C
cyclops
Guest
;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;Dneeq είπε:Ο επομενος που θα γραψει θα ειναι ο Artemiy μαλλον ;D
;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;Dneeq είπε:Ο επομενος που θα γραψει θα ειναι ο Artemiy μαλλον ;D
Αν και όπως μόνος σου είπες υπάρχει λύση, έστω και "εξωτερική" να ρωτήσω κάτι.Ποιός είναι ο ρόλος του multisample και πόσες φορές θα κατασκευάσεις multi sample ?cyclops είπε:1. Τρόπος διαχείρισης των multisamples (δηλαδή αντιγραφή/μετακίνηση από και προς projects) μέσα από το ίδιο το όργανο ή με επίσημο software της Roland ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Ο μόνος τρόπος πλήρους διαχείρισής τους και μάλιστα με άριστα αποτελέσματα είναι η αγορά του Nexoe Systems Fantom Yase, με τιμή στα 120€.![]()
Δηλαδή αν είχες ένα προγραμματάκι - utility στον υπολογιστή, όπου με ένα κλικ θα σου έκανε αυτόματα μία λίστα text με το τι είναι το κάθε SVP θα ήσουν ευτυχισμένος;2. Copy/paste MIDI phrases και audio samples γίνεται και από τον υπολογιστή και από το ίδιο το όργανο (με το File utility που υιοθετήθηκε στη version 1.50). ΟΜΩΣ: Τα αρχεία που βλέπεις είναι απλά 0001.SVP, 0002.SVP, ... 2000.SVP ή αντίστοιχα 0001.WAV, 0002.WAV, ... , 2000.WAV. Τα ονόματά τους είναι ορατά μόνο μέσα στην Phrase List ή στην Sample List αντίστοιχα, μέσα από τις οποίες φυσικά δεν είναι εφικτή η διαχείρισή τους (cut/copy/paste) από project σε project (import/export). Με λίγα λόγια, αν θέλεις να μεταφέρεις χειροκίνητα όλα τα MIDI phrases και τα audio samples ενός πλήρους song από ένα project στο άλλο, θα πρέπει να πας στο ίδιο το song, να καταγράψεις με χαρτί και μολύβι (ή στο Notepad του υπολογιστή) ποια είναι αυτά που χρησιμοποιεί το κομμάτι και να τα πάρεις ένα-ένα.
Το πρόβλημα ξεκινάει από τον τρόπο εγγραφής που επιλέγει ο χρήστης.Μακάρι να τελειώναμε εδώ. Όλα τα προβλήματα ξεκινούν από την αρχιτεκτονική του Song στο Fantom-G, που βασίζεται στο ποια MIDI/Audio phrases υπάρχουν σε κάθε MIDI/Audio track, σε ποια θέση κλπ.
Πολύ σωστά.Αυτό, διότι η midi εγγραφή γίνεται βασισμένη σε φράσεις (x μέτρων κλπ).Γι' αυτό και ένα αρχείο song του Fantom-G είναι κάποια kB, αφού το μόνο που περιέχει είναι ουσιαστικά references για το πού βρίσκεται κάθε phrase, ουσιαστικά περιέχει MIDI triggers σε προκαθορισμένες θέσεις του καθενός από τα 128 MIDI και 24 audio tracks. To song δεν περιέχει τα ίδια τα MIDI/Audio data, αφού αυτά υπάρχουν καταγεγραμμένα στη λίστα των 2000 MIDI phrases και 2000 audio samples, τα οποία είναι μοιρασμένα σε όλο το project. Με λίγα λόγια, το ίδιο παίξιμο (MIDI ή audio) που γράψαμε για το x κομμάτι, είναι διαθέσιμο και για τα υπόλοιπα. Τουτέστιν, αν το αλλάξουμε, αλλάζει παντού, δηλ. σε όλα τα κομμάτια που χρησιμοποιείται. Το ίδιο και με τα samples.
Ε, και... έχεις χρησιμοποιήσει όλες τις θέσεις των SVP & audio ?Αν γράψεις πιό "οργανωμένα" βγάζεις άκρη. Π.χ. από - μέχρι είναι για το κομμάτι τάδε κ.ο.κ.Το πιο σημαντικό πρόβλημα είναι όταν θέλεις να μεταφέρεις ένα πλήρες song (MIDI+audio) από ένα project στο άλλο.
Σωστά, βάση phrases.Το κάθε song δε θυμάται νότες ή audio, θυμάται ποια αρχεία χρησιμοποιεί.
Πολύ σωστά και πολύ καλά κάνει. Διότι, μέσα στο SVP δεν του έχεις πει με ποιόν ήχο να παίξει, του έχεις πει μόνο τι να παίζει (νότες). Λογικό δεν είναι;Πες του μέσα στο SVP με τι ήχο να παίζει και δες αν το κάνει ή όχι.Αν εσύ στη θέση του 0001.SVP που έχει μέρη πιάνου, πας και κάνεις αντιγραφή ενός 0001.SVP που έχει μέρη γκάιντας, το FG δεν θα το καταλάβει. Θα παίζει τα δικά του.
Κατάλαβα τι κάνεις.Tip. Αφού σε βολεύει έτσι, μπορείς το κάθε project να είναι μόνο του σε δικό του φάκελο και σε έναν άλλο φάκελο (π.χ. My_Live) να έχεις τα "τελειωμένα".Αν στο αρχικό project χρησιμοποιούνταν π.χ. MIDI phrases 0001.SVP μέχρι 0200.SVP, αν τα αντιγράψεις στο νέο project, θα διαγράψεις τα αντίστοιχα που χρησιμοποιούνται στα ήδη υπάρχοντα songs του νέου project. Τι θα κάνεις; Τα αντιγράφεις σε νέες θέσεις. Σωστά; ΟΧΙ, αφού το song που μεταφέρεις θέλει να δει 0001.SVP μέχρι 0200.SVP. Τι θα κάνει; Θα διαβάσει τα data των ήδη υπαρχόντων MIDI phrases.
Εννοείται.κλπ κλπ κλπ κλπ, το ίδιο και για τα audio phrases και δε συμμαζεύεται.
Αν ξεκινήσεις μπάχαλο, καταλήγεις μπάχαλο. Αν ξεκινήσεις οργανωμένα, καταλήγεις οργανωμένα. Ανάλογα με το τι θες να κάνεις στο τέλος, όπως το οργανώσεις από την αρχή, θα το βρεις μπροστά σου.Με λίγα λόγια: ΜΠΑΧΑΛΟ
Μάλιστα.Η λύση: Ολοκληρωμένο software διαχείρισης ΟΛΩΝ των στοιχείων του project του Fantom-G ώστε η μεταφορά ενός ήχου, ενός multisample, ή ενός song, να μετέφερε δυναμικά όλα τα χρησιμοποιούμενα στοιχεία του (samples στα multisamples, MIDI+Audio phrases στα songs), ώστε το νεοφερμένο υλικό στο project να έδενε αρμονικά με το προυπάρχον.
Αναρωτήθηκες ποτέ το γιατί;Αυτά που αναφέρεις (Singles/Livesets/Studiosets) είναι σταθερά.Αυτό γίνεται καταπληκτικά στο Librarian: όταν μεταφέρεις ένα Single από μία θέση σε μία άλλη, όλα τα Lives + Studios που το χρησιμοποιούν γίνονται αυτόματα edit, ώστε να κάνουν track τις αλλαγές, ώστε να μην αλλοιωθεί το περιεχόμενό τους. Δυστυχώς ο Librarian μπορείνα διαχειριστεί μόνο Singles/Livesets/Studiosets και όχι multisamples, και φυσικά όχι MIDI/Audio phrases.
Αν είναι μόνο αυτό το πρόβλημα εντάξει. Αν έβγαζε μόνο Fantom θα το είχε κάνει.Μήπως κοιτάζουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος;Αυτή την ολοκληρωμένη λύση θα έπρεπε να τη έχει δώσει η Roland εξαρχής. Το έκανε; ΟΧΙ. Γι' αυτό και έφαγε το κράξιμο της αρκούδας.
Το G έχει παραπάνω πράγματα. Αν συγκρίνεις τα δύο X vs G η ζυγαριά γέρνει στο G. Εσύ τι λες;Υπήρχε μεγάλο χρονικό διάστημα που δούλευα και τα δύο μέχρι που βγήκε η τελευταία έκδοση του G.Και όσον αφορά αυτό που ρωτήθηκε σχετικά με το Fantom-X, όχι, αυτή η ιδιοτροπία του Fantom-G σχετικά με τα MIDI + Audio phrases που περιέγραψα πιο πάνω, αφορά μόνο το Fantom-G. Το Fantom-X λειτουργούσε μια χαρά, όπως ξέραμε από τα παλιότερα workstations της εταιρίας.
Πολλές φορές είναι αναγκαίο. Ειδικά όταν έχεις να κάνεις με χρήστη που μάλλον μπορείς να τον βοηθήσεις όπως εσύ.Συγγνώμη για τον πλατειασμό και την παράθεση πολύ λεπτομερών τεχνικών στοιχείων που κουράζουν, αλλά ήταν ο μόνος τρόπος να γίνω κατανοητός. Ελπίζω να έγινα.
Από τη στιγμή που το όργανο δεν προσφέρει κάποιες ROM-based επεκτάσεις τύπου SRX ή SRJV80, και μου λείπουν κάποιοι ήχοι που είχα στα παλιά μου synths που βασίζονται σε δείγματα που δεν υπάρχουν στο Fantom-G, ούτε καν παραπλήσια, λογικά θα σαμπλάρω και θα φτιάξω multisamples. Και αν θέλω να μοιράσω αυτά τα multisamples από project σε project, πρέπει με κάποιον τρόπο να μπορώ να τα διαχειριστώ. Μόνο με το προαναφερθέν software (Fantom Yase) μπορώ. Γιατί να με αναγκάσει η Roland να σκάσω επιπλέον χρήματα για κάτι που θα μπορούσε να μου δίνει ή δωρεάν ή με πολύ μικρότερο κόστος;Μανώλης Χναράκης είπε:Αν και όπως μόνος σου είπες υπάρχει λύση, έστω και "εξωτερική" να ρωτήσω κάτι.
Ποιός είναι ο ρόλος του multisample και πόσες φορές θα κατασκευάσεις multi sample ?
Να σου υπενθυμίσω ότι υπάρχουν τα audio phrases και όχι μόνο, που μπορείς να τα αναθέσεις στο κλαβιέ (από την τελευταία έκδοση). Βέβαια δεν γνωρίζω τι κάνεις και πως.
Δεν την γνωρίζω αυτή τη λύση. Όταν ασχολούμουν πολύ ενεργά με το Fantom-G και ως workstation, θα με ενδιέφερε πάρα πολύ κάτι τέτοιο, αλλά πλέον χρησιμεύει κυρίως σαν synth/mother keyboard/VST controller.Δηλαδή αν είχες ένα προγραμματάκι - utility στον υπολογιστή, όπου με ένα κλικ θα σου έκανε αυτόματα μία λίστα text με το τι είναι το κάθε SVP θα ήσουν ευτυχισμένος;
Αυτή η λύση μου φαντάζει ολίγον τι "μπακαλίστικη" αν μου επιτρέπετε τον όρο. Εφόσον έχω 50 song slots, γιατί να μη μπορώ να έχω τα αγαπημένα μου songs σε ένα project και όχι διασκορπισμένα;Κατάλαβα τι κάνεις.Tip. Αφού σε βολεύει έτσι, μπορείς το κάθε project να είναι μόνο του σε δικό του φάκελο και σε έναν άλλο φάκελο (π.χ. My_Live) να έχεις τα "τελειωμένα".
Δηλαδή.
Από τον α,β,γ φάκελο (Project) κάνεις export ως midi file το κομμάτι, έτσι ώστε όλα αυτά τα phrases γίνονται ένα raw file.
Αυτό το raw file, το μεταφέρεις στον φάκελο "My_Live" όπου δεν θα υπάρχουν καθόλου midi phrases, κάθε κομμάτι θα είναι ένα ενιαίο αρχείο (midi data), το ίδιο και τα audio (σε tracks).
Μέσα στο Librarian, αν έχω φορτωμένο ένα συγκεκριμένο project και επιλέξω να μετακινήσω π.χ. το Single User001 στη θέση Single User0123, τότε όλα τα LiveSets και StudioSets που το χρησιμοποιούν θα γίνουν αυτόματα edit από τον Librarian ώστε τον συγκεκριμένο ήχο να τον καλούν από τη θέση Single User123. Και μάλιστα έχω και undo κάθε τέτοιας επεξεργασίας. Γιατί να μη μπορεί να γίνει το ίδιο και για τα υπόλοιπα είδη αλληλοεξαρτούμενων τύπων αρχείων, π.χ. samples μέσα στα multisamples, multisamples μέσα στα Singles, MIDI και Audio phrases μέσα στα songs και πάει λέγοντας; Η απάντηση είναι "επειδή κάποιοι βαρέθηκαν να κάνουν τη δουλειά τους" ή "επειδή το Fantom-G βγήκε στην αγορά πριν να ολοκληρωθεί εντελώς το software του". Τουλάχιστον εμένα αυτή η εντύπωση μου είχε δημιουργηθεί από την αρχή. Σωστά ή λανθασμένα, δεν ξέρω...Αυτά που αναφέρεις (Singles/Livesets/Studiosets) είναι σταθερά.Αν είναι μόνο αυτό το πρόβλημα εντάξει. Αν έβγαζε μόνο Fantom θα το είχε κάνει.
Μήπως κοιτάζουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος;
Γιατί το λέω αυτό. Από την μία δεν είμαι ο παντογνώστης, από την άλλη όλα αυτά που λες, τα βρήκα μπροστά μου από την αρχή, όχι μόνο αυτά αλλά και άλλα.
Όμως, βρήκα τρόπους να τα ξεπεράσω και με στοχευμένες κινήσεις να κάνω αυτά που θέλω εγώ όπως τα θέλω εγώ.
Σαφώς, αλλά αν η δουλειά του μουσικού γινόταν ευκολότερη με τη βοήθεια της μαμάς εταιρίας, θα απολάμβανε και μεγαλύτερου σεβασμού από τους πελάτες της.Το ίδιο μπορείς και εσύ. Και κάτι τελευταίο αλλά σημαντικό, το μηχάνημα δεν είναι μόνο το sequencer ή μόνο η ανταλλαγή ήχων μεταξύ των projects.
Το Fantom-X υπερέχει στο πλήθος και το είδος των επεκτάσεων ήχων. Κακά τα ψέμματα, όσο σοφιστικέ κι αν ήταν η σειρά ARX, ούτε ποικιλία λύσεων παρείχε στις ελλείψεις του αρχικού soundset του Fantom-G, ούτε ιδιαίτερα φθηνές σαν λύσεις ήταν. Και φυσικά έμεινε στη μέση, φτάνοντας στις μόλις 3 επεκτάσεις (Drums, Piano και Brass). Και φυσικά η συνέχεια ήταν γνωστή: η τεχνολογία SuperNatural στην οποία ήταν βασισμένη η σειρά ARX, ενσωματώθηκε σε πληθώρα άλλων μηχανημάτων, π.χ. SuperNatural Strings κλπ κλπ, χωρίς αυτούς τους ήχους να τους έχουμε ποτέ διαθέσιμους σαν επεκτάσεις ARX και για το Fantom-G. Εν ολίγοις, η πλατφόρμα ARX και η σειρά Fantom-G, πολύ απλά εγκαταλείφθηκαν...Το G έχει παραπάνω πράγματα. Αν συγκρίνεις τα δύο X vs G η ζυγαριά γέρνει στο G. Εσύ τι λες;Υπήρχε μεγάλο χρονικό διάστημα που δούλευα και τα δύο μέχρι που βγήκε η τελευταία έκδοση του G.
Έτσι όπως το θέτεις έχεις δίκιο.Κατ'αρχήν το όργανο δεν είναι αντίγραφο του προηγούμενου μοντέλου. Δεν θέλανε κάτι τέτοιο. Βλέπε επίσης Μ3...cyclops είπε:Από τη στιγμή που το όργανο δεν προσφέρει κάποιες ROM-based επεκτάσεις τύπου SRX ή SRJV80, και μου λείπουν κάποιοι ήχοι που είχα στα παλιά μου synths που βασίζονται σε δείγματα που δεν υπάρχουν στο Fantom-G, ούτε καν παραπλήσια, λογικά θα σαμπλάρω και θα φτιάξω multisamples. Και αν θέλω να μοιράσω αυτά τα multisamples από project σε project, πρέπει με κάποιον τρόπο να μπορώ να τα διαχειριστώ. Μόνο με το προαναφερθέν software (Fantom Yase) μπορώ. Γιατί να με αναγκάσει η Roland να σκάσω επιπλέον χρήματα για κάτι που θα μπορούσε να μου δίνει ή δωρεάν ή με πολύ μικρότερο κόστος;
Υπήρχανε διάφορες λύσεις. Δεν το ρώτησες, δεν το έψαξες.Δεν την γνωρίζω αυτή τη λύση. Όταν ασχολούμουν πολύ ενεργά με το Fantom-G και ως workstation, θα με ενδιέφερε πάρα πολύ κάτι τέτοιο,
Δηλαδή χρησιμοποιείς ελάχιστες από τις δυνατότητές του. Το χρησιμοποιείς για κάτι εντελώς διαφορετικό.αλλά πλέον χρησιμεύει κυρίως σαν synth/mother keyboard/VST controller.
