• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Κινέζικες κιθάρες. Ανεβαίνουν σε ποιότητα?

Jasemeister

Master of Ceremonies
Πόντοι
38
Ήμουν στην αρχή της βδομάδας στην Αγγλία και τσίμπησα ένα μάτσο κιθαριστοπεριοδικά. Μου έκανε εντύπωση ότι οι reviewers πλέον έχουν αρχίσει να βλέπουν να ανεβαίνει σταθερά η ποιότητα στα κινέζικα όργανα και αρκετές φορές προχωράνε σε υπερβολικές δηλώσεις για να δώσουν έμφαση στο ότι τους έχει τρελάνει πως οι κινέζοι έχουν αρχίσει και φτιάχνουν όργανα που για την τιμή τους κυριολεκτικά είναι ευκαιρίες (σίγουρα κάπου παίζει και το promotion factor αλλά μου φάνηκε ότι όντως εκφράζουν την άποψή τους).

Με την κινέζικη Schecter που πήρα πριν λίγο καιρό το διαπίστωσα και μόνος μου ότι τα κινεζόνια έχουν αρχίσει και σοβαρεύονται. Έχουν ακόμα δρόμο βέβαια αλλά μου φαίνεται ότι η εικόνα της αγοράς έχει αρχίσει να αλλάζει ριζικά πρόσωπο.

Ελπίζω πάντως γνωστές και σχετικά ακριβές μάρκες όπως Ibanez και Gibson να ξυπνήσουν γρήγορα και να σφίξουν το quality control τους γιατί έχω δει μερικά πολύ άσχημα παραδείγματα πρόσφατα που δεν δικαιολογούνται σ'αυτές τις τιμές.

Εσείς τι βλέπετε στην αγορά;

Η αλήθεια είναι ότι ευτυχώς για όλους μας τα πράγματα βελτιώνονται διαρκώς. Σε όλους τους τομείς. Ό,τι έρχεται από την Κίνα δεν είναι πλέον για πέταμα.

Αρκεί βέβαια να ξέρει κανείς τί ζητάει ώστε να καλύψει επαρκώς τις ανάγκες τους.

Πλέον και η Κορέα έχει ανεβάσει τον πήχη της ποιότητας κατακόρυφα. Τρανά παραδείγματα οι Cort, Prs SE, Swing, Tokai (Korean) και αρκετές ακόμα μάρκες σε τιμές από 200-300¤ μέχρι και 1000-1200¤. ¶νετα θα αγόραζα τέτοιο όργανο πάντως...

Για το Κορεάτικα έχεις δίκιο, ειδικά το World factory το θεωρώ κορυφή. H Ibanez SA360 limited μου είναι από κει, όπως και η PRS SE και πραγματικά έχουν την ίδια άψογη προσοχή στη λεπτομέρεια και στην κατασκευή.

Εδώ που τα λέμε οι 4 απ'τις 8 κιθάρες μου είναι Κορεάτικες...

αν κρινω απο αυτες
http://www.eastwoodguitars.com/

οχι απλα ανεβαινουν...αλλα εχουν φτασει στην κορυφη και μας κοιτανε απο ψηλα....
Ρε συ τα μαστόρια έχουν φτιάσει κόπια του Ampeq Scroll! Θεοί!

http://www.eastwoodguitars.com/Bass/eub-1/images/EUB1-big/4227eebfretlessblackFINAL.jpg

εντιτ: τώρα είδα την σκάλα, 34" είναι, όχι 39" σαν το πρωτότυπο, παρολαυτά φοβερό!

και μας κοιτάνε από ψηλά

εμάς και τη μιζέρια μας

αλλά δεν θα μας έχουν ανάγκη πλέον

γιατί είναι ο Χουλκ :lol:

Καλά κομμάτια φαίνονται αλλά λίγο στραβοχυμένα ρε παιδί μου σα να τρελάθηκε το CNC.

Καλά κομμάτια φαίνονται αλλά λίγο στραβοχυμένα ρε παιδί μου σα να τρελάθηκε το CNC.
Aνετα απο τις πιο ασχημες κιθαρες που εχω δει icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif
χρειαζεστε ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ μαθηματα VINTAGE ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ & ΙΣΤΟΡΙΑΣ :lol: :lol: :lol:

Τι λες ρε συ έχω ΑΠΟΛΥΤΗ αίσθηση vintage...

...να ένα κλασικό παράδειγμα:

kh602.jpg

να και άλλο ένα:

29-BC%20RICH-warlock.jpg

νομίζω είναι ξεκάθαρο τώρα και παρακαλώ να ανακαλέσεις αμέσως :lol: :lol: :lol:

ωχ...πονεσανε τα ματακια μου!! :lol: :lol: :lol:

να υποθεσω οτι δεν ειστε και οι μεγαλυτεροι φανς του κυριου

wstr-2.jpg

η των κυρίων

calexico.jpg

:lol: :lol:

Να σου πω ρε superfunk. Εκτός από τις ανακρίβειες που πετάς εδώ μέσα περί φθηνών κιθάρων που σιγά μην κοντράρονται με ακριβές, έβαλες στο παιχνίδι και τα τσιράκια σου τους εγγλέζουρες ε;

Μα πόσα σε πληρώνει η ρημάδα η κίτρινη φυλή πράκτορα; :lol: :lol: :lol:

Ούτε καν ξέρω ποιοί είναι :lol:

Έχουν καμιά σχέση μ'αυτόν;
rolf_2.jpg

:lol:

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
@Jasemeister

Ημουν σιγουρος!! :lol:

@boukaw7

οχι και εγγλεζουρες...αμερικανοι του κερατα ειναι!! 8O :lol:

Να σου πω ρε superfunk. Εκτός από τις ανακρίβειες που πετάς εδώ μέσα περί φθηνών κιθάρων που σιγά μην κοντράρονται με ακριβές' date=' έβαλες στο παιχνίδι και τα τσιράκια σου τους εγγλέζουρες ε;
Μα πόσα σε πληρώνει η ρημάδα η κίτρινη φυλή πράκτορα; :lol: :lol: :lol:[/quote']

Ποιοι εγγλέζουρες βρε boukaw7? Οι White Stripes είναι από το Detroit και οι Calexico από την Arizona... Τους χωρίζει ένας ωκεανός (τουλάχιστον) από τα αγγλάκια!!! Τς τς τς... Νεολαία σου λέει μετά... :lol: :lol: :lol:

Αν η κοπια airline που εχουν βγαλει (White stripes guitar) ηταν res-o-glass οπως η πρωτοτυπη και οχι βρωμο-μαονι ανετα θα την χτυπουσα! Φαιμπεργκλας ορ ντάι!

Να προσθέσω ότι οι τύποι στην Eastwood έχουν κάνει τρομερή δουλειά στα sound clips! Σε όσες πρόλαβα να χαζέψω έχουν κλιπάκι σε fender και σε marshall ενισχυτή. Σε κάποιες έχουν και από POD XT ενώ σε κάποιες άλλες το ετοιμάζουν και έχουν και βιντεάκια σε μερικές. Σ'αυτόν τον τομέα, βάζουν κάτω πολλές μεγάλες εταιρίες. Βέβαια είναι λογικό να το κάνουν μιας και δεν είναι και το πιο εύκολο να βρεις μία να δοκιμάσεις...

Personal favourite από όσες έχω δει ως τώρα και λόγω ομορφιάς και λόγω ήχου είναι χαλαρά η Tuxedo

οντως το πλαστικο των original θα ηταν καλυτερο αλλα οι κινεζικες ΠΑΙΖΟΥΝ (ενω οι original...TON παιζουν.. :oops: ) & δεν διαλύονται με το πρωτο δυνατο ακορντο :) ,βεβαια αν ειχαν και οι κινεζικες ΜΟΝΟΥΣ μαγνητες (οπως οι original) τα πραγματα θα ηταν καλυτερα :lol: (αν και τωρα τελευταια τις βγαζουν και σε περιορισμενη εκδοση με μονους και σκιζουν... :wink: )

Στις ΗΠΑ παντως εχουν στην κυριολεξια τσακισει την αγορα οι ΕΑSTWOOD,ολος ο κοσμος εχει παρει και απο μια να του βρισκεται... :lol:

η επομενη αγορα μου θα ειναι σιγουρα αυτη η κουκλαρα

gtr_VinCr-airlTC-DLX.jpg

με αυτους τους μαγνητες βεβαιως-βεβαιως (οι οποιοι μαμουν btw)

http://store.guitarfetish.com/gfsprlihupic.html

Trending...

Νέα θέματα

Back