Κιθάρες / οργανα ως χειραποσκευές - ξεχάστε το!

συγκεκριμένα η aegian με έχει σώσει άπειρες φορες, εκτος από το σκηνικό που ανέφερα όταν έφυγε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο δεν μπορούσα ούτε να σκεφτώ και με πήρανε τα κλάματα κάπου στο duty free με αποτέλεσμα να χάσω το αεροπλάνο και να μην έχω φράγκο επάνω μου, με στείλανε με το επόμενο αεροπλάνο το ίδιο απόγευμα αλλα στην αθηνα αντί για θεσσαλονίκη χωρίς να με χρεώσουνε κλπ, μια άλλη φορα όταν το ίδιο πρόσωπο είχε το "ατύχημα" από τον πανικό μου έχασα το διαβατήριο στο αεροδρόμιο και πάλι με βάλανε στην πτήση τις επομενης μέρας χωρίς χρέωση, κάπου εδώ να πούμε ότι δεν είχα σχεδόν καθόλου λεφτά επάνω μου και έπρεπε να τρέχω πρεσβεία να βγάλω κάτι σαν διαβατήριο μιας χρήσης! έμεινα στα παγκάκια του αεροδρομίου όλη νύχτα και μετά από oooolo αυτό με ρώτησε ο υπάλληλος θέλετε παράθυρο?? τι να του πεις? πάντως εκτος αυτών τον νέων μέτρων τις εταιρίας μπορώ να πω ότι για εμενα ήταν η no1!

Λοιπόν η κιθάρα πέρασε μόνο με μια ερώτηση (τι ειναι αυτό; )

Έχω boarding card και για την επόμενη πτήση προς Αθήνα.

Τώρα βέβαια δεν έχω ούτε κατσαβίδι ούτε βαλίτσα με ρούχα καθώς τα τσέκαρα μέχρι Αθήνα.

Hasta luego y hasta la Victoria secret σύντροφοι.

harilatron είπε:

Τώρα βέβαια δεν έχω ούτε κατσαβίδι ούτε βαλίτσα με ρούχα καθώς τα τσέκαρα μέχρι Αθήνα.

Ωραία! Ποια πτηση ήταν αυτή; (εταιρία / διαδρομή;)

Εγώ μόλις μίλησα και τρίτη φορά με πολύ σθένος με όπλο αυτό εδώ :

http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?type=TA&language=EN&reference=P7-TA-2014-0092

Και της εξήγησα (σε λίγο έντονο ύφος στην αρχή, μετά το κατάλαβε και ηρεμήσαμε και οι δύο) ότι η aegean δεν ειναι πάνω από τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς.

Μού έδωσε ένα email ( [email protected] ) και ένα τηλέφωνο ( 2106261921

) να μιλήσω από αυριο.

Δεν αμφιβάλλω ότι στο αεροδόμιο συνήθως όλα πάνε λάδι, αλλά και για το τυπικό της υπόθεσης...

Ίσως να πρέπει να στείλουμε κανα ψήφισμα από το noiz χαχαχ :)

@randy_rhoads : Για την μεταχείριση της aegean : :) . Για τα υπόλοιπα :(

edit : @harilatron

Valencia-Zurich και μετά Zurich - Αθήνα ήταν η πτήση με swiss ε?

Ναι σήμερα μόνο Swiss. Αυριο θα επιχειρήσω να τη βάλω σε πτήση της Aegean.

Μου έβαλαν ενα sticker που δεν έβαλαν στην άλλη χειραποσκευή.

Κλείνω - μένω από μπαταρία  ;D

ThisIsSparta είπε:
Η φωνή του νοιζ ακούστηκε και στην Ευρώπη!

(οκ μπορεί να είναι και άλλοι μουσικοί πανευρωπαϊκά που έχουν θέμα, αλλά στανταρ διαβάζουν και αυτοί νοιζ)

http://www.telegraph.co.uk/news/aviation/9662516/Musicians-have-won-a-major-victory-over-airlines.html

Για να δούμε (αν) πότε θα ισχύσει..

Βασικά εγώ αντέγραψα από αυτούς...  ;D Για να δούμε!