Και αυτό που λες γίνεται.Αυτό που είπα το ανέφερα ως παράδειγμα για να κάνω πιό ξεκάθαρη την λογική. Είναι θέμα τακτοποίησης. Αν είναι όλα τακτοποιημένα από την αρχή όλα μπορούν να γίνουν σαφώς πιό γρήγορα κι έτσι όπως θέλουμε. Κάποια πράγματα θέλουν οργάνωση. Κάθε όργανο είναι κατασκευασμένο - σχεδιασμένο για κάτι συγκεκριμένο. Κάθε όργανο έχει τα υπέρ και τα κατά ανάλογα τον χρήστη ή μάλλον τον χειριστή. Αν μπεις στη λογική του κάθε οργάνου, μπορείς να το "οδηγήσεις" εκεί που θες - όπως θες. Υπάρχουνε λύσεις για τα περισσότερα όργανα αυτής της κατηγορίας, ανεξαρτήτου εταιρίας.Αυτή η λύση μου φαντάζει ολίγον τι "μπακαλίστικη" αν μου επιτρέπετε τον όρο. Εφόσον έχω 50 song slots, γιατί να μη μπορώ να έχω τα αγαπημένα μου songs σε ένα project και όχι διασκορπισμένα;
Και επιπλέον τίθεται το θέμα σε live καταστάσεις. Αν έχω οργανωμένα τα songs μου για ένα live gig και θέλω να παίζω διαδοχικά songs στη σειρά, το να χρειαστεί να φορτώνω το κάθε project χωριστά, θα ήταν όπως φαντάζεται κανείς, ένας εφιάλτης. Υπάρχει η λύση του να κάνω bounce-to-stereo το κάθε μου κομμάτι και να έχω απλά stereo audio files σαν backing tracks, αλλά έτσι χάνω και αλληλεπίδραση με το ίδιο το track (αλλαγές ήχων, εφέ, επιλογή ποιου track θα επιλέγω να κάνω mute ώστε να παίζω με τα πλήκτρα κλπ κλπ κλπ), αλλά και υποβαθμίζω ένα τέτοιο εργαλείο σαν ένα απλό wav player. Κρίμα...
Σου εξήγησα πιό πάνω, ξαναδιάβασέ το.Τα αρχεία που λες (Single/Live/Studio) είναι πάντα σταθερά ως προς το μέγεθός τους. Τα υπόλοιπα (samples/multisamples) δεν είναι.Μέσα στο Librarian, αν έχω φορτωμένο ένα συγκεκριμένο project και επιλέξω να μετακινήσω π.χ. το Single User001 στη θέση Single User0123, τότε όλα τα LiveSets και StudioSets που το χρησιμοποιούν θα γίνουν αυτόματα edit από τον Librarian ώστε τον συγκεκριμένο ήχο να τον καλούν από τη θέση Single User123. Και μάλιστα έχω και undo κάθε τέτοιας επεξεργασίας. Γιατί να μη μπορεί να γίνει το ίδιο και για τα υπόλοιπα είδη αλληλοεξαρτούμενων τύπων αρχείων, π.χ. samples μέσα στα multisamples, multisamples μέσα στα Singles, MIDI και Audio phrases μέσα στα songs και πάει λέγοντας; Η απάντηση είναι "επειδή κάποιοι βαρέθηκαν να κάνουν τη δουλειά τους" ή "επειδή το Fantom-G βγήκε στην αγορά πριν να ολοκληρωθεί εντελώς το software του". Τουλάχιστον εμένα αυτή η εντύπωση μου είχε δημιουργηθεί από την αρχή. Σωστά ή λανθασμένα, δεν ξέρω...
Δεν αντιλέγω. Απλά είναι πάρα πολλοί αυτοί που τα περιμένουν όλα έτοιμα από την όποια μαμά εταιρία.Σαφώς, αλλά αν η δουλειά του μουσικού γινόταν ευκολότερη με τη βοήθεια της μαμάς εταιρίας, θα απολάμβανε και μεγαλύτερου σεβασμού από τους πελάτες της.
Πρακτικά, έβαλε μία μεγάλη "επιλογή" των επεκτάσεων SRX μέσα στο όργανο. Όχι όλα, αλλά μεγάλη επιλογή.Κάποιοι έμειναν ικανοποιημένοι, κάποιοι άλλοι όχι. Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα.Το Fantom-X υπερέχει στο πλήθος και το είδος των επεκτάσεων ήχων. Κακά τα ψέμματα, όσο σοφιστικέ κι αν ήταν η σειρά ARX, ούτε ποικιλία λύσεων παρείχε στις ελλείψεις του αρχικού soundset του Fantom-G, ούτε ιδιαίτερα φθηνές σαν λύσεις ήταν.
