Κατοχύρωση ονομάτων

• Thread starter Thread starter OurDarkness
  • Start date Start date
  • Last post Πρόσφατη δραστηριότητα Πρόσφατη δραστηριότητα:
  • Απαντήσεις Απαντήσεις: Απαντήσεις 18
  • Εμφανίσεις Εμφανίσεις: Εμφανίσεις 13K
O

OurDarkness

Guest
Γνωρίζει κανείς πως γίνεται η κατοχύρωση ενός ονόματος το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ως όνομα group? Υπάρχει κάποια βάση δεδομένων στην οποία να υπάρχουν τα κατοχυρωμένα ονόματα κ.λ.π.; Κάποιο site?

Επίσης διαβάζω ότι:

That being said, it is not enough to take a trip to the local record store to clear an artist’s name. An artist must check numerous sources to survey the global music industry, such as the databases of the performing rights societies (e.g., ASCAP, BMI, SESAC) and musicians’ unions (such as the American Federation of Musicians), music magazines, and review popular music websites such as MySpace, PureVolume, Pitchfork, All Music Guide, and The Band Register.

και ότι:

In order to claim trademark or service mark rights in its professional name, the most significant thing an artist can do is to deliberately and continuously use the mark in public over a geographically extensive area to identify itself. This use must be continuous, as it is possible that if an artist held trademark rights to its name and ceased touring, making and releasing records, and receiving royalties, it would be deemed to have ceased use of its name because the public would no longer identify the artist with activities in the music industry. Therefore, an artist must actively perform and offer, or at least collect royalties for, records, CDs or other merchandise under its professional name to maintain trademark or service mark status.

Για να κατοχυρώσει κάποιος ένα όνομα πρέπει να πάρει σβάρνα όλο το Internet για να δει αν κάποιος άλλος έχει το ίδιο όνομα;

Επίσης, όσον αφορά στην 2η παράγραφο, ξέρω πως οι εταιρείες για να πάρουν έναν καλλιτέχνη/group στο ενεργητικό τους θα πρέπει αυτός να έχει clearance του ονόματος, δηλ. να μπορεί να κάνει χρήση του συγκεκριμένου ονόματος χωρίς να υπάρχει κάποιο νομικό πρόβλημα. Αυτό όμως έρχεται σε αντίθεση με αυτό που αναφέρεται στην 2η παράγραφο. Γνωρίζει κανείς κάτι επ' αυτού;

OurDarkness είπε:
the most significant thing an artist can do is to deliberately and continuously use the mark in public over a geographically extensive area to identify itself.
Είναι ίσως το μόνο που μπορεί να κάνει κάποιος.
Οι εταιρείες παλαιότερα (τελευταία δεν παρακολουθώ) αυτό που έκαναν ήταν μια μικρή έρευνα για το αν υπάρχει γνωστός καλλιτέχνης στην ήδη υπάρχουσα δισκογραφία που θα μπορούσε να έχει αντιρήσεις.

Τίποτα άλλο.

Στην ουσία είναι "ου μπλέξεις" το θέμα.

Τι να κατοχυρώσεις... μια βόλτα στο myspace να κάνεις, υπάρχουν διπλά και τριπλά ονόματα με κάθε είδους μουσική και αποτέλεσμα...

Απλά φρόντισε να μη πατήσεις τον κάλο καποιου με μεγαλοδικηγόρους.

Απέφυγε το Madonna ας πούμε...  ;D

OurDarkness, συγνώμην κιόλας, αλλά γιατί μας παραθέτεις κείμενα στα αγγλικά; Εννοώ ότι, η κατοχύρωση που σε ενδιαφέρει θα γίνει στα πλαίσια της ελληνικής επικράτειας, υποθέτωντας ότι είσαι έλληνας πολίτης; Αν ναι, δεν είναι η ελληνική νομολογία που σε αφορά;

Δεν υπάρχει "παγκόσμια κατοχύρωση".

yameth είπε:
Στην ουσία είναι "ου μπλέξεις" το θέμα.

