πίνακες), ο κίνδυνος είναι υψηλός, λάβετε τα μέτρα σας." Και τέλος. 

Αλλά το ακροατήριο δεν είναι σοβαρό. Τις προάλλες είχα πάει σε ένα γάμο και φιλιόντουσαν, εκατοντάδες κόσμος.   

Είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ και ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ, να ρυθμιστούν νομοθετικά (ακόμα και με υπουργικές αποφάσεις- με την αμεσότητα και την εξειδίκευση  που τις χαρακτηρίζει de facto. ) τόσο εξειδικευμένα θέματα.

Κατανοώ το πρωτόγνωρο , το κρίσιμο και το άμεσο της κατάστασης.

Δεν κατανοώ τις σπασμοδικές κινήσεις να ρυθμιστούν ΟΛΑΑΑΑΑΑ κανονιστικά (νομοθετικά) επ' απειλή δυσβάσταχτων προστίμων .Aν συνεχιστεί έτσι, θα τρώει 5000,00 € πρόστιμο όποιος φοράει κόκκινη μπλουζα (και θα αντιδικούμε αν ήταν red η maroon) , και θα τι γλιτώνει αυτός που φοράει μπλε  ? .

Συντάσσομαι με την παρατηρηση του Χαρίλαου, με την διευκρίνιση ότι αυτό είναι παγκόσμιο Φαινόμενο και όχι μονον στην Ελλάδα.

Ακριβώς αυτό.

Τι θεωρεί μικροφωνική;

Για παράδειγμα ένας ενισχυτής combo για κιθάρα ή για πλήκτρα δεν μπορεί να θεωρηθεί μικροφωνική.

Επίσης, και από τη στιγμή που χρησιμοποιεί την λέξη μικροφωνική, δεν μπορεί να θεωρηθεί μικροφωνική ένα line mixer στο οποίο έχουν συνδεθεί για παράδειγμα ένα πλήκτρο μία κιθάρα ένα μπουζούκι και δεν έχει συνδεθεί κανένα μικρόφωνο.

Ίσως θέλουν να αναβιώσουν τις μπουάτ.?

Δεν κατανοώ τις σπασμοδικές κινήσεις να ρυθμιστούν ΟΛΑΑΑΑΑΑ κανονιστικά (νομοθετικά) επ' απειλή δυσβάσταχτων προστίμων .Aν συνεχιστεί έτσι, θα τρώει 5000,00 € πρόστιμο όποιος φοράει κόκκινη μπλουζα (και θα αντιδικούμε αν ήταν red η maroon) , και θα τι γλιτώνει αυτός που φοράει μπλε  ? .
Θα απαγορεύσουν τον μπαρέ!

1. Aν συνεχιστεί έτσι, θα τρώει 5000,00 € πρόστιμο όποιος φοράει κόκκινη μπλουζα 

2. και θα τι γλιτώνει αυτός που φοράει μπλε  ? .

1. Θα έπρεπε ήδη να είχε εφαρμοστεί. Να δεις μετά ποιοι είναι Ολυμπιακοί και ποιοι το παίζουν Ολυμπιακοί.

2. Πες μας για τα κιτρινόμαυρα που μας ενδιαφέρουν, και άσε τώρα την Εθνική Ελλάδος.

Ίσως θέλουν να αναβιώσουν τις μπουάτ.?
Σύμφωνοι, γιατί όχι. Να μας πούνε όμως με ποιό ρεπερτόριο και με ποιούς πελάτες.

Άσε που ορισμένα (ελάχιστα) μαγαζιά τότε είχαν κάποια μικρή μικροφωνική.

Σύμφωνοι, γιατί όχι. Να μας πούνε όμως με ποιό ρεπερτόριο και με ποιούς πελάτες.

Άσε που ορισμένα (ελάχιστα) μαγαζιά τότε είχαν κάποια μικρή μικροφωνική.
Χωρίς μικρόφωνα και το σαλάκι να πάει πάνω στον πελάτη, δεν πειράζει

Χωρίς μικρόφωνα και το σαλάκι να πάει πάνω στον πελάτη, δεν πειράζει
Αυτό δεν το καταλαβαίνω. Χωρίς μικρόφωνο είναι χειρότερα αφού θα φωνάζει περισσότερο ο τραγουδιστής. Ποιά η λογική;

Γιατί, οι αποστάσεις δεν θα τηρούνται ή μήπως θα κάθονται all together;

Αυτό δεν το καταλαβαίνω. Χωρίς μικρόφωνο είναι χειρότερα αφού θα φωνάζει περισσότερο ο τραγουδιστής. Ποιά η λογική;
Αυτό ακριβώς Μανώλη. Δεν έχει καμία λογική το "χωρίς μικρόφωνο"

Έτσι όπως το κόβω θα γίνουμε βάρδοι, θα φοράμε μεσαιωνικά ρούχα και θα τραγουδάμε

''Seven rings to the gnomes

In their halls made of stone
Into the valley
I feel down
One ring for the dark lord's hand
Sitting on his throne
In the land so dark
Where I've to go

Slow down and I sail on the river
Slow down and I walk to the hill
Lord of the rings...''

Γιατί, οι αποστάσεις δεν θα τηρούνται ή μήπως θα κάθονται all together;
Γιατί δεν θα φοράνε μάσκες - ούτε οι μουσικοί ούτε οι πελάτες που τα τρωγοπίνουν.

Και ο ιός είναι αερομεταφερόμενος. Και ο τραγουδιστής εκπνέει με ένταση σταθερά.
Εδώ ακόμη και όταν χασμουριέσαι φεύγουν σταγονίδια...

Να υποθέσω πως θα  κάθεται με τους θαμώνες, όπως το λες. Πατάρι δεν υπαρχει; 2 3 μέτρα αποσταση; Αφού οι οδηγίες λένε τηρείτε ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ.

Ας σοβαρευτούμε λιγάκι, γράφω κι από τηλέφωνο. 

Να υποθέσω πως θα  κάθεται με τους θαμώνες, όπως το λες. Πατάρι δεν υπαρχει; 2 3 μέτρα αποσταση; Αφού οι οδηγίες λένε τηρείτε ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ.

Ας σοβαρευτούμε λιγάκι, γράφω κι από τηλέφωνο. 
Τι να σου πω... από Ψυρρη μέχρι Εξάρχεια και από Γκάζι μέχρι Πετράλωνα, δεν έχω δει πατάρι χρόνια τώρα. 
Εχω φίλους που παίζουν σε ταβέρνες και τέτοια μαγαζιά - ρεμπετοειδή και παραδοσιακής μουσικής (σμυρνέϊκα , ανατολίτικα, κλπ), και μπορούν να βγουν και χωρίς μικρόφωνα, έβγαιναν έτσι και προ κορονοϊου δηλαδή. Τωρα παίζουν στο 1.50 μέτρο απόσταση (και την τελευταία φορά άπλωνα το χέρι και γέμιζα το ποτό στη φίλη μου που τραγουδούσε), για τόσο μιλάμε.
Εννοείται ότι τα τραπέζια ήταν πήχτρα - γιατί δεν αρκεί να έχουν απόσταση μεταξύ τους, όταν ο μαγαζάτορας για να ρεφάρει έχει στριmώξει 6 σε ένα τραπέζι για 4... και εντάξει δεν το κάνουν όλοι...)

Κι εγώ μαγειρεύω παράλληλα. Τι εννοείς "να σοβαρευτείτε"? ?

Οκ Ας μιλάμε μέρες. Άλλο οι παραβατες και άλλο όσοι τηρούν τις οδηγίες. 

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back