Korg Oasys 76/88

και ποσο κανει ρε παιδια αυτο το μπλιμπλικι?
εννοω το OASYS' date='τοσο ακριβο ειναι??[/quote']

7 με 8 χιλιάδες ανάλογα την έκδοση. Να το τυλίξω :?: :)

H τιμη μετρητοις ειναι μικροτερη.

Τα hardware ψηφιακά synthesizer έχουν τελειώσει.
Δεν συμφωνω απολυτα.Πιστευω οτι ολες αυτες οι εταιριες κολοσοι δεν θα κατσουν με σταυρωμενα χέρια και θα βγαλουν μηχανηματα(οπως το Oasys και το Fusion) που θα ακολουθουν την εξέλιξη που ξεκινησαν τα soft synths και οι υπολογιστες.

Θα συμφωνήσω κι εγώ με τον Underground.

Μηχανηματα σαν κι αυτο ειναι η αντεπίθεση των εταιριών τωρα που

η επεξεργαστική ισχύς των υπολογιστών και οι φθηνές μνήμες

δεν εχουν απαγορευτικό κοστος.Εχουν μεγάλη τεχνογνωσία και φτιάχνουν

workstations πολλά χρόνια.Ακόμα κι αν αυτά ειναι υπολογιστές ντυμένοι

keyboards η ισχύς,οι μνήμες,το λειτουργικό κλπ. δουλεύουν ΜΟΝΟ για αυτον τον σκοπο.

Bλέπουμε samplers και romplers με τεραστια library ήχων

(πχ Sampletank,Kontakt etc) να ειναι κατώτερα ποιοτικά απο κάτι

σαν το ΟΑΣΙΣ που φαινομενικά εχει μικρότερη χωρητικότητα.

Και μην ξεχνάμε οτι το Οasys ειναι πολλά παραπάνω:

εχει ενα karma,ενα wavestation,ενα grandpiano,ενα CX-3 organ,

ενα analog modeling synth και επεται συνέχεια.

Κι επισης μεγάλη πολυφωνία ,εφφέ, διαφορα ins και outs,controller,hard disk sampling,sequencer,toushscreen οθόνη.Oλα υψηλής ποιότητας να δουλεύουν απρόσκοπτα.

Δεν ξέρω οσο το σκέπτομαι, νομίζω οτι δεν ειναι και τοσο ακριβό

Αν περάσεις το Sampletank μέσα από το OASYS μέσω Line in τότε θα καταλάβεις πως ακούγεται.

Επίσης αν πάρεις το Sampletank και το περάσεις από φετούλες θα πάθεις ζημιά. Τι να σου κάνει σκέτη η έξοδος της κάρτας ήχου. Το OASYS έχει μέσα μερικές τέτοιες φετούλες που αν τις έχεις εξωτερικές μπορείς να κάνεις εξήσου καλή δουλειά.

Παιδια, εχουμε χασει το νοημα.

Περνουμε ενα pc, εχουμε οσα σπασμενα προγραμματα θελουμε(δεν εχω κανενα προβλημα με αυτο,δεν ειμαι πλουσιος να το παιζω δηθεν), αλλα αμφιβαλω ποσα ξερουμε πραγματικα να δουλευουμε και σε ποσα χρησιμοποιουμε μονο τα presets.

Για μενα η ουσια ειναι να βρεις τα εργαλεια που θελεις να δουλευεις,να τα μαθεις καλα, και να μην χανεις την ουσια που ειναι η δημιουργια της μουσικης(με ολα τα παρεμφερει πχ ηχοληψια κτλ).

Μακαρι να μπορουσα να εχω το Oasys και να επικεντρωθω σε αυτο,χρησιμοποιοντας τον υπολογιστη για την τελειοποιηση της δουλειας μου(οσο λιγοτερο δουλευει τοσο μειωνεται η πιθανοτητα να τα φτυσει).

Επειδη ομως δεν εχω τα μπικικινια,θα βαλω την sampling option στο Kurzweil και θα κανω οσο περισοτερη δουλεια γινεται σε αυτο,για να το μαθω πολυ καλα, και γιατι ειναι φορητο,δεν κρασαρει,εχεις οτι controler χρειαζεσαι κτλ. Σιγουρα δεν εχει τις δυνατοτητες ενος υπολογιστη, αλλα τουλαχιστον θα μαθω να δουλευω πανω σε κατι καλα και θα το εκμεταλευτω στο επακρο.

:wink:

Underground, έχεις υπολογιστή για μουσική; Τον χρησιμοποιείς;

Εχω ριξει στο studiaki μου γυρω στα 12000 euro.

Εχω απο το 1998 H/Y για μουσικη και συνεχως εξοπλιζομαι.

Καποια στιγμη θα σας κανω μια λιστα με αυτα που εχω, παντως καρτα εχω την Pulsar plus της Creamware. Tην ειχα πληρωσει το 2001 1500 euro. Sequencer δουλευω το Sonar 4 producer edition original.

ΟΚ, απλώς αναρρωτιόμουν... 12.000 και θές να δώσεις και άλλα... τέλος πάντων.

Αν περάσεις το Sampletank μέσα από το OASYS μέσω Line in τότε θα καταλάβεις πως ακούγεται.

Επίσης αν πάρεις το Sampletank και το περάσεις από φετούλες θα πάθεις ζημιά. Τι να σου κάνει σκέτη η έξοδος της κάρτας ήχου. Το OASYS έχει μέσα μερικές τέτοιες φετούλες που αν τις έχεις εξωτερικές μπορείς να κάνεις εξήσου καλή δουλειά.
Δεν εννοώ απλώς τα converters που ειναι καλύτερα απο μια απλή κάρτα ήχου.Λέω πως και οι ήχοι αυτοί καθεαυτοί ειναι κομμένοι και ραμμένοι

ετσι ώστε να ακούς ενα πιάνο ή strings 200mb να ειναι καλύτερα απο αντίστοιχα 2gb.

Kαι βέβαια ο,τι κι αν περάσεις απο διαφορα outboard channels μπορεί

να παρει ογκο και χρώμα.Αλλά κι αυτά στοιχίζουν.

Εδώ εχουμε φτάσει στο σημείο να γινουμε προγραμματιστές και ηχολήπτες.

Εχουμε ξεχάσει την απόλαυση να παίζουμε ενα ωραίο οργανο χωρίς τεχνικές σκοτούρες.

Εχουμε ξεχάσει την απόλαυση να παίζουμε ενα ωραίο οργανο χωρίς τεχνικές σκοτούρες.
Με αυτό το επιχείρημα θα συμφωνήσω. Αν και φαντάζομαι ότι το manual του Oasys πρέπει να είναι αρκετά ογκώδες.

Η καταναλωτική μανία που μας δέρνει μάγκες, και η συνήθεια να αλλάζουμε κάθε 2 χρόνια μηχανήματα αυτά έχει. Αντί να κάτσουμε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε με αυτό που έχουμε, ψάχνουμε το επόμενο μοντέλο, λες και το παλιό φταίει που δεν έχουμε έμπνευση.

Αν είναι κάποιος επαγγελματίας πάω πάσο, βγαίνουν φράγκα. Αλλά για τους ερασυτέχνες δε χρειάζεται πιστεύω και τον τελευταίο εξοπλισμό.

Εγώ πραγματικά χαίρομαι όταν βλέπω να παίζει κάποιο συγκρότημα με M1, D50, DX7 κτλ. δείχνει ότι έχει δέσιμο με το όργανο.

ΟΚ, απλώς αναρρωτιόμουν... 12.000 και θές να δώσεις και άλλα... τέλος πάντων.
Θελω οπως ειπα παραπανω και εγω και αλλα παιδια, να δουλεψω με ενα μουσικο οργανο,που θα τα εχω ολα κατω απο τα δακτυλα μου, να φτασω την δουλεια οσο πιο μακρια μπορω και να χρησιμοποιησω τον υπολογιστη τελειοποιωντας αυτα που δεν μπορει να κανει τοσο καλα το,στην περιπτωση μου, το Kurzweil μου. Θελω ομως οταν εχω μια ιδεα, να μην πρεπει να περιμενω να φορτωσει ο Η/Υ οτι πρεπει να φορτωσει, να βρω ηχους κτλ, θελω να εχω επαφη με μουσικο οργανο.

Αυτα.

(Και εγω δεν θεωρω την τιμη του Οasys τοσο ακριβη, αλλο αν δεν εχω να τα δωσω...).

Και πολύ καλά κάνεις. Και εγώ με το MOTIF ES έχω βολευτεί πολύ με το sequencer του και ειδικά το pattern mode κάνεις πράγματα σε χρόνο dt. ;-)

Το OASYS και μάλιστα το 88άρι θα το είχα αγοράσει ήδη. Από όποια πλευρά και αν το δούμε και το ακούσουμε είναι κορυφή ( με εξαίρεση την άσχημη εμφάνιση του, για μένα είναι "μπάζο" και χωρίς πλάκα μου θυμίζει ένα αρμόνιο των παιδικών μου χρόνων αξίας τότε 40.000 δραχμών, κάπου 120 ευρώ σήμερα δηλαδή ). Θα το είχα ήδη αγοράσει βέβαια αν το sequencer του ήταν 32-Track και όχι 16-Track. Πολύ σπάνια ένα κομάτι μου καταλαμβάνει λιγότερα από 16 midi tracks και κάποιες φορές που χρειάζομαι περισσότερα tracks, κάνω συμβιβασμούς. Τα 16-Track Sequencers πλέον δεν καλύπτουν τις ανάγκες του σύγχρονου μουσικού. Είναι τόσο υπερβολικά μεγάλο το κόστος για να ενσωματωθεί στο συγκεκριμένο μηχάνημα ένα "32 άρι" sequencer ή και μεγαλύτερο;

Εγώ δεν μπορώ να αποχωριστώ το laptop μου και λόγο αδυναμίας στη φορητότητα δεν θα σκεφτόμουν να δώσω τόσα πολλά χρήματα όσα κοστίζει το OASYS για workstation.

Έχει καταπληκτικό ήχο και δυνατότητες και σίγουρα θα το ήθελα αλλά δεν συμβαδίζει και με τις ανάγκες μου.

Φίλε triton_studio έχω την εντύπωση πως 32 midi κανάλια σε sequenser από hardware workstation θα τελείωναν πολύ γρήγορα την πολυφωνία, προς το παρόν. Είναι φορές που στο motifes 8 κανάλια ταυτόχρονα μου τελειώνουν την πολυφωνία. Υπάρχουν πάντως workstation με περισσότερα από 16midi κανάλια sequenser , αν αυτό είναι που ζητάς. (με 2000€-3000€). Μήπως και το OASYS αυξάνει τα midi κανάλια στον sequenser με κάποια κάρτα επέκτασης; (λογικά θα είναι πολύ φτηνές σε σχέση με την τιμή του).

Το μονο true 32 καναλια midi sequencer(+8 καναλια audio, δηλαδη συνολο 40) ειναι το Alesis Fusion(και δεν εχει κανενα προβλημα με την πολυφωνια γιατι ειναι τερας πολυφωνιας).

Παντως και το Kurzweil μου μπορει να δουλεψει 32 καναλια sequencer εαν βαλω δυο songs απο 16 καναλια να παιξουν ταυτοχρονα.

Οσοι παντως ξαχνουν για workstation σε καλη τιμη και καλη ποιοτητα η λυση ειναι το Fusion. Τσεκαρεται τιμη προς αποδοση και θα καταλαβεται....

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα