Koκκινες νυχτες - Συλλογή Ατλαντις 105,2

masters_of_the_universe

Νέο μέλος
Πόντοι
1
Οι Κοκκινες Νυχτες ειναι ενα συγκροτημα ελληνικης ροκ που φτιαχτηκε απο φιλους.

Πριν καιρο στειλαμε ενα κομματι μας στον διαγωνισμο του Ατλαντις 105,2 για να επιλεχθουν κομματια για την συλλογή PURE ROCK VI και μας επιλεξαν.Η συλλογη κυκλοφορησε χτες και ειναι διαθεσιμη στο περιπτερο του Ατλαντις στην τιμη των 5 ευρω.

Οριστε και το κομματι.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Οφείλω να ομολογήσω ότι τόσο κακό στίχο έχω ν' ακούσω καιρό.

Οι στιχοι ειναι....."εντεχνοι". :P

Δεν ειμαι καθολου φαν του Rock με Ελληνικους (ή Γαλλικους/Ρωσικους/Γερμανικους/Σουηδικους κλπ...) στιχους, συν το οτι οι συγκεκριμενοι ειναι χωρις νοημα (εκει παει η ταμπελα "εντεχνο"....) οποτε....8/10. 8)

Ευτυχως η μουσικη ειναι Οκ. Με μερικες αλλαγες μπορει να γινει ενα ωραιο instrumental, λεω γω τωρα.... ;D

Ελπιζω να το ξανασκεφθειτε.Ο στιχος δεν κολαει με την μουσικη σας και οπως ειπαν και πιο πανω ειναι χωρις καποιο νοημα.Τωρα για το παιξιμο : ΕΧΕΙ ΣΩΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ.(ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΛΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΑΠΟΚΟΜΙΣΕΤΕ.)

Η φωνη δεν αφηνει καποιο σημαδι (χροια ,χαρακτηρα κλπ) που να σε κανει να θες να την ακουσεις παλι ουτε και θα την ξεχωρισεις απο τον σωρο.Αφου ομως επιλεχθηκατε  μπραβο σας!!αν και αυτο με βαζει σε υποψιες οτι :η τα αλλα γκρουπ /καλλιτεχνες ηταν για τα μπαζα η οτι οι εκλεκτορες ειναι αυτοι για τα μπαζα...μετα συγχωρησεως. ;D ;D

Σεβαστες οι αποψεις σας.Εγω προσωπικα δεν συμφωνω μαζι σας,γιατι οπως ειπα παιζουμε ελληνικη ροκ και δεν στοχευουμε να το "παιξουμε" ποιοτητα.Ειμαστε ανθρωποι που μαθαμε μουσικη μονοι μας στο "δρομο" και το ολο αποτελεσμα ειναι ουσιαστικα το αποτελεσμα μια αγαπημενης παρεας,οχι ο στοχος μια καριερας.

Σας ευχαριστω που αφιερωσατε χρονο να ακουσετε το κομματι μας και να γραψετε και μια αποψη.Ομολογω να πω οτι δεν περιμενα τοσο αρνητικη κριτικη,αλλα απο την αλλη αυτο μαλλον δειχνει οτι το site σας αποτελειται απο εξαιρετικα ικανους και καταρτισμενους μουσικους με υψηλο επιπεδο τεχνικης και μουσικης παιδειας,και αυτο δεν ειναι παρα μονο θετικο για εμας αφου εχουμε την τιμη να λαμβανουμε συμβουλες απο εσας,οι οποιες μπορει να μας βοηθησουν στο μελλον.

Ενα μπραβο απο εμενα, οχι για το κομματι (δε θα το σχολιασω), αλλα για το πως δεχτηκατε την κριτικη.

Μακαρι η συμπεριφορα ολων απεναντι στη σκληρη κ αρνητικη κριτικη να ηταν σαν τη δικη σας.

