gdevelek είπε:
Φοβάμαι πως λίγο καιρό αφού τον πάρεις, εξαντλώντας τον προϋπολογισμό σου:
1. θα ψάχνεσαι για πεταλάκια για τον Α ή Β ήχο που θέλεις να φτιάξεις
2. θα παραπονιέσαι ότι με το volume στο 5% - που θα αναγκάζεσαι να βάλεις για να μην ενοχλείς τους γείτονες - δεν βγάζει καλό ήχο
3. θα ψάχνεσαι για attenuator που θα κοστίζει όσο κι ο ενισχυτής
Από την άλλη, εγώ φοβάμαι ότι με το bugera:
1. Θα έχει καλή λούπα (fx loop) και άριστα headroom για να βάλει ό,τι πεταλάκια/πεταλιέρες θέλει το παιδί επάνω στο μέλλον και να έχει πολύ καλό ήχο, καμιά σχέση με το mg30 και τέτοιους solid state... Επίσης, θα αργήσει να πάρει πετάλι για drive κλπ καθώς θα υπερκαλύπτεται ηχητικά από τον amp
2. Θα βάζει χαμηλά το master volume και θα έχει όλο το gain και που θα είχε κι αν τον έβαζε δυνατότερα. Δε θα του λείπει καθόλου lead και τα καθαρά θα είναι άριστα και κρυστάλλινα στις εντάσεις σπιτιού.
3. Αφού έχει master volume και ένα προενισχυτή και μπόλικο gain και όγκο, ΤΙ να το κάνει το attenuator???? Ρυθμίζει λίγο το eq με περισσότερες μπασομεσσαίες κι έχει άριστο ήχο και σε υπερχαμηλές εντάσεις.
Τα παραπάνω ακολουθώ κι εγώ με τους high gain ενισχυτές και ΔΕΝ χρειάστηκα attenuator ακόμη και ώρες κοινής ησυχίας. Ακόμη και αν θέλει attenuator, υπάρχει κύκλωμα DIY attenuator που κοστίζει 20ευρώ(χωρίς πλάκα) και ρίχνει στο 1/8 την ισχύ. To έχω ποστάρει παλιότερα στο νοιζ(π.μ. για info).
Σε αυτά τα χρήματα, τα features κι ο ήχος του bugera είναι διαμάντι. Παλιά έδινα τα τριπλάσια χρήματα για τα μισά από αυτά που διαθέτει ο 6260 και το μετάνιωσα... Με το bugera, και να το μετανιώσεις(μάλλον δύσκολο), τον δίνεις 250ευρώ(50ευρώ χασούρα μόνο) και είσαι jet. Με κάτι randall και τέτοια που πήρα εγώ, ούτε μισοτιμής δε φεύγουν...