Κολλήσεις στα ηλεκτρικά της κιθάρας

Επιπλεον βεβαιωσου οτι εχεις βαλει σωστα τα καλωδια για τη γειωση και τη μπαταρια στο jack.....μηπως τα εχεις βαλει αναποδα?

To πλέον πιθανό όπως ακούγεται. Παρεμπιπτόντως, είναι πολύ συχνό φαινόμενο ασχέτως active/passive κλπ.

Μπάμπη, αν ο θόρυβος υπάρχει, ασχέτως επιλογής μαγνητών, τσέκαρέ το αυτό.

elavd σχεδόν δεν δουλεύουν και ο ήχος είναι χάλια.υπάρχει άλλη λύση?
Τότε να πάρεις νέα ποτενσιόμετρα κατά προτίμηση CTS (που είναι τα καλύτερα). Θα σου πρότεινα να πάρεις 250 kΩ αφού η κιθάρα σου έχει ήδη τέτοια.

Τα 500kΩ θα πριμάρουν αρκετά τον ήχο σου, πιθανότατα ενοχλητικά... Αλλά αν έχεις τη δυνατότητα να δοκιμάσεις και 500άρια, γιατί όχι? Ο πειραματισμός δεν βλάπτει ;)

Επιπλεον βεβαιωσου οτι εχεις βαλει σωστα τα καλωδια για τη γειωση και τη μπαταρια στο jack.....μηπως τα εχεις βαλει αναποδα?

To πλέον πιθανό όπως ακούγεται. Παρεμπιπτόντως' date=' είναι πολύ συχνό φαινόμενο ασχέτως active/passive κλπ.

Μπάμπη, αν ο θόρυβος υπάρχει, ασχέτως επιλογής μαγνητών, τσέκαρέ το αυτό.[/quote']

Ναι οκ αλλα γίνεται παρόλα αυτά να είναι ανάποδα και να έχω ήχο κανονικό;;Δεν είμαι και σπίτι να τα αλλάξω μια στιγμή να βεβαιωθώ

elavd υπάρχει πρόβλημα με το είδος των ποτενσιομέτρων που έχω. Πήρα κάποια αλλά έχόυν χοντρό σπείρωμα και δεν χωράει να περάσει απο το καπάκι(το οποίο δεν θέλω τα το τρυπήσω για να του ανοίξω μεγαλύτερη τρυπα). Που μπορώ να βρω μια γκάμα από ποτενσιόμετρα στην Αθήνα??? Να πάρω σβάρνα όλα τα μαγαζιά?

οι active emg αν δεν κανω λαθος δεν φορουν ουτε 250 ουτε 500 ποτενσιομετρα. περνουν πολυ μικροτερα δεν θυμαμαι ακριβως νουμερο γυρο στο 25 ισως!μπορει να φταιει αυτο!

οι active emg αν δεν κανω λαθος δεν φορουν ουτε 250 ουτε 500 ποτενσιομετρα. περνουν πολυ μικροτερα δεν θυμαμαι ακριβως νουμερο γυρο στο 25 ισως!μπορει να φταιει αυτο!
Ναι, κι εγω καποια στιγμη που είχα EMG σε μια strat, 25Κ ποτενσιόμετρο είχαν στο volume. Πάντως για τη συγκεκριμένη κιθάρα που έχει ο ginargiros δεν βάζω και το χέρι μου στη φωτιά...Μπορεί να είναι άλλο σύστημα. Πάντως αν το active κύκλωμα είναι πριν τα ποτενσιόμετρα τότε μάλλον δεν υπάρχει πρόβλημα να βάλεις και 25K. Σε σχέση με το αν θα πριμαριστεί ή όχι ο ήχος, αν το ποτενσιόμετρο είναι μετά το active κύκλωμα δεν πρόκειται να κάνει αλλαγή η τιμή του. Η αλλαγή γίνεται όταν ο μανήτης συνδέεται στο ποτενσιόμετρο απευθείας. Αν μικρύνεις την αντίσταση του ποτενσιομέτρου, μεγαλώνει το ρεύμα και γίνεται πιο σημαντική η επίδραση της αυτεπαγωγής του πηνίου στον ήχο, δηλαδή εξασθενεί τις υψηλές συχνότητες. Η έξοδος όμως του προενυσχυτή, (active κύκλωμα) δεν έχει σημαντική αυτεπαγωγή.