Τι να κατοχυρώσεις... μια βόλτα στο myspace να κάνεις, υπάρχουν διπλά και τριπλά ονόματα με κάθε είδους μουσική και αποτέλεσμα...
Να υποθέσω ότι αν κάποιος έχει ήδη ξεκινήσει έστω δειλά με κάποιο όνομα, έχει κάποιο *προτέρημα* τρόπον τινά έναντι κάποιου 16χρονου Μεξικάνου που έχει το ίδιο όνομα στο myspace και καμμία σχέση με την μουσική ή με μία εταιρεία security στην Ιαπωνία;

Απλά φρόντισε να μη πατήσεις τον κάλο καποιου με μεγαλοδικηγόρους.
Ναι, το γνωρίζω αυτό..  ::)

Απέφυγε το Madonna ας πούμε...  ;D
Τι λες για το Elvis Presley??  :D Φαντάζομαι δεν θα έχει πρόβλημα (η εταιρεία του μάλλον θα έχει όμως  ;D ;D)

OurDarkness, συγνώμην κιόλας, αλλά γιατί μας παραθέτεις κείμενα στα αγγλικά; Εννοώ ότι, η κατοχύρωση που σε ενδιαφέρει θα γίνει στα πλαίσια της ελληνικής επικράτειας, υποθέτωντας ότι είσαι έλληνας πολίτης; Αν ναι, δεν είναι η ελληνική νομολογία που σε αφορά;

Δεν υπάρχει "παγκόσμια κατοχύρωση".

eye, παραθέτω κείμενο από τα αγγλικά καθότι είναι γενικό. Σίγουρα είμαι έλληνας πολίτης, αλλά δεν βρήκα κάτι αντίστοιχο στα ελληνικά.

OurDarkness είπε:
eye, παραθέτω κείμενο από τα αγγλικά καθότι είναι γενικό. Σίγουρα είμαι έλληνας πολίτης, αλλά δεν βρήκα κάτι αντίστοιχο στα ελληνικά.
Δεν ήμουν σαφής.

Αυτό που λες εσύ "κατοχύρωση" είναι μία πράξη με νομικό περιεχόμενο.

Συνεπώς, διέπεται από τη νομοθεσία της χώρας στην οποία θα γίνει.

Το ότι δεν βρήκες κείμενα στα ελληνικά, οφείλεται στο ότι μαλαλίζονται οι υπουργοί της τελευταίας 35ετίας και δεν έχουν φροντίσει να έχουν αυτά τα κείμενα στο ίντερνετ, εν' τούτοις τα κείμενα υπάρχουν και θα καθορίσουν αυτό που θέλεις να κάνεις. Ξεκίνησες ίσως λάνθασμένα λοιπόν.

Πάρε τηλέφωνο ένα δικηγόρο και θα σου υποδείξει τη διαδικασία κατοχύρωσης ονομάτων / λογοτύπων κλπ (σε προειδοποιώ ότι είναι λίγο παρανοϊκή, αλλά έγκυρη). Μετά, αφού έχεις κατοχυρώσει αυτά που σε ενδιαφέρουν σε εθνικό επίπεδο, θα προχωρήσεις στην κατοχύρωσή τους σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ένας ικανός δικηγόρος θα είναι σε θέση να σου πει εκ' των προτέρων αν το όνομα που σε ενδιαφέρει μπορεί να χρησιμοποιηθεί ή όχι, ελέγχοντας βάσεις δεδομένων που πιστοποιούν ότι το OurDarkness (π.χ.) είναι διαθέσιμο-για-χρήση-από-μουσική-μπάντα (καθότι μπορεί να είναι διαθέσιμο για μπύρα και όχι για μουσική μπάντα).

Hint : είσαι πολύ κοντά στο να ανακαλύψεις για ποιο λόγο μεγάλες μπάντες είναι... εταιρείες ( jethro tull ltd )...

