• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

korg tr roland juno G ή juno D για δεύτερο

rouby

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Θελώ τη βοηθεία σας,να μου πείτε αν το korg tr το roland juno G ή το juno D είναι καλύτερο για λαικό πρόγραμμα σαν δεύτερο όργανο.Το Juno D υποστηρίζει του ήχους του juno g; με το που το πάρεις,(το D) θα μπορέσεις να βρεις ήχους να κάνεις τη δουλειά σου;Έχουν μεγάλες διαφορές τα δύο roland;Έχει θύρα usb ή"ότι πληρώνεις παίρνεις".

Μεταξύ των δύο JUNO.

1. Μην σε μπερδεύει η λέξη JUNO. Καμμία σχέση μεταξύ τους.

2. Το Juno-G έχει USB, παίρνει RAM για δείγματα, κάνει sampling, παίρνει εξωτερική κάρτα για φόρτωμα δειγμάτων, εσωτερική κάρτα (από μιά σειρά πάνω από 10 κάρτες) με δείγματα και patches. Αυτά εκτός του ότι έχει και πολύ καλά εσωτερικά δείγματα. Είναι κάτι παραπάνω από ένα μικρό Fantom-X6.

3. Το Juno-D, είναι μιά light έκδοση η οποία είναι κλειστού τύπου ως προς τα δείγματα και τις επεκτάσεις. Μοιάζει πιό πολύ στην προηγούμενη σειρά RS-50 κλπ. Αρκετά καλοί ήχοι αλλά ότι φτειάξεις με τα εσωτερικά δείγματα και τέλος.

Καλό όμως είναι να ακούσεις και τα δύο όργανα για να έχεις μιά εντελώς δική σου άποψη, μιάς και τα αυτιά είναι δικά σου.

apo ixous mporo na vro efkola gia to juno G laikous i na na pao gia to korg  tr pou mporo na vro pio efkola.Apo roland den ksero ke pola pragmata ine pio efkola apo ta korg ston xirismo ke se parakalo na mou pis apo pliktra ke ixous pio apo ta dio efxaristo gia tin voithia.

Κατ'αρχήν σε ποιά πόλη βρίσκεσαι ?

Σε παρακαλώ μην γράφεις γκρίκλισς. Μπλιάχ...

Για το Juno-G θα κοιτάξεις να ακούσεις αυτό με το "λαϊκό πακέτο ήχων".

Έτσι θα το ζητήσεις.

Για το αν είναι εύκολο στο χειρισμό, τι να σου πω... αυτό εσύ θα μας πείς... αφού διαφέρει από άτομο σε άτομο. Εξαρτάται τι εμπειρία έχεις με τα μηχανήματα και τι ζητάς.

Για τα korg όπως σου είπα, δεν έχω - δεν ξέρω. Το μόνο που ακούω είναι ότι υπάρχει πολύ υλικό. Τώρα τι υλικό είναι αυτό, δεν το έχω ακούσει, οπότε... και πάλι δεν ξέρω.

Γνώμη μου άκουσέ τα και δοκίμασε τα κλαβιέ και των δύο.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Βρίσκομαι θεσ-νίκη.Που θα το ακούσω αυτό με το λαϊκό πακέτο ήχων σε πιο μαγαζί;Απο roland δεν έχω ιδέα.

Φίλε αν είσαι από Θεσσαλονίκη θα πας μια βόλτα από το Στόλλα βρίσκεται στο λιμάνι περιοχή fix κατάλαβες πιστεύω, στο δρόμο για Κατερίνη .

Είχα αγοράσει από εκεί κάποτε το gr-5 και είχα μείνει πολύ ικανοποιημένος από την εξυπηρέτηση του εν λόγω καταστήματος

Και ιδιαίτερα δεν ξέρω αν είναι ακόμα εκεί από ένα παιδί που δούλευε εκεί τον Νίκο .

Αν είναι εκεί ακόμα να απευθυνθείς σε αυτόν είναι πολύ εξυπηρετικός.

Πιστεύω με μια βόλτα από εκεί θα δεις πολλά πράγματα.

