- Πόντοι
- 2,148
βρε Νικο...
πριν πας στη μαγειριτσα....
sex pistols ετυχε να δεις;
βρε Νικο...
τότε Δημήτρη μου έχω κάνει λάθος στην εκτίμηση μου στο γιατί ανέβασε το video ο οp και έγραψα τόσα post στον αέρα... πάντως προσωπικά δεν με θεωρώ ιδιαίτερα χρήσιμο σε ένα μουσικό φόρουμ αν είναι να "κρίνω με τα αυτιά του casual ακροατή"...
δυό δίσκοι στα 10, ένας #1
ένα grammy....
80000 δίσκοι σε μια εβδομάδα....
όντως καλή μερα...
(δίσκοι=δίσκοι ε? όχι κατέβασμα....)
οι Σπάθες αυτού του κόσμου (και εκατομύρια "άλλοι" απλά αναφέρω έναν δικό μας) που έγιναν "καλοί" κιθαρίστες μελετώντας σε κινέζικα σκουπόξυλα, πάνω σε μπρίκια τύπου ekolena με φαζάκια απομιμήσεις συναχωμένων τζιτζικιών πρέπει να νοιώθουν και λίγο μ@λ@κες...
ή από την άλλη αν σου φτιάξω εγώ τον γαματο ήχο που ονειρευόσουν εν μια νυκτί θα σταματήσεις να εξελίσεσαι σαν κιθαρίστας επειδή δεν τον "δούλεψες" ο ίδιος...μάλιστα...?
ωραία....τι μου λες ρε Μήτσο... εδώ έχω δει Παρθενογένεσις... ?
* για να μην γίνει καμιά παρεξήγηση κι εδώ μέρες που είναι, πρόκειται για την πρώτη "πανκ" μπάντα προ αμνημονεύτων στα καθ' ημάς...
Άσχετο αλλα ο Νίκος ο Αντύπας (ντράμερ των Σωκρατες) μου έλεγε οτι μαζευταν ο (κιθαριστικος) κόσμος στα λαιβ, να δει τα πρώτα Μάρσαλ και στρατ που έβλεπαν στη ζωή τους.οι Σπάθες αυτού του κόσμου (και εκατομύρια "άλλοι" απλά αναφέρω έναν δικό μας) που έγιναν "καλοί" κιθαρίστες μελετώντας σε κινέζικα σκουπόξυλα, πάνω σε μπρίκια τύπου ekolena με φαζάκια απομιμήσεις συναχωμένων τζιτζικιών πρέπει να νοιώθουν και λίγο μ@λ@κες... ή από την άλλη αν σου φτιάξω εγώ τον γαματο ήχο που ονειρευόσουν εν μια νυκτί θα σταματήσεις να εξελίσεσαι σαν κιθαρίστας επειδή δεν τον "δούλεψες" ο ίδιος...μάλιστα...?
καλή "ανάσταση" (φιλικά πάντα)...
Μια μακρυμάνικη έχω εδώ και χρονια και ειναι ολοκαίνουργια.Εξ 'ου και το "ο δολοφόνος με το κοντομάνικο".
Από τότε έχεις να φορέσεις μακρύ μανίκι?
και ευτυχώς να προσθέσωμιας και 99% των καταναλωτών δεν ενδιαφέρεται για αυτά που ενδιαφέρουν τους κιθαρίστες.
Άσχετο αλλα ο Νίκος ο Αντύπας (ντράμερ των Σωκρατες) μου έλεγε οτι μαζευταν ο (κιθαριστικος) κόσμος στα λαιβ, να δει τα πρώτα Μάρσαλ και στρατ που έβλεπαν στη ζωή τους.
Απο αυτό συμπεραίνω οτι δεν ήταν τόσο πίσω εξοπλιστικα, αναλογικά πάντα για την εποχή.
Μου έλεγε για την εποχή που ήταν ακόμα κιθαρίστας και έπαιξε σε ένα Λάιβ που έπαιζε και ο Σπάθας και τοτε αποφάσισε να το γυρίσει σε ντράμερ. ?μάστα Σπύρο... ο ΝΑν τι σου είπε ακριβώς δηλαδή, γιατί θα τρελαθώ και είμαι και βαρύς από την μαγειρίτσα και το κρασάκι...
Στις 26/4/2019 στις 11:45 ΠΜ, LK είπε
Εμένα δεν με πείραξε το παίξιμο.
Ετσι παίζαν τότε ,πάνω κάτω, και αυτο μάλλον ήθελαν να κοπιάρουν.
Το όλο περφόρμανς είναι καρικατούρα, είτε παρίσταναν τους LZ είτε όποιους άλλους.
Φανταστείτε να έκαναν τους Poison .......γελοίο θα ήταν.
Ακόμα και οι Poison δεν κάνουν τους Poison πλεόν.
Η μουσική εξελίσσεται μαζι και το όλο περφόρμανς.
Ενα ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣΤΑΤΟ reformation tour (ύστερα από δεκαετίες)....σε όλα τα επίπεδα (παιξιματος-σκηνικης παρουσίας) που φανταζει συγχρονο....30 χρόνια μετά.
κακο δεν ειναι..Δεν κανουν κακο σε κανεναν τα παιδια - μουσικουλα παιζουν.Υπάρχει πάντως μπάντα που μιμείται τους Poison (Steel Panther) και αν και μέρος της επιτυχίας τους είναι η καρικατουρε απεικόνιση groups των 80's και γενικα ο αυτοσαρκασμος και το χιούμορ, έχουν σχετικά μεγάλη επιτυχία.
Πάντως δεν καταλαβαίνω εδώ και τόσες σελίδες γιατί είναι "κακό" που κοπιαρουν Zeppelin, λες και είναι κάτι το εμπορικό ή σιγουρακι επιτυχίας.
Είναι εντελώς αντι-εμπορικο το είδος που κοπιαρουν (τουλάχιστον την σημερινή εποχή-μην κρίνετε από εσάς) οπότε είναι πολύ "τίμιο" κοπιαρισμα και μπράβο τους γι αυτό.. Είναι απόδειξη ότι το γουστάρουν και το κάνουν εντελώς τίμια.
Υπάρχουν χίλια δύο είδη να κοπιαρεις εκεί έξω που ειναι πολύ πιο "safe" για να κάνεις επιτυχία εδώ που τα λέμε.
ή...ισως οι μαγκες της μουσικης βιομηχανιας σκεφτηκαν οτι τα παιδια λογω ηλικιας θα μπορουσαν να τσιμπησουν αυτο το 14-20 target group και το σερβιρανΣαν κοινότητα μουσικών όμως μπορούμε επισης να αναγνωρισουμε το πόσο δύσκολο είναι να "πιάσεις" το ύφος των Zeppelin... Όπως και με τον Hendrix πχ, που είναι σχεδόν αδύνατον να τον κοπιαρεις.
Όσον αφορά το στυλ, εγώ εξακολουθώ να το βλέπω με μια αθώα ματιά, γιατί σε συνδυασμό με το ότι είναι δύσκολο να πιάσεις αυτό το ύφος, είναι επίσης αντί-εμπορικό. Δείτε απλά το 90% νέων μπαντων σε ηλικία που κοπιαρουν το ίδιο εμπορικό στυλ, των Stereophonics - Oasis (Αγγλία) και Nickelback - shinedown (USA).
Τέλος, το "αντιγράφω τους Led Zeppelin για να κάνω καριέρα" δεν είναι δα ότι ανακάλυψε κάνεις τον τροχό. Σίγουρα θα το έχουν δοκιμάσει δεκάδες άλλοι μέχρι τους πιτσιρικάδες. Απλά οι πιτσιρικάδες το έκαναν πιθανόν καλύτερα από όσους προηγήθηκαν, γι αυτό και τους "τσιμπησε" η μουσική βιομηχανία. Τίποτα δεν είναι τυχαίο.
Oπως ακριβως ομως λες...στην Αμερικη...τιποτα δεν ειναι τυχαιο.“But they're an example of a band, because they're pretty young boys, they look like a boy band, they play this really piss-poor, third-rate impersonation of Led Zeppelin.They're like a boy band version of Led Zeppelin.”
για τον Dim μιλας???Ε δεν νομίζω προσωπικά ότι το target group για αυτή την μουσική είναι 14χρονα και 20χρονα. Έγραψα παραπάνω ποια group απευθύνονται σε εφηβικο κοινό... Εδώ εγώ άκουγα Green Day και Offspring σε εφηβική περίοδο και μετά πήγα στο μεταλ, τα τέρατα των 70's τα εκτιμησα πολύ μετά τα 20 μου... Νομίζω ότι απευθύνονται σε μεγαλύτερο κοινό και όχι σαν boy band, επειδή απλά τυχαίνει να είναι νέα και όμορφα παιδιά