Λοιπόν η κιθάρα πέρασε -χωρίς κουβέντα- απο το check in της Aegean στην πτήση για Ηράκλειο. Τζάμπα κουβάλαγα το κατσαβίδι.  ;D

harilatron είπε:
Λοιπόν η κιθάρα πέρασε -χωρίς κουβέντα- απο το check in της Aegean στην πτήση για Ηράκλειο. Τζάμπα κουβάλαγα το κατσαβίδι.  ;D
Άντε, καλο Πάσχα

harilatron είπε:
Καλά...εάν ήμουν αεροσυνοδος και σε έβλεπα -2μετρα μποι και 165 κιλά-...και φούντες θα σε άφηνα να περάσεις ;D

marathon είπε:
Καλά...εάν ήμουν αεροσυνοδος και σε έβλεπα -2μετρα μποι και 165 κιλά-...και φούντες θα σε άφηνα να περάσεις ;D
Ενδεχομένως νόμιζε ότι κρατάω μπαγλαμά.

harilatron είπε:
Τέτοια κάνετε και μετά τα ψάχνουνε στο Νότιο Ινδικό Ωκεανό.

Αγαπητοι συμφορουμιτες εγω προκειται μεσα στην επομενη βδομαδα να ταξιδεψω με τη ryanair απο Αθηνα Χανια κ θελω να παρω μαζι μου μια κλασσικη κιθαρα.

Μπορω να την παρω μαζι μου ως χειραποσκευη πανω στο αεροπλανο ή θα πρεπει να πληρωσω επιπλεον χρηματα για την μεταφορα της?

marathon είπε:
Έχεις μπερδέψει τους moderatores.

Αυτά, ελπίζω να βοήθησα.

aggeloskrv είπε:
Αγαπητοι συμφορουμιτες εγω προκειται μεσα στην επομενη βδομαδα να ταξιδεψω με τη ryanair απο Αθηνα Χανια κ θελω να παρω μαζι μου μια κλασσικη κιθαρα.

Μπορω να την παρω μαζι μου ως χειραποσκευη πανω στο αεροπλανο ή θα πρεπει να πληρωσω επιπλεον χρηματα για την μεταφορα της?
Όχι, με τη ryanair δεν μπορείς να την πάρεις πάνω ως χειραποσκευη. Όπως και με καμια low cost εταιρία.

Για τις άλλες εταιρίες (aegean και ολυμπιακη) με τις οποίες έχω κάνει 100δες πτήσεις, μαζί με κιθάρα, ειναι μετρημένες οι φορές που πήγανε να μου δημιουργήσουν πρόβλημα, όμως με απολυτη επιμονή και σταθερότητα το ξεπέρασα. Αν η κιθάρα είναι σε μαλακή θήκη δύσκολα θα σου δημιουργήσουν πρόβλημα.

Η μονη περίπτωση που πράγματι έχουν δίκιο να σου πουνε να μην την πάρεις στη καμπινα, είναι σε κάποιες πτήσεις με μικρά, ελικοφόρα, της ολυμπιακης. Εκεί όντως δεν χωράει στο ντουλάπι η κιθάρα. Σε αυτή την περίπτωση την παραδίδεις στη ΣΚΑΛΑ (και όχι στο τσεκ-ιν) και την τοποθετεί ο υπάλληλος στις αποσκευες, πάνω απο άλλα πράγματα και σου την επιστρέφει πάλι στη σκάλα, καθως βγαίνεις απο το αεροπλάνο.

Γεια χαρά παίδες,

Την Πέμπτη και σήμερα πέρασα μια ηλεκτρική και μια ακουστική με swiss και aegean αντίστοιχα από Στουτγγάρδη προς Αθήνα χωρίς κανένα θέμα.

Πήγα πάντως και ένα midi keyboard με μάκρος κάπου 1.40 (μπας και το στειλω αντί για κιθάρα) και δε μου το άφησαν.

Οπότε όπως φαίνεται ίσως να μην υπάρχει θέμα με aegean παρότι στην εξύπηρέτηση πελατών ήταν κατηγορηματικοί

harilatron είπε:

Ευχαριστούμε Harilatron για την ενημέρωση.Τελικά μάλλον εξαρτάται καθαρά σε ποιόν θα τύχεις ανεξαρτήτως των εταιρικών κανονισμών.Η στραβή μου έτυχε και μένα στην Αμερική και ο υπάλληλος φαινόταν/"φώναζε" από μίλια μακριά οτί ήταν λαλάκας.  ;D

(Σου ζητώ συγνώμη για την αργοπορημένη απάντηση)

Λοιπόν, να πώ κ εγώ. Πέταξα με Aegean, Θεσσαλονίκη - Στουτγάρδη κ είχα μαζί μου το μπάσσο σε soft case. Το πήρα κανονικά μαζί μου, χωρίς έξτρα χρέωση κ αναπαύθηκε στο δίπλα κάθισμα. Αν δεν ήταν ελεύθερο μου είπαν θα το βάζανε στο ντουλαπάκι. Κανείς δεν είπε τίποτα, ούτε στο check in, ούτε κ κατά την επιβίβαση. Στο επίσημο site βέβαια λέει άλλα.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back