Kick Port Bass Drum Booster

Σπύροσ Πούλλος

Spiros Poullos

Μέλος
Πόντοι
48
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ένα είδος εκτόνωσης (Bass Reflex port) μου φαίνεται ότι είναι περισσότερο παρά woofer.

Τώρα το "κούρδισμά" του (κάθε port ρυθμίζεται κατα διάμετρο και μήκος σύμφωνα με τη συχνότητα που πρέπει να συντονίζει και τον όγκο μεγαφώνου που διαχειρίζεται), δεν ξέρω πως γίνεται.

Υ.Γ. Λόγω firewall δεν μπορώ να δω το βίντεο.

Και τελικά διαβάζοντας το site (πράγμα που θα έπρεπε να είχα κάνει εξαρχής), όντως το παραπάνω είναι. Με μεταβλητό port για τον συντονισμό.

Τώρα για τα πλεονεκτήματα / μειονεκτήματα, μόνο να φανταστώ μπορώ, βάσει της θεωρίας των ηχείων.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
καλα δεν ειναι και φτηνο αλλα αν κανει δουλιτσα και αξιζει χαλαλι...στην τελικη σου μενει δεν ειναι σαν το δερμα που το πετας... ;)

Καλά, δεν είναι και δραματικά τα χρήματα.

Απλώς θα ήμουν επιφυλακτικός για τη χρήση του.

Εχω την εντύπωση, θεωρητικά, ότι θα επιτυγχάνεται χαμηλότερη απόκριση σε βάρος της ταχύτητας.

Εξαρτάται τα είδη που θα χρησιμοποιηθεί.

Και βέβαια θα χρειαστεί re-eq της μπότας.

Θα θελα να ακούσω ένα πάντως και να το δω με διαφορετικά κουρδίσματα.....

Ε, λογικό δεν είναι; (με την προϋπόθεση ότι γράφεις).

Εάν την έχεις κλειστή (τη μπότα) ηχογραφείς "κλειστή καμπίνα".

Εάν την έχεις κομμένη έχεις ανοιχτή μπάφλα.

Εάν την κάνεις με το kick port έχεις bass reflex.

Διαφορετικές αποκρίσεις = διαφορετικός τρόπος ηχογράφησης = re-eq.

Elementary my dear Watson  ;D

Συγγνώμη.

Επαναϊσοστάθμιση.

Re-equalisation.

Τα έχει και ο thomann οπότε λογικά θα τα φέρει και το drumstore. H τιμή δεν έιναι και εξωφρενική. ;D

beeros05 είπε:
Harris τί εγινε σουρθε το kickport..?
Ήρθε, και ομολογώ ότι η πρώτη εντύπωση δεν ήταν ιδιαίτερα ...εντυπωσιακή.

Άκουσα κάποια διαφορά, αλλά όχι τόση που να δικαιολογεί το ντόρο που έχει γίνει.

Από την άλλη, ο χώρος που έχω το σετ έχει μεγάλη αντήχηση και οι χαμηλές τονίζονται ούτως ή άλλως. Είναι πολύ πιθανό η διαφορά να είναι σημαντική σε μικρότερους, περισσότερο "dead" χώρους. Θα δοκιμάσω και αλλού, θα κάνω και εγγραφή και θα επανέλθω με πληρέστερη άποψη.

Παιδιά δεν κατάλαβα τί ακριβώς κάνει αυτό το μαραφέτι και ποιά η διαφορά στον ήχο? Μειώνει καθόλου την ένταση? Τις αρμονικές? Χρησιμεύει μόνο για ηχογράφηση?  ???

ippex είπε:
Παιδιά δεν κατάλαβα τί ακριβώς κάνει αυτό το μαραφέτι και ποιά η διαφορά στον ήχο? Μειώνει καθόλου την ένταση? Τις αρμονικές? Χρησιμεύει μόνο για ηχογράφηση?  ???
ας πουμε ότι ''τονώνει'' τα μπάσσα και κανει τη μπότα πιο punchy με καλυτερο attack googlare λιγακι και θα δεις

Φαντάσου πως δουλεύει όπως τις bass reflex τρύπες στα ηχεία. Τονώνει τις χαμηλές. Βέβαι άτομα που ηχογραφούν δεν είδαν διαφορά στις ηχογραφήσεις, αλλά πιο πολύ άκουσαν μια κάποια διαφορά όταν έπαιζαν. Το θέμα είναι ότι για να κάνει δουλειά και να καταλάβεις διαφορά, η σύγκριση πρέπει να γίνει με τα ίδια δέρματα και με άδεια μπότα-χωρίς ίχνος μαφλαρίσματος-αλλιώς δεν έχει νόημα.  ;)

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back