• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Κάθε πότε πρέπει να αλλάζω τις πένες μου?

Status
Not open for further replies.
Το είδα εγώ το βίντεο, είναι στο ίδιο format με όλα τα υπόλοιπα: 30 δευτερόλεπτα πληροφορία, και 5 λεπτά εναλλαγές γραφικών για coaching επικοινωνία. Πιο συγκεκριμένα, σε αυτό το βίντεο εμφανίζονται 10 ΦΟΡΕΣ.

Ήμαρτον ρε παιδί μου. Όσο skilled και να είσαι, κάνεις τα βίντεό σου αδιάφορα, βαρετά, ή ακόμα και εκνευριστικά.
Μέτριο humor που εκφράζεται σαν να διαβάζεις σενάριο, πολλές επαναλήψεις και τράβιγμα, γιατί? Για να φτάσει το βίντεο στα 5 λεπτά και να μπορείς να βάλεις περισσότερα pop-ups με το email και τους σπόνσορές σου?

Δε πα να σαι και στο επίπεδο του Steve Vai, εγώ δε πρόκειται να σε πάρω στα σοβαρά.
(Μ'αρέσει που μιλάω σε 2ο πρόσωπο, λες και δεν έχει φύγει - μέχρι να ξανάρθει να ποστάρει το επόμενο βίντεο)

Το είδα εγώ το βίντεο, είναι στο ίδιο format με όλα τα υπόλοιπα: 30 δευτερόλεπτα πληροφορία, και 5 λεπτά εναλλαγές γραφικών για coaching επικοινωνία. Πιο συγκεκριμένα, σε αυτό το βίντεο εμφανίζονται 10 ΦΟΡΕΣ.

Ήμαρτον ρε παιδί μου. Όσο skilled και να είσαι, κάνεις τα βίντεό σου αδιάφορα, βαρετά, ή ακόμα και εκνευριστικά.
Μέτριο humor που εκφράζεται σαν να διαβάζεις σενάριο, πολλές επαναλήψεις και τράβιγμα, γιατί? Για να φτάσει το βίντεο στα 5 λεπτά και να μπορείς να βάλεις περισσότερα pop-ups με το email και τους σπόνσορές σου?

Δε πα να σαι και στο επίπεδο του Steve Vai, εγώ δε πρόκειται να σε πάρω στα σοβαρά.
(Μ'αρέσει που μιλάω σε 2ο πρόσωπο, λες και δεν έχει φύγει - μέχρι να ξανάρθει να ποστάρει το επόμενο βίντεο)
Το είδες ΠΡΙΝ σχολιάσεις για πρώτη φορά? Αυτό έχει σημασία.

Νομίζω ΄ότι είναι τόσο άκυρη η ερώτηση ("κάθε πότε πρέπει ν αλλάζω πένες") που και να μην δει κανείς το βίντεο δε χάνει τίποτα.
Ο ίδιος ο tutor βέβαια, βρίσκει την ερώτηση καταπληκτικά πρωτότυπη ;όπως λέει. Και μας προσκαλεί αν έχουμε απορίες να αφήσουμε σχόλιο από κάτω.
Προτάσεις:
"Κάθε πότε πρέπει να αλλάζω patch cables?"
"'Κάθε πότε πρέπει να κουρδίζω το όργανο?"
"Κάθε πότε πρέπει να πλένω τα χέρια μου από τα χώματα πριν πιάσω να παίξω κιθάρα?"
"Κάθε πότε μπορώ να παίζω χωρίς να έχω φάει πρωινό;"

κ.ο.κ.

Πάντως δίνει ωραία αφορμή για συζητήσεις!

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Το είδες ΠΡΙΝ σχολιάσεις για πρώτη φορά? Αυτό έχει σημασία.
....
Πάντως δίνει ωραία αφορμή για συζητήσεις!
Το δικό μου πρώτο σχόλιο ήταν για το ότι απλά άφησε το βίντεο και δε συμμετείχε καθόλου στη συζήτηση, ενώ οι άλλοι έχουν ποστάρει για 4 σελίδες σε μία ώρα.

