Καθένας βιώνει άλλο ίντερνετ...

RayDTutto

Re di tutto e di nessuno
Πόντοι
98
Ενδιαφέρον βίντεο για το πώς διάφορες εταιρείες (Google, Facebook, Yahoo) φιλτράρουν τις πληροφορίες για εμάς πριν από μας.

Είναι όντως πολύ ενδιαφέρον. Φυσικά νομίζω ότι δεν θα εκπλαγεί κάποιος με αυτό, υπό την έννοια ότι είναι γνωστή αυτή η πρακτική. Το ίδιο ισχύει και στο youtube (το είχα ψάξει όταν με ενδιέφερε, ως youtuber ;D). Μια πάρα πολύ απλοϊκή version αυτής της κατάστασης, είναι ότι τα μεγάλα Αθηναϊκά κανάλια (στον ΑΝΤ1 το είχα προσέξει/ φαντάζομαι ισχύει ακόμα), στον ίδιο διαφημιστικό χρόνο, παίζουν διαφορετικά spots στην Νότιο Ελλάδα από ότι  στη Βόρειο, με την έννοια ότι διαφημίζουν διαφορετικά προϊόντα χρησιμοποιώντας  τον αλγόριθμο............ της εντοπιότητος ;D ;D ;D. Το βρίσκω λογικό, έξυπνο και απαραίτητο.

LK είπε:
Μια πάρα πολύ απλοϊκή version αυτής της κατάστασης, είναι ότι τα μεγάλα Αθηναϊκά κανάλια (στον ΑΝΤ1 το είχα προσέξει/ φαντάζομαι ισχύει ακόμα), στον ίδιο διαφημιστικό χρόνο, παίζουν διαφορετικά spots στην Νότιο Ελλάδα από ότι  στη Βόρειο, με την έννοια ότι διαφημίζουν διαφορετικά προϊόντα χρησιμοποιώντας  τον αλγόριθμο............ της εντοπιότητος ;D ;D ;D. Το βρίσκω λογικό, έξυπνο και απαραίτητο.
Και στο youtube τι γινεται?

Δειχνουν Λακη στη Δ. Μακεδονια και Νεστορα στη Ρουμελη? ;D

Δεν διαβασα/ειδα το link,τωρα θα το διαβασω... 8)

Τεχνολογικά αυτό πανεύκολα στοχευμένη διαφήμιση στην TV..... ειδικά τώρα με την ψηφιακή, μέχρι και τι ώρα π....ας θα ξέρουν.....

στο διαδίκτυο άστο..... εκεί και αν είναι εύκολο.... αυτή η πρακτική είναι γνωστή και την χρησιμοποιούμε και μεις οι προγραμματιστές όταν φτιάχνουμε ιστοσελίδες.....

LK είπε:
Το βρίσκω λογικό, έξυπνο και απαραίτητο.
δεν έχω δει το βίντεο ακόμα λόγω αδυναμίας υπολογιστή αλλά...τι εννοείς με το απαραίτητο?

ως προς τη βελτίωση των αποτελεσμάτων της διαφήμισης?

hot_sauce είπε:
δεν έχω δει το βίντεο ακόμα λόγω αδυναμίας υπολογιστή αλλά...τι εννοείς με το απαραίτητο?

ως προς τη βελτίωση των αποτελεσμάτων της διαφήμισης?
Και όχι μόνον. Είμαι από του ανθρώπους που θεωρούν ότι μια τέτοια «ενέργεια» γίνεται καταρχήν για δική μου εξυπηρέτηση. Ήτοι ότι η τεχνίτη νοημοσύνη της μηχανής  , ο αλγόριθμος της , όπως θέλεις πές το, είναι για να απαλλάξει εμένα από άχρηστες πληροφορίες, και όχι για να μου λανσάρει ως διαφήμιση/ είδηση ….ο,τιδήποτε  την εξυπηρετεί. Το συνελόντι ειπείν, δεν βαυκαλίζομαι ότι όλο το σύμπαν/ σύστημα συνωμοτεί εναντίον μου.

