Κατηγορίες μεταλλάδων!

Εννοείται ότι καμία παρεξήγηση δεν παίζει ακόμα κι αν προσωπικά λατρεύω το metal σε πολλές από τις "κατηγορίες" του...

ΟΚ, το κειμενάκι ψιλοαστείο είναι, αλλά δεν έκανα και το τρελό γέλιο αφού το περισσότερο μέρος του βρίθει ημιμάθειας... Και επίσης μου θυμίζει κάποια κακογραμμένα κείμενα σε mainstream περιοδικά, περί ανύπαρκτων "φυλών" και περί των επίσης ανύπαρκτων συνηθειών και τρόπου ζωής τους...

Τώρα, οι περισσότεροι μεταλλάδες που ξέρω εγώ, έχουν πάθος με τη μουσική, ψάχνονται πολύ και έχουν πάρα πολλές μουσικές γνώσεις... Βέβαια τα παιδιά μέχρι 20 χρονών δε μετράνε γιατί συνήθως έχουν επιδερμική επαφή με τη μουσική  οποιοδήποτε είδος κι αν ακούνε...

Ακόμη η κατά καιρούς θεώρηση που βλέπω στο noiz, ότι το metal και οι διάφορες εκφάνσεις του είναι στείρα και επαναλαμβανόμενη μουσική που δεν έχει να δώσει τίποτα και έχει μόνο κάφρους φίλους, προδίδει περιορισμένες γνώσεις, αν όχι πλήρη άγνοια όσον αφορά το βάθος και την ποικιλία του είδους...

Τέλος αστείες γραφικότητες υπάρχουν σε όλα τα είδη της μουσικής από σκυλάδικα, ποπ σκυλάδικα, ροκ σκυλάδικα, έντεχνα σκυλάδικα, mainstream pop-dance-lounge ή όπως αλλιώς τη λένε, mainstream & classic rock, alternative, punk, new wave και δε συμμαζεύεται...

Συμπερασματικά ως χιούμορ δεκτό αλλά κατά τη γνώμη μου όχι τίποτε το ιδιαίτερο, ως κάτι περισσότερο καλύτερα να μιλήσουμε για korg vs roland & για fender vs gibson...

Μια ελαφρά παρεξήγηση όμως έπαιξε αν κρίνω από το κείμενό σου.

Σίγουρα γραφικότητες υπάρχουν παντού απλά στον κόσμο που ακούει μέταλ συνηθίζεται να είναι πιο έντονες και χαρακτηριστικές.

Γενικά πάντως όλα τα κωμικά κείμενα φροντίζουν να υπερβάλλουν καθαρά για να τονίσουν αυτό που διακωμωδούν. Ας μην τα παίρνουμε και τόσο σοβαρά.

Evilnye είπε:
Μια ελαφρά παρεξήγηση όμως έπαιξε αν κρίνω από το κείμενό σου.

Σίγουρα γραφικότητες υπάρχουν παντού απλά στον κόσμο που ακούει μέταλ συνηθίζεται να είναι πιο έντονες και χαρακτηριστικές.

Γενικά πάντως όλα τα κωμικά κείμενα φροντίζουν να υπερβάλλουν καθαρά για να τονίσουν αυτό που διακωμωδούν. Ας μην τα παίρνουμε και τόσο σοβαρά.
Ούτε καν ελαφριά παρεξήγηση παίζει, δηλαδή έπρεπε να προσποιηθώ ότι το καραγούσταρα για να μη χαρακτηριστώ παρεξηγιάρης???

Εξάλλου το metal κοινό πάντοτε είχε μία εκκεντρική και έξω από τα συνηθισμένα εμφάνιση που προκαλούσε και πάντοτε χαρακτηριζόταν από τα εκάστοτε mainstream άτομα "γραφική", ποτέ όμως δεν έπαιζε παρεξήγηση για τέτοια σχόλια μάλλον αδιαφορία έπαιζε...

Ξανατονίζω ότι ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ βρήκα το συγκεκριμένο κείμενο ως χιούμορ ΑΠΟΔΕΚΤΟ αλλά μέτριο λόγω της ημιμάθειας του γράφοντος που οδήγησε σε πολλές άστοχες υπερβολές... Και ως εκ τούτου δεν το πήρα καθόλου στα σοβαρά...