δε γνωριζω νομικα πως δουλευει αλλα φανταζομαι θα ειναι λιγο-πολυ θεμα 'επιτυχιας'. Μου θυμιζει λιγο το σκηνικο με τους chemical brothers, που κανονικα το ονομα υπηρχε απο αλλους αλλα οταν οι chemical brothers χρησιμοποιησαν αυτο το ονομα και εγιναν γνωστοι οι αλλοι αναγκαστηκαν να αλλαξουν το ονομα σε dust brothers.

OurDarkness είπε:
Επίσης διαβάζω ότι:

That being said, it is not enough to take a trip to the local record store to clear an artist’s name. An artist must check numerous sources to survey the global music industry, such as the databases of the performing rights societies (e.g., ASCAP, BMI, SESAC) and musicians’ unions (such as the American Federation of Musicians), music magazines, and review popular music websites such as MySpace, PureVolume, Pitchfork, All Music Guide, and The Band Register.

και ότι:

In order to claim trademark or service mark rights in its professional name, the most significant thing an artist can do is to deliberately and continuously use the mark in public over a geographically extensive area to identify itself. This use must be continuous, as it is possible that if an artist held trademark rights to its name and ceased touring, making and releasing records, and receiving royalties, it would be deemed to have ceased use of its name because the public would no longer identify the artist with activities in the music industry. Therefore, an artist must actively perform and offer, or at least collect royalties for, records, CDs or other merchandise under its professional name to maintain trademark or service mark status.
Αυτό είναι η πιο χαζή ερμηνεία νόμου που έχω διαβάσει , γεμάτο αοριστίες και γενικόλογα.

Το όνομα είναι κομμάτι των πνευματικών δικαιωμάτων , ρυθμίζεται απο τις ίδιες αρχές. Κατοχυρώνεται αυτόματα χωρίς καμμία ειδική διαδικασία απο εκεί και πέρα υπάρχουν θεσμοί που βοηθάνε ακόμα περισσότερο την απόδειξη αυτής της κατοχύρωσης.

Αυτά λέει σε περίληψη η διεθνής νομική θεωρία , απο εκεί και πέρα στην πράξη είναι θέμα πόσο διάσημος ή πόσο ματσομένος είσαι για να διεκδηκίσεις αυτήν την κατοχύρωση δικαστικώς. Μιας και θα είναι ένας συνεχής αγωνας απόδειξης ποιος χρησιμοποίησε το όνομα πρώτος. Δηλαδή λίγο πολυ ότι γίνεται με τα πνευματικά δικαιώματα γενικά.  

Επίσης σας παρακαλώ αυτό με τους μεγαλοδικηγόρους να σταματήσει. Ο δικηγόρος δεν μπορεί να κάνει θαύματα αν εγώ μπορώ να αποδείξω πνευματικά δικαιώματα. Απλώς αυτό που δεν συνειδητοποιούν οι περισσότεροι είναι οτι τέτοιες λεπτές υποθέσεις που μπορούν να καταστρέψουν φήμες και καρίερες καταλήγουν σε συντριπτική πλειοψηφία σε συμβιβασμό , χωρίς να καταλήγουν στις δικαστικές αίθουσες και στα φώτα της τηλεόρασης.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Wow! είπε:
Δεν ήμουν σαφής.

Αυτό που λες εσύ "κατοχύρωση" είναι μία πράξη με νομικό περιεχόμενο.

Συνεπώς, διέπεται από τη νομοθεσία της χώρας στην οποία θα γίνει.

Το ότι δεν βρήκες κείμενα στα ελληνικά, οφείλεται στο ότι μαλαλίζονται οι υπουργοί της τελευταίας 35ετίας και δεν έχουν φροντίσει να έχουν αυτά τα κείμενα στο ίντερνετ, εν' τούτοις τα κείμενα υπάρχουν και θα καθορίσουν αυτό που θέλεις να κάνεις. Ξεκίνησες ίσως λάνθασμένα λοιπόν.

