Βρε Cos, μην επιμένεις. Μιλάμε για Μήλα vs Ομελέτα. Τώρα τι θες, να αρχίσουμε από την αλφαβήτα και να αναλύσουμε τι είναι VST, τι hardware synth και ποιες οι -αυτονόητες και πασίγνωστες- διαφορές τους? Ας ξεκολλήσουμε από άκυρους νεολογισμούς τύπου
"VST in a box" και άλλες τέτοιες μπαρούφες που έχουν εξαπλωθεί από ανίδεους σε όλα τα forums του χώρου και μας ταλαιπωρούν τα τελευταία χρόνια.
VST in a box είναι τα VSTs σου που τρέχουν στο pc σου, όχι ένα dedicated hardware synth το οποίο είναι κατασκευασμένο με dedicated hardware parts. Μα τώρα σοβαρά καθόμαστε βραδιάτικα και συζητάμε τέτοιες βλακείες??
Όσο πειστικό και να είναι ένα VST του DX7, DX7 ΔΕΝ είναι και δεν πρόκειται ποτέ να γίνει και να ακουστεί 100% σαν ένα DX7. Χρειάζεται συζήτηση πάνω σε αυτό? Χρειάζεται συζήτηση δηλαδή γιατί οτιδήποτε virtual δεν θα γίνει ποτέ ένα 100% αντίγραφο αυτού που προσπαθεί να μιμηθεί? Πρέπει να εξηγήσουμε γιατί οτιδήποτε Εικονικό δεν μπορεί να συγκριθεί με οτιδήποτε έχει πραγματική/υλική υπόσταση?
Θες να παίζεις με VST? Παίξε. Θες να παίζεις με hardware? Παίξε. Θες να παίζεις και με τα δύο? Κανένα πρόβλημα. Αλλά μην μπερδεύουμε την Virtual Reality με την Reality.
Sorry φίλος, ποτέ δεν είχα δει πως φαίνονται αυτά που γράφω σε dark mode.? Αλλά κι εσύ, dark mode? Άναψε εκεί κάνα "φως" να δεις τι γράφουμε. Κάν'το τουλάχιστον στα δικά μου ποστς, το συνηθίζω το μπλεδάκι όταν θέλω να τονίσω κάτι. Κοίτα πόσο ωραίο φαίνεται σε normal mode.
Προβολή συνημμένου 38472
Απλά δεν θέλεις νσ δεχτείς πως ακούγονται το ίδιο, η αλγοριθμικη πιστότητα δεν Διαπραγματευεται, δεν μεταβιβάζεται στην ώριμη για αυτά εποχή μας και η καθαρότητα των VST είναι το γλύτωμα κάποιων σταδίων της A/D μετατροπής στο input, output.
Εσείς οι ζηλωτές? της διαφοράς του digital σε μορφή hardware με το software, ιδιαίτερα όσο αφορά τα synhesizers, περιοριστείτε σε θέματα ίσως workflow, νοσταλγικής έμπνευσης κλπ.
Πλακέτες, τσιπάκια, πυκνωτές και αλγοριθμους έχειν μέσα, σαν τη μητρική του υπολογιστή σου είναι και όπως το ένα μιμείται έτσι και το άλλο κάνει.
Στα συν τoυ pc η υπολογιστική ισχύ και η μνήμη έως και 100 φορές πάνω.
Μιμούνται ακόμα και ατέλειες των παλιών ολοκληρωμένων. Και είναι τόσο ίδιο όπως όταν μεταφερεσαι με τον μεταφορέα. Έχεις υπηρετήσει σε αστροπλοιο? Εγώ έχω και όπως με διακρινιζαν στην επιφάνεια από την πλατφόρμα του τηλεμεταφορεα, ίδιος έμπαινα, ίδιος έβγαινα.
Η ίδια αρχή ισχύει και στην περίπτωση μας. Και εκεί μου έλεγαν πως αλλιώς είναι να πηγαίνεις με την σκατο κάτω και υπήρχαν και ιδεοληπτικοι? που μου έλεγαν πως δεν είσαι πια ίδιος.
Υπάρχει βέβαια το θέμα αυτών που τα θέλουν για να δουλεύουν αδιαλειπτα. Είτε για την ανάγκη είτε γιατί τους τη σπάει να λύνουν προβλήματα που μπορεί να παρουσιαστούν σε έναν υπολογιστή που πλέον απλά δεν συμβαίνουν.
Ας δούμε όμως το μέγεθος.
Αν το πάμε ένα προς ένα. Ένα VST μόνο του θα δουλέψει εγγυημένα τόσο αδιαλειπτα οσο το αντίστοιχο hardware ομόλογο του.
Σε περιβάλλον ολοκληρωμένης παραγωγής, ένα virtual στούντιο και ένα πραγματικό στούντιο με ανάλογα εργαλεία μπορεί να παρουσιάσουν εξίσου δυσλειτουργιες.
Δςν τίθεται όμως θέμα ποιότητας εξομοίωσης ούτε ποιότητας μη εξομοίωσης αλλα μιας υλοποίησης.
Virtual είναι και τα δύο.
Την άποψη αυτή δεν την αλλάζω και είναι η επικρατεστερη. Είναι επιστήμη. Επιστήμη γαρ ανίκητη. Χαχαχαχαχαχα ?
Και είμαι από αυτούς που μισούν την τεχνοεπιστημη ως μέσο εκμετάλλευσης των λαών αλλα την χρησιμοποιω και πριν τρελαθώ ήμουν επιστήμονας και εγώ. Και τρελάθηκα και τα παράτησα και πάλι δεν μπορώ να την αποφύγω. Και στα επαγγελματικά σε κυνηγά και αμα δεν διαβάζω θα με διώξουν και δεν θα έχω να φάω. Ένας κόσμος γεμάτος επιστήμονες που κάνουν κουμάντο πια παντού ???
![Red heart :heart: ❤️](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/2764.png)
![Red heart :heart: ❤️](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/2764.png)
???