Αγαπητε Trigga επειδη ο "δασκαλος" σου παιζει με φλατ ,που οντως κρατανε πολυ περισσοτερο αλλα εχουν και "νεκρο" ηχο απο τη μανα τους οποτε και να παλιωσουν δεν "φαινεται" ηχητικα,(αν και τα ατυλιχτα καντινια αν δεν ειναι καραγκιοζης ΣΙΓΟΥΡΑ τα αλλαζει συχνοτερα απο 7 μηνες... :

) δεν παει να πει οτι ΟΛΟΣ ο κοσμος πρεπει να παιζει με φλατ....
Οποτε οι "συστασεις" σου ειναι ολιγον ακυρες καθοτι οι περισσοτεροι εδω μεσα μιλανε για τις "κανονικες" roundwound χορδες που χρησιμοποιουμε εμεις οι "κοινοι" θνητοι (που δεν εχουμε και δασκαλο....

) οι οποιες εχουν τελειως διαφορετικο ηχο,feel και ΕΦΑΡΜΟΓΗ απο τις flat....& βεβαια ΠΟΛΥ μικροτερη αντοχη (παντα για τις τυλιχτες μιλαμε γιατι ακομα και στις φλατ οι ατυλιχτες ειναι ιδιες με αυτες των roundwound & χρειαζονται συχνα αλλαγη)
Τις χορδες δεν τις αλλαζουμε μονο επειδη ο ..ιδρωτας και η μπιχλα της εχουν καλυψει...τις αλλαζουμε γιατι η ΜΗΧΑΝΙΚΗ καταπονηση τους καταστρεφει μεσα σε 5-6 ωρες το intonation ..
Εξαλλου μη ξεχνας οτι εχει και μεγαλη σημασια το ΕΙΔΟΣ της μουσικης που παιζεις,οι καντραδες ας πουμε που ξεσκιζονται στο twang αλλαζουν χορδες καθε 2-3 ωρες μια και οι τυλιχτες χορδες πεθαινουν σχεδον τελειως μεσα σε αυτο το χρονικο διαστημα (κατι που & προσωπικα εχω διαπιστωσει και εγω που παιζω παρα πολλα σχηματα στις τυλιχτες χορδες..απλα μετα απο 2-3 δεν "μπιστανε" ρε παιδι μου,πως να το κανουμε...

)
Ρε παιδιά εγώ που αλλάζω χορδές όποτε μου περισσεύουν φράγκα είμαι πολύ ανώμαλος?
καλα ρε συ..τοσες...επιτυχιες εχεις γραψει δεν εχεις κρατησει και κανα φραγκο στην ακρη??? ;D ολα στα τσιγαρα στα ποτα και στα ξενυχτια τα εφαγες πια?? ;D ;D