- Πόντοι
- 2,368
Για αυτο χανεις τον ηχο σου...πάντα καταργώ το preamp του ενισχυτή όταν παίζω με εφέ

Κακη κινηση μη την κανεις.
Για αυτο χανεις τον ηχο σου...πάντα καταργώ το preamp του ενισχυτή όταν παίζω με εφέ
κατ' εμε αυτο ειναι ''εφαρμοσιμο'' οταν χρησιμοποιεις ΜΟΝΟ το καθαρο καναλι του ενισχυτη σουSuperfunk είπε:ΟΛΑ ΜΠΡΟΣΤΑ απο τον ενισχυτη.
σε αυτο εχεις απολυτο δικιο,αν ομως δεν σε ενδιαφερει ο high gain ηχος εισαι οκ με την προσεγγιση που περιεγραψα πρινδεν ακουγεται τοσο αληθινο και τοσο organic σε high gain ηχους οσο ενα dist. καναλι ενος καλου ενισχυτη
Έχεις απόλυτο δίκιο, κι εγώ έχω τα ακριβώς ίδια συμπεράσματα... και στο πρωτο, και στο δεύτερο. Δηλαδή πάω ένα βήμα παραπέρα από αυτό που πολύ σωστά λεει ο Superfunk, δλδ ότι χάνεται ο μισός χαρακτήρας του ενισχυτή, και όχι μόνο τα βάζω μπροστά αλλά κάνω και το πρώτο που λες, με ελαφρυυυυυυ κορεσμό - drive. Συνήθως τα dirt πετάλια είναι κάπως "ξερά" και αυτή η κίνηση πάντα τα "γλυκαίνει", αρκεί βεβαίως να μην μπει πολύ στη μέση το υπάρχον drive του ενισχυτή (εκτός από πολύ άγριες καταστάσεις...fenderiarhs είπε:Νομιζω οτι το μεν slight overdrive, αυτος ο clean but dirty ηχος που "σπαει" ελαφρως ειναι πιο επιτυχημενο με πεταλια μπροστα απο ενισχυτη......
απο την αλλη προσωπικη μου εκτιμηση απο οσες δοκιμες εχω κανει μεχρι στιγμης ειναι πως κανενα πεταλι (αν εχετε καποιο υποψιν σας που να το κανει προτεινετε) δεν ακουγεται τοσο αληθινο και τοσο organic σε high gain ηχους οσο ενα dist. καναλι ενος καλου ενισχυτη........ολα τα πεταλακια σου αφηνουν μια αισθηση.......πεταλιου......![]()
![]()
Όσο πιό γρήγορα στη λάμπα τόσο το καλύτερο. Θα φτιάξει η τεχνική σου και ο ήχος σου απίστευτα. Όσο για τα πεταλάκια με 2-3 ποιοτικά μπροστά από τον ενισχυτή ή στην λούπα (όπου σου αρέσει) μπορείς να φτιάξεις ποοτικότατο ήχο. Παρ'ότι στην αρχή θα σου φαίνονται όλα πιό βρώμικα (στο gain) αργότερα θα καθαρίσουν. Μην το σκέφτεσαι καθόλου...βουρ στο πατσά...govanmaniac είπε:Εσείς τι θα επιλέγατε και γιατί?
++++++10.000....govanmaniac είπε:Αααα... ακούτε Guthrie Govan κάνει καλό στην υγεία.....
αυτο δεν γινεται μια και το να βαλεις τα εφε που αναφερεις μπροστα απο ενα ηδη βρωμικο ενισχυτη ειναι εγγυηση για ΑΠΑΙΣΙΟ ηχο...Εκτός αν μιλάμε μόνο για reverb, chorus, delay κλπ μόνο από την πεταλιέρα και όλα ταυπόλοιπα από τον ενισχυτή (drive, equalizer...). Στην περίπτωση αυτή το δέχομαι
να παίξω μπροστά από τον ενισχυτή...
Θα αρχίσω να το γράφω κι εγώ μπας και τον μάθει κανένας!! αξίζει αυτό το παιδι!!! ;Dgovanmaniac είπε:Αααα... ακούτε Guthrie Govan κάνει καλό στην υγεία.....