K'εμενα ειρωνικο μου φαινεται.Αλλα δεν πειραζει .Το οτι εμαθαν μουσικη στο δρομο δεν σημαινει οτι δεν πρεπει να αποκτησουν καλο γουστο στο παιξιμο και στα ακουσματα.Αυτα τα περι ''ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΡΟΚ '' κλπ τα εχουμε ξανακουσει.Το site εχει στις ταξεις του απο καρα-καλαμπορτζους μεχρι διπλωματουχους του berkeley ....αλλα τα παιδια επεσαν πανω σε αντιστοιχους μουσικους που εμαθαν την μουσικη στο ''παλκο'' και στον δρομο κυριολεκτικα .Αλλα μας χωριζουν καποια χρονια εμπειριας ,διαφορετικα ακουσματα &βιωματα.Γιαυτο και επιλεχθηκαν απο την επιτροπη γιατι οπως και προειπα ειναι αντιστοιχου γουστου ανθρωποι.

Nestoras είπε:
Οφείλω να ομολογήσω ότι τόσο κακό στίχο έχω ν' ακούσω καιρό.
+1000

Γράφτε πιο απλούς και κατανοητούς στίχους ρε παιδιά , δεν χρειάζεται αλληγορία και πνεύμα σε κάθε δεύτερο στιχάκι.

Η απαντηση μου,προς εκπληξη καποιων ΔΕΝ ειναι ειρωνικη.Για τους εξης πολυ απλους λογους.

1ον. Oταν ανεβαζεις ενα κομματι στο ιντερνετ και το ποσταρεις σε διαφορα φορουμ εισαι προετοιμασμενος για την οποιαδηποτε ειδους κριτικη,γιατι ας μην ξεχναμε εσυ ζητας την γνωμη αλλων.Κοινως οπως λενε και οι Αμερικανοι "if u can't take the heat,stay out of the kitchen.

2oν Η καθε κριτικη εχει το οφελος της.Η θετικη ενθαρρυνει.Η αρνητικη μας βαζει σε σκεψεις και συχνα αναδεικνυει καποια λαθη που ενδεχομενως κανουμε και στην συνεχεια αφου μας τα τονισουν,προσπαθουμε να τα βελτιωσουμε.Ετσι γινομαστε καλυτεροι ανθρωποι και κατα συνεπεια καλυτεροι μουσικοι.Επισης,ακομα και για την αρνητικη κριτικη που γραφει καποιος,σημαινει οτι εκατσε και αφιερωσε λιγο απο τον χρονο του για αν ακουσει το κομματι και εν συνεχεια να γραψει την γνωμη του.Και εγω προσωπικα το εκτιμαω αυτο.

3ον Ειμαι νεο μελος στο Noiz απ οπου μπηκα για αγγελιες αλλα και επειδη καποιοι μουσικοι που εχω γνωρισει απο εδω και απο κει μου το συστησαν,απο την αποψη οτι εχει πολυ καλα θεματα αλλα και καλους μουσικους με γνωσεις που γενικα μπορουν να δωσουν και καλες συμβουλες.

Μετα απο ολα αυτα θεωρω οτι ειμαι ξεκαθαρος.Απο κει και περα ο καθενας βγαζει τα συμπερασματα του και συμπεριφερεται αναλογα παντα με το επιπεδο του.

Εμένα για κάποιο λόγο μου θύμισε το Καλοκαιρινά Ραντεβού.  ???

Ο στίχος παίδες είναι απαράδεκτος. Όχι για άλλο λόγο αλλά προσπαθήσατε πολύ να "έχει νόημα". Αλλά δεν είχε. Και δεν είχε και ρίμα.

ΚΑτά τα άλλα, αφού το κομμάτι επιλέχθηκε για κάποια συλλογή, σε κάποιους θα άρεσε και μπράβο σας.

Δεν είναι απαραίτητο να αρέσουν όλα σε όλους.

Η μουσική αξιοπρεπής αλλά δεν μου έκανε το κλικ.

Οι στίχοι θέλουν πολύ δουλειά.Πιθανότατα είμαι χειρότερος μουσικός από σας όμως προσπάθησα να κρίνω.

Προσωπικά όταν προσπαθώ να γράψω ''ψαγμένα'' σπάω το κεφάλη μου για καλές μεταφορές,παρομοιώσεις και προπάντων νόημα πάνω σε πολύ συγκεκριμένο περιεχόμενο.Αν πλατιαζεις συνήθως πας σε αδιέξοδο.Σχεδόν βασανίζομαι πέφτει πολύ χαρτί στον κάδο των αχρήστων και στο τέλος δεν είμαι και ευχαριστημένος.Δυστυχώς αν αραδιάσεις μερικά πρελούδια δεν γίνεσαι ούτε Αγγελάκας ούτε Βάρναλης ούτε Ελλύτης.Γίνεσαι ''έντεχνος''!  ;D

Poetry needs work.   :-\

edit:Το ξέρω ότι τα πρελούδια είναι μουσικές φόρμες αλλά εγώ το χρησιμοποιώ και για στίχους γλωσσοδέτες  8)

Stoner Jackass είπε:
Δυστυχώς αν αραδιάσεις μερικά πρελούδια δεν γίνεσαι ούτε Αγγελάκας ούτε Βάρναλης ούτε Ελλύτης...
Αυτους τους 2 τελευταιους ασχετους τι τους εβαλες μαζι με τον Αγγελακα?....... ;D ;D ;D ;D ;D

Waterfall-K είπε:
Αυτους τους 2 τελευταιους ασχετους τι τους εβαλες μαζι με τον Αγγελακα?....... ;D ;D ;D ;D ;D
Ο Αγγελάκας έχει το δικαιώμα να πετάγεται όπου γουστάρει  ;D

Πήρα και το βιβλίο του πρόσφατα.Είναι σε φάση ''Καφές κρύος...η καμινάδα στάζει θλίψη...η στάχτη απλώνεται σα θεριό γύρω τρώγοντας τα απομεινάρια της ψυχής μου...παλιάτσοι τριγύρω σκαλίζουν την μίζερη ζωή μου...η σκουριασμένη μπουγάτζα κρέμεται από τον τοίχο ξεχειλίζοντας κρέμα'' και κλείνει ''ΣΑΣ ΜΙΣΩ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ...μισώ την κοινωνέα...μισώ τους χαρούμενους ιλίθιους''  ;D ;D ;D

Just kidding  8) και συγγνώμη στον original poster για το spam ....είναι λίγο φλου αυτή η δουλειά του Γιάννη(το κολλητάρι) αλλά μου αρέσει...άμα την ψάξεις καταλαβαίνεις τον ποιητή.  :)

audiokostas είπε:
Εμένα για κάποιο λόγο μου θύμισε το Καλοκαιρινά Ραντεβού.  ???
Και εμενα μου το θυμησε. Αυτο ειναι καλο και κακο.

Επισης εχω μια υποψια οτι καποιον παλαιο καιρο πρεπει να ακουγατε heavy metal.....

Τωρα στα καθαρα μουσικα. Το συγκεκριμενο στυλ δε μου αρεσει.

Το κομματι εμφανιζει ολες τις τυπικοτητες αυτου που ονομαζουμε ελληνικο ροκ. Κακος στιχος με μια επιτηδευμενη εντεχνιλα. Η μουσικη δεν ειναι ασχημη αλλα οι κιθαρες εχουν για μενα πολυ κακο ηχο. Κακη χρηση των εφε και βαβουρα. Με λιγο διαφορετικο στιχο και αρκετα καλυτερο ηχο στις κιθαρες, το κομματι θα ανεβαινε αρκετα.

Μπραβα παντως για τη σταση σας στις κριτικες που ενιοτε διατυπωνονται ολιγον πικροχολα.

Παιδες ευχαριστουμε κ παλι για τις συμβουλες σας.Επειδη το αναφερατε,οντως οι μισοι απο μας ειμασταν μεταλλαδες.Τα του ηχου-εφε προσωπικα δεν τα γνωριζω καθως δεν τα πολυχρησιμοποιω σαν μπασιστας.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back