Κολλήματα Cubase

philippe

Νέο μέλος
Πόντοι
16
ρε παιδια εχω μητρικη asus p5b-vm με δυνατοτητα δυπυρινου cpu,επεξεργαστη μονοπυρινο pentium 4 3ghz ,ram dd2 512(λεω να παρω +1giga),ανοιγω μια δουλεια στο cubase και χωρις να παιζει μονο που ειναι ανοιχτο βλεπω στη διαχειρηση win στις επιδοσεις να ειναι η χρηση του cpu 70% 8O ,στο κομματι εχω βαλει δυο vst και αρκετα εφε απο waves για τα φωνητικα.συνολο δηλαδη 3-4 track midi tracks και 15 περιπου audio tracks.μηπως το παραφορτωσα;μηπως με ενα giga ram επιπλον θα φτιαξει να μη κολλαει;

τι να πω ποια;;

υπαρχει καμια ρυθμιση στο cubase για καλυτερες επιδοσεις;

Ναι ….να βάλεις 1giga ram και θα είσαι οκ.
Όχι, το πρόβλημα που αναφέρι ο φελίπε δεν έχει σχέση με μνήμη. Μόνο με (αρκετά) ταχύτερο επεξεργαστή θα πάψεις να βλέπεις το 70%, αλλά μάλλον είναι απλούστερο να αρχίσεις τα freeze.

Κατ'αρχας το load του συστήματος κοίταζε το πιο εύκολα από το αντίστοιχο
meter που έχει το Cubase

Εμένα μου φαίνεται οτι το έχεις φορτώσει λίγο(έως πολυ),μπορείς όμως να δοκιμάσεις να κάνεις freeze κάποιο (ή όλα τα VST Instruments),όπως μπορείς και να κάνεις freeze κάποια από τα audio tracks που δεν κάνεις edit. Με τον τρόπο αυτό θα γλιτώσεις αρκετή cpu.

Και αν γίνεται να μην πολυχρησιμοποιείς τα plugins της waves γιατί είναι και θεόβαρα. Βάλε για παράδειγμα κομπρέσορα και eq από sonalksis που είναι πάρα πολύ καλά και ελαφριά και είσαι κομπλε.

Τα waves βάλτα περισσότερο στο master κανάλι, παρά να ανοίγεις πολλά σε διάφορα κανάλια, γιατί πεινούν πολύ!

To Sx καποιοι μου ειπαν ομως οτι το 2.2 ειναι πιο σταθερο
Δε θυμάμαι αν το SX είχε freeze, οπότε αναβαθμίσου.

Το Freeze είναι μία λειτουργία όπου ένα audio κανάλι ή κανάλι από soft synth "παγώνουν": μετατρέπονται προσωρινά σε audio ώστε να μην ξοδεύουν πλέον πόρους από τον επεξεργαστή. Η διαφορά ανάμεσα στο να τα κάνεις freeze από τα να τα κάνεις απλά mixdown είναι ότι στην πρώτη περίπτωση μπορείς να τα κάνεις un-freeze, να εργαστείς λίγο πάνω τους (π.χ. να αλλάξεις μία μίντι νότα) και μετά να τα ξανακάνεις freeze. Με αυτό τον ύπουλο τρόπο μπορείς να έχεις πιο πολλά vst όργανα από εκείνα που "κανονικά" θα "σήκωνε" ο υπολογιστής σου.

Κάνοντας freeze το Cubase κάνει bounce προσωρινά σε wav τα VSTi και τα αναπαράγει μέσω αυτών.Το ίδιο κάνει και για τα audio tracks. Με τον τρόπο αυτό δεν χρειάζεται να δημιουργεί τους ήχους κατά το playback,οπότε και γλιτώνεις cpu. Φυσικά όση ώρα είναι frozen κάποιο track ή VSTi δεν μπορείς να το κάνεις edit.

¶νοιξε το help του Cubase και ψάξε για freeze, έχει οδηγίες

ΥΓ: οοπς άργησα να πατήσω το submit, με κάλυψε ο Wow!

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Βασικά δεν αναβαθμίζεσαι στο Cubase 4; Αμφιβάλλω αν θα βρεις το 2.2 πλέον

γιατι εχει βγει και πιο καινουριο απο το sx;πως να αναβαθμιστω;
SX ---> SX2 ---> SX3 ----> 4

|

|

|

Nuendo2 -----> Nuendo3 -----> ???

καλα με το Nuendo δεν υπαρχει ρυθμιση να φτιαξεις το latency οποτε το εχω διαγραψει,το cubase sx δεν εχει ρυθμιση freeze;ποσο εχει το cubase 4;

Τι εννοείς δεν έχει ρύθμιση για το latency; Έχει αν πειράξεις τους buffer από το asio της κάρτας σου.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back