Χρηστος Ανεστοπουλος Group

marooned

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Ενα πολυ ωραιο live που βρεθηκα προσφατα για την παρουσιαση της νεας τους δουλειας

Christos Anestopoulos Group highlights (second part) from Dancarte live 5-2-2012

Christos Anestopoulos Group highlights (first part) from Dancarte live 5-2-2012

Κιθαρα - Χρηστος Ανεστοπουλος

Σαξοφωνο - Σταυρος Μανθος

Μπασσο - Αλεξης Μαχαιρας

Τυμπανα - Τακης Ντιλιος

Για πείτε μου κάτι (απευθύνομαι στους Noizάδες), όταν παίζουν τούτι ο κιθαρίστας και ο σαξοφωνίστας είναι στο pitch? Αν είναι, τότε μάλλον φταίει το λαχανόρυζο που έφαγα.

Α! ρε Terje Rypdal έχεις φανατικούς οπαδούς ακόμη και στην Ελλάδα.

Υ.Γ. Δεν τη βρήκα, αλλά τι να κάνουμε, θα το ξανακούσω αύριο που ελπίζω να 'χω μακαρόνια με κιμά. :)

εγώ τη βρήκα, θα με ενδιέφερε να ακούσω κι άλλα δικά τους.

@ Nestor : ναι μου ακούγονται κι εμένα εκτός pitch στο τούτι

blue είπε:
εγώ τη βρήκα, θα με ενδιέφερε να ακούσω κι άλλα δικά τους.
Αλλο ενα απο την συναυλια το οποιο νομιζα ειχα βαλει.

Christos Anestopoulos Group highlights (third part) from Dancarte live 5-2-2012

Αυτη ειναι η πρωτη δουλεια αυτου του σχηματος αποσο γνωριζω.

Υπαρχει παλιοτερος δισκος απο τον κιθαριστα οπου μερικα απο τα κομματια μπορουν να βρεθουν στο http://www.myspace.com/hristosanestopoulos

Nestoras είπε:
Για πείτε μου κάτι (απευθύνομαι στους Noizάδες), όταν παίζουν τούτι ο κιθαρίστας και ο σαξοφωνίστας είναι στο pitch? Αν είναι, τότε μάλλον φταίει το λαχανόρυζο που έφαγα.

Α! ρε Terje Rypdal έχεις φανατικούς οπαδούς ακόμη και στην Ελλάδα.

Υ.Γ. Δεν τη βρήκα, αλλά τι να κάνουμε, θα το ξανακούσω αύριο που ελπίζω να 'χω μακαρόνια με κιμά. :)
Να πω την αλήθεια την βρήκα λιγο με το πρώτο κομμάτι ισως και γιατι φανταζόμουν τον.. Rypdal

Ναι στο τουτι ηταν εκτος τονου καπου στη χαραμάδα, παιζω χρόνια με σαξοφονίστα και δεν ήμαστε ποτέ καλοκουρδισμένοι!!!

Αναλογα με τη θερμοκρασια του οργάνου ειναι και ο τόνος, βεβαια οι πολύ καλοί sax Ο φονίστες το φέρνουν στο τονο με το φύσημα.

Δεν ξερω αν εχεις παρατηρήσει τον Garbarek που αλλάζει σαξόφωνο απο τενορο σε σοπράνο απο κομμάτι σε κομμάτι τα φυλάει παντα στη θήκη πρόχειρα να μην του κρυώσουν..

προς OP τα ξερεις τα παιδια που παιζουν ?

πιο συγκεκριμενα - τον μπασιστα τον ξερεις ?

on topic

not my cup of tea but.....

Ακούγοντας το τρίτο κλιπ βρισκω αρκετά ενδιαφέρουσα την αποψη τους, Μπράβο.

Δεν ειναι πολύ δεμένοι, κατι που χρειάζεται σε αυτες τις εναλλαγές στο ρυθμό.

messalion είπε:
προς OP τα ξερεις τα παιδια που παιζουν ?

πιο συγκεκριμενα - τον μπασιστα τον ξερεις ?

on topic

not my cup of tea but.....
Γνωριζω τον κιθαριστα , τα υπολοιπα παιδια τα γνωρισα την ημερα του live.

Το κομμάτι στο πρώτο βίντεο μου ακούστηκε ως διασκευή του 'my funny valentine'. Ισχύει; Παρεπιπτόντως, μ'αρέσει πολύ αυτή η κιθάρα ως ήχος και παίξιμο.

nasokosm είπε:
Να πω την αλήθεια την βρήκα λιγο με το πρώτο κομμάτι ισως και γιατι φανταζόμουν τον.. Rypdal

Ναι στο τουτι ηταν εκτος τονου καπου στη χαραμάδα, παιζω χρόνια με σαξοφονίστα και δεν ήμαστε ποτέ καλοκουρδισμένοι!!!

Αναλογα με τη θερμοκρασια του οργάνου ειναι και ο τόνος, βεβαια οι πολύ καλοί sax Ο φονίστες το φέρνουν στο τονο με το φύσημα.

Δεν ξερω αν εχεις παρατηρήσει τον Garbarek που αλλάζει σαξόφωνο απο τενορο σε σοπράνο απο κομμάτι σε κομμάτι τα φυλάει παντα στη θήκη πρόχειρα να μην του κρυώσουν..
Τα sax κουρτιζονται κανονικα. Τραβας λιγο προς τα εξω η αντιθετα προς τα μεσα τη μπουκαδουρα και μεταβαλεσαι μεχρι και εναν ολοκληρο τονο.

Πολλοι σαχοφωνιστες καθε φορα που λυνουν βγαζουν και τη μπουκαδουρα και οταν την ξαναβαζουν πρεπει οπωσδηποτε να ξανακουρτισουν.

