Κατασκευη λαμπατου απο κιτ Madamp 15W

alderbody είπε:
Ωραιο πραμα Μαρίλιε!  :)  ευγε!

επειδη ειδα οτι τον "ψαχνεις" ηχητικα, λεω να σου "ριξω μερικα χαρτια στο τραπεζι"...  ;D

βλεπω orange drops μεσα.  Σ' αρεσουν?  εγω δεν τους πολυχωνευω.  :-\

Πολυ ...Hi-Fi για κιθαροενισχυτες (αν ειναι οι polypropylene 715 και 716).

Αnyway, γουστα ειν' αυτα.  :-X

Μπορεις να δοκιμασεις Mallory 150 ή κανα Sozo στο βρωμικο καναλι να δεις τη διαφορα... (για πιο Marshall ηχο) και τιποτα paper in oil για coupling. Απο Jensen (Angela, Αudio note,και ισως Αlessandro)

Για πιο 7εndεr ηχο στο καθαρο δοκιμασε τους Jupiter που υποτιθεται ειναι σαν τους παλιους blue molded...

Απλα μην ξεχνας το σωστο orientation!  ;)

Τα tonestacks τι στυλ ειναι? 7εndεr, Marshall ή κατι αλλο?

Οπως ειπε και καποιος πριν, ο Mercury θα φανει οταν γκαζωθει καλα ο ενισχυτης.

Και παλι μπραβο. Πολυ καλη δουλεια!  Πολυ θελω να κανω κι εγω καποια στιγμη ενα ...λαμπατέρ  ;)  ;D
Φιλε alderbody σε ευχαριστω για τις παρατηρησεις! Δεν θα ελεγα πως οι orange drops ειναι η προτιμηση μου απλα  ειχα καποιους στοκ κ οντας ευχαριστημενος απο την συμπεριφορα τους σε καποια φιλτρακια που ειχα φτειαξει τους εβαλα! Η τελικη επιλογη ομως των πυκνωτων θα γινει στο τελευταιο ρετουσαρισμα για αυτο κ οι υποδειξεις σου ειναι χρησιμοτατες! Εχω κ καποιους TAD mustard k vintage oil αλλα σκοπευω να δοκιμασω mallory k sozo αποσδηποτε. Τα tonestacks αποτι θυμαμαι γιατι δεν εχω μαζι μου τα schematics ειναι πιο πολυ fender η παλιοι Marshall απο πλευρας συνδεσμολογιας. Εδω νομιζω οι paper oil η aluminium θα κανουν θαυματα!!

Με paper in oil /aluminium ή Copper θα πρεπει να δεις τρελλη διαυγεια και φυσικοτητα στον ηχο.

Αυτο βεβαια σε καποιους δεν αρεσει...  Δεν εχεις παρα να δοκιμασεις!  ;D

...καλο μαγειρεμα!   

και προσοχη στην τοποθετηση: inner foil - output, outer foil - input.

Το outer foil συνηθως στα αριστερα ή μαρκαρισμενο με τη γραμμη.

Το inner foil (εξοδος) παει στη γη ή στο χαμηλοτερο δυναμικο.

;)

alderbody είπε:
Με paper in oil /aluminium ή Copper θα πρεπει να δεις τρελλη διαυγεια και φυσικοτητα στον ηχο.

Αυτο βεβαια σε καποιους δεν αρεσει...  Δεν εχεις παρα να δοκιμασεις!  ;D

...καλο μαγειρεμα!   

και προσοχη στην τοποθετηση: inner foil - output, outer foil - input.

Το outer foil συνηθως στα αριστερα ή μαρκαρισμενο με τη γραμμη.

Το inner foil (εξοδος) παει στη γη ή στο χαμηλοτερο δυναμικο.

;)
Η αληθεια ειναι πως με την πολικοτητα διελευσης του σηματος μεσα απο τους πυκνωτες δεν ειχα ασχοληθει ποτε αλλα αποτι εχω ακουσει αλλαζει οντως η χροια του ηχου!! Θα το εχω υποψιν μου κανοντας κ τεστ να δω κατα ποσο αληθευει αυτη η θεωρια!!

Εγραψα προχειρα 3 κλιπακια με ενα μικροφωνο της πλακας ισα ισα να παρετε μια μικρη γευση! Η ηχογραφηση εγινε κατευθειαν στην καρτα ηχου αλλα ακουγεται χωρις τις μεσαιες συχνοτητες ( κατι η ποιοτητα του μικ κατι το προχειρο της φασης). Μικροι αυτοσχεδιασμοι κ τιποτα παραπανω αλλα επιφυλασομαι!!!!

Πολύ καλός.......

Ενα δυό ενστασούλες αλλά με αυτές τις συνθήκες ηχογράφησης και αναπαραγωγής δεν μπορείς να κρίνεις.