Η αλλαγή γίνεται όταν ο μανήτης συνδέεται στο ποτενσιόμετρο απευθείας. Αν μικρύνεις την αντίσταση του ποτενσιομέτρου' date=' μεγαλώνει το ρεύμα και γίνεται πιο σημαντική η επίδραση της αυτεπαγωγής του πηνίου στον ήχο, δηλαδή εξασθενεί τις υψηλές συχνότητες.[/quote']
Αυτο δεν το καταλαβα ακριβως. Μπορεις να το εξηγησεις λιγο καλυτερα;

καποια καλα μαγαζια με οργανα εχουν!γινεται χαμος ομως απο ποικιλια αναλογα τι θελεις να ακους.τι ποτενσιομετρο θα παρεις, τι πυκνωτη θα βαλεις κ.α. ενας ειδικος θα ηταν καλυτερα να στα τοποθετουσε!παντως αν παρεις παρε Ιαπωνεζικα ειναι καλυτερα απο τα κορεατικα τα κινενικα και τα υπολοιπα.

Το βασικό πρόβλημα που έχω είναι να έχει τις επιθυμητές διαστάσεις. Όλα τα άλλα μπορώ να πω οτι είναι δευτερεύσας σημασίας

Πρέπει να ξέρω τις διαστάσεις του προιόντος για να το παραγγείλω απο νετ...

Με ενδιαφέρει το σπείρωμα να είναι μικρο...

Πρέπει να ξέρω τις διαστάσεις του προιόντος για να το παραγγείλω απο νετ...Με ενδιαφέρει το σπείρωμα να είναι μικρο...
Τι εννοείς σπείρωμα ? Τη βάση του pot?

Υπάρχουν μικρά είναι pots σαν αυτά:

E250M.jpg

Και κανονικού μεγέθους σαν αυτά:

E500L.jpg

Το μέγεθος του pot δε με απασχολεί ιδιαίτερα. Με ενδιαφέρει ο λαιμός(σπέιρωμα, εκεί που είναι η ροδέλα στις φωτό) να είναι λεπτό. Πήρα καποια αλλά έχουν χοντρό λαιμό και δεν κάνουν

Η αλλαγή γίνεται όταν ο μανήτης συνδέεται στο ποτενσιόμετρο απευθείας. Αν μικρύνεις την αντίσταση του ποτενσιομέτρου' date=' μεγαλώνει το ρεύμα και γίνεται πιο σημαντική η επίδραση της αυτεπαγωγής του πηνίου στον ήχο, δηλαδή εξασθενεί τις υψηλές συχνότητες.[/quote']
Αυτο δεν το καταλαβα ακριβως. Μπορεις να το εξηγησεις λιγο καλυτερα;
Συγνώμη, είναι γνωστό ελάτωμά μου ότι δυσκολεύομαι να μιλήσω με απλά λόγια....':oops:'

Σκέψου ότι το ποτενσιόμετρο είναι συνδεδεμένο στα άκρα του πηνίου του μαγνήτη, και ότι κλείνει ένα κύκλωμα. Το ποτενσιόμετρο είναι το φορτίο που έχει να αντιμετωπίσει ο μαγνήτης, που εδώ είναι η γενήτρια.

Αυτός εδώ έχει κάνει -κατά τη γνώμη μου- προσεγμένες εξομοιώσεις.

http://terrydownsmusic.com/technotes/guitarcables/guitarcables.htm

(Το αρθρο έχει και γενικότερο ενδιαφέρον, σχολιάζει και τη χωρητικότητα του καλωδίου)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back