Υ.Σ  δεν κάνω διαφήμιση  έχω korg τώρα και επειδή είμαι και ερασιτέχνης όλα μου φαίνονται ίδια. ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Το juno-g είναι φοβερό γι'αυτά που προσφέρει! Κι εγώ πριν λίγο καιρό το αγόρασα και το βρήκα πολύ εύκολο στη χρήση του κι εντυπωσιακό γι'αυτά που προσφέρει σε αυτή τη τιμή! Μόνο που για λαϊκό πρόγραμμα δε ξέρω αν θα σου κάνει... το juno-d όπως είπε κι ο κ. Μ. Χναράκης δεν έχει καμιά σχέση με το juno g. Είναι πιο παλιό με πολύ λίγες δυνατότητες και δε 8α μπορείς να βάζεις ήχους από αλλού.

Σχετικά με το κλαβιέ, μου φαίνεται ότι κάνεις πιο εύκολα "γρήγορα σόλο" στο juno g από ότι σε ένα korg γιατί το κλαβιέ  "γλιστράει" ωραία. Αλλά καλό θα ήταν να το δοκιμάσεις πρώτα, αν είσαι εξοικειωμένος με κάτι άλλο ίσως να μη σε βολέψει.

Πάντως το juno g σαν κύριο πακέτο έχει διαφορους dance trance και hip hop ήχους..κατάλαβες τι στυλ.

Όπως και να'χει μη χάσεις την ευκαιρία να το δεις! Είτε το πάρεις είτε όχι.

pliktras1234 είπε:
Φίλε αν είσαι από Θεσσαλονίκη θα πας μια βόλτα από το Στόλλα βρίσκεται στο λιμάνι περιοχή fix κατάλαβες πιστεύω, στο δρόμο για Κατερίνη .

Είχα αγοράσει από εκεί κάποτε το gr-5 και είχα μείνει πολύ ικανοποιημένος από την εξυπηρέτηση του εν λόγω καταστήματος

Και ιδιαίτερα δεν ξέρω αν είναι ακόμα εκεί από ένα παιδί που δούλευε εκεί τον Νίκο .

Αν είναι εκεί ακόμα να απευθυνθείς σε αυτόν είναι πολύ εξυπηρετικός.

Πιστεύω με μια βόλτα από εκεί θα δεις πολλά πράγματα.

Υ.Σ  δεν κάνω διαφήμιση  έχω korg τώρα και επειδή είμαι και ερασιτέχνης όλα μου φαίνονται ίδια. ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Ο Νίκος δουλευει ακομα στον Στολλα, και είναι όντως πολυ εξυπηρετικός.

εχει  μεγάλη διαφορά από το korg tr στο χειρισμό;και αν το δουλευει κανενας σε λαικα να μου πει την γνωμη του για το "λαϊκό πακέτο ήχων".

Η διαφορα δεν ειναι μεγαλη αλλα ειναι αισθητη.Αν και "korgakias" υπερεχει το Roland.Oσον βεβαια αφορα τους ηχους ακριβως το αντιθετο(παντα μιλοντας για λαικο ρεπερτοριο,για να μη παρεξηγηθω).Ειμαι κατοχος ενος Extreme και ενος Fantom Χ6.Το λαικο πακετο οπως το περασα στο οργανο (Fantom) και το ακουσα ετσι το αφησα.Στο Extreme δεν χορταινω να τους ακουω και παραλληλα να τους δουλευω.(σου υπενθυμιζω οτι το TR δεχεται ηχους απο ολη την σειρα Triton)

Παντα μιλαω απο προσωπικη εμπειρια και δεν θελω σε καμια περιπτωση να σου αλλαξω γνωμη.

Η επιλογη ειναι δικη σου... ;D

Thanks για τη βοήθεια.Μέχρι τώρα έπαιζα μόνο korg (m1,01/W,pa80,κ.α) και έλεγα να δοκιμάσο και κανένα roland ή  yamaha.

Τα workstation της Korg που ανέφερες ανήκουν ναι μεν στην Korg άλλα και στον ήχο της προηγούμενης δεκαετίας. Όσο για το arranger είναι για άλλη δουλειά, ας μην ενβαθύνουμε.

Τα καινούρια όργανα της Korg έχουν εντελώς διαφορετικό ήχο και άκουσμα και θα είναι, κατά τη γνώμη μου, σαν να επιλέγεις άλλη εταιρία. Μην μπούμε δηλαδή στη διαδικασία να συγκρίνουμε τον ήχο του M1 με του Triton, όχι απ'την άποψη του καλύτερου και του χειρότερου αλλά από άποψη διαφορετικότητάς.

Θα πρέπει να ξέρεις πριν αγοράσεις οποιοδήποτε όργανο, τι απαιτήσεις έχεις από αυτό, και τι ακριβώς το χρειάζεσαι. Σε ένα λαϊκό πρόγραμμα δεν παίζουμε μόνο σολιστικά όργανα. Υπάρχουν Brass, Φλάουτα, Κλασσικά Βιολιά, Πιάνα, Rhodes....

Γι'αυτό συνήθως έχεις ένα όργανο που να μπορεί να σε καλύψει όσων αφορά τα παραπάνω και άλλο ένα που να συνδυάζει κάποια από τα παραπάνω με άλλα ανατολίτικα/ελληνικά/συνθ σολιστικά όργανα.

Για τα παραπάνω πας σε Yamaha Motif ή Roland Fantom, προτιμώντας το πρώτο για τους φυσικούς του ήχους και το δεύτερο για τα πιάνα του. Για την άλλη περίπτωση πηγαίνεις σε Korg. Δε θα βρεις φυσικούς ήχους, ούτε πιάνα άλλα θα έχεις ενα πολύ καλό πακέτο pad, synth, lead και λαϊκών ήχων.

Το άλλο θέμα που προκύπτει είναι ότι μπορείς να πάρεις ένα οποιοδήποτε πλήκτρο που έχει από μόνο του καλά presets και να του περάσεις δικά σου δείγματα για λαϊκό ρεπερτόριο. Κίνηση, κατά την άποψη μου, όχι τοσο καλή αφού με ενα οποιοδήποτε sampler κάνεις την ίδια δουλειά και για να μην ξεχνιόμαστε.. Με τα μισά χρήματα.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι αν έχεις δέκα samples σε όποιο όργανο και αν το φορτώσεις θα έχεις τους, κάτα πολύ μικρής απόκλισης, ίδιους ήχους (επειδή αλλάζουν τα εφφέ απο εταιρία σε εταιρία και απο μοντέλο σε μοντέλο).

Καταλήγοντας, αν θες μόνο σολιστικούς ήχους για λαϊκά πας σε Korg TR.

Αν θες και πιάνα πήγαινε σε Juno G άλλα θα χάνεις λίγο στους λαϊκους.

Αν θες καλούς ήχους φυσικών οργάνων, αρκετά καλά πιάνα πας σε Motif άλλα πάλι χάνεις σε λαϊκούς, άσε που δε θα βρεις εύκολα έτοιμο υλικό και θα πρέπει να κάτσεις να ασχοληθείς αρκετά μόνος σου που σε συνδυασμό με το όχι ιδιαίτερα εύκολο interface του θα σε παιδέψει.

Αυτά απο μένα...

Ξέθαψα αυτό το θέμα γιατί τώρα με ενδιαφέρει και μένα.

Korg TR ή Juno G.Μεγάλο δίλημμα  ???

Το θέλω για ροκ μπάντα.Τι θα μου προτείνατε ;

Επίσης σε ήχους σε στυλ 80s ποιο είναι καλύτερο ;

OurDarkness είπε:
Minimoog.

Roland D-50, Yamaha DX7.

Παίζουν κι άλλοι παράγοντες.Δεν έχω τις γνώσεις να αγοράσω μεταχειρισμένο...

Ξέρει κανείς τι είδους μνήμη πέρνει το Juno G ; Το manual λέει DIMM αλλά ποια ακριβώς ;; Πόσα Pins και πόσα mhz ;;

Trending...

Νέα θέματα

Back