Εσύ, πως τον ακούς από κοντά;

Σε καλύπτει;

Η συγκεκριμενη καμπινα με το tonker 16 ωμ δεν θα ελεγα πως ειναι οτι το καλυτερο. Η live αισθηση του ενισχυτη ειναι παρα πολυ καλη κυριως στο καθαρο. Το drive καναλι θελει tuning αλλα εχει την βαση για ενα καλο overdriven ηχο. Στην ηχογραφηση ο ηχος ειχε clipaρει αρκετες φορες αλλα δεν ειχα τον χρονο να τα ξαναγραψω , επισης ως γνωστον αλλαζοντας την θεση του mic επαιρνα τελειως διαφορετικο ηχο!( ενα no name δυναμικο!!!!!)

Shovel%20ready.jpg

Επιτέλους έχω και εγώ στα χέρια μου το συγκεκριμένο kit, άπλωσα τα εξαρτήματα για να

διαπιστώσω πόσο έξω απο τα νερά μου είναι το εγχείρημα και αύριο ξεκινάω. Μόλις το

φτιάξω θα αποφανθώ κατά πόσο είναι εύκολο για έναν άσχετο να ασχοληθεί με κάτι τέτοιο

καθώς το βρίσκω ενδιαφέρον σαν project-πρόκληση και εξαιρετικά value for money για

όλα αυτά που θα μου προσφέρει... αν δουλέψει και είμαι ζωντανός ;D.

Ορίστε και μια φωτό απο το μακελειό, ευχάριστη έκπληξη τα σοκολατάκια (κάτω αριστερά)

που έβαλαν μέσα στο κουτί, δείχνουν πότε ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να έχει έρθει...

Άντε να δούμε τι θα δούμε.

madamp.jpg

Σοκολατακια? Fuck yeah!

Εγω πηγαινα για ενα champ kit απο Αmp Maker, αλλα εχει κλεισει για αναβαθμιση...και απο οτι βλεπω το ανοιγμα μολις εγινε delayed αλλες δυο βδομαδες.

Οποτε...παω και εγω για ενα madamp. Κατα πασα πιθανοτητα το κουτσικο, να το ανοιγουμε στο δωματιο να βγαζουμε γουστα.

Εdit: Το κουτσικο τελικα δειχνει ψιλομουφα...

Περιμένουμε. :-*

odis13 είπε:
Σοκολατακια? Fuck yeah!

Εγω πηγαινα για ενα champ kit απο Αmp Maker, αλλα εχει κλεισει για αναβαθμιση...και απο οτι βλεπω το ανοιγμα μολις εγινε delayed αλλες δυο βδομαδες.

Οποτε...παω και εγω για ενα madamp. Κατα πασα πιθανοτητα το κουτσικο, να το ανοιγουμε στο δωματιο να βγαζουμε γουστα.

Εdit: Το κουτσικο τελικα δειχνει ψιλομουφα...
Τα σοκολατάκια είναι οτι πιο cool έχω βιώσει σε παραγγελία απο εξωτερικό :D

Το 2 watt φαίνεται ενδιαφέρον αλλά οι μετασχηματιστές του όντως είναι για γέλια.

Αν δεν μπορείς να σκοτώσεις άνθρωπο πετώντας τον δεν θεωρείται μετασχηματιστής.

Ωραίο θα ήταν να μπορούσες να το στριμώξεις σε ενα κουτί για πετάλι, πχ αυτό

http://www.musikding.de/product_info.php/info/p127_Box-Type-BB.html

Σαν zvex nano amp του φτωχού ;)

μερικα τιψ

προσοχη στις γειωσεις στο σασι να ειναι γερες και καθαρες χωρις ψυχρες κολλησεις. (θα χρειαστεις καποιο ισχυρο κολλητηρι_πχ 60-100W)

μακρια τα σηματα απο τις τροφοδοσιες, μονωση στα καλωδια που πανε σε grids (παντα μονο απο τη μια μερια).

καλωδια που κουβαλανε σημα να διασταυρωνονται σε ορθες γωνιες με καλωδια τροφοδοσιας.

προσοχη στις κολλησεις: φροντισε τα συρματα-καλωδια να ειναι πρωτιστως σε καλη επαφη μεταξυ τους και μετα να βαζεις καλαϊ. Μπορει να ειναι αγωγιμο, αλλα δεν ειναι φιλος του ηχου σου.

γενικως μην "ψηνεις" τα υλικα σου με το κολλητηρι, ιδιως τους ηλεκτρολυτικους. Ζεσταινεις για κανα5 δευτερολεπτα, βαζεις καλαϊ, κρατας αλλα δυο και απομακρυνεις τη μυτη.

τριπλο-τετραπλο_τσεκαρεις πριν το powerup, και αφοτου βαλεις μπρος και "πειραζεις" με αναμενο τον ενισχυτη θα δουλευεις με το ενα χερι. Το αλλο στην τσεπη για να μην ξεχαστεις. Αν κανεις κανα χαζο και ακουμπησεις καποιο "ζωντανο" καλωδιο με το ενα χερι και εχεις και το αλλο "μεσα", το ρευμα θα περασει απο την καρδια σου και ...  :'(

Επισης super προσοχη με το πολυμετρο οταν θα μετρας. Ενα ...κλασσικο πυροτεχνημα ειναι οταν γλυστραει το probe κατα τη μετρηση της ανοδικης τασης στις τελικες και γειωνεις 400+ Volt...  :o

Γενικως, κανε τη δουλεια με το πασο σου. Δεν σε κυνηγαει κανεις.