Πάρε τηλέφωνο ένα δικηγόρο και θα σου υποδείξει τη διαδικασία κατοχύρωσης ονομάτων / λογοτύπων κλπ (σε προειδοποιώ ότι είναι λίγο παρανοϊκή, αλλά έγκυρη). Μετά, αφού έχεις κατοχυρώσει αυτά που σε ενδιαφέρουν σε εθνικό επίπεδο, θα προχωρήσεις στην κατοχύρωσή τους σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ένας ικανός δικηγόρος θα είναι σε θέση να σου πει εκ' των προτέρων αν το όνομα που σε ενδιαφέρει μπορεί να χρησιμοποιηθεί ή όχι, ελέγχοντας βάσεις δεδομένων που πιστοποιούν ότι το OurDarkness (π.χ.) είναι διαθέσιμο-για-χρήση-από-μουσική-μπάντα (καθότι μπορεί να είναι διαθέσιμο για μπύρα και όχι για μουσική μπάντα).

Hint : είσαι πολύ κοντά στο να ανακαλύψεις για ποιο λόγο μεγάλες μπάντες είναι... εταιρείες ( jethro tull ltd )...
eye, ευχαριστώ για τις υποδείξεις.  :)

Το όνομα είναι κομμάτι των πνευματικών δικαιωμάτων , ρυθμίζεται απο τις ίδιες αρχές. Κατοχυρώνεται αυτόματα χωρίς καμμία ειδική διαδικασία απο εκεί και πέρα υπάρχουν θεσμοί που βοηθάνε ακόμα περισσότερο την απόδειξη αυτής της κατοχύρωσης.

Αυτά λέει σε περίληψη η διεθνής νομική θεωρία , απο εκεί και πέρα στην πράξη είναι θέμα πόσο διάσημος ή πόσο ματσομένος είσαι για να διεκδηκίσεις αυτήν την κατοχύρωση δικαστικώς. Μιας και θα είναι ένας συνεχής αγωνας απόδειξης ποιος χρησιμοποίησε το όνομα πρώτος. Δηλαδή λίγο πολυ ότι γίνεται με τα πνευματικά δικαιώματα γενικά. 
kilon, σε πειράζει να το διευκρινίσεις λίγο αυτό; Ας πούμε ότι θέλω να χρησιμοποιήσω το όνομα "ABCDE". Ας υποθέσουμε ότι το εν λόγω όνομα είναι διαθέσιμο και εγώ το κατοχυρώνω με κάποιο τρόπο σήμερα. Εάν αύριο προσπαθήσει να το χρησιμοποιήσει κάποιος άλλος και εγώ δεν έχω αρκετά χρήματα για να το υπερασπιστώ μέχρι τέλος (μιλάμε πάντα υποθετικά), πηγαίνει σε εκείνον; Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση; ::)

Καλημέρα!

Διαβάζοντας και εγώ παλαιότερα για το ίδιο θέμα σε διάφορα sites, η απάντηση που με κάλυψε πλήρως ήταν η εξής:

1ο, ή όντως θα πρέπει να κατακλύσεις το νετ με μυριάδες φορές το ονομα του γκρουπ ή

2ο, να αρχίσεις τις μηνύσεις σε όποιον σου κλέψει το όνομα (ξένους - έλληνες κτλ :P) ή

3ο, απλά να συμβιβαστείς με το γεγονός πως "η δική σου ωραία ιδέα, είναι και κάποιου άλλου η ίδια ωραία ιδέα!" ;)

Φιλικά!

ενα συστημενο γραμμα στο εαυτο σου το οποιο θα περιεχει το ονομα, το λογοτυπο, τραγουδια κλπ και δεν θα ανοιξεις.

ο πιο απλος τροπος κατοχυρωσης, δεν κανει?

vs είπε:
ενα συστημενο γραμμα στο εαυτο σου το οποιο θα περιεχει το ονομα, το λογοτυπο, τραγουδια κλπ και δεν θα ανοιξεις.

ο πιο απλος τροπος κατοχυρωσης, δεν κανει?
Νομίζω το έχουμε καλύψει πολλάκις ότι νομικά η συγκεκριμένη μέθοδος είναι γενικά αβάσιμη.

