Το θέμα του κλαβιέ νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό για έναν πληκτρά.
Το ότι θα συνηθίσεις ένα συγκεκριμένο είδος κλαβιέ δε σημαίνει απαραίτητα ότι είναι καλό ή κακό. Υπάρχουν κλαβιέ για παράδειγμα που από την πρώτη φορά που θα παίξεις νιώθεις άνετα και το χέρι κινείται με περισσότερη ευχέρεια. Δεν υπάρχουν αλήθειες ή ψέματα σε αυτό το θέμα Pliktras1234. Το θέμα του κλαβιέ είναι καθαρά υποκειμενικό και έχει να κάνει με το όργανο που ο καθένας μας έχει μελετήσει/έχει συνηθίσει να παίζει/βρίσκει πιο βολικό. Παρ'όλα αυτά υπάρχουν κλαβιέ που η πλειοψηφία θεωρεί καλύτερα από κάποια άλλα.
Οι μνήμες των παλιών υπολογιστών (Μιλάμε για υπολογιστές 486/πριν την Pentium εποχή δηλαδή) μοιάζουν σε χαρακτηριστικά με αυτές που πέρνουν τα Triton, όμως δεν υπάρχει συμβατότητα μεταξύ αυτών και του οργάνου. Αν τοποθετηθούν μνήμες σαν κι αυτές, το λειτουργικό του πλήκτρου θα τις βρίσκει κανονικά όμως θα υπάρχουν προβλήματα κατά την αναπαραγωγή των δειγμάτων (θόρυβοι, διακοπές κλπ). Το παραπάνω γεγονός δε σημαίνει οτι τεχνολογικά τα synths είναι πιο πίσω, απλά χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο τύπο μνήμης γιατί έτσι βόλευε την Korg.
Παναγιώτη, ενδεχομένως οι μνήμες που πήρες να μη σου δουλεύουν σωστά. Δε θέλω να φανώ απαισιόδοξος άλλα όσοι γνωστοί μου ψώνισαν μνήμες από Αμερική, είχαν προβλήματα.
Ένα σωρό ερωτήσεις κάνεις εδώ, δεν μπορούσες να ρωτήσεις και γι'αυτό για να πάρεις κάποιες πληροφορίες; Δε φταίει το Ebay που εμείς δεν ενημερωνόμαστε σωστά και ψωνίζουμε ότι να'ναι και απ'όπου να'ναι. Οι κακές εμπειρίες οφείλονται στην έλλειψη πληροφόρησης.
Θεωρώ ότι είναι κοροϊδία να πληρώσεις 100Ε είτε για τις μνήμες, είτε για τις πληροφορίες που πήρες από κάποιον. Για το πρώτο θα σε κάλυπτε το EBay Γερμανίας (είχα πάρει πριν δύο Χρόνια 4 Μνήμες 32ΜΒ οι οποίες τις οποίες τις δουλεύω ακόμα χωρίς κανένα πρόβλημα) ενώ για το 2ο υπάρχουν τα forums.
παναγιωτης 91 είπε:
τελος παντων εγω το οργανο το κρινω με το να εχει ηχους που να μπορεις να παιξεις ενα κομματι σε live και οχι απο τα διαστημικα εφε.
Επειδή οι απαιτήσεις σου είναι τέτοιες. Ακόμα και για λαϊκά προγράμματα χρειάζονται πάρα μα πάρα πολύ αυτοί οι ήχοι που αποκαλείς διαστημικοί ή "για μουσική κινηματογράφου".
Όσο αφορά του ήχους για μένα είναι τέλειοι οι ήχοι του , τι δεν έχει τα πιανάκια του τα βιολάκια κτλ???
Επέτρεψε μου να διαφωνήσω. Τα πιάνα του επιεικώς άθλια.
Για μένα το tr είναι το καλύτερο μηχάνημα που υπάρχει , μετά πάμε σε άλλες κατηγορίες όπως το Μ3 αλλά εκεί πάμε και σε δυο χιλιάρικα .
Είσαι απόλυτος για το Tr καθώς υστερεί κατά πολύ και σε πολλούς τομείς από την υπόλοιπη σειρά Triton. Εξάλλου, τώρα πλεόν τα Triton υπάρχουν μόνο μεταχειρισμένα και οι τιμή τους δε διαφέρει κατά πολύ από αυτή του Tr. Ας πούμε Extreme από εξωτερικό βρίσκεις με 1100-1200 άνετα και είναι πολύ πιο μπροστά από το Tr.
Το Μ3 δε μου λεει κάτι, όχι γιατί δεν υπάρχει έτοιμο λαϊκό υλικό άλλα γιατί το μόνο παραπάνω που έχει από το Triton (χωρίς να αναφέρω την τεχνολογία Karma) είναι η μέγιστη επεκτάσιμη μνήμη στα 512ΜΒ εν αντιθέσει με αυτή του προηγούμενου στα 96ΜΒ.
Αν όμως θέλω sampler θα πάρω hardware sampler και θα το πληρώσω και πολύ πιο φτηνά. Το κλαβιε του προσωπικά δε μου αρέσει, το Pitch Bender δε βολεύει και έχω άποψη γιατί για κάποιο διάστημα φτιάχναμε ήχους πάνω σε αυτό από τα δείγματα που είχα στο Triton. Είχα το χρόνο να το δουλέψω και να πειραματιστώ σε αυτό και δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε.
Η Exb-Radias (Analog Modelling επέκταση) δε λέει κάτι το ιδιαίτερο στο είδος της μουσικής για το οποίο μιλάμε. Το συζητάμε αν αρχίσουμε να γράφουμε Psychedelic Trance ή αν το γυρίσουμε στο πιο βαλκανικό και παίζουμε Tallava στην Ελλάδα.
Το πιο άκριβο δε σημαίνει και καλύτερο ή ακόμα πιο σωστά δε σημαίνει ότι κάνει για τη δουλειά που το θέλουμε..