Ο Garbarek που μπαζοβγαζει τα sax στις θηκες το κανει για να μην στεγνωνουν τα οργανα απο τα σαλια. Και αν στεγνωσουν απο τα σαλια δεν "παιζουν". Πληροφοριακα αυτα τα οργανα για να παιξουν θελουν αφθονα υγρα (και μεσα στα τοιχωματα του οργανου και στο μπουκινο-καλαμι).

Οι saxo/φονιστες δεν ερχονται στον τονο με το φυσημα, αλλα μπορουν να κανουν βιμπρατο μεχρι και πολυ μακρυ (κατι σαν τα σηκωματα της κιθαρα). Αυτο ομως δεν παει να πει οτι αν ειναι ξεκουρτιστοι να κουρτιζονται με το φυσημα. Ημαρτον δηλαδη  ;D

Επισης τα sax δεν ξεκουρτιζονται με το κρυο (ξανα ημαρτον δηλαδη  ;D). Δεν διαστελονται και συστελονται δηλαδη, απλα στεγνωνουν και δεν "παιζουν".

Στο γκρουπ τωρα παραπανω, δεν φταιει το sax που ειναι ξεκουρτιστο (γιατι δεν ειναι), αλλα φταιει ολο το στησιμο του γκρουπ, που κατα τη γνωμη μου (και μονο), ειναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ. Ειναι ενα γκρουπ "ουαν μαν σοου" , χωρις να ενδιαφερεται αυτος ο ουαν μανης τι παιζουν οι αλλοι, παρα μονο πως θα καταφερει να παιξει αυτο που θελει αυτος. Και το σημαντικοτερο, αυτος ο μαν δεν το αξιζει αυτο κατα τη γνωμη μου παντα, γιατι δεν ειναι του αναστηματος ενος ουαν μαν. Καθ ολη τη διαρκεια που παρακολουθησα και τα τρια βιντεο, μου μετεδωσε την αγωνια του για το αν το φτασει τελικα το σολ η θα σταματησει λιγο περα απο το φα#.

sotir

μην το πας μακρια - μια προσπαθεια ειναι

τον μπασιστα τον ξερω - και γαμω τους μουσικους

Sotir

Λεμε το ιδιο πραγμα με διαφορετικά λόγια, φυσικά και κουρντιζονται με το μεσα έξω του επιστομιου αλλα σε πόσες οκτάβες παίζουν σωστα? σε δυο αν εισαι τυχερός  ,τα υπόλοιπα με το στόμα και το αφτί.

Στο θεμα μας τώρα, μοιάζει λιγο με ουαν μαν σόου  αλλα τα παιδια αυτά εκτίθενται με τη καλή έννοια , ενω εμεις κανουμε κριτική ¨εκ του ασφαλούς¨.

messalion είπε:
sotir

μην το πας μακρια - μια προσπαθεια ειναι

τον μπασιστα τον ξερω - και γ*** τους μουσικους
Χρηστο δεν κατηγορησα κανεναν μουσικο. Απλα δεν μου αρεσε καθολου αυτο που ειδα, και μου φανηκε και παρα πολυ κακογουστο (μια απ ολες τις κακογουστιες βλεπε πενταλια πανω στην καρεκλα  ;D, και να σου πω και αλλες 50).

Ουτε μακρυα το πηγα. Απλα ειπα αυτο που ενοιωσα ρε ....τι να κανα  ;D

Στο θεμα μας τώρα, μοιάζει λιγο με ουαν μαν σόου  αλλα τα παιδια αυτά εκτίθενται με τη καλή έννοια , ενω εμεις κανουμε κριτική ¨εκ του ασφαλούς¨.
Φιλε nasokosm, απλα ειπα τη γνωμη μου, και ξερεις κατι??!!

Το αν εκτιθεται καποιος δεν τον αναγκασε κανενας να εκτεθει. Θελει και εκτιθεται.

Οταν τωρα θελεις και εκτιθεσαι, παντα να ξερεις οτι θα παρεις και την αναλογη κριτικη απο το κοινο που εκτιθεσαι. Δεν ειν κακο αυτο, αλλα και το ζητουμενο.

TSotir είπε:
Χρηστο δεν κατηγορησα κανεναν μουσικο. Απλα δεν μου αρεσε καθολου αυτο που ειδα, και μου φανηκε και παρα πολυ κακογουστο (μια απ ολες τις κακογουστιες βλεπε πενταλια πανω στην καρεκλα  ;D, και να σου πω και αλλες 50).

Ουτε μακρυα το πηγα. Απλα ειπα αυτο που ενοιωσα ρε ....τι να κανα  ;D
φυσικα και καλα εκανες και ειπες την γνωμη σου - απλως αυτο που λεω εγω ειναι οτι π.χ. οντως να ειναι κακογουστια οντως μπορει να ειναι οτι ειναι αλλα αυτο που βλεπεις το κρινεις σαν επαγγελματιας που εισαι ενω θα επρεπε ισως να το δεις απο την οπτικη γωνια του......"τωρα ξεκιναω κατι καινουργιο και εχει περιθωρια βελτιωσης" nothing more nothing less  ;)

Χρήστο που θα βρούμε τη νέα σου δουλειά εχω πάθει πλάκα με τις κιθάρες  (έχω χάσει και το τηλέφωνό σου)

Η καρέκλα γ*μ*ει έχω να πω.. και ναι είναι ένα πολύ όμορφο ξεκίνημα για την μπάντα, υπάρχουν καταπληκτικά σημεία στα βίντεο, πολύ όμορφα παιξίματα και θέματα..

καλή συνέχεια εύχομαι :)

Trending...

Νέα θέματα

Back