Τζαμπα κουραζεστε επειδη το εχω κατοχυρωσει το δικο μας ονομα,η διαδικασια ειναι ΜΙΑ (και ΤΡΑΓΙΚΑ πολύπλοκη και μεταξυ μας με τα χαλια της ελληνικης δισκογραφιας παντελως αχρειαστη μια και οτι ονομα και να εχεις..αποτυχημενος εμπορικα θα καταληξεις.. ;D ;D ;D)

http://www.gge.gr/4/organ.asp?191

τωρα αν μιλας για...ξενικό ονομα  ;D,μετα συγχωρησεως κι ολας,χεστηκε ο Αγγλος/Αμερικάνος αν ενα ελληνικο γκρουπ  του εκλεψε το ονομα... :)

Αυτό που παραθέτεις superfunk είναι για κατοχύρωση εμπορικού σήματος, μου κάνει εντύπωση ότι κατοχυρώσατε όνομα συγκροτήματος. Κι' αν όντως κατοχυρώσατε συγκρότημα, σε ποιά κλάση το βάλατε;

Γενικά πάντως ο νόμος 2121/93 περί πνευματικών δικαιωμάτων, προβλέπει πως δεν χρειάζεται ειδικός τύπος κατοχύρωσης έργων της διανοιας - και το όνομα συγκροτήματος ως τέτοιο μπορεί να θεωρηθεί - ενώ το όνομα μιας εταιρίας απαιτεί τη διαδικασία που παραθέτει ο sf, καθαρά για λόγους διάκρισης από εταιρίες που ασχολούνται με παρεμφερές αντικείμενο στον ίδιο γεωγραφικό χώρο.

Με απλά λόγια άπαξ και κατέβασε μια ιδέα η γκλάβα σου, θεωρείται πως σου ανήκει η πατρότητα αυτής της ιδέας χωρίς ιδιαίτερες διατυπώσεις. Υπάρχουν βέβαια τυπικότεροι τρόποι διασφάλισης (κατάθεση σε συμβολαιογράφο με βέβαιη ημερομηνία), αλλά αυτοί χρησιμοποιούνται από φτασμένους καλλιτέχνες, για τον απλούστατο λόγο ότι είναι προφανείς στόχοι προσβολής της πατρότητας μιας ιδέας. Για κάποιον άγνωστο αρκεί να πορεύεται με το όνομα που διάλεξε και απλά να ελπίζει ότι κάποια μέρα θα είναι γνωστό μέχρι τα βάθη της Αφρικής  :)

Ο μονος λογος να κατοχυρωσεις ενα ΟΝΟΜΑ ή μαλλον να κατοχυρωσεις την ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ενος ονοματος (γιατι η εμπορικη χρηση του θα σου προκαλεσει ενδεχομενως προβληματα Trademark) ειναι να φτιαξεις "εταιρια" και να κατοχυρωσεις το ονομα αυτο στο υπουργειο εμποριου (αναφεροντας τη σχεση ΧΡΗΣΗΣ-ΟΝΟΜΑΤΟΣ δηλ.μπορεις να φτιαξεις συγκροτημα που να ονομαζεται .....Coca Cola στην Ελλαδα ,αλλα δεν μπορεις να φτιαξεις αναψυκτικο) ,αλλος τροπος που να σε καλυπτει 100% νομικα (και εμπορικα) δεν υπαρχει.

Οπως ειπε και πολυ σωστα ενα παλικαρι παραπανω αυτος ειναι και ο λογος που αν δεις προσεκτικα σε ολα σχεδον τα ονοματα των συγκροτηματων του εξωτερικου υπαρχει στα ..ψιλα γραμματα και ενα LTD στο τελος ;)

Γειἀ σας παιδιά, βρήκα αυτό το παλιό θέμα που είχατε ανοίξει ψάχνοντας σήμερα γι τον ίδιο λόγο ακριβώς.

Υπάρχει ένα θέμα πρόσφατα με δύο ελληνικές μπάντες (το οποίο θα αναφέρω σε σε λίγο). Να πω πρώτα πως απ ότι ξέρω ένα όνομα πρέπει να έχει εμπορική χρήση για να κατοχυρωθεί, αλλιώς ως τι θα το κατοχυρώσεις? είναι σα να πάω εγώ και να κατοχυρώσω το Χρήστος. Δεν έχει νόημα από την στιγμή που δεν βγάζεις λεφτά και δεν είσαι ενεργός δισκογραφικά. Οι μεγάλες μπάντες έχουν κατοχυρωμένα ονόματα προφανώς γιατί λογιστικά αναγράφονται στα χαρτιά τους ως εταιρίες, διότι κάνουν χρήματα από την δουλειά τους. όπως πολύ σωστά είπατε για το LTD, έτσι είναι και οι Metallica και οι Maiden και οι RHCP και όλοι όσοι κάνουν busyness!

Οπότε επίσημη κατοχύρωση ονόματος μπάντας δεν υπάρχει απ όσο έχω ψάξει και έχω μιλήσει με ανθρώπους της μουσικής βιομηχανίας. Μόνο μια άτυπη κατοχύρωση όταν κυκλοφορείς άλμπουμ που αυτό δείχνει απλά και μόνο από πότε έχεις το όνομα(μόνο λογότυπο μπορείς να κατοχυρώσεις και αν είσαι εταιρία η αν είσαι οι Metallica ας πούμε).

Λοιπόν αυτό που θέλω να σας πω είναι ότι πρόσφατα υπήρξε μια σύγχυση από την πλευρά μιας παλιάς ελληνικής μπάντας η οποία δεν έκανε καριέρα η τίποτα τέτοιο (ένα άλμπουμ έχουν βγάλει, διαλύθηκαν και τώρα μετά από πόσα χρόνια αποφάσισαν να επανενωθούν.) Ανακάλυψαν ότι μια νέα ελληνική μπάντα 3 χρόνων στον χώρο και εντελώς διαφορετικού είδους έχουν το ίδιο όνομα. Το όνομα πρέπει να πω ότι είναι ένας παγκόσμιος ανθρωπολογικός όρος, αυτό σημαίνει ότι δεν είναι έμπνευση κάποιου εκ των δύο μπαντών. Η παλιά μπάντα θεώρησε ότι πρέπει να πει στην νέα να αλλάξει το όνομα της επειδή θα τους μπερδεύουν στα live :| (WTF!), απειλεί με ασφαλιστικά μέτρα και μηνύσεις. Και προτείνει την εισαγωγή ενός άρθρου μπροστά ώστε να αλλάξει και καλά.

Θέλω να μου πείτε αν το θεωρείτε σοβαρό αυτό το πράγμα που κάνει η παλιά μπάντα στην νέα! (το όνομα αυτό το έχει και μια μπάντα από την Ιταλία το 1970 κιόλας αλλά δεν έχει να κάνει αυτό επειδή είναι σε άλλη χώρα, και άλλες 5-6 σε όλο τον κόσμο) από την στιγμή που δεν έχει κατοχυρώσει το όνομα κανείς διότι δεν γίνεται κιόλας και σε Underground μπάντες. Γίνεται όντως να μηνύσει την νέα μπάντα γι αυτόν τον λόγο?? 

Αν θελεις την προσωπικη μου αποψη ολα αυτα ειναι παιδιαρισματα των Ελληνων..

Το 99,9% των ελληνικων συγκροτηματων δεν θα κανει ποτε διεθνη καριερα (σοβαρη,ε? οχι να κανει μια συναυλια εκτος Ελλαδος), τωρα αν καποιος θελει να ασχοληθει οκ, ας το κάνει πάλι σε συμβιβασμό θα καταλήξει..

Η κατοχύρωση της μπαντας, οι διαδικασιες ιδρυσης της εταιριας - μπαντας οπως και τα λογιστικα ειναι κατι που το αναλαμβανει η δισκογραφικη, οποτε σε ερασιτεχνικο επιπεδο χεστηκ* η φοραδα στο αλωνι.