Kαι αυτο με τα ονοματα εχει την πλακα του, ειδικα τα Ελληνικαhttp://faeenamalaka.blogspot.com/2009/05/blog-post_17.html

Γενικα εχει ωραια πραματακια το blog, κατηγοριες Ελληνων γερων,

π**τ*νακια του myspace, κατηγοριες συμμαθητων...
Παντως το συγκεκριμενο blog ειναι χαλαρα οτι καλυτερο εχω διαβασει ποτε μου στο ελληνικο νετ & προσωπικα με εκανε να πιστεψω ξανα οτι ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΣ σε αυτη τη χωρα και δεν ειναι ολοι γυρω μου κοιμωμενα ζωα..... (γιατι σιγουρα οπως σκεπτεται ,παρατηρει & αντιδρα αυτο το παλικαρι σκεφτονται και παρα πολλα αλλα νεα παιδια...)

Ασε που καιρο εχω να διαβασω τοσο καλο ελληνα συγγραφεα (γιατι το παλικαρι ειναι τεραστιο συγγραφικο ταλεντο)

Superfunk είπε:
γιατι σιγουρα οπως σκεπτεται ,παρατηρει & αντιδρα αυτο το παλικαρι σκεφτονται και παρα πολλα αλλα νεα παιδια...
Σε ευχαριστώ Superfunk, για τα καλά σου λόγια...

Superfunk είπε:
Παντως το συγκεκριμενο blog ειναι χαλαρα οτι καλυτερο εχω διαβασει ποτε μου στο ελληνικο νετ &  με εκανε να πιστεψω ξανα οτι ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΣ σε αυτη τη χωρα και δεν ειναι ολοι γυρω μου κοιμωμενα ζωα..... (γιατι σιγουρα οπως σκεπτεται ,παρατηρει & αντιδρα αυτο το παλικαρι σκεφτονται και παρα πολλα αλλα νεα παιδια...)
Ασε μας ρε πρωτοδισκάκια.......

είναι τυχαίο άραγες ότι το 1666ό μου post είναι για heavy (or whatever) metal ?

relayer είπε:
Εννοείται ότι καμία παρεξήγηση δεν παίζει ακόμα κι αν προσωπικά λατρεύω το metal σε πολλές από τις "κατηγορίες" του...

ΟΚ, το κειμενάκι ψιλοαστείο είναι, αλλά δεν έκανα και το τρελό γέλιο αφού το περισσότερο μέρος του βρίθει ημιμάθειας... Και επίσης μου θυμίζει κάποια κακογραμμένα κείμενα σε mainstream περιοδικά, περί ανύπαρκτων "φυλών" και περί των επίσης ανύπαρκτων συνηθειών και τρόπου ζωής τους...

Τώρα, οι περισσότεροι μεταλλάδες που ξέρω εγώ, έχουν πάθος με τη μουσική, ψάχνονται πολύ και έχουν πάρα πολλές μουσικές γνώσεις... Βέβαια τα παιδιά μέχρι 20 χρονών δε μετράνε γιατί συνήθως έχουν επιδερμική επαφή με τη μουσική  οποιοδήποτε είδος κι αν ακούνε...

Ακόμη η κατά καιρούς θεώρηση που βλέπω στο noiz, ότι το metal και οι διάφορες εκφάνσεις του είναι στείρα και επαναλαμβανόμενη μουσική που δεν έχει να δώσει τίποτα και έχει μόνο κάφρους φίλους, προδίδει περιορισμένες γνώσεις, αν όχι πλήρη άγνοια όσον αφορά το βάθος και την ποικιλία του είδους...

Τέλος αστείες γραφικότητες υπάρχουν σε όλα τα είδη της μουσικής από σκυλάδικα, ποπ σκυλάδικα, ροκ σκυλάδικα, έντεχνα σκυλάδικα, mainstream pop-dance-lounge ή όπως αλλιώς τη λένε, mainstream & classic rock, alternative, punk, new wave και δε συμμαζεύεται...

Συμπερασματικά ως χιούμορ δεκτό αλλά κατά τη γνώμη μου όχι τίποτε το ιδιαίτερο, ως κάτι περισσότερο καλύτερα να μιλήσουμε για korg vs roland & για fender vs gibson...
ωχ, το βλέπω σαν γράμμα σε επόμενο χάμερ με τίτλο "up the irons", "uphold the metal", "die infidels" κλπ κλπ.. ;D ;D ;D (no offence ε!) 

Tωρα σοβαρα περι... μεταλ, τα εχουμε ξαναπει και με επιχειρηματα & απο τις δυο πλευρες (ενταξει θεωρω πιο πολλα ειχε η μια  ;D  ;D  ;D ) :

http://www.noiz.gr/index.php?topic=161204.0

Τωρα προσωπικα δοξα τω θεω ΔΕΝ ακουω μεταλ... και ΜΟΝΟ με τις ετικετες του μπουχτιζω...

"ΠΑΝΚ σολο μπροστα, αυτοδιαχειριση, αυτοκαταστροφη!"

#kwstas79

Superfunk είπε:
Παντως το συγκεκριμενο blog ειναι χαλαρα οτι καλυτερο εχω διαβασει ποτε μου στο ελληνικο νετ & προσωπικα με εκανε να πιστεψω ξανα οτι ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΣ σε αυτη τη χωρα και δεν ειναι ολοι γυρω μου κοιμωμενα ζωα..... (γιατι σιγουρα οπως σκεπτεται ,παρατηρει & αντιδρα αυτο το παλικαρι σκεφτονται και παρα πολλα αλλα νεα παιδια...)

Ασε που καιρο εχω να διαβασω τοσο καλο ελληνα συγγραφεα (γιατι το παλικαρι ειναι τεραστιο συγγραφικο ταλεντο)
Kαι εσυ ολοκληρο το blog σε μια μερα το ξεκοκκαλισες?

Χαρακτηριστικά, όταν ανακάλυψα το συγκεκριμένο blog, κόλλησα τόσο πολύ που ξενύχτισα για να το διαβάσω όλο!

(με τραγικές συνέπειες για την επόμενη μέρα.)

Άξιζε πάντως τον κόπο, τρομερή δουλειά το παλικάρι!

True..

bihlas87 είπε:
Kαι εσυ ολοκληρο το blog σε μια μερα το ξεκοκκαλισες?
E αφού είναι κολλητικό.. ;D

(εκείνο το τουλοξεκλέρι τι να έγινε άραγε?)

SpyrosCh είπε:
ωχ, το βλέπω σαν γράμμα σε επόμενο χάμερ με τίτλο "up the irons", "uphold the metal", "die infidels" κλπ κλπ.. ;D ;D ;D (no offence ε!)   
Αν διαβάζεις τέτοια περιοδικά καλά να πάθεις...

Child Of Story είπε:
Tωρα σοβαρα περι... μεταλ, τα εχουμε ξαναπει και με επιχειρηματα & απο τις δυο πλευρες (ενταξει θεωρω πιο πολλα ειχε η μια  ;D  ;D  ;D ) :

http://www.noiz.gr/index.php?topic=161204.0

Τωρα προσωπικα δοξα τω θεω ΔΕΝ ακουω μεταλ... και ΜΟΝΟ με τις ετικετες του μπουχτιζω...

"ΠΑΝΚ σολο μπροστα, αυτοδιαχειριση, αυτοκαταστροφη!"

#kwstas79
Εσύ θεωρείς πιο σωστή την πλευρά σου (αλήθεια ποια είναι? δηλ. τι μουσική ακούς?)

άλλοι θεωρούν σωστή τη δική τους έτσι βέβαια δε βγαίνει άκρη...

Εγώ πάλι δόξα τω Θεώ ακούω ΚΑΙ metal...

Υπάρχουν χίλιες δύο ηλίθιες ετικέτες και σε άλλες μουσικές πιστεύεις πως αξίζει τον κόπο να μπουχτίζεις?

Το θέμα είναι πως δεν υπάρχει πλευρά και αυτό είναι το πρόβλημα με τους μεταλλάδες με τη βούλα. Σκάνε πως υπάρχει και πρέπει με κάποιο τρόπο να υποστηρίξουν αυτή τη διαφορετικότητά τους. Και αυτό ακριβώς διακωμωδεί και αυτό το blog και γι αυτό σου λέω εσένα relayer πως πειράχτηκες. Προσπαθείς εδώ και μερικές τοποθετήσεις σου να διορθώσεις τη λανθασμένη κατά τη γνώμη σου εικόνα που έχει ο κόσμος για το μεταλ και να σβήσεις την ημιμάθειά του ώστε να μη ψαρώνει με τέτοια άρθρα...

Evilnye είπε:
Το θέμα είναι πως δεν υπάρχει πλευρά και αυτό είναι το πρόβλημα με τους μεταλλάδες με τη βούλα. Σκάνε πως υπάρχει και πρέπει με κάποιο τρόπο να υποστηρίξουν αυτή τη διαφορετικότητά τους. Και αυτό ακριβώς διακωμωδεί και αυτό το blog και γι αυτό σου λέω εσένα relayer πως πειράχτηκες. Προσπαθείς εδώ και μερικές τοποθετήσεις σου να διορθώσεις τη λανθασμένη κατά τη γνώμη σου εικόνα που έχει ο κόσμος για το μεταλ και να σβήσεις την ημιμάθειά του ώστε να μη ψαρώνει με τέτοια άρθρα...
Όχι ρε συ δεν τραβάω κανένα ζόρι ούτε με το κείμενο ούτε με τη γνώμη "που έχει ο κόσμος" για οτιδήποτε όχι μόνο για το metal... ΟΜΩΣ ΤΟ ΝΑ ΛΕΩ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΤΟΣΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ??? Ας το ξαναπώ είμαι ΟΚ με το χιούμορ απλά έχω γελάσει πιο πολύ με τους spinal tap (κι αυτοί λοιδορούν τη φάση metal αλλά πολύ πιο έξυπνα και εμπεριστατωμένα) και με τους monty pythons...

