korg tr γνωμες

1)το μεγεθος.τι κατσαρόλι είναι αυτό ρε παιδιά 2)τα πληκτρα.με το που έπαιξα τις πρώτες νότες μου φάνηκε σκληρό ρε παιδια.ισως είναι καινούριο ακομα,γι αυτό θα αφιερώσω ώρες για παίξιμο μήπως και μαλακώσει 
;)     Αυτός είναι λόγος που δεν σου το πρότεινα φίλε Παναγιώτη.  καλές δουλειές 

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Pianist, μπορείς σε παρακαλώ να μας πεις την τιμή που πήρες τις μνήμες από το συγκεκριμένο μαγαζί;

Αν δε θες να το κάνεις στο forum, μπορείς έστω σε προσωπικό μήνυμα;

Η τοποθέτηση, την οποία αναφέρεις, είναι διαδικασία λεπτών να την κάνει κάποιος μόνος του, σαν να βάζεις μνήμες Ram σε υπολογιστή.

Αμφιβάλω αν έλεγξες πρώτα την πρόταση του Ebay που κάναμε εδώ κάποιοι για τις μνήμες πριν κάνεις τη δική σου, για να δεις ποια είναι πιο συμφέρουσα.

Παναγιώτη, το κλαβιέ του Tr δεν έχει καμία σχέση με το αντίστοιχο των Triton. Έχει μεγαλύτερη επαναφορά, και πιο σκληρό πάτημα κάτι σε σκληρό ελατήριο μου φέρνει εμένα. Πίστεψε με όμως είναι απλά θέμα συνήθειας και μελέτης πάνω του. Θα χρειαστείς κάποιο χρονικό διάστημα για να στο συνηθίσεις.

Δες πμ.

ναι κερκυρα οπως τα λες.το κλαβιε του tr ειναι εντελως διαφορετικο και ισως ειναι ετσι γιατι ειναι πολυ φθηνο.ελπιζω ομως με το συνεχες παιξιμο να το συνηθισω καθως και να μαλακωσει λιγο.

ενα μπραβο για αυτους στο adagio.τους πηρα το πρωι τηλεφωνο να παραπονεθω γιατι δεν υπηρχαν οι λαικοι ηχοι στο κουτι.....και αυτο ηταν,σε 5' τους ειχα μεσα απο το e-mail.πολυ εξηπειρετηση.

μενει βεβαια η sd με τον ανταπτορα για να τους περασω στο οργανο,αλλα υπομονη.

μια απορια.το αρχειο αυτο ειναι μονον 506kb.δεν ειναι περιεργο?πως χωρουν τοσοι ηχοι εκει μεσα.το bon studio μιλα για 2000+ ηχους.τι format ειναι αυτο.μηπως ξερει κανεις ποσοι πραγματικα ειναι οι ηχοι εκει μεσα και τι ειδος prog or combi.

ακομα μια απορια.αν ειναι πανω απο 512 πως θα φορτωθουν ολοι μαζι?

Το αρχείο αυτό δεν περιέχει ήχους με την έννοια της κυματομορφής η οποία είναι μνημοβόρα...

Το αρχείο περιέχει την πληροφορία η οποία λέει στο synth σου πως θα ρυθμίσει όλες του τις παραμέτρους έτσι ώστε να βγάλει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Στην ουσία περιέχει αποθηκευμένο ένα σύνολο ρυθμίσεων και τίποτα παραπάνω.

Τα ksf είναι μεγαλύτερα αρχεία τα οποία περιέχουν δείγματα και τα kmp είναι αρχεία χαρτογράφησης που περιέχουν την πληροφορία για το που θα αντιστοιχιθεί το κάθε δείγμα πάνω στο κλαβιέ.

Το Le μπορεί να χωρέσει maximum:

Programs: 5x128 = 640 ήχους + τους standard midi

Combis: 3x128 = 384

Άρα οι 2000 ήχοι σε ένα αρχείο είναι μάλλον παραμύθι.

to καταλαβα φιλε ειναι αρχειο πληροφοριων και δεν εισαγει δειγματα οπως τα αλλα αρχεια που ανεφερες.μου φαινεται πρεπει να διαβασω και τα manual γιατι κατι πηρε το ματι μου εκει μεσα γι αυτα που λες.

οσο για τους 2000 ηχους απορησα και εγω που θα υπαρχουν, ωστοσο επιφυλασομαι...λες αν λενε αληθεια αυτοι οταν τις περασω στην sd να χρειαστει να φωρτωσω 2 και 3 φορες το οργανο? δηλαδη 2 η 3χ 512? εν πασει περιπτωση ο χρονος θα το δειξει.

Μπορεί να σου δώσουν και 50.000 ήχους σε πολλά pcg αλλά δεν θα μπορέσεις να τα φορτώσεις ταυτόχρονα όλα μαζί. Μπορείς όμως να κάνεις επιλογές και να φτιάξεις ένα δικό σου custom pcg

Το αρχείο αυτό ανοίγει μέσω του οργάνου ή μικρών εφαρμογών librarian.

Όπως και να έχει όταν το ανοίξεις κάνεις τις επιλογες σου σε ήχους, τους αποθηκεύεις σε συγκεκριμένες τοποθεσίες και στη συνέχεια κάνεις save από το όργανο έτσι ώστε να κάνεις export ενα updated pcg. Μετά δοκιμάζεις κι άλλα και αποφασίζεις για το τελικό pcg και τους ήχους που θα περιέχει.

φιλε μολις το κατεβασα το προγραμμα.ανοιξα και το pcg με τα λαικα.σιγα να μην ηταν 2000......πραγματι καλυπτονται οι 4 banks των προγραμματων καθως και οι 3 των combi αλλα οι τελευταιες με πολλα κενα.οι ηχοι ειναι αρκετοι και ισως να μην χρειαστω και παραπανω αλλα μην κοροιδευουν τον κοσμο με 2000 και δεν ξερω εγω ποσο ακομα.χαρακτηριστικο παντως καποιες περιεργες ονομασιες

Μην βασίζεσαι σε αυτά που σου λένε στο μαγαζί και πολύ περισσότερο μην νομίσεις οτι αυτοί οι ήχοι-μόλις τους ακούσεις- έκμεταλλέυονται πλήρως το δυναμικό του οργάνου. Υπάρχουν πολλά περισσότερα και σαφώς καλύτερα πράγματα από το αρχειάκι που σου δίνουν με την αγορά.

ξερει κανεις σε ποιο καταστημα στην ελλαδα,για να αποφυγω το e-bay υπαρχουν μνημες για το korg tr.και οποιος ξερει ας μου πει και τι τυπος ειναι.

Συγγνώμη, για την καθηστερημένη απάντηση, όσον αφορά στις μνήμες για ΚORG TRITON, LE

κ.λπ.( MIDI-CLUB-210-5221220)  Εχω πολύ κακή εμπειρία από μνήμες στο E-bay ( Kurzweil)  και δεν σκέφτομαι να πάρω ξανά μνήμες με τον τρόπο αυτό. Ίσως έτυχε σε μένα! Για τις μνήμες πλήρωσα 100 Ευρώ τα 32Μb (120 είχαν παλαιότερα στην ΒΟΝ-STUDIO) αλλά τόσο τις έβρισκα και σε σοβαρές επιχειρήσεις στην Αμερική. Tο γεγονός ότι τις τοποθέτησε ο ίδιος δεν είναι τόσο σημαντικό, αλλά ο τρόπος που μου έλυσε τις απορίες μου για το όργανο αποδυκνύει ότι ο άνθρωπος γνωρίζει πολύ καλά. Αργότερα, είδα κατά τύχη το όνομά του στα

credits της STEINBERG και κατάλαβα ποιός είναι. 

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back