Θα μου επιτρεψετε και μια παρενθεση, πλεον για να κατοχυρώσεις κατι αρκει να αποδειξεις οτι το κατοχύρωσες πρωτος καποια συγκεκριμενη ημερομηνια, αυτο γινεται ειτε με συστημενο στον εαυτο σου (αδυναμος τροπος), ειτε σε συμβολαιογραφο (μια χαρα αλλα πληρωνεις), ειτε με αναρτησεις σε διεθνεις servers οπου δεν μπορεις να επεμβεις στην ωρα και ημερομηνια.

Αν η παλιά μπάντα έχει βγάλει άλμπουμ, νομίζω ότι η νέα μπάντα (εσείς;) πρέπει να ψάξει για άλλο όνομα.

Και σημειωτέον ότι ο καθένας μπορεί να μηνύσει όποιον θέλει. Αν θα κερδίσει, είναι άλλο καπέλο. Μόνο τα δικαστικά έξοδα να βάλεις όμως και τα τρεχάματα, δεν αξίζει.

Η νέα μπάντα γιατί κολλάει σε ένα όνομα που είχε χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν έτσι κι αλλιώς;

Μάλιστα! Και εγώ αυτό πιστεύω ότι είναι παιδιαρίσματα χωρίς κάποιο σοβαρό λόγο. Επίσης απ όσο έψαξα πάλι, αν είσαι γραμμένος σε ξένη εταιρία τότε καμία εγχώρια μπάντα δεν μπορεί να σου κάνει κάτι τέτοιο γιατί ισχύουν οι νόμοι της χώρας όπου εδρεύει η δισκογραφική.

Μίλτο23 αυτό εννοώ άτυπη κατοχύρωση, το ότι μπορείς με το άλμπουμ σου να δείξει απο πότε υπάρχεις στην ουσία.

RayDTutto, προφανώς μπορεί να μηνύσει ο καθένας τον καθένα αλλά ο λόγος είναι που μετράει γιατί με βάση αυτόν θα πάρεις ημερομηνία για εκδίκαση του θέματος. Τώρα να πάνε στο δικαστήριο και να πουν στον δικαστή ΤΙ? έχουν το όνομα μας και θα μας μπερδεύουν στα Live (κάτι που δεν θα γίνει ποτέ διότι ανήκουν σε εντελώς διαφορετικά είδη.????! Θα τους πετάξει έξω ο δικαστής και αν ισχύει και στην χώρα μας ο νόμος που υπάρχει στην Αγγλία για κατάχρηση χρόνου χωρίς νόημα εις βάρους του δικαστή (το λέω απλοικά) θα τους μηνύσει ο δικαστής  και θα πάρει και λεφτά!  :P

Η μπάντα δεν είναι δικιά μου. Γιατί να αλλάξει όνομα ? επειδή κάποιος θυμήθηκε να τους πει την βλακεία του?! επίσης το άλμπουμ των παιδιών είναι έτοιμο και αν αλλάξει το όνομα ποιος θα κάτσει να ξαναφτιάξει λογότυπα να τα περάσει photoshop και να τα εγκαταστήσει ξανά όπου υπάρχει το παλιό όνομα!?! (συν του ότι 3 χρόνια τώρα υπάρχει αυτή η μπάντα με αυτό το όνομα, υπάρχουν μπλουζάκια κλπ. Αυτός απο την παλιά μπάντα ΤΩΡΑ που αποφάσισε ότι θα ξαναφτιάξει την μπάντα του τους βρήκε?? δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτα!) Δεν υπάρχει λόγος να αλλάξουν το όνομα τους γι αυτό το θέμα πιστεύω. Τέλος πάντων, πιστεύω απο την στιγμή που κανείς  δεν κερδίζει λεφτά δεν υπάρχει νόημα να τρέξει ο άλλος σε δικηγόρους και να ξοδέψει τα μαλλιοκέφαλα του για ένα όνομα τώρα στα "γεράματα"...

Trending...

Νέα θέματα

Back