Παράδειγμα, αν «δει» το σύστημα ότι κλικάρω μόνο σε links του ΜΠΑΟΚ, καλά κάνει και δεν μου βγάζει στην αρχή τις ειδήσεις για τον Πρίγκιπα. ;D  

Η αν βλέπει π.χ. ότι με ενδιαφέρει η μόδα (Ανέστη…ού-ου ;D), καλά κάνει και μου εμφανίζει τις πολιτικές ειδήσεις στα αζήτητα,

Εν πάσει περιπτώσει, δεν μπορεί να υπάρξει αντικειμενικό σύστημα για το ranking σε μία μηχανή αναζήτησης....οπότε η διαβάθμιση με βάσει την προσωπική (ανα)ζήτηση μου φαίνεται λογικότατη

στην περίπτωση του ίντερνετ...των μπλογκ...του γκουγκλ..κτλ...

κι εμένα μου φαίνεται χρήσιμο το να μου πετάει πάνω πάνω θέματα που "αποδεδειγμένα" θα με ενδιαφέρουν κρίνοντας από το ιστορικό των θεμάτων που έχω διαβάσει/δει/ενδιαφερθει για... κτλ κτλ

στην περίπτωση των διαφημίσεων αντίθετα...

που τις θεωρώ εξ'ορισμού μέσο χειραγώγησης....στέκομαι απέναντι...

ουσιαστικά είναι η περίπτωση που ένα εργαλείο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για καλό ή για κακό και, για μένα, ισχύει αντίστοιχα για τις δύο περιπτώσεις...

hot_sauce είπε:
στην περίπτωση του ίντερνετ...των μπλογκ...του γκουγκλ..κτλ...

κι εμένα μου φαίνεται χρήσιμο το να μου πετάει πάνω πάνω θέματα που "αποδεδειγμένα" θα με ενδιαφέρουν
οι παραπάνω, λές...δεν ζούν από τη διαφήμιση που σου πλασάρουν?

μίλησα για θέματα...σε φόρουμς, μπλογκς...ή αναζητήσεις στο γκουγκλ (πχ)

όχι για διαφημίσεις ή προιόντα...

hot_sauce είπε:
μίλησα για θέματα...σε φόρουμς, μπλογκς...ή αναζητήσεις στο γκουγκλ (πχ)

όχι για διαφημίσεις ή προιόντα...
όλοι αυτοί φτιάχνουν λίστες και επισκεψιμότητες που μεταπουλάνε...έτσι ζεί το Internet.

To Noiz πχ...από τι ζεί, από τη συνδρομή σου? ;) έχεις δεί τι διαφημίζει κυρίως? Μουσικά όργανα και τώρα τελευταία Ρωσσίδες ;D

βρε....ντάξει για τις Ρωσσίδες...ίσα ίσα που έχω βρει και πολύ εξυπηρετική αυτή την υπηρεσία...

:P

αλλά και πάλι...μιλάω για διαφορετική χρήση αυτής της δυνατότητας που ουσιαστικά περιορίζεται από το μπάννερ και κάτω...

από διαφημίσεις στο νόιζ δεν θυμάμαι ΚΑΜΊΑ πέρα από του thomann, μάλλον έχω μάθει να τις αγνοώ μετά από τόσα χρόνια στο ίντερνετ...

hot_sauce είπε:
μάλλον έχω μάθει να τις αγνοώ μετά από τόσα χρόνια στο ίντερνετ...
είδες λοιπόν ότι δεν είναι τόσο τρομακτική η διαφήμιση? Αλλά μην φοβάσαι, όταν θα είναι για σένα, θα σε βρεί! ;D ;D

το ότι έχω μάθει εγώ να την αγνοώ δεν σημαίνει πως η πρόθεσή της δεν είναι κατακριτέα....