(Sorry) Kαι κάτi off topic : επειδή μπήκα στον κόπο να διαβάσω το topic για το metal που με παρέπεμψε ο child of story οφείλω να πω ότι διάβασα μόνο ΑΟΡΙΣΤΟΛΟΓΙΕΣ τύπου "το μέταλ έχει πεθάνει", "το πανκ είναι ανώτερο", "η θεματολογία και το artwork του metal εχει να κάνει με φρίκη, τέρατα κτλ. κτλ. κτλ.", ΜΕ ΜΗΔΕΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ από άτομα που είτε δεν έχουν ακούσει ποτέ τους Metal και απλά βλέπουν τα εξώφυλλα στο metropolis περνώντας για να αγοράσουν το καινούριο Ονιράμα, είτε άκουσαν 5 μπάντες και γενίκευσαν την επιδερμική τους ακρόαση, είτε "άκουγαν μέταλ πριν από 20 χρόνια"... Ευτυχώς που υπήρξαν και κάποιες απόψεις που στηρίζονταν σε ενδελεχή ακρόαση της metal μουσικής και σε προσεκτική μελέτη των στίχων...

Το μέταλ πρέπει να το βλέπουμε για τη συνολική του προσφορά στα 40 χρόνια!!! παρουσίας του και όχι μόνο για μερικές κακόγουστες και βαρετές εκφάνσεις της σύχγρονής του παρουσίας... Γιατί αν το πάμε αλλιώς θα μιλάμε σαν κουρασμένα γεροντοπαλίκαρα που επειδή βαριούνται πια να ακούσουν μουσική αρκούνται σε αυτά που άκουσαν στο παρελθόν και ξεστομίζουν αμπελοφιλοσοφίες του τύπου : "όλα έχουν παιχτεί σε όλα τα είδη μουσικής",  "τίποτε καλό δε βγαίνει πια..." κτλ. κτλ. κτλ.

relayer είπε:
Όχι ρε συ δεν τραβάω κανένα ζόρι ούτε με το κείμενο ούτε με τη γνώμη "που έχει ο κόσμος" για οτιδήποτε όχι μόνο για το metal... ΟΜΩΣ ΤΟ ΝΑ ΛΕΩ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΤΟΣΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ??? Ας το ξαναπώ είμαι ΟΚ με το χιούμορ απλά έχω γελάσει πιο πολύ με τους spinal tap (κι αυτοί λοιδορούν τη φάση metal αλλά πολύ πιο έξυπνα και εμπεριστατωμένα) και με τους monty pythons...
Δε νομίζω να κατάλαβες πως σε κατηγόρησα που είπες τη γνώμη σου από τα λεγόμενά μου. Απλά διέκρινα πως πειράχτηκες και συνείσφερα στην κουβέντα λέγοντας και εγώ την άποψη μου.

Το εν λόγω thread το είχα διαβάσει πριν κάποιο καιρό.

Έχει περισσότερο γέλιο και από το blog κατ' εμέ :P

Evilnye είπε:
Δε νομίζω να κατάλαβες πως σε κατηγόρησα που είπες τη γνώμη σου από τα λεγόμενά μου. Απλά διέκρινα πως πειράχτηκες και συνείσφερα στην κουβέντα λέγοντας και εγώ την άποψη μου.

Το εν λόγω thread το είχα διαβάσει πριν κάποιο καιρό.

Έχει περισσότερο γέλιο και από το blog κατ' εμέ :P
Εγώ πάλι γέλασα περισσότερο με τις αντιδράσεις των αναγνωστών του blog που άλλοι κατουρήθηκαν, άλλοι ακόμα κρατάνε την κοιλιά τους από τα γέλια, άλλοι έπεσαν κάτω στο πάτωμα, άλλοι θεοποίησαν τον "συγγραφέα", και όλα αυτά βέβαια περισσότερο επειδή είναι cool να "γελοιοποιείς" το metal, παρά για την ποιότητα του χιούμορ...

Αλλά δεν έχει σημασία αφού οι περισσότεροι το γούσταραν το blog εμένα μου περισσεύει...

Eγώ γέλασα πολύ, κι ας ακούω "μέταλ" πολλά χρόνια (δεν θα γράψω πόσα γιατί θα φανεί σαν φιγούρα). Δεν ένιωσα μάλιστα καν την ανάγκη να το υπερασπιστώ το καημένο - αν υποθέσουμε ότι χρειαζόταν υπεράσπιση εξ αρχής...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back