Η διαδικασια ειναι ολα τα λεφτα.

καλη διασκεδαση!

Σωστός ο alder και να προσθέσω ένα ακόμα:

μην ακουμπάς απευθείας τα σωθικά του ενισχυτή ακόμα και όταν είναι κλειστός και εκτός πρίζας. Οι ηλεκτρολυτικοί εξομάλυνσης κρατάνε ακόμα μερικές εκατοντάδες volt για πολύ ώρα (και ώρες) μετά την απομάκρυνση από τα 220V της πρίζας.

Αν θες να "βάλεις χέρι", πρέπει πρώτα να τους εκφορτίσεις. Μια καλή μέθοδος είναι να ανοίξεις τον ενισχυτή στο ΟΝ χωρίς να είναι στην πρίζα, ώστε οι λυχνίες να τραβήξουν ό,τι διαθέσιμη ισχύ βρουν αποθηκευμένη στους πυκνωτές. Μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα θα έχουν σχεδόν αδειάσει. Ανοιγόκλεισέ τον 2-3 φορές ακόμα για να είσαι σίγουρος, και ακόμα και τότε καλό είναι να μετρήσεις με κάνα πολύμετρο τους πυκνωτές για να βεβαιωθείς ότι δεν έχουν παραπάνω από 20volt...

Καλη επιτυχία και για ό,τι χρειαστείς εδώ είμαστε όλοι... και δεν είμαστε και λίγοι... ;)

Eυχαριστώ πολύ για τις συμβουλές. Όταν (κάποια στιγμή) φτάσω στο σημείο της

σύνδεσης με το ρεύμα για τις μετρήσεις θα βοηθούσαν λαστιχένια γάντια ή είπα

μεγάλη κοτσάνα?

Αν ενδιαφέρεται κάποιος να ρίξει μια ματιά στα σχέδια ας μου στείλει ένα πμ.

alderbody είπε:
Γενικως, κανε τη δουλεια με το πασο σου. Δεν σε κυνηγαει κανεις. Η διαδικασια ειναι ολα τα λεφτα.

καλη διασκεδαση!
Σαφώς. Καφεδάκι, τσιγάρο, ήρεμη μουσική και πολύ προσοχή.

Καλη επιτυχία και για ό,τι χρειαστείς εδώ είμαστε όλοι... και δεν είμαστε και λίγοι... ;)
Μα αν δεν ήσασταν δεν θα το τολμούσα ;)

Ερωτήσεων ασχέτου συνέχεια:

Οι αντιστάσεις δεν έχουν πολικότητα και τις βάζουμε όπως θέλουμε, σωστά?

Οι πυκνωτές έχουν όλοι? Οι όρθιοι κυλινδρικοί γράφουν - στην μια πλευρά

αλλά οι παρακάτω οχι.

Metallized-Polyester-Film-Capacitor.jpg

Όπως τα είπες.

Οι αντιστάσεις δεν έχουν πολικότητα, τις βάζεις όπως θες.

Οι πυκνωτές επίσης δεν έχουν πολικότητα. Εκτός από τους ηλεκτρολυτικούς (συνήθως, υπάρχουν και non-polar αλλά να μη σε μπερδεύω) οι οποίοι έχουν και αναγράφεται επάνω στο σώμα τους ποιο ηλεκτρόδιο είναι το "-".

Α, για στείλε κάνα schematic να το δούμε κι από κοντά το σχέδιο...

μπραβο ρε γιωργη ωραια δουλεια...μακαρι να ηξερα κι εγω να κανω τα ιδια....ξερει κανεις κανα βιβλιαρακι dvdακι να μελετησουμε μπας και μαθουμε κι εμεις τιποτα?

Φιλε bihlas87 αποτι βλεπω τοπες κ το κανες η μαλλον...το κανεις!!! Δεν θα εχεις προβλημα πιστευω , οι μετασχηματιστες οντως θελουν καποια στιγμη...μεταλλο!!! Εγω τους εχω αλλαξει κ τους δυο!! Οτι χρειαστεις εδω ειμαστε!!!

treloagori είπε:
μπραβο ρε γιωργη ωραια δουλεια...μακαρι να ηξερα κι εγω να κανω τα ιδια....ξερει κανεις κανα βιβλιαρακι dvdακι να μελετησουμε μπας και μαθουμε κι εμεις τιποτα?
Παναγιωτη υπαρχει αρκετο υλικο στο ιντερνετ κ σε θεωρητικη βαση ( για αρχη ) κ σε πρακτικη. Για δες εδω για παραδειγμα

http://www.freewebs.com/valvewizard/index.html

treloagori είπε:
ξερει κανεις κανα βιβλιαρακι dvdακι να μελετησουμε μπας και μαθουμε κι εμεις τιποτα?
Το'χω πει εκατο φορες, αλλη μια δε βλαπτει...

www.ax84.com

και ειδικά

http://www.ax84.com/p1.html

και ακόμη πιο ειδικά

http://www.ax84.com/p1/P1_Theory_Document.zip

Καλό διάβασμα...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back