Κάρτα ήχου

busted

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Ψαχνω καρτα ηχου... Οσο γινεται πιο φθηνη (οχι πανω απο 180€)...

Τη χρειαζομαι για να εχω κυριως οσο καλυτερη αποδοση ηχου γινεται και για να λειτουργω ενα synth μ αυτη... Οποτε θελω να εχει και midi υποδοχη... Σκεφτομαι την Creative X-Fi Fatal1ty Champion series (Μπορειτε να τη δειτε εδω) που απ οσα εχω διαβασει ειναι κτηνος και θα μεινω ικανοποιημενος... Επειδη δεν ειμαι σιγουρος ομως εκανα και το ποστ.

Ακουω σχολια και προτασεις.. :D

Βαλτε στη λιστα και την M Audio Audiophile 24/96 και την Tascam US-122L. Απ τις 3 ποια ειναι πιο καταλληλη για τη δουλεια που τη θελω;  ???

Για τη δουλειά που θέλεις είναι μια χαρά και η M-Audio αλλά και η Tascam. Η καθεμία έχει τα δικά της καλά, αν ψάχνεις κάτι πολύ φτηνό και δοκιμασμένο μέχρι αηδίας, πας σε M-Audio. Αν θέλεις κάτι πιο καινούριο, ολοκληρωμένο και ευέλικτο, φουλ για Tascam.

Τη Soundblaster δεν θα την προτιμούσα προσωπικά. Φαίνεται καλή αλλά σίγουρα δεν θα σου δώσει τα αποτελέσματα των άλλων δύο καρτών. Εκτός κι αν σε ενδιαφέρει να παίζεις και παιχνίδια ή να βλέπεις ταινίες με την κάρτα που θα πάρεις, οπότε η Creative αποκτά σοβαρό προβάδισμα...

Alchemist είπε:
Για τη δουλειά που θέλεις είναι μια χαρά και η M-Audio αλλά και η Tascam. Η καθεμία έχει τα δικά της καλά, αν ψάχνεις κάτι πολύ φτηνό και δοκιμασμένο μέχρι αηδίας, πας σε M-Audio. Αν θέλεις κάτι πιο καινούριο, ολοκληρωμένο και ευέλικτο, φουλ για Tascam.
Δηλαδη η Creative δεν ειναι καλη για να παιζω synth και να μη μου μειωνει τον ηχο...? Μονο αυτο θελω...

Απ οτι βλεπω η συγκεκριμενη καρτα ειναι κτηνος...

Alchemist είπε:
Τη Soundblaster δεν θα την προτιμούσα προσωπικά. Φαίνεται καλή αλλά σίγουρα δεν θα σου δώσει τα αποτελέσματα των άλλων δύο καρτών. Εκτός κι αν σε ενδιαφέρει να παίζεις και παιχνίδια ή να βλέπεις ταινίες με την κάρτα που θα πάρεις, οπότε η Creative αποκτά σοβαρό προβάδισμα...
Οπως τα λέει είναι.

Αν σε ενδιαφέρει κυρίως να ηχογραφείς και να χρησιμοποιείς VST instruments κτλ καλύτερα να επιλέξεις μια κάρτα σαν την Tascam η Μ-audio,

άν πάλι θές να παίζεις παιχνίδια και να βλέπεις ταινίες και το μόνο που θες είναι να συνδέεις το synth σου μέσω line in και να το ακούς από τα ηχεία σου

πας για την soundblaster

εχω στο desktop την m audio delta 44 και εχει βγει "σκυλι".

καλη ποιοτητα , κανενα conflict και αψογη εξυπηρετηση στο site τους απο πλευρας πληροφοριων και drivers update.

την εχω δουλεψει με finale-sonar-cubase-nuendo και ειναι απολυτα συμβατη.

δεν εχει ομως midi in-out , και ετσι χρησιμοποιω το midisport uno της ιδιας εταιρειας.

επισης πολυ καλο και ειναι χαλαρα plug & play.

+1000 στους προλαλησαντες για m audio - tascam

;)

Απ τη στιγμη που δεν χρησιμοποιεις την ηχογραφηση και απλα το μιντι για τα πλαγκινς ειναι κουλ κ η creative.

Αν εχεις μονιτορς στουντιακα και χωρο σωστο και και και και μην την παιρνεις.]

Γενικα δεν θα σε οφελησει η διαφορα τους γιατι ειναι στους κωδι-αποκωδικοποιητες και εκει αν δεν ηχογραφεις η δεν εχεις ποιοτητα στούντιο σε ηχειο και επιπλεον δεν εχεις σκοπο να εξοπλιστεις ποτε με αυτα τα πραγματα παρε και τπτ πιο φτηνο.

Αλλη καρτα στο eshop με μιντι δεν βλεπω αλλα αν ισχυει κατι απο αυτα που σου λεω πιο πανω ψαξε κ παρε την πιο φτηνη εσωτερικη pci h pci-e καρτα ηχου που θα βρει με μιντι και εισαι κομπλε.Και asio να μην εχει υπαρχει το asio4all να κανεις τη δουλεια σου.

Ειχα παλια την audigy 2 και πηγα σε m-audio 24