Ναι, μπορείς να πεις και αυτό. Σημείωση, η Roland δεν κατασκευάζει μόνο Fantom σειρά αλλά και Fantom σειρά. Με κάποια άλλη λογική, άλλου χρήστη, θα έπρεπε να έχει μέσα και ένα ολοκληρωμένο V-Synth ή/καί κάποιο άλλο ολοκληρωμένο μοντέλο. Λέω τώρα...Και φυσικά έμεινε στη μέση, φτάνοντας στις μόλις 3 επεκτάσεις (Drums, Piano και Brass). Και φυσικά η συνέχεια ήταν γνωστή: η τεχνολογία SuperNatural στην οποία ήταν βασισμένη η σειρά ARX, ενσωματώθηκε σε πληθώρα άλλων μηχανημάτων, π.χ. SuperNatural Strings κλπ κλπ, χωρίς αυτούς τους ήχους να τους έχουμε ποτέ διαθέσιμους σαν επεκτάσεις ARX και για το Fantom-G. Εν ολίγοις, η πλατφόρμα ARX και η σειρά Fantom-G, πολύ απλά εγκαταλείφθηκαν...
Τα ιδια παθαινουμε κι εμεις στα κιθαριστικα ποστς... ;DIraklisZS είπε:σα κινεζικα μου φαινονται χεχε ;D
ΠαρακαλώIraklisZS είπε:συγγνώμη που παρεμβαίνω,
Υπάρχουν και περίεργοι;αλλά διάβαζα απο καθαρή περιέργεια το θέμα
Όχι όλοι.ειναι τρελοι αυτοι οι πληκτράδες!
Αλήθεια σου λέω, δεν έχεις δει απολύτως τίποτα, ακόμα. ;Dσα κινεζικα μου φαινονται χεχε ;D
Θα συνεχίσεις να παρακολουθείς;Τι σ'αρέσει; αυτά που λέμε ή έτσι όπως τα λέμε; ;Dσυνεχιστε!![]()
Για άλλα (κιθαριστικά) θέματα ;DΤα ιδια παθαινουμε κι εμεις στα κιθαριστικα ποστς... ;D
Παιδί μου εσύ! Πόσο μας καταλαβαίνεις ! :-*cyclops είπε:Όταν βλέπεις έναν πληκτρά, μπορεί να τον βλέπεις ήρεμο κλπ, να πατάει τα πλήκτρα του και τα κουμπάκια του, αλλά όταν σκάσει πρόβλημα ή ξενερώσει με κάτι που δεν πάει καλά, μπορεί να ξαφνικά να μεταμορφωθεί και να γίνει ο χειρότερος ψυχασθενής στο μαγαζί.![]()
Κακά τα ψέματα. Ειδικά το live είναι η ώρα της αλήθειας.Θέλει καλοστημένα και μελετημένα πράγματα από πριν. Μέχρι και να μαντέψεις τι μπορεί να...cyclops είπε:...έχουμε πολλές φορές και τεχνικά θέματα να λύσουμε
+1000Αυτό το "επί σκηνής" ήταν και είναι ο μεγαλύτερος εφιάλτης.και μάλιστα τις περισσότερες και επί σκηνής...
Θέλει ψυχραιμία και πολλές φορές έτοιμες εναλλακτικές.Όταν βλέπεις σε ένα πάλκο ή σε μια σκηνή έναν πληκτρά, μπορεί να τον βλέπεις ήρεμο κλπ, να πατάει τα πλήκτρα του και τα κουμπάκια του, αλλά όταν σκάσει πρόβλημα ή ξενερώσει με κάτι που δεν πάει καλά, μπορεί να ξαφνικά να μεταμορφωθεί και να γίνει ο χειρότερος ψυχασθενής στο μαγαζί.![]()
οι πρόβες με το μπαλέτο...βοηθάνε? ;D ;DΜανώλης Χναράκης είπε:Θέλει ψυχραιμία και πολλές φορές έτοιμες εναλλακτικές.
Μόνο αν είναι Εναλλακτικής Σχολής ;D ;Dmarathon είπε:οι πρόβες με το μπαλέτο...βοηθάνε? ;D ;D