Κάτι σαν dub (νομίζω)

funky_bassman

Μέλος
Πόντοι
38
Λοιπόν αρπάζω την ευκαιρία μιας και είναι η αρχή του έτους που όλοι λέμε καλά λόγια να παρουσιάσω την πρώτη προσπάθεια του 2012! Περιμένω τα σχόλια σας με ανυπομονησία και την υπόσχεση πως μέχρι το 2022 (αν δεν έρθουν οι EL) θα έχω μάθει να ηχογραφώ και να ανεβάζω κοινώς αποδεκτά κομμάτια!!! (εμένα μ'αρέσουν βέβαια και αυτά που παίζω και τώρα αλλά τέσπα)

dubby.mp3

Attachments

δεν ειναι νταμπ,γιατι πρωτα απο ολα δεν ειναι σε κομμενο χρονο...καμμια σημασια ομως,μ'αρεσε για αυτο που ειναι...το βρηκα πολυ τιμιο...αν ειχες στην διαθεση καλυτερους ηχους(μπασο-ντραμς)θα ηταν πολυ πιο πληρες...επισης,ΕΓΩ,θα εκμεταλευομουν παραπανω το μερος στην μεση με το ανοιχτο πιανο...σαν παραγωγος,ας πουμε,μιλωντας...καλη χρονια!και μπραβο...

Καλη χρονια funky με εξεπληξες υχαριστα πολυ ωραιο το κομματι μοντερνο με ''μυστηριο αερα ''!!

Θα μπορουσε καλλιστα να ειναι μερος μουσικης επενδυσης σε ταινια μικρου μηκους η κατι τετοιο τελος παντων.Πχ ενα μυστηριο ζευγαρι ταξιδευει με το τρενο και του συμβαινουν διαφορα ευτραπελα και μη κατα την διαρκεια του ταξιδιου ..και το κομματι να μπαινει ''σφηνα ''και να στηριζει την σκηνη/σκηνες.Ωραιος και οπως ειπε και ο mike τιμιος ...προχωρα !!

Ευχαριστώ πολύ παιδιά! Χαίρομαι που σας αρέσει...

kapdrums είπε:
αν ειχες στην διαθεση καλυτερους ηχους(μπασο-ντραμς)θα ηταν πολυ πιο πληρες...
Καλύτερους ήχους εννοείς σε ευκρίνεια? Τα drums είναι wav λούπα ψιλοπειραγμένη από κάτι dubstep tools και το μπάσο είναι one take live rec... Τι θα άλλαζες?

Καλη χρονια funky με εξεπληξες υχαριστα πολυ ωραιο το κομματι μοντερνο με ''μυστηριο αερα ''!!
Εμένα να δεις πόσο με εξέπληξες που σου άρεσε!

θα σου πω εγω, fail!  ;)
;D ;D Ευχαριστώ για τον κόπο σου... Αν έχεις χρόνο θα ήθελες να μου πεις τι σε χάλασε για να το φτιάχνω σιγά σιγά?

Έξυπνα τοποθετημένη η φωνή στο 1:06

Με ξύπνησε και έτσι δεν έχασα το τέλος.

Που ήταν το ίδιο με την αρχή

Που ήταν ίδιο με τη μέση

Που ήταν ίδιο...

;D

Καλό chillάκι. Αυτό το "Go to Africa" ή whatever λέει μου το χάλασε πάντως. Άσχετο και νοηματικο-μουσικά και καθαρά μουσικά.

Σαφέστατα βελτιωμένη 100 % η μίξη σε σχέση με παλαιότερες (προσωπικές – όχι με μπάντα) δουλειές σου.

Πολύ ωραία η bass line.

Πολύ ωραία τα samples.

Σαν κομμάτι;;;;

Εμένα μου άρεσε πολύ (είναι μικρό και minimal) τέτοια μου αρέσουν 8) .

LK είπε:
Σαφέστατα βελτιωμένη 100 % η μίξη σε σχέση με παλαιότερες (προσωπικές – όχι με μπάντα) δουλειές σου.
+1

Αυτό το "Go to Africa" ή whatever λέει μου το χάλασε πάντως. Άσχετο και νοηματικο-μουσικά και καθαρά μουσικά.
+2

Απλώς βρε Μανωλάκη δεν βλέπω το κατιτίς να βγαίνει και με το συμπάθειο δηλαδής..

Ομολογώ ότι βαριέμαι τα λουποειδή και ομοειδή chillάκια. Προσωπικά, αν έχω τη δυνατότητα επιλογής και θέλω να ακούσω chill, προτιμώ μακράν baroque.

Για έναν μπασίστα δε, η μπασσογραμή ήταν ασυγχώρητα μονότονη.

Τι live και one take λες;

Μία και απαράλλαχτη ήταν. Την γράφεις, την λουπάρεις κι έληξε. Εκτός και αν το χρησιμοποιήσες σαν άσκηση για μέτρο. Τότε πάσο.

@Funky ..γιατι ρε φιλε επειδη ειμαι πουρο δεν ειμαι μοντερνος;Μακαρι να ημουν 25 χρονια νεωτερος χωρις υποχρεωσεις και θα'' κενταγα σταυροβελονια'' που λεει και η λαικη ρηση.

Σε κιλμα διφορετικο απο αυτα που παιζω αλλα το ωραιο να λεγεται.

@Ray ..το GOING TO AFRICA ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟ  φιλε γιατι σε λιγο για εκει μας βλεπω ..(κριση κλπ)

πολυ καλη προσπαθεια

μου αρεσουν αυτα τα κολημενα λουποειδη

τα λογια δεν με χαλασαν αλλα θα ηθελα να ειναι πιο λιγα και πιο πισω στην μιξη για να μην μου τραβαν την προσοχη. σαν να "χαλανε" το τσιλαρισμα που βγαζει το κομματι.

εγω θα ηθελα να εχει και μια καθαρη funky rhythm κιθαρα η οποια να μπαινει με Fade in λιγο πριν την μεση του κομματιου

Λοιπόν προσπάθησα να το αλλάξω λίγο με βάση αυτών που μου είπατε! Ευχαριστώ πολύ για το feedback! Ελπίζω να έγινε καλύτερο κ όχι χειρότερο...

Άλλαξα την μπασογραμμή που είπε ο Κώστας και έβγαλά το To africa που είπε ο ray! (έβαλα άλλο sample βέβαια)... Επίσης ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ να βάλω μία επιπλέον κιθάρα! Και στο τέλος έβαλα το matrix!  :P

dubby2.mp3

Attachments

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Πολύ ωραίο το βρήκα (η δεύτερη βερσιόν είναι καλύτερη). Προσωπικά θα έβαζα λιγότερα samples ενώ το ιδανικό νομίζω θα ήταν να υπήρχε και (πραγματική) φωνή με στίχους και μελωδία.

προσπαθεις να κανεις κατ,στυλιστικα σαν αυτο?(λεμε τωρα...)

DJ Shadow - Midnight in a Perfect World

αν ναι...ξεχνα τις γνωμες μουσικων(βαρετο μπασο,μονοτονα ντραμς,δεν εχει σολο κιθαρα κλπ...)

η μουσικη αυτη δεν γραφεται απο μουσικους...και δεν σε ενδιαφερει να αρεσει και σε μουσικους σωνει και καλα...δεν σου ειπα τυχαια οτι σου λεω τη γνωμη μου σαν παραγωγος...το πρωτο μ'αρεσε περισσοτερο...

Συμφωνω με τον kapdrums πιο πολυ μ'αρεσε το πρωτο ..οι διορθωσεις -επεμβασεις του βγαζουν την αυθεντικοτητα να πω ; μαγκια ;ΔΕΝ ξερω ακριβως αλλα το χαλανε λιγο.

O DJ Shadow είναι από τους αγαπημένους μου... Ναι κάτι τέτοιο (λέμε τώρα) θα ήθελα να βγάλω σε τελικό αποτέλεσμα...

Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις!  ;D

Στο δεύτερο δεν μου άρεσε η κιθάρα.

Ο Μιχάλης έχει δίκιο αλλά αν από την άλλη αν δεν ξέρεις έστω και λίγη μουσική μπορεί να μην καταλάβεις τις παραφωνίες που δημιουργείς - όπως ο DJ Shadow (μετά το 3.10)....

ρεη,καταλαβαινω τι εννοεις αλλα εγω δεν ακουω καμμια παραφωνια...ακουω τον dj shadow,με πιανεις?ο μαιλς ντεηβις πολυ συχνα παιζει τις απολυτα "λαθος" νοτες στα σολο του,αλλα η πιστη με την οποια το κανει-ακουει τις "λαθος" νοτες,σωστες-φτανει και περρισευει για να σε παρει στο ταξιδι του...

kapdrums είπε:
ρεη,καταλαβαινω τι εννοεις αλλα εγω δεν ακουω καμμια παραφωνια...ακουω τον dj shadow,με πιανεις?ο μαιλς ντεηβις πολυ συχνα παιζει τις απολυτα "λαθος" νοτες στα σολο του,αλλα η πιστη με την οποια το κανει-ακουει τις "λαθος" νοτες,σωστες-φτανει και περρισευει για να σε παρει στο ταξιδι του...
Και βεβαια ο Miles Davis τις επαιζε επιτηδες (τις λαθος νοτες ) για να δωσει την αλλη διασταση στον ηχο του και γι'αυτο εγινε μεγας .Ειναι αυτο που λεμε ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑ  του καλλιτεχνη .

kapdrums είπε:
Άλλο όμως να παίζει ο μέγας Miles τις "άλλες" νότες και άλλο να φαλτσάρει ένα sample πάνω σε ένα Loop. Στη δεύτερη περίπτωση δεν βλέπω κάποια καλλιτεχνική προέκταση, απλώς βλέπω ένα λάθος.

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back