Αν μου βρεις ακουστικά με 38 ευρώ' date='...
...θα σου δώσω τα διπλώματά μου και τα 20 χρόνια εμπειρείας μου...
ΥΓ 2 Τα ακουστικά φίλε Go_Forth, όσο καλά και να είναι, λόγω φύσης κατασκευής δεν μπορούν να σταθούν παρά μόνο βοηθητικά σε οποιαδήποτε απόπειρα μίξης, πλην ειδικών καταστάσεων όπως έλειψη χρημάτων ή Binarual τεχνικών...
Το να δώσει λοιπόν κάποιος 350 ευρώ για τα όντως πολύ καλά HD 650 της SENNHEISER, είναι επειικώς χαρακτηρισμένη αφέλεια αν δεν τα συνοδεύει με ένα εξίσου καλό και φυσικά πολαπλάσιας αξίας monitor...[/quote']
1. Και μόνο που αναφέρεις την γελοία οικονομική αξία των ακουστικών, όλοι μας καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για ακουστικά του κ*λου κι ας μην τα έχουμε ακούσει. Όπως δεν χρειάζεται να αγοράσω έναν Pentium 2 στα 400 ΜHz για να δω αν θα μου κάνει ή όχι εν έτει 2006, με την ίδια λογική δεν χρειάζεται να ακούσω τα εξευτελιστικής τιμής ακουστικά που αναφέρεις και που σίγουρα είναι ανάξια λόγου από την τιμή τους και μόνο.
2. Τα διπλώματά σου να τα αφήσεις στον τοίχο που τα έχεις, για να μην κρυώσει ο τοίχος. Καλά είναι εκεί. Μα, καλά, συγνώμη κι όλας για το ύφος μου, μπαίνεις εδώ μέσα, λες ότι έχεις 20χρονη εμπειρία και ότι χρησιμοποιείς για μίξη ακουστικά των 38 ευρώ και περιμένεις να σε πάρουμε στα σοβαρά ?!?!?!
3. Τα ακουστικά, αγαπητέ μου, δεν είναι βοηθητικά σε μια μίξη, αλλά, ειδικά όταν μιλάμε για home εφαρμογές όπου δεν υπάρχει ο κατάλληλα διαμορφωμένος χώρος, είναι το ΠΑΝ! Σε ένα δωμάτιο σπιτιού τα monitors, ακόμα κι αν κοστίζουν 10.000 ευρώ αποπροσανατολίζουν και δεν σου δίνουν άριστη εικόνα της μίξης. Από τη δική μου εμπειρία θα σου πω πως ορισμένα κλιπαρίσματα ιδιαιτέρως στα drums δεν ακούγονται στα monitors και όταν φοράς τα ακουστικά τα ακούς καθαρότατα και ενοχλούν. Αντιθέτως, ένα ζευγάρι ακουστικά - τα ΤΟP ακουστικά παγκοσμίως αυτή την περίοδο είναι τα HD 650 SENNHEISER - σε απομονώνουν 100% από το εξωτερικό περιβάλλον και έχεις μια καθαρότατη και 100% σωστή εικόνα της μίξης σου. Αυτό τουλάχιστον, μιας και αυτοαποκαλείσαι επαγγελματίας θα έπρεπε να το γνωρίζεις.
4. Το να δώσει κάποιος 350 ευρώ και παραπάνω αν χρειαστεί για τα HD 650 της SENNHEISER όχι απλά δεν είναι αφέλεια, αλλά, είναι η πιο έξυπνη αγοραστική κίνηση που θα μπορούσε να κάνει, για να πραγματοποιήσει τις τελειότερες μίξεις που θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί!
ΥΓ.: Όλα τα παραπάνω δεν τα ανέφερα για να σε θίξω, σε συμπαθώ ( "φαντάσου να μη με συμπαθούσες τι θα έλεγες για μένα" θα λες τώρα από μέσα σου, δεν είναι, όμως, έτσι ), αλλά, κάποια πράγματα πρέπει να λέγονται με το όνομά τους.