όσο για το δεύτερο μέρος του ποστ σου...δεν ξέρω...λογικά θα μου έχει χτυπήσει την πόρτα....δεν μπορεί να μην έχει βρει τα ενδιαφέροντα μου...αλλά πάλι πόρτα θα έφαγε :P

hot_sauce είπε:
....δεν μπορεί να μην έχει βρει τα ενδιαφέροντα μου...αλλά πάλι πόρτα θα έφαγε :P
καλά νομίζεις... ;)

το ότι έχω μάθει εγώ να την αγνοώ δεν σημαίνει πως η πρόθεσή της δεν είναι κατακριτέα....
και η πρόθεση της χασαποταβέρνας στη Βάρη με τα παϊδάκια...κατακριτέα είναι που μου αυξάνει τη χοληστερίνη...αλλά μου αρέσουν τα άτιμα! ;D

marathon είπε:
καλά νομίζεις... ;)
αυτό να μου πεις...αν αντιλαμβανόσουν ότι σε "έπιασε" δεν θα ανταποκρινόσουν στα μηνύματά της...αλλά αυτή είναι άλλη μεγάλη συζήτηση...!

και η πρόθεση της χασαποταβέρνας στη Βάρη με τα παϊδάκια...κατακριτέα είναι που μου αυξάνει τη χοληστερίνη...αλλά μου αρέσουν τα άτιμα! ;D
όχι φίλος....ήρθε η χασαποταβέρνα και σου κόλλησε μπάννερ στο φόρουμ σου? γέμισε σκουπίδα/προσπέκτους την είσοδο της πολυκατοικίας σου? πλυμμήρισε με διαφημίσεις τη νέα SONY PLASMA ultrasuperLCD σου?

όοοχι....ΕΣΎ έψαξες, ρώτησες, έμαθες και πήγες...

μη μου συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια ;D

hot_sauce είπε:
όχι φίλος....ήρθε η χασαποταβέρνα και σου κόλλησε μπάννερ στο φόρουμ σου?
o τσολιάς τι είναι ρε φίλος? Σαν 10 banners ;D ;D

ΕΣΎ έψαξες, ρώτησες, έμαθες και πήγες...
όχι φίλος, εγώ πέρναγα απέξω...όπως εσύ που κοιτάς τις αφίσσες στο δρόμο ;)

άλλο αυτό το απλό που λες...το απλούστατο...να έχει μια πινακίδα έξω από την επιχείρησή του ο άνθρωπος ή έστω έναν κράχτη (τσολιάς) και άλλο να κάθεσαι να αναλύεις ψυχολογίες...στατιστικές...να οργανώνεις διαφορετικές διαφημιστικές εκστρατείες ανά περιοχή.....έξυπνο αλλά χυδαίο...

hot_sauce είπε:
άλλο αυτό το απλό που λες...το απλούστατο...να έχει μια πινακίδα έξω από την επιχείρησή του ο άνθρωπος ή έστω έναν κράχτη (τσολιάς) και άλλο να κάθεσαι να αναλύεις ψυχολογίες...στατιστικές...να οργανώνεις διαφορετικές διαφημιστικές εκστρατείες ανά περιοχή.....έξυπνο αλλά χυδαίο...
ο καθένας δουλεύει με τα εργαλεία που έχει στα χέρια του... ;) Αν το καλοσκεφτείς, το ίδιο πράγμα είναι

κανείς δεν είχε στα χέρια του την ψυχολογία...τις καταμετρήσεις κτλ...

κάποιος που έκανε καλά τη δουλειά του αλλά πιο πριν είχε κάνει λάθος επιλογή δουλειάς τα εφηύρε για να αυξήσει τα κέρδη των εργοδοτών του...

τώρα θα μου πεις...αν ο ταβερνιάρης είχε τους πόρους και τα μέσα δεν θα το κανε?

ε...εκεί φαίνεται ο κάθε άνθρωπος....

Το ζουμι στο βιντεο ειναι οι απαντησεις απο κατω... γραφουν οι περισσοτεροι "αν  θελω να μαθω για κατι θα ψαξω και θα το βρω" και αναρωτιεμαι..., αν αγνοεις την υπαρξη αυτου του κατι, καποιου ή της ενοιας ταδε πως και που θα ψαξεις.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back