Βέβαια, μιας και δε λέω ποτέ ψέμματα, πριν πατήσω να το δω ήμουν αρκετά αρνητικά προκατειλημμένος, αλλά μόνο γιατί έχω δει αρκετά προηγούμενά του και όλα έχουν το ίδιο πρόβλημα. Ε και πολύ απλά, επαλήθευσα την αρχική μου ιδέα. Το λέω και πάλι - δεν έχω πρόβλημα με το πόσο καλός είναι, ή πόσο καλό "μάθημα" κάνει, αλλά με την παρουσίαση του βίντεο και την ιδέα του να βγάζει 10 pop-ups με το email του μέσα σε 3 λεπτά.

Εγώ πάντως θέλω βίντεο για το κάθε πότε πρέπει να ανοιγοκλείνω τα μάτια μου την ώρα που παίζω, με δυσκολεύει ιδιαίτερα.

Aπλή περιέργεια. Εγώ πάντως δεν το είδα ακόμη το βίντεο.
Ουτε εγω. Ουτε θα το δω. Απαντησα ομως στην ερωτηση.

Βεβαια μια ερωτηση που δεν υφισταται.

Μα γιατι να συμμετεχει στη συζητηση αυτη ο op? Για να δικαιολογησει το εαυτο του, σε εμας, για τα βιντεο που φτιαχνει, ή να μας λυσει τυχον αποριες για το περιεχομενο του βιντεο? Δεν θα ειχε απολυτως τιποτα να κερδισει με το να συμμετεχει στην συζητηση αυτη, και οι λογοι ειναι πολλοι και αυτονοητοι.

Εχω δει πολλα βιντεο του op. Με αλλα συμφωνω και με αλλα διαφωνω. Το 95% του συνολου δεν απευθυνεται σε καποιον σχετικο ή εστω με μικρη εμπειρια στην κιθαρα. Γενικοτητες και βαρετο περιοχομενο για εμας, αλλα χρησιμες πληροφοριες για καποιον που τα ακουει πρωτη φορα. Και αυτο ειναι και το target group του op. Δεν τον ενδιαφερει να σχοληθει μαζι μας, διοτι ουτε εμας ενδιαφερουν αυτα που λεει. Αμφιδρομα λειτουργει αυτο.

Τα βιντεο αυτα εχουν συγκεκριμενο στοχο. Δεν ειναι τοσο επιμορφωτικα, οσο μεσα προωθησης της δουλειας του. Θεωρω οτι την δουλεια τους την κανουν καλα. Και να μην την κανουν, ο op ειναι φανερο οτι προσπαθει να αποκτησει κοινο και πελατεια. Τιποτα το μεμπτο. Ισα ισα, το βρισκω αξιεπενο, διοτι δειχνει μεθοδικοτητα και σοβαροτητα απο την πλευρα του. Προσπαθει να ειναι ανταγωνιστικος και να δωσει αξια στη δουλεια του. Δεν εχω δει πολλους να το κανουν αυτο. Δεν ειναι ευκολο.

Εαν κατι δεν με αφορα σε καποιο θρεντ, προσωπικα δεν ασχολουμαι. Εαν με κατι διαφωνω, θα εκθεσω την δικια μου αποψη, ομορφα και ωραια. Μεχρι εκει.

έχω δει ένα δυό βίντεο του πριν αρκετά χρόνια και δεν ξανασχολήθηκα διότι  προσωπικά δεν βρήκα καμμία ωφέλεια για κανέναν πέραν του ιδίου.

Τα δε "ερωτήματα" είναι καθαρά ....υπαρξιακά και φιλοσοφικά.

(θα έδινα περισσότερη βαρύτητα εάν και μόνο εάν ο ΟΡ ήταν "ενεργό" μέλος της κοινότητας του νοιζ. Όσο δεν είναι προτιμώ να δίνω περισσότερο βαρύτητα στα βίντεο του ΝικΤρικερ διότι μ αυτό ίσως ωφεληθεί κάποιος)

Μα γιατι να συμμετεχει στη συζητηση αυτη ο op?

Γιατί, πάνω κάτω, αυτός είναι ο λόγος ύπαρξης και η λειτουργία ενός forum, νομίζω. Εφόσον ξεκινάς ένα thread, υποτίθεται ότι ενδιαφέρεσαι να ξεκινήσεις μια συζήτηση, ακόμα και αν βάζεις απλά ένα link με "νέα" από κάπου.

Εμένα δε μου αρέσει η λογική "ποστάρω για τα views", το θεωρώ spam, ρομποτικό, και σίγουρα όχι engaging. Δε λέω να απαντάει σε κάθε reply - προφανώς και όχι. Θα μπορούσε όμως να δει αν κάποιος έχει μια παραπάνω ερώτηση, αν κάποιος έχει δώσει feedback, ή έστω να ρωτήσει για αυτό το coaching που τόσο προωθεί. Αυτός όμως το πόσταρε και άντε γεια.

Δε νομίζω ότι προσπαθείς να είσαι ανταγωνιστικός με αυτό τον τρόπο. Τι εικόνα δείχνεις? Ότι σου αρέσει το content creation και το coaching ή το copy-paste και τα views?

Για το βίντεο συγκεκριμένα, η απάντηση μπορεί να απαντηθεί σε 1 λεπτό, αλλά ποιος θέλει 1λεπτα βίντεο? Πως θα πετάξει 10 φορές το mail του?

Τέλος πάντων, rant over. Γίνομαι κακός και δε μου αρέσει...

..........................
Τέλος πάντων, rant over. Γίνομαι κακός και δε μου αρέσει...
 Δεν γίνεσαι καθόλου "κακός"..., απλά λες αλήθειες!

Το ιδιο ισχυει και με τις διαφημισεις στην τηλεοραση. Ειναι και ο λογος που δε βλεπω τηλεοραση, πλεον. Ειναι και επιλογη μου. Δεν γκρινιαζω για την υπαρξη των διαφημισεων. Ολοι προσπαθουν να πουλησουν κατι σημερα. Εαν δεν το κανουν, και ειναι επαγγελματιες, τοτε θα δυσκολευτουν να παραμεινουν στην αγορα.

απλά πράγματα.

ο άνθρωπος είναι youtuber και χρησιμοποιεί το νοιζ για κλικ μπειτ.

Προφανώς και δεν θα συζητήσει εδώ, διότι θέλει να συζητήσει στο κανάλι του, ούτε να χασομερήσει εδώ. Διότι ένα βίντεο θέλει πολύ κόπο και πρέπει αυτός ο κόπος από κάπου να "βγει".  Και προφανώς θα θελήσει να κάνει 500 βίντεο για 500 "ανύπαρκτα" θέματα διότι ... "βλ. γραμμή 2"

Και καλά κάνει.

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να απολογηθούμε κι όλας που δεν συμφωνούμε με την τακτική αυτή.

σε ένα (οποιοδήποτε) φόρουμ, η θέση αυτών που θέλουν απλά και ΜΟΝΟ να διαφημιστούν, δεν είναι στα διαδραστικά threads του... είναι στον χώρο των διαφημιστικών banners σε συνεργασία με τον ιδιοκτήτη του... μόνο εγώ το θεωρώ αυτονόητο αυτό?...?

ΥΓ. για ανακοίνωση-παρουσίαση επαγγελματικών δραστηριοτήτων εν γένει υπάρχει και η ενότητα "Δελτία τύπου" νομίζω...

Συμμετέχει στο φόρουμ χωρις να συμμετεχει, κανει μεταβολή και φεύγει. Στο ενδιάμεσο κοινοτυπίες και αυτόκλητα εντορσιλίκια. Αφού ενοχλεί κι εσάς, την άλλη φορά ας μην κάνουμε θόρυβο από κάτω. Μια απόφαση είναι! Αν δεν παραβιαζει καποιο κανονα του σαιτ δε θα σταματήσει η αναζήτηση μαθητώνβ.

Υ.Γ.
Αν θελετε και πιο ελαφριά νότα, τσεκαρατε τον Wikipedia. Μην περιμενετε πολλά από άντρα που ντρέπεται να γράψει του πότε είναι γεννηθης.?

Το ιδιο ισχυει και με τις διαφημισεις στην τηλεοραση.

Οι διαφημίσεις στην τηλεόραση (και οπουδήποτε αλλού με την όποια μορφή κι αν έχουν) είναι πληρωμένος χρόνος (ή χώρος σε άλλα μέσα), και πρέπει να ενημερώνει το μέσο ότι είναι ακριβώς αυτό, διαφημίσεις δηλαδή.

Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα, αν τα συγκεκριμένα βίντεο (και όχι μόνο βέβαια) ανέβαιναν επί πληρωμή σε ειδικό χώρο, και με σχετική ενημέρωση ότι αποτελούν προώθηση υπηρεσιών.

Παιδιά, ας είμαστε χαλαροι, δεν παραβίασε κανένα κανόνα του φόρουμ οπότε ολα οκ.

Ναι θα θέλαμε συζήτηση, θα ήταν πιο ενδιαφέρον, συμφωνώ αλλά δεν πειράζει. Αυτά τα βίντεο δίνουν πληροφορία δεν ζητάνε όπως το μεγαλύτερο μέρος όσων ανοίγουν ένα τόπικ.

Όσον αφορά το υλικό που ανεβάζει τις περισσότερες φορές δεν με ενδιαφέρει αλλά οφείλω να πω ότι από τα 100-150 βίντεο του κάποια είναι καλά πχ αυτό για το stage fright.

Παίζω συνήθως με jazz III XL αλλά και με διάφορες medium ανάλογα τα παιξίματα, α! και με stylus όσοι θυμάστε εκείνο το τοπικ μου! 

αλλάζω πένες όταν φαγωθεί η μύτη, δηλαδή μετά απο αρκετές ώρες/μήνες/χρόνια

Οι διαφημίσεις στην τηλεόραση (και οπουδήποτε αλλού με την όποια μορφή κι αν έχουν) είναι πληρωμένος χρόνος (ή χώρος σε άλλα μέσα), και πρέπει να ενημερώνει το μέσο ότι είναι ακριβώς αυτό, διαφημίσεις δηλαδή.

Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα, αν τα συγκεκριμένα βίντεο (και όχι μόνο βέβαια) ανέβαιναν επί πληρωμή σε ειδικό χώρο, και με σχετική ενημέρωση ότι αποτελούν προώθηση υπηρεσιών.

1. Στη τηλεόραση, τα πάντα είναι πληρωμένος χρόνος. Είτε ο διαφημιστής πληρώνει για να διαφημίσει, είτε ο δημιουργός ενός επιμορφωτικού βίντεο πληρώνεται από το κανάλι για να δώσει το βιντεο του. 

2. Τα συγκεκριμένα βίντεο ενώ περιέχουν, δευτερευόντως, έντονη προώθηση των υπηρεσιών του δημιουργού, το βασικό τους θέμα είναι επιμορφωτικό.

3. Με βάση το 2, δεν είναι ξεκάθαρο εάν έχουν, ή όχι, θέση στο θρεντς του φόρουμ. Ούτε είμαστε ειδικοί να κρίνουμε.

4. Δεν μπορείς να γνωρίζεις εάν πληρώνεται ή όχι η παρουσία αυτών των βίντεο εδώ μέσα. Επίσης, δεν μας αφορά ούτε το εάν πλήρώνεται, ούτε και η παρουσία τους εδώ μέσα (άμεσα έστω). 

5. Φιλοξενούμαστε και εμείς εδώ, όπως και ο op. Όταν είμαστε φιλοξενούμενοι σε ένα μαγαζί που στο μπαρ κάθεται ένας που δεν γουστάρουμε, πάμε και καθόμαστε στα τραπεζάκια. Εάν ούτε εκεί μας αρέσει, αλλάζουμε μαγαζί. Δεν βάζουμε φασαρία στο κατάστημα.

Η ταπεινή μου άποψη, χωρίς να θέλω να πείσω κάποιον για κάτι. 

Βγάζετε πολύ κακία προς έναν άνθρωπο χωρίς λόγο

Last edited:
Με το που είδα το θέμα νόμιζα ότι η ερώτηση ήταν Κάθε πότε πρέπει να αλλάζω τις πάνες μου?

1. Στη τηλεόραση, τα πάντα είναι πληρωμένος χρόνος. Είτε ο διαφημιστής πληρώνει για να διαφημίσει, είτε ο δημιουργός ενός επιμορφωτικού βίντεο πληρώνεται από το κανάλι για να δώσει το βιντεο του. 

2. Τα συγκεκριμένα βίντεο ενώ περιέχουν, δευτερευόντως, έντονη προώθηση των υπηρεσιών του δημιουργού, το βασικό τους θέμα είναι επιμορφωτικό.

3. Με βάση το 2, δεν είναι ξεκάθαρο εάν έχουν, ή όχι, θέση στο θρεντς του φόρουμ. Ούτε είμαστε ειδικοί να κρίνουμε.

4. Δεν μπορείς να γνωρίζεις εάν πληρώνεται ή όχι η παρουσία αυτών των βίντεο εδώ μέσα. Επίσης, δεν μας αφορά ούτε το εάν πλήρώνεται, ούτε και η παρουσία τους εδώ μέσα (άμεσα έστω). 

5. Φιλοξενούμαστε και εμείς εδώ, όπως και ο op. Όταν είμαστε φιλοξενούμενοι σε ένα μαγαζί που στο μπαρ κάθεται ένας που δεν γουστάρουμε, πάμε και καθόμαστε στα τραπεζάκια. Εάν ούτε εκεί μας αρέσει, αλλάζουμε μαγαζί. Δεν βάζουμε φασαρία στο κατάστημα.

1. Δηλαδή στο internet δεν είναι τα πάντα πληρωμένος χώρος?

Ακόμα και το youtube είναι αλλά έμμεσα.

2. Κατά την γνώμη μου πρωτευόντος :classic_biggrin: είναι καθαρά προωθητικά, με την επίφαση της επικοινωνίας κάποιας πληροφορίας, που τελικά δεν συμβαίνει ποτέ, γιατί είτε αυτή είναι ανούσια, είτε δίνεται με ανούσιο τρόπο (και πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά δηλαδή, αν ήταν να δοθεί με ουσιώδη, θα ήταν επί πληρωμή, γιατί αυτή την δουλειά κάνει ο άνθρωπος, δεν θα έδινε τσάμπα αυτό για το οποίο πληρώνεται).

Να το πω και αλλιώς.

Αν συμμετείχε, και κατά συνέπεια "έφερνε" εδώ και τους μαθητές του, τότε και το noiz, θα μπορούσε να έχει ένα όφελος.

3. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να είναι κάποιος ειδικός για να τα καταλάβει αυτά.

4. Μπορώ να γνωρίζω ότι δεν πληρώνονται, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα όπως πολύ σωστά είπες (θα μπορούσε όμως να είναι θέμα για τον Yameth, υπό κάποιες συνθήκες).

Το θέμα είναι να είναι σωστή και κατάλληλη η παρουσία τους εδώ, και αν είναι "επαγγελματικές κάρτες", να αντιμετωπίζονται ως τέτοιες.

Και άλλα παιδιά εδώ είναι επαγγελματίες, αλλά δεν χρησιμοποιούν τον χώρο για προώθηση, αυτή έρχεται (αν έρθει) από την παρουσία τους εδώ, και το τι θα εκπέμψουν στον αναγνώστη των γραπτών τους μέσα από την συμμετοχή τους.

5. Με συγχωρείς, αλλά αυτό το τελευταίο δεν το αποδέχομαι.

Να φύγουμε δηλαδή όλοι εμείς που δεν μας αρέσει αυτό.

Για να μείνει η επαγγελματική προώθηση κάποιων, που υπάρχει εδώ μόνο και μόνο επειδή υπάρχει κοινό, κόσμος, αγορά - στόχος.

Και έχεις την εντύπωση ότι αν αύριο το κοινό αρχίζει να φεύγει, αυτοί θα μείνουν εδώ να δίνουν τα φώτα τους ....

Είναι ένας από τους λόγους που δεν είμαι κοινωνικός άνθρωπος.

Αυτά που βλέπω "έξω" δεν μου αρέσουν, και αποτραβήχτηκα.

Να είσαι σίγουρος ότι το ίδιο θα κάνω παντού (και εδώ φυσικά) όταν αυτά που βιώνω, αρχίσουν να γίνονται πιο απογοητευτικά από όσο μπορώ να αντέξω.

Καθαρά προσωπικές (όπως αντιλαμβάνεστε) απόψεις και σκέψεις.

Status
Not open for further replies.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back