Κομμάτι για πιάνο και φλάουτο

Nikolas

Bafta Winner
Πόντοι
113
Ιδιότητα
  1. Κιθάρα
Καλημέρα, λοιπόν.

Δουλεύω σε ένα παιχνιδι δικής μου ιδέας και γράφω τη μουσική για αυτό (τι ποιό φυσικό?)

Ένα είναι το "flute 14" καθώς δεν έχω κάτσει να τα ονομάσω ακόμη. Είναι πολλά βλέπετε (τελικά θα είναι γύρω στα 100, οπότε έχω χρόνο). Ειναι γραμμένο στα 5/4 και αργό...
Το άλλο είναι το "flute 13" (πραγματικά ευφάνταστοι τίτλοι) που είναι γρήγορο με διάλογο με το πιάνο, κλπ...

Ειναι μία χρονοβόρα διαδικασία όπου συνθέτω το κομμάτι, το περνάω στην παρτιτούρα και βγάζω την πάρτα του οργάνου (σε αυτή τη περίπτωση το φλάουτο). Ηχογραφώ το μέρος του πιάνου και μέτα στέλνω τα πάντα στην φίλη μου την Αμαλία Κουντούρη, που τυγχάνει να είναι φανταστική φλαουτίστρια. Μου στέλνει πίσω τις ηχογραφήσεις της και κάνω μια πρόχειρη μίξη (για αυτό και το "not ready" στον τίτλο του αρχείου). Μόλις ετοιμάσω και τα 100 (περίπου) θα κάνω σωστή μίξη και mastering για να μπούνε στο παιχνίδι.

Το σημαντικό, σε όποιον το προσέξει είναι πως το μέρος του φλάουτου είναι σε κάθε μέτρο διαφορετικό. Δεν υπάρχουν επαναλαμβανόμενα μέτρα.

Προβολή συνημμένου flute 14 not ready.mp3
Προβολή συνημμένου flute 13 not ready.mp3

Φανταστικά!

Ανυπομονώ για τα υπόλοιπα 98!

Πολύ μου άρεσε η μελωδία του nr.13. Μπράβο!

Όποτε ολοκληρώσεις κάτι, αν θες τα ανεβάζεις και στο Music.

Welcome back!

Εξαιρετικά θα έλεγα! Άντε να παίρνουμε και μεις καμιά ιδέα...

• Like
Reactions: Nikolas
Καλώς όρισες πίσω στα μέρη μας Νικόλα! Ελπίζω να είσαι καλά και να ανεβάζεις τέτοιες όμορφες μουσικές στιγμές.

Ποιο ήταν το σκεπτικό σου όταν αποφάσισες να μην υπάρχει επαναληψιμότητα στο φλάουτο; Η "συμβατική" επιλογή θα ήταν να υπάρχει τουλάχιστον ένα main theme, αλλά κάτι τέτοιο δε μπορεί να εδραιωθεί χωρίς επανάληψη.

• Like
Reactions: Nikolas
Ποιο ήταν το σκεπτικό σου όταν αποφάσισες να μην υπάρχει επαναληψιμότητα στο φλάουτο; Η "συμβατική" επιλογή θα ήταν να υπάρχει τουλάχιστον ένα main theme, αλλά κάτι τέτοιο δε μπορεί να εδραιωθεί χωρίς επανάληψη.
Γειά σου Μπιλ,

Ο λόγος είναι το παιχνίδι. Ο παίκτης καλείτε να ακούσει το κομμάτι και να διακρίνει διαφορετικά μέτρα (δε θέλω να εξηγήσω περισσότερο, αλλά αν θες πες μου και θα σου στείλω μήνυμα), οπότε πρέπει το κάθε μέτρο να είναι διαφορετικό. Φυσικά υπάρχει και ο ρόλος του πιάνου, και της αρμονίας, οπότε η ομοιότητες υπάρχουν, αλλά το καθαρά μελωδικό μέρος είναι διαφορετικό.

Και τα δύο μου αρέσουν, αλλά πιο πολύ το 13, έχει ωραίες αλλαγές.

• Συμφωνώ
Reactions: fusiongtr
Όμορφα, αλλά το 13 πιο ενδιαφέρον.

μπορεί να είναι η ιδέα μου, αλλά νομίζω ότι οι εμπειρίες αυτών των χρόνων που έλειψες έχουν περάσει δημιουργικά και στη μουσική σου... μου αρέσουν πολύ και τα δύο (από το αρχικό θέμα του 14 θα μπορούσε παράλληλα να βγει και πολύ όμορφο τραγούδι)...  διακρίνω όντως μια ωριμότητα και ειλικρινά αν μου έλεγε κάποιος ότι επρόκειτο για ακυκλοφόρητα θέματα του Μάνου θα το πίστευα... έχουν κάτι από την μαγεία του... αναμένω κι εγώ το όλον...?

• Like
Reactions: Vale Rossi
Μπραβο σου..... πολυ ωραια.......

μπορεί να είναι η ιδέα μου, αλλά νομίζω ότι οι εμπειρίες αυτών των χρόνων που έλειψες έχουν περάσει δημιουργικά και στη μουσική σου... μου αρέσουν πολύ και τα δύο (από το αρχικό θέμα του 14 θα μπορούσε παράλληλα να βγει και πολύ όμορφο τραγούδι)...  διακρίνω όντως μια ωριμότητα και ειλικρινά αν μου έλεγε κάποιος ότι επρόκειτο για ακυκλοφόρητα θέματα του Μάνου θα το πίστευα... έχουν κάτι από την μαγεία του... αναμένω κι εγώ το όλον...?
Νίκο,

Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

Ίσως έχεις δίκιο... από 10 χρόνια πριν (περίπου) άφησα τα παιχνίδια και τη μουσική με VST και γύρισα στην κλασσική μουσική. Τώρα η πλάκα είναι ότι αυτά τα κομμάτια ΕΙΝΑΙ για παιχνιδι, αλλά δικής μου επινόησης, οπότε εντάξει. Και φυσικά το πιάνο είναι VST (pianoteq 7)...

Σας ευχαριστώ όλους. Μπορώ να ποστάρω και άλλα, αλλά δεν θέλω να πάρω το χρόνο σας. 

Ελπίζω να κάνω ηχογράφηση με βιολί σύντομα, οπότε θα έχω νέα να μοιραστώ ξανά (μουσικά νέα ντε).

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα