Χορδές μπάσου

aljam

Νέο μέλος
Πόντοι
6
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΥ ΘΕΜΑ Ή ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΝΑ ΕΞΗΓΕΙ ΤΑ ΕΙΔΗ ΧΟΡΔΩΝ ΓΙΑ ΜΠΑΣΟ? ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΥΛΙΚΑ, ΝΟΥΜΕΡΑ, ΣΤΥΛ. ΜΑΡΚΕΣ, ΤΙΜΕΣ ΚΛΠ.

ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Καλα ρε αρχηγε μου τοσες μαρκες χορδων κυκλοφορουν αυτες τις κορεατικες μπουρδες βρηκες?? 8O :lol:

Παρε μια κανονικη μαρκα ανθρωπε μου!

Eχεις πιστωτικη καρτα?

AN EIXA ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΤΟΥΣΑ ΦΘΗΝΕΣ ΧΟΡΔΕΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ

Τοτε εχεις δυο επιλογες:

1.παραγγελνεις μαζι με καποιον φιλο σου που εχει η

2.αγοραζεις "κανονικες" χορδες απο Ελλαδα,η αγορα κακης ποιοτητας χορδων τελικα θα αποδειχθει πολυ ακριβοτερη επιλογη :wink:

2-3 μηνες!! 8O

εγω στο μπασο μου (αυτο που χρησιμοποιω για recording) αλλαζω χορδες καθε 3 χρονια!! :lol: (χρησιμοποιω Pyramid pure nickel flats)

βεβαια μου αρεσει το μπασο να ακουγεται σαν ΜΠΑΣΟ (οχι του-τανγκ δηλαδη :lol: )

μαλιστα προσφατα που εγραφα το νεο μας cd τολμησα να βαλω καινουργιες & το τι κραξιμο εφαγα απο τον ηχοληπτη δεν περιγραφεται!! :lol:

2-3 μηνες!! 8O
εγω στο μπασο μου (αυτο που χρησιμοποιω για recording) αλλαζω χορδες καθε 3 χρονια!! :lol: (χρησιμοποιω Pyramid pure nickel flats)

βεβαια μου αρεσει το μπασο να ακουγεται σαν ΜΠΑΣΟ (οχι του-τανγκ δηλαδη :lol: )

μαλιστα προσφατα που εγραφα το νεο μας cd τολμησα να βαλω καινουργιες & το τι κραξιμο εφαγα απο τον ηχοληπτη δεν περιγραφεται!! :lol:
Koίτα 2-3 μήνες το έιπα για να μην γίνω ρεζίλι και για να είμαι λογικός :oops: :oops: Εγώ στο sting ray έχω να τις αλλάξω από το Σεπτέμβριο του 2005!

Γι αυτό μου αρέσουν οι elixir, γιατί μετά από 3-4 ώρες παίξημο έρχονται σε μια κατάσταση που χάνουν τα σπαστικά πρίμα αλλά έχουν και τον όγκο για slap και την ωραία μουντάδα! Και φυσικά μένουν έτσι για πάρα πολύ καιρό!!!

Βεβαια εχει σημασια ο ηχος που τελικα επιδιωκεις.

Εγω για να καταλαβεις θελω εναν κλασσικο βαθυ & μπασο σοουλ-φανκ ηχο 60's οποτε η πενα (τις περισσοτερες φορες) και οι παλιωμενες φλατ χορδες ειναι μονοδρομος :wink:

Για σλαπ και τετοια κολπα :lol: εννοειται οτι θες round wound και πριμες χορδες :wink:

Βεβαια εχει σημασια ο ηχος που τελικα επιδιωκεις.Εγω για να καταλαβεις θελω εναν κλασσικο βαθυ & μπασο σοουλ-φανκ ηχο 60's οποτε η πενα (τις περισσοτερες φορες) και οι παλιωμενες φλατ χορδες ειναι μονοδρομος :wink:
Συμφωνώ 100% :wink: :lol: :lol: :lol:

Boomers ή bootsie collins για hard- funk παιξίματα. (οι πρώτες "πέφτουν" σχετικά γρήγορα). Πολύ καλές για το stingray.

Οι DR είναι κορυφαίες. Τις έβαλα για πρώτη φορά φέτος στο tobias και είναι super.

Οι Elixir όπως είπαν και οι προηγούμενοι είναι επίσης απίστευτες χορδές. Εχουν πολύ μεγάλη διάρκεια κρατώντας την ευκρίνεια τους για καιρό.

Φυσικά για την επιλογή έχει μεγάλη σημασία το τι ακριβώς θέλεις να παίξεις.

Βασικό είναι να μην υπάρχει τσιγκουνιά στην αγορά. Είναι πολύ πιθανό ένα φθηνό σέτ να βγεί τρομερή απογοήτευση και να χρειαστεί αλλαγή πολύ σύντομα (με αποτέλεσμα να πάνε χαμένα τα λεφτά) ενώ με ένα σετ elixir για παράδειγμα να βγάλεις ένα ολόκληρο 6μηνο (να μην πω και παραπάνω αν δεν παίζεις συχνά).

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back