Κατασκευή λαμπάτου ενισχυτή κιθάρας!

hotspur

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Καλησπέρα! Υπάρχει κάποιος που να εχει φτιάξει ενισχυτή λαμπατο για κιθάρα? Εάν ναι,θα ήθελα κάποιο σχέδιο,κάποιο κίτ ίσως! Βασικα ούτε εγω δεν ξερω ακριβως τι θέλω επειδή ειναι η 1η φορα που ασχολούμαι με το θεμα! Heeeeelp!

Έχεις γνώσεις πάνω στο θέμα (που απ' ότι κατάλαβα δεν έχεις) ή απλά ξύπνησες και θέλησες να φτιάξεις λαμπάτο ενισχυτή; :P Γιατί αν ισχύει το 2ο απλά άστο. Εξάλλου συμφέρει περισσότερο πλέον να αγοράσεις έναν έτοιμο.

Κοίταξε, σύμφωνα με την ερώτηση μου, σωστα απαντάς! Όχι,δεν ειμαι ασχετος επι του θεματος, ηλεκτρονικος εχω τελειώσει οπότε σκαμπάζω καποια πράματα όσον αφορα το θεωρητικο μέρος καθώς επίσης κ το πρακτικό, κολλήσεις κτλ!

Απλά επειδή είναι η 1η φορα που σκεφτομαι να επιχειρησω κατι τέτοιο, θα ήθελα κάποιον να βοηθησει με κάποιο σχέδιο και ότι άλλο θεωρήσει αυτος σωστό!

Υ.Γ.Εχω googlάρει το θεμα και απλα έχασα την μπάλα!

hotspur είπε:
Καλησπέρα! Υπάρχει κάποιος που να εχει φτιάξει ενισχυτή λαμπατο για κιθάρα? Εάν ναι,θα ήθελα κάποιο σχέδιο,κάποιο κίτ ίσως! Βασικα ούτε εγω δεν ξερω ακριβως τι θέλω επειδή ειναι η 1η φορα που ασχολούμαι με το θεμα! Heeeeelp!
Κάνε μια έρευνα στο google αν πατίσεις το όνομα του λαμπάτου που θες και να γράψεις  και  schematic μαζί ή και + το diy θα σου βγάλει πολλά αποτελέσματα πιστεύω.

Π.χ. diy guitar tube amp schematic ή jcm 800 schematics

Και όταν σου βγάλει αποτελέσματα πάτα εκεί που λέει πάνω πάνω στη μαύρη λωρίδα του Google εικόνες αν δεν σου τα έχει βγάλει από μόνο του.

8)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Θα σου κοστίσει αρκετά και σε χρόνο και σε χρήμα αλλά αφού είσαι ηλεκτρονικός και αγαπάς την κιθάρα είσαι σχεδόν υποχρεωμένος να το κάνεις!  ;D

gdevelek είπε:
Θα σου κοστίσει αρκετά και σε χρόνο και σε χρήμα αλλά αφού είσαι ηλεκτρονικός και αγαπάς την κιθάρα είσαι σχεδόν υποχρεωμένος να το κάνεις!  ;D
Nαι όντως.

Εδώ εμείς που δεν τελειώσαμε ηλεκτρονικοί και έχουμε το μικρόβιο γιατί όλοι οι κιθαρίστες όλη την ώρα ασχολούνται με τον ήχο τους.

ΑΦιλική συμβουλή αν όντως το έχεις κάντο,

αν οχι φτιάξε κανα πετάλι για αρχή και μετά βλέπεις....
Ένα πεταλάκι θα ήταν καλό για αρχή γιατί δεν έχει κόστος οπότε και κάποιο φάουλ να κάνες μέχρι να εγκλιματιστείς δεν θα έχεις ρίξει πολλά λεφτά και να τα κλαις.

