ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ

gibi

Νέο μέλος
Πόντοι
1
Γεια χαρά παιδιά,
μιας και θέλω να αλλάξω το κινητό μου τηλέφωνο, γνωρίζει κάποιος να προτείνει κάποιο μοντέλο τηλεφώνου που να έχει αξιοπρεπή ήχο στα βίντεο ;
π.χ. Θέλω να γράφω σε βίντεο μια πρόβα στο στούντιο ή μια μπάντα που παίζει live και να ακούς μετά το βίντεο με σχετικά καλό ήχο και όχι μια ακατανόητη βαβούρα .
Ξέρω ότι το τελευταίο μοντέλο Iphone είναι super.. γιατί άκουσα ο ίδιος βίντεο από πρόβα και έπαθα πλάκα (είναι πάρα πολύ καλός ο ήχος) …αλλά είναι και πανάκριβο το άτιμο.

ευχαριστώ εκ των προτέρων

iPhone, απλά δεν υπάρχει λόγος να είναι το πιο πρόσφατο μοντέλο. Υπάρχει υποστήριξη σε software / αναβαθμίσεις από την εταιρεία για ΠΟΛΛΆ χρόνια μετά την κυκλοφορία κάθε μοντέλου, για αυτό και μπορείς να αγοράσεις καινούριο αυτή την στιγμή iPhone 12/13 κλπ.

Θέλω να γράφω σε βίντεο μια πρόβα στο στούντιο ή μια μπάντα που παίζει live και να ακούς μετά το βίντεο με σχετικά καλό ήχο και όχι μια ακατανόητη βαβούρα .

Πάντως, συχνά ο λόγος που μετά ακούς μία ακατανόητη βαβούρα είναι ότι όντως έκαμαν ακατανόητη βαβούρα. Ισχύει από τις εποχές των μονοφωνικών κασσετοφώνων. :)

Γεια χαρά παιδιά,
μιας και θέλω να αλλάξω το κινητό μου τηλέφωνο, γνωρίζει κάποιος να προτείνει κάποιο μοντέλο τηλεφώνου που να έχει αξιοπρεπή ήχο στα βίντεο ;
π.χ. Θέλω να γράφω σε βίντεο μια πρόβα στο στούντιο ή μια μπάντα που παίζει live και να ακούς μετά το βίντεο με σχετικά καλό ήχο και όχι μια ακατανόητη βαβούρα .
Ξέρω ότι το τελευταίο μοντέλο Iphone είναι super.. γιατί άκουσα ο ίδιος βίντεο από πρόβα και έπαθα πλάκα (είναι πάρα πολύ καλός ο ήχος) …αλλά είναι και πανάκριβο το άτιμο.

ευχαριστώ εκ των προτέρων
Μπακάλικα μεν αλλά για να γραφεί κάτι που να ακούγεται παίζει ρόλο η θέση που θα βάλεις το κινητό. Πρέπει να είναι σε μια λογική απόσταση από τα ηχεία και τα όργανα. Όχι κοντά για να αποφύγεις την παραμόρφωση αλλά ούτε και μακριά για να έχεις θόρυβο βάθους, ιδιαίτερα όσο αφορά το προβάδικο. Αν το προσέξεις λίγο αυτό όσο γίνεται τότε θα μπορέσεις και με ένα φθηνότερο android τηλέφωνο να τα καταφέρεις. Και καλό είναι να έχεις το τηλέφωνο σταθερά κάπου που και να ηχογραφεί χωρίς κραδασμούς, δηλαδή όχι στο πάτωμα ή σε τραπεζάκι, εκτός και αν έχει επένδυση ή αν έχεις ένα τρίποδάκι με μονωση

Βίντεο με το υπάρχον κινητό και τον ήχο με το recorder :p

Χωρις πλάκα τώρα θέλει και αρκετό πειραματισμό με θέση και αποστάσεις απο τις πηγές του ήχου καθώς και τις στάθμες των εντάσεων. Η βαβούρα που ακους είναι συνηθως και αποτέλεσμα αυτών.

Πάντως, συχνά ο λόγος που μετά ακούς μία ακατανόητη βαβούρα είναι ότι όντως έκαμαν ακατανόητη βαβούρα. Ισχύει από τις εποχές των μονοφωνικών κασσετοφώνων. :)
Χαχαχαχα...όχι ...δεν πρόκειται περί Βαβούρας της μπάντας, το κινητό μου φταίει τσεκαρισμένα.

Είναι να πετύχεις την περίπτωση. Είχα ένα xiaomi με δύο stereo ηχεια που έγραφε πάρα πολύ καλό ήχο ειδικά με ακουστικα όργανα. Μετά πήρα samsung καλύτερο υποτίθεται αλλά καμία σχέση στην εγγραφή ήχου.Το καλύτερο βέβαια είναι το ipad που γράφει απλά τέλεια με 5 μικρόφωνα. Γενικά για πιο οικονομική λύση κοίτα να έχει στέρεο ηχεια-μικροφωνα.
Επίσης υπάρχουν αυτά τα μαραφέτια.

Last edited:

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back