Πένες
0.88. Το φυσιολογικό μέγεθος. Ό,τι μάρκα να 'ναι. Παίζονται μέχρι να λιώσουν, διότι τις χρησιμοποιώ και από τις δυο πλευρές συχνά και μέσα στο ίδιο κομμάτι (κρατώντας δηλ. την πένα και ανάποδα, με to φαρδύ μέρος προς τα κάτω και τη μύτη προς τα πάνω)
Χορδές
Μαζικά από Thomann. Εννέα φορές στις δέκα 0.9 , σπανιότερα 10άρες. Από φτηνές (EHX) μέχρι μεσαίου κόστους Ernie Ball Super Slinky και καμιά φορά και Elixir έτσι για την πολυτέλεια (τις αλλαζω συχνά, με το που αρχίζουν να "κόβουν" και δεν τις ανακυκλώνω ποτέ).
Κιθάρες
Αναλόγως της ανάγκης/μπάντας που παίζω. Σπίτι παίζω συνήθως με εκείνη που έχει τα πιο φρέσκα/καινούρια τάστα, η οποία τυχαίνει να είναι η πρώτη μου κιθάρα.
.
Σε πρόβες με ό,τι κάτσει (αν είμαι πολυ κουρασμένος και έχω πολύωρη πρόβα, παίρνω την Squier 60s Classic Vibe που ζυγίζει όσο ένα φτερό. Αν είναι για gig και υπάρχει αυτοκίνητο, μπορεί να πάρω και δυο - και η μια να είναι καπoια από τις πιο βαριές μου, Les Paul μαόνι που έχουν βάρος επίπλου σαλονιού.
Όλες οι κιθάρες μου είναι απομιμήσεις με μόντες, από άποψη: αυτή με τα φρέσκα τάστα είναι μια μαύρη Stagg LP lawsuit era, η άλλη μια βιετναμέζικη LP άσπρη με P90, και παίζουν ακόμη η Squier Strat 60s CV και μια Yamaha Pacifica 311H (με P90/Humbucker).
Ενισχυτές
Στο σπίτι αυστηρά και μόνο με ακουστικά - έναν BlackStar ID Core 20, που έχει τέλεια προσομοίωση για να δοκιμάζω τα πετάλια μου αλλά και wide stereo ωστε να παίζεις κυριολεκτικά "μέσα" στο κομμάτι που προβάρεις. Λόγω της στεροφωνίας του, χρησιμεύει και σαν ενισχυτής για μουσικής όταν τον συνδέω με το λαπτοπ, 20 watt είναι υπεραρκετά για μικρές συγκεντρώσεις/πάρτυ.
Στην πρόβα/live παίρνω το καινούριο μου απόκτημα (o Vintage Roland 60W στη φωτό, πουλήθηκε!) , έναν Peavey Bandit 112 Transtube.
Πετάλια
Δυο πεταλιέρες: pedaltrain mini και ένα Junior. Το mini σηκώνει την πιο πολλή χρήση αφού συνήθως παίζω με 6-7 πετάλια και συνήθως τα ίδια πάνω -κάτω: (από το τέλος): delay/reverb, tremolo, fuzz, Vibrato, drive/boost, autowah.
Η junior χρησιμοποιείται κυρίως για δοκιμές βάλε-βγάλε, για ηχογραφήσεις στο σπίτι με ένα Jamman και ένα Trio και σπανιότερα, σε live, όταν χρειάζεται π.χ. να προσθέσω κανένα έξτρα πετάλι που ίσως είναι πιο μεγάλο, όπως το POG-2 ή το M5 στα εφέ μου.
Μελέτη
Μπορεί να ξυπνήσω στις 2 το βράδι και να φορέσω ακουστικά επειδή μου ήρθε κάτι στο μυαλό (κιθάρες , πετάλια , ενισχυτής είναι μόνιμα plugged και το μονο που έχω να κάνω είναι να ανάψω το πολύμπριζο) και την επόμενη στιγμή που θα δω το ρολόι να είναι 5 π.μ... Συν'ηθως "μελετάω" / παίζω α) τα "δικά μου" (ψυχεδελικά instrument-blues), και β) τα "δικά τους" (σε στυλ από κλάσικ/hard rock μέχρι καθαρά reggae/ska να βαριέσαι που ζεις και τελευταία και κάτι πολύ όμορφα στριμόκωλα Beatles_psychelelic/Devendra Banhart-ικά). Μου τρώνε πολύ χρόνο για να βρώ phrasing και ενδιαφέροντα σόλα να βάλω, ώστε να ασχοληθώ με κάτι άλλο.