Για αρχή καλό είναι το noiz overdive

http://www.noiz.gr/index.php?action=articles;sa=view;article=56

Αν επιμένεις σε πιο σύνθετο

http://nefeli.lib.teicrete.gr/browse/stef/mta/2011/VlahopoulosDimitris/attached-document-1329476229-542986-17432/Vlahopoulos_Dimitris.pdf

που το παλικάρι από την θεωρία βάγζει τους υπολογισμούς που χρειάζεται και τα υλοποιεί στην πράξη.

Σαν ηλεκτρονικός που είσαι πιστεύω θα σου φανεί πολύ ενδιαφέρον.

Πιστεύω ότι έχετε κολίσει στα εργαστήρια μπορεί να το ξέρεις αλλά δες και αυτό

Δεν φαίνεται και πολύ κοντά από το βίντεο αλλά ακουμπάει το κολιτίρι και στον χαλκό της πλακέτας και στο ποδαράκι από το εξάρτημα και καθός είναι ζεατά λιώνει το καλάι επάνω τους και καθαρίζονται και αυτά από την σολντερίνη ή όπως λέγεται.

Αφού απλώσει το καλάι(γυαλιζει κιόλας) το κρατάς 1 με 2 δευτερα σχεδόν μπαμ μπαμ δηλαδή για να πάει το καλάι καλά παντού.

Όχι όμως παραπάνω γιατί υπάρχει κίνδυνος να κάνεις ζημιά στο εξάρτημα.

Προσωπικά αφού κολίσω το ένα ποδαράκι από μια αντίσταση π.χ. μετά θα κολίσω άλλα εξάρτηματα και μετά θα γυρίσω να κολίσω το δεύτερο ποδαράκι της συγκεκριμένης αντίστασης.

Αυτό το κάνω για να προλάβει να κρυώσει από το πρώτο κόλιμα η αντίσταση.

Όχι ότι ντε και καλά έχει πρόβλημα απλά το κάνω προληπτικά.

Αυτά πιθανόν τα ξέρεις αλλά στα λέω σε περίπτωση που μια στις χιλίοις δεν τα άκουσες.

8)

ratman είπε:
κοίτα αυτό τ σχέδιο  είναι στα 5w ,τον έχω κατασκευάσει τον συγκεκριμένο και μοναδικό  :P !
Καμία φώτο σου είναι εύκολο? ???

kbasilis είπε:
Sory μόλις το είδα  ;D
μην αγχώνεσαι δεν θα σε κρεμάσουμε  :P φιλικά πάντα

ratman είπε:
σου έχω και αυτόν !! τον βρήκα πρόσφατα, αν τ έβρισκα ποιο νωρίς αυτόν θα έφτιαχνα !!
Με 8w και ένα ευαίσθητο 12άρι είναι πολύ πιο χρήσιμος πιστεύω από μία απλή EL84.

Ωραίος φαίνεται. Και με αρκετές επιλογές λάμπας.... ;)

Εγώ πάλι είμαι άλλης γενιάς και γι'αυτό προτείνω fender champ... Κι αν τον φτιάξεις σε σασί που έχει χώρο είναι σχετικά εύκολο να τροποποιήσεις την προενίσχυση σε κάτι σαν τον Hi octane κρατώντας την τελική ως έχει. Βέβαια ο champ έχει και NFB loop αλλά κι αυτό δεν είναι ιδιαίτερο πρόβλημα (μπορείς είτε να το καταργήσεις είτε να το συνδέσεις π.χ. στην κάθοδο του gain stage πριν τον cathode follower στην προενίσχυση του hi octane). Θα χρειαστεί βέβαια να επεκτείνεις το power supply και να έχεις επιλέξει power transformer που μπορεί να αντέξει τις αυξημένες απαιτήσεις (κυρίως το filament winding). Φυσικά θα πρότεινα διόδους για την ανόρθωση κι όχι λυχνία ανόρθωσης που έχουν τα period correct schematics... Άντε και καλά μαστορέματα!

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back