Κατασκευή Semi Acoustic

Zin

Νέο μέλος
Πόντοι
3
Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα.
Θέλω να φτιάξω μια ηλεκτροακουστική κιθάρα τύπου es339 αλλά δεν βρίσκω πουθενά προμηθευτή για τα ξύλα που θέλω. Υπάρχει κάποιος να μου προτείνεται με καλά ξύλα εντός Ελλάδας ή Ευρώπη; Ιδανικά στην Αθήνα ώστε να πάω και από κοντά να δω τα ξύλα. Τα ξύλα που ψάχνω είναι Σφένδαμος,Μαόνι,Poplar και Παλίσανδρος. Οποιαδήποτε συμβουλή επίσης δεχτή μιας και είναι η πρώτη φορά που θα δοκιμάσω να φτιάξω κιθάρα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Καλησπερα,
Η ευκολη και δοκισμενη λυση…
Και απο Ελλαδα

Παλαιότερα που έψαχνα ένα καπάκι είχα καταλήξει ότι μόνο Θεσσαλονίκη υπάρχουν σοβαρές επιχειρήσεις για υλικά οργανοποιίας, Αθήνα τίποτα απολύτως οπότε για να δεις τα ξύλα θα πρέπει να πας εκεί

Παλαιότερα που έψαχνα ένα καπάκι είχα καταλήξει ότι μόνο Θεσσαλονίκη υπάρχουν σοβαρές επιχειρήσεις για υλικά οργανοποιίας, Αθήνα τίποτα απολύτως οπότε για να δεις τα ξύλα θα πρέπει να πας εκεί
Αυτό κατάλαβα και εγώ. Και από ό,τι φαίνεται κάποια θα πρέπει να τα πάρω από Ελλάδα και άλλα από έξω. Αλλά περίμενα πιο χαμηλές τιμές.

Οι επαγγελματιες οργανοποιοι για να μειωσουν το κοστος αγοραζουν μεγαλες ποσοτητες (μαδερια, κορμους). Τετοιες επιχειρησεις πωλησης ξυλων υπαρχουν και στην Αθηνα. Στη συνεχεια οι οργανοποιοι τα κοβουν και τα ξηραινουν…
Για τη δικη σου περιπτωση, κατασκευη μια κιθαρας θα πρεπει να ψαξεις σε καταστηματα τα οποια ναι, τα περισσοτερα βρισκονται στη Θεσσαλονικη.
Εναλλακτικα το maderas ειναι ο Thomann της οργανοποιας…ο οποιος διαφημιζει οτι ηδη εχει ξηρανει τα ξυλα….

Καλώς ήρθες!
Κατευθείαν στα βαθιά βουτάς με το semi-hollow...!
Ο maderasbarber είναι ένα από τα καλύτερα μαγαζιά στο είδος.
Εγώ θα σου προτείνω τον Σοφιανό από Θεσσαλονίκη https://www.sofianos.net/, έχει σχεδόν ό,τι θα χρειαστείς από υλικά και εργαλεία οργανοποιίας και στο site υπάρχουν φωτογραφίες από τα ξύλα που πουλάει και αναφέρει και τις διαστάσεις. Μπορείς να επικοινωνήσεις να σου στείλουν και επιπλέον φωτογραφίες να δεις το "μαδέρι" που θα αγοράσεις. Σε τιμές είναι αρκετά οικονομικός, αλλά γενικά τα tonewoods είναι πιο επιλεγμένα κομμάτια, χωρίς ρόζους κλπ, οπότε είναι πιο ακριβά....

Καλώς ήρθες!
Κατευθείαν στα βαθιά βουτάς με το semi-hollow...!
Ο maderasbarber είναι ένα από τα καλύτερα μαγαζιά στο είδος.
Εγώ θα σου προτείνω τον Σοφιανό από Θεσσαλονίκη https://www.sofianos.net/, έχει σχεδόν ό,τι θα χρειαστείς από υλικά και εργαλεία οργανοποιίας και στο site υπάρχουν φωτογραφίες από τα ξύλα που πουλάει και αναφέρει και τις διαστάσεις. Μπορείς να επικοινωνήσεις να σου στείλουν και επιπλέον φωτογραφίες να δεις το "μαδέρι" που θα αγοράσεις. Σε τιμές είναι αρκετά οικονομικός, αλλά γενικά τα tonewoods είναι πιο επιλεγμένα κομμάτια, χωρίς ρόζους κλπ, οπότε είναι πιο ακριβά....
Καλησπέρα. Συνεννοήθηκα με τον Xylofan που έχει όλα τα ξύλα και στις διαστάσεις που θέλω.Όντως παω κατευθείαν στα δύσκολα και αυτό επειδή αυτή η κιθάρα μου αρέσει οπτικά και ακουστικά και έχει έναν χαρακτήρα. Ουσιαστηκά θέλω να φτιάξω μια πιο ιδιαίτερη semi acoustic με έμπνευση την Lucille και το μπράτσο της κιθάρας του Brian May που πάνε ευθεία οι χορδές.

Διάλεξες να φτιάξεις μια από τις πιο περίπλοκες κιθάρες... Καλά μαστορέματα και άμα κάνεις κέφι ανέβασε φωτογραφίες από τη διαδικασία ή το αποτέλεσμα

Διάλεξες να φτιάξεις μια από τις πιο περίπλοκες κιθάρες... Καλά μαστορέματα και άμα κάνεις κέφι ανέβασε φωτογραφίες από τη διαδικασία ή το αποτέλεσμα
Ευχαριστώ πολύ. Εννοείτε πως θα ανεβάσω.

Απαντήσεις

Trending...

Back