Korg Polysix 81' problem

RogerWaters15

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Καλησπέρα σας! :)

Ποστάρω εκ μέρους ενός φίλου μου που έχει το Korg Polysix του 81' ,το πήρε μεταχειρισμένο από Γερμανία.

Το θέμα του είναι πως ενώ λειτουργεί η τροφοδοσία και όλες οι ενδείξεις του Synth δεν βγάζει καθόλου ήχο  :o.

Προσωπικά από Synth ,ειδικά αυτής της ηλικίας , δεν έχω ιδέα, εσείς ξέρετε τι μπορεί να φταίει??

Κάποια ιδέα για service στην Αθήνα???

korg-polysix.jpg

(μου είπε πως είναι ίδιο με αυτό)

ενα απο τα προβληματα του Polysix  ειναι οτι η μπαταρια αμα δεν εχει αλλαχτει για χρονια διαβρωνει την πλακετα οπου ειναι η cPU του .

αν το ανοιξεις μπορεις να κοιταξεις αν υπαρχει αυτο το θεμα. αν ναι.... την πατησε ο φιλος σου καθως ειναι πολυ δυσκολο να το διορθωσει ακομα και μαστορας καλος.....

Αν το πάρει το Bon Studio, θα πληρώσεις 70 ευρώ, μόνο για εισαγωγή στο service, άσχετα αν σου πει ο τεχνικός ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Γι'αυτό καλύτερα ρώτα πρώτα, πόσο πάει το μαλί... Πρόκειται περί ιατρικής επισκέψεως...

audiobox είπε:
Αν το πάρει το Bon Studio, θα πληρώσεις 70 ευρώ, μόνο για εισαγωγή στο service, άσχετα αν σου πει ο τεχνικός ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Γι'αυτό καλύτερα ρώτα πρώτα, πόσο πάει το μαλί... Πρόκειται περί ιατρικής επισκέψεως...
Δεν το νομίζω.

Λογικά ο τεχνικός πρέπει να γνωρίζει τι συμβαίνει (από εμπειρία) και να προχωρήσει ανάλογα. Εάν δεν, λογικά θα πρέπει να του το πούν εξ'αρχής. Δεν ξέρω.

Καλού κακού, ας ρωτήσει τον ίδιο τον τεχνικό πρώτα.

Περί χρεώσεως σε περίπτωση που δεν επισκευαστεί δεν γνωρίζω, μην σε πάρω στο λαιμό μου. Πάρε τηλέφωνο και ρώτησε πρώτα. Δεν χάνεις τίποτα.

Σας ευχαριστώ πολύ!

Τώρα τσεκάρει πανικόβλητος την μπαταρία! ;D

Μάλλον θα ρωτήσει και Bon Studio και βλέπουμε. :)

Ρώτα πρώτα που σου λέω, πριν το στείλεις, ρώτα...

audiobox είπε:
Ρώτα πρώτα που σου λέω, πριν το στείλεις, ρώτα...
Ναι ρε συ θα ρωτήσει πρώτα. ;)

οιπόν , ο φίλος μου πελαγομένος μου έστειλε τρείς φωτογραφίες από τα ενδότερα του Synth.

Ο ίδιος δήλωσε πως δεν βλέπει κάποια διαροή.Καταλαβαίνω ότι δεν γίνεται διάγνωση με φωτογραφίες ;D και ίσως κάποιος να μην θέλει να μπέι σε τέτοιο κόπο, απλά αν είναι κάτι το προφανές στις παρακάτω φωτογραφίες που δημιουργεί το πρόβλημα, θα μας βοηθούσε πολύ να το επισημάνατε. ;)

DSC02860.jpg

DSC02861.jpg

DSC02862.jpg

Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά όποιον μπεί στον κόπο. :)

η μπαταρια ειναι αυτη η γαλαζια .... γκουμουτσα ....

ενα παραδειγμα απο leaked battery.....

πραγματικα δεν γινεται διαγνωση απο φωτο αλλα αμα δεν παρατηρησει κατι γυρω απο την μπαταρια δεν ειναι αυτο.... ρωτα στο σερβις παντως για τιμη πριν το πατε και καλη τυχη .....

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
μια αλλη φωτο με παραδειγμα απο leaked battery.....

(η προηγουμενη δεν επιτρεποταν να γινει hotlink)

corroded_sm.jpg

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Πολύ δύσκολα πάντως να στο αναλάβει η Bon Studio.

Εφόσον δεν καλύπτουν τα Trinity που είναι κατά πολύ μεταγενέστερα νομίζω οτι δεν θα ασχοληθούν και με το εν λόγω όργανο.

Μια ερώτηση ποτέ δεν έβλαψε κανένα όμως.

Αν δε στο αναλάβουν ψάξε για το Μουσικό Οίκο Παυλίδη στο Μενίδι και πήγαινέ το στο Service εκεί.

Εφοσον εισαι σιγουρος οτι  ολες οι αλλες λειτουργιες του synth δουλευουν σωστα και οτι δεν εχει βγαλει υγρα η μπαταρια ,  προτεινω τα εξης :

1) Δοκιμασε να απενεργοποιησεις τα εφφε. Μηπως μετα απο αυτο εχεις ηχο ? Εαν ναι το προβλημα ειναι μαλλον στην πλακετα των εφφε. (τερμα αριστερα)

2) Αν συνεχιζει να μην αναπαραγεται ηχος , τοτε πιθανον το προβλημα να ειναι στον επεξεργαστη IC6, o οποιος βρισκεται στην τερμα δεξια πλακετα klm-366 (ειναι "κρυμμενος" κατω απο το κλαβιε) και ειναι υπευθυνος για την επικοινωνια του κλαβιε με το synth-engine.

Ευχαριστώ για τις συμβουλές παιδιά.

Ο φίλος μου μου είπε πως σίγουρα δεν παρατήρησε κάποιο υγρό ή οποιαδήποτε διαρροή οπότε θα ακολουθήσουμε τις συμβουλές του Jack2 και αν δεν υπάρξει αποτέλεσμα θα κάνουμε ένα τηλέφωνο στα Bon Studio.

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back