KEYTAR

Πόντοι
898
top_L.jpg

Θα το χρησιμοποιούσατε σε live;

Εάν ναι,

1) Για ποιό είδος μουσικής;

2) Τι ήχους θα χρησιμοποιούσατε;

3) Ποιούς ήχους θα θέλατε να έχει;

http://www.roland.com/products/en/AX-Synth/index.html

http://www.roland.com/products/en/IT/AX-Synth_IT/

Δε θα το χρησιμοποιήσω (πιθανως) ποτέ, αλλα αν το εκανα θα ήταν μόνο για ήχους lead σε καποιο είδος με ενεργεια που να σηκώνει όρθιο παιξιμο μετα γκριμάτσας (rock κτλ).

Αν του εβαζαν καποιο modelling "εγχορδων" θα ήταν πιστεύω πιο ελκυστικό.

Δεν ξέρω, υποτίθεται ότι έχει τη μηχανή του Fantom-G, αλλά δε με ψήνει.

Υποθέτω ότι οι εποχές των AX-1/AX-7 και των υπόλοιπων keytars έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, μαζί με τα 80s...  8)

Επιπλέον φαίνεται πολύ ογκώδες και "βαρύ", εμφανισιακά εννοώ.

να κάνω μια σχετική ερώτηση?

ψάχνω για κάτι οικονομικό στην κατηγορία "παίζω όρθιος πλήκτρα". Θέλω δηλ. κάτι ελαφρύ στο οποίο να μπορέσω με κάποιο τρόπο να περάσω μια ζώνη για όρθιο παίξιμο!

Με ενδιαφέρουν εκτός των περίεργων "synth" ήχων και οι ήχοι hammond και rhodes.

Σκέφτομαι τα microkorg και xiosynth. Θα ήθελα να ξέρω εαν

-μπορούν να με καλύψουν (δεν ζητάω κάτι παραπάνω από αξιοπρεπές σε αυτά τα χρήματα)

-υπάρχει και άλλη επιλογή σε αυτά τα χρήματα? (δεν θα θελα να τα ξεπεράσω)

Ευχαριστώ!

εδιτ: διευκρίνηση!

cyclops είπε:
Υποθέτω ότι οι εποχές των AX-1/AX-7 και των υπόλοιπων keytars έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, μαζί με τα 80s...  8)
Ίσως, αλλά τι ωραίο ήχο που βγάζανε...

αν εφτιαχνα μπαντα με τον Μιχαλη Ρακιντζη ευκολα και σε ροζ μαλιστα :) :) :)(συγνωμη για το οφ τοποικ)

wacko είπε:
αν εφτιαχνα μπαντα με τον Μιχαλη Ρακιντζη ευκολα και σε ροζ μαλιστα
Πιθανόν, αλλά πέρισυ που βγήκε στο Μέγαρο ο Herbie Hancock με ένα τέτοιο...σε βεβαιώνω ότι δεν γέλασε κανένας...μάλιστα δεν μίλησε και κανένας, είμασταν όλοι άφωνοι. ;)

προς θεου παντως δεν ειχα καμια διαθεση ειρωνια ουτε ως προς το οργανο ουτε προς τον ρακιντζη βεβαιως,βεβαιως απλα με παραπεμπει σε ποζεροκαταστασεις.. :)

1) ψυχεδελική pop-rock

2) monophonic good-old synth leads (το ΑΧ σύνθ είναι rombler σωστά?)

3) Περισσότερες δυνατότητες στο editing (ειδικότερα με αυτη την τιμή).

Από αισθητικής πλευράς με "χαλάει" πάρα πολύ... το οτι παίρνω ένα πλήκτρο και το φτιάχνω έτσι ωστε να μπορεί ένας πληκτράς να παίξει όρθιος, δεν σημαίνει οτι πρέπει να του βάλω και στοιχεία που παραπέμπουν σε ηλ. κιθάρα (βλέπε το κέρατο κάτω δεξιά...).

Θα μου άρεσε να βγώ στη σκηνή με ένα sh101 ή έστω με ένα cz101 (που έχει τα σχετικά "αυτάκια" για ζώνη) για ένα-δύο κομμάτια, όχι για όλο το live.

Εγώ πάλι ψάχνω εδώ και αρκετό καιρό το RK-100 της Korg. Παμπάλαιο, ναι... touch-INsensitive, ναι... MIDI controller μόνο, ναι... αλλά πανέμορφο το άτιμο.

rk-100.JPG

Στη μία από τις μπάντες που παίζω έχω 2-3 κομμάτια που τα παίζω με synth-bass, χρησιμοποιώ το Korg Poly 800II σε stand (παρόλο που έχει straps για ζώνη - δεν έχει όμως μπράτσο), το οποίο είναι επίσης touch-INsensitive. Δεν είχα ποτέ πρόβλημα με αυτό, αφού μιλάμε για μπασογραμμές που απλά δίνουν μια "ηλεκτρονική" χροιά σε - κατά τα άλλα - alternative indie κομμάτια, οπότε δε μου χρειάστηκε το expression που σου δίνει το touch-sensitive κλαβιέ.

Αν είχα ένα RK-100, θα χρησιμοποιούσα σίγουρα αυτό για τα εν λόγω κομμάτια...

Άρα:

1. Οποιοδήποτε... από electronic (εννοείται), μέχρι alternative-indie pop/rock.

2. Καθαρά για μπασογραμμές.

3. Εφόσον υπάρχουν MIDI synth modules και software synths που κάνουν τα πάντα, αρκεί και να είναι MIDI controller μόνο, άρα δε χρειάζεται να έχει ήχους. Αν έχει, σύμφωνα με το 2 θα ήθελα bass και sub. Και effects/pads/strings (σε συνδυασμό με δυνατότητα split keyboard και hold)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Φυσικά υπάρχουν και αυτες οι μεγιστες αηδίες-υπερμεγεθη ανοιχτηρια με λίγα πληκτρα καπου απο κατω.

keyboard_cover_large.jpg

zen-riffer-solo-axe_48.jpg

ce045.gif

Ακόμα και το Roland AX-Synth δείχνει κούκλα μπροστά σε αυτά τα !$!#@

Πάντως ρε παιδιά είχα κάποτε το AX 7 και είχε το χειρότερο κλαβιέ που έχω παίξει στη ζωή μου.Είμαι σίγουρος ότι τα φθηνότερα αρμόνια yamaha,roland έχουν κλάσης ανώτερο κλαβιέ.

Δεν μπορούσα να παίξω με τίποτα. Το πούλησα μόνο και μόνο γι αυτό το λόγο.Ελπίζω τουλάχιστον to AX synth να έχει κλαβιέ της προκοπής.

Μόνο για lead μέρη (πχ lead synth στον Βασιλιά της Σκόνης από Ξύλινα Σπαθια) και με δεύτερο πληκτρά από πίσω.

Για μένα που παίζω σε rock σκηνή φέτος εάν το είχα οι από κάτω θα είχαν πεθάνει στα γέλια... χώρια το δούλεμα από την μπάντα και τον κιθαρίστα τύπου "Θελεις να κουρδίσεις?, κάνε slide, παιξε το final countdown, ωραία πετάλιέρα  κτλ!

'Αλλωστε δεν νομίζω να βολεύει γιατί δεν μπορείς να παίζεις ακόρντα και μέρη από το αριστερό χέρι.

Για Drum n Bass, funk, electro, experimental dance φάση ίσως.... και πάλι όμως με support 2ου πληκτρά...και 3ου μη σου πω...

Εαν δεν έχεις διπλή βάση Τ και δεν γράφει *"G" και "Μ" από πίσω και McBook Air* από πάνω δύσκολα να σε πάρουν σοβαρά nowdays I think so....

*Ας γράφει Χ6, Τriton και McBook σκέτο και βάση Χ  δεν πειράζει...

Εγώ πάντως χρησιμοποιώ το Microkorg για τέτοιες δουλειές και την καταβρίσκω! Επίσης έχει και μία αναλογίλα εμφανισιακά, χωρίς καμπύλες και υπερβολές, οπότε θεωρώ ότι δεν το λες εύκολα κιτσαριό!

gBIL_0029.jpg

neeq είπε:
πλάκα κάνεις !  ???    τι είναι αυτό! 2 οκτάβες μόνο και εφέ όλο το υπόλοιπο ? πφφφ

Εγώ θα θελα πολύ να παίξω ένα τέτοιο αλλά με τίποτα δεν θα δεινα λεφτά γι αυτό . Μόνο για λίγο να το δοκιμάσω να μου φύγει ο καημός ...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back