- Πόντοι
- 2,148
Αγαπητέ, μήπως θέλεις - κατά βάθος - να γίνεις ηλεκτρολόγος; Μιλάς διαρκώς για καλώδια, ενώ σου εξηγήθηκε τριάντα φορές ότι πρέπει να πας να πάρεις ένα μικρό, έστω, μείκτη. Καταλαβαίνω ότι μπορεί να μην έχεις χρήματα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι όλες οι δουλειές γίνονται δωρεάν.J's conspiracy είπε:σας ευχαριστω ξανα για το χρονο σας .να κανω και μια αλλη ερωτηση .Η καρτα μου εχει μια εισοδο line in και μια mic .υπαρχει περιπτωση πχ με καποιο ανταπτορα να μπορεσει να συνδεσεις δυο οργανα ?(επαναλαμβανω υστερω πολυ σε γνωσεις τεχνικες περι καλωδιων)
Το ίδιο ρωτάει. Έχει κολλήσει ότι τα ηχητικά σήματα, μιξάρονται με διάφορους συνδυασμούς καλωδιακών βραχυκυκλωμάτων. Για κάποιον λόγο, αρνείται να κατανοήσει ότι όλο αυτό γίνεται (και πρέπει να γίνεται) μόνο με τη βοήθεια ειδικής εντεταλμένης συσκευής. Αν τραγούδαγε κιόλας, θα ρώταγε με ποιο καλώδιο μπορεί να ακούει τη φωνή του και την κιθάρα του ταυτόχρονα...Spyros Delta είπε:Εδώ ρωτάει κάτι διαφορετικό.
πως γινεται οποτε μπαινω σε αυτο το ελληνικο μουσικο φορουμ ,να πεταγονται κατι τυποι σαν και σενα οι οποιοι μιλανε ετσι απαξιωτικα .Αναρωτιεμαι αν καναμε τη συζητηση face to face και σας ρωτουσα οσο ευγενικα ρωταω και εδω στο θεμα που ανοιξα ,θα γυρναγες και θα ελεγες ατακες " εχει κολλησει" με το γενικοτερα πνευμα της ειρωνικης "ΜΗ" απαντησης σου .Πιστευω πως οχι .Ασε που αυτο που ρωταω ειναι διαφορετικο .trolley είπε:Το ίδιο ρωτάει. Έχει κολλήσει ότι τα ηχητικά σήματα, μιξάρονται με διάφορους συνδυασμούς καλωδιακών βραχυκυκλωμάτων. Για κάποιον λόγο, αρνείται να κατανοήσει ότι όλο αυτό γίνεται (και πρέπει να γίνεται) μόνο με τη βοήθεια ειδικής εντεταλμένης συσκευής. Αν τραγούδαγε κιόλας, θα ρώταγε με ποιο καλώδιο μπορεί να ακούει τη φωνή του και την κιθάρα του ταυτόχρονα...
Δεν υπάρχει καμία αγένεια στην απάντησή μου, την οποία άλλωστε δεν διαψεύδεις. Όντως, πέντε μέρες τώρα, ρωτάς την ίδια ερώτηση (και παίρνεις την ίδια απάντηση).J's conspiracy είπε:πως γινεται οποτε μπαινω σε αυτο το ελληνικο μουσικο φορουμ ,να πεταγονται κατι τυποι σαν και σενα οι οποιοι μιλανε ετσι απαξιωτικα
εχεις ιδιαιτερη σχεση με την κολλα ,αναρωτιεμαι γιατι ..trolley είπε:Δεν υπάρχει καμία αγένεια στην απάντησή μου, την οποία άλλωστε δεν διαψεύδεις. Όντως, πέντε μέρες τώρα, ρωτάς την ίδια ερώτηση (και παίρνεις την ίδια απάντηση).
Όσον αφορά το τι θα σου έλεγα face-to-face, υπάρχουν δύο ερωτήσεις για 'σένα : α) σε ποιο κατάστημα θα έμπαινες να ρωτάς επί πέντε μέρες αυτό που ρωτάς και δεν θα σε είχανε πετάξει έξω;, β) γιατί πιστεύεις ότι υπάρχει κακία στην ερώτησή μου;
Παίρνω το θάρρος να σε περιπαίξω λίγο με το κόλλημά σου, ακριβώς διότι εδώ είμαστε δικτυακοί "φίλοι", και ναι, το ίδιο θα σου έλεγα και face-to-face. Άμα και εγώ ρωτάω πέντε μέρες για ποιο λόγο δεν βάζουνε μεγάφωνα πάνω στις κιθάρες (και όλοι να μου απαντάνε "φίλε, έχουμε ενισχυτές γι' αυτή τη δουλειά") σου επιτρέπω επίσημα να μου κάνεις όση πλάκα θέλεις.
Φιλικά.
Επειδή, το παρακάνεις, να ξέρεις ότι μικρότητα υπάρχει (ή δεν υπάρχει) όταν θίγεται κάποιος. Δηλαδή, στη φραστική μας αντιπαράθεση, ο μόνος που μπορεί να δείξει (ή να μην δείξει) μικρότητα είσαι εσύ, καθώς η όλη συζήτηση δεν αφορά κάποιο δικό μου πρόβλημα, αλλά δικό σου.J's conspiracy είπε:εχεις ιδιαιτερη σχεση με την κολλα ,αναρωτιεμαι γιατι ..
τι σχεση εχει ενα μαγαζι με ενα μουσικο φορουμ ?
δεν πιστευω οτι υπαρχει κακια .Μικροτητα υπαρχει ,η οποια μαλλον δεν αφορα μονο στην ερωτηση σου αλλα μαλλον σε ολο σου το 'ειναι' .
υπαρχουν ανθρωποι σαν τον Spyros Delta , τον npap & τον stavros_d80 και υπαρχουν και οι υπολοιποι .δεν γνωριζω κανεναν σας προσωπικα . ειναι ομως εντυπωσιακη η διαφορα στο επιπεδο ..
τελοςπαντων σας ευχαριστω ολους ετσι κι αλλιως
φίλε Σταύρο και κατά την γνώμη μου πάντα, σε ένα φόρουμ που θέλει να φέρει τον διακριτικό τίτλο "μουσικής τεχνολογίας" πρέπει να ΤΟΝΙΖΕΤΑΙ ΕΠΑΡΚΩΣ ότι η ηχητική ποιότητα μιας Apogee one θα ΥΠΟΒΙΒΑΣΤΕΙ περνώντας το σήμα της μέσα από μια τίμια but φτωχή entry level Behringer... και αυτό να το ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ως επιλογή ο op (o οποίος παρεμπιπτόντως πήρε τα JBL για να αναβαθμίσει ηχητικά τα M audio bx5 που διέθετε και με μια τέτοια "πρόταση" του ακυρώνεται με "χαζό τρόπο" το όποιο κέρδος)...stavros_d80 είπε:Υπάρχει ΗΔΗ μια Behringer Xenyx 802 οπότε λέμε πως θα κάνει δουλειά με αυτήν χωρίς να αγοράσει τίποτα καινούργιο εκτός από καλώδια (άντε και κανα minijack ;D)
η περίπτωση του φθηνιάρικου "αντάπτορα" ΠΑΝΤΑ συνοδεύεται από ανεπιθύμητα artifacts με την ευρεία έννοια (πτώση ποιότητας, έντασης, εργονομική δυσχρηστία και άλλα όπως την περίπτωση που ανέφερες με τα δυο ακουστικά όπου έγινε και mono το σήμα τους) και είναι μεν πολλές φορές μια προσωρινή λύση αλλά που δεν παύει να είναι "ΜΠΑΚΑΛΙΚΗ" στο πλείστον των περιπτώσεων...σας ευχαριστω ξανα για το χρονο σας .να κανω και μια αλλη ερωτηση .Η καρτα μου εχει μια εισοδο line in και μια mic .υπαρχει περιπτωση πχ με καποιο ανταπτορα να μπορεσει να συνδεσεις δυο οργανα ?(επαναλαμβανω υστερω πολυ σε γνωσεις τεχνικες περι καλωδιων)
Δεν είπα πουθενά να περάσει την apogee μέσα από καμιά Behringer,npap είπε:η ηχητική ποιότητα μιας Apogee one θα ΥΠΟΒΙΒΑΣΤΕΙ περνώντας το σήμα της μέσα από μια τίμια but φτωχή entry level Behringer...
κι από που θα ακούει ρε μάστορα την apogee αφού θέλει μόνιμο σύστημα χωρίς να "μπαινοβγάζει" καλώδια?... ή ήρθε το γήρας μου πρόωρα ή θα με τρελάνετε εδώ μέσα... έχω όλη την καλή πρόθεση να μη θίξω κανένα αλλά έλεος... ;Dstavros_d80 είπε:Δεν είπα πουθενά να περάσει την apogee μέσα από καμιά Behringer,
είπα να χρησιμοποιήσει τη Behringer συνδέοντας επάνω το monologue και το volca και ότι άλλο θέλει, να συνδέσει επάνω τα JBL ώστε να μπορεί να τα ακούει σωστά και ας δώσει rec out να πάρει σήμα για να γράψει όπου θέλει audio.
αυτό το ρωτήσαμε πριν από σενα....npap είπε:κι από που θα ακούει ρε μάστορα την apogee αφού θέλει μόνιμο σύστημα χωρίς να "μπαινοβγάζει" καλώδια?... ή ήρθε το γήρας μου πρόωρα ή θα με τρελάνετε εδώ μέσα... έχω όλη την καλή πρόθεση να μη θίξω κανένα αλλά έλεος... ;D
και την κάρτα που θα την βάλεις, αν βάλεις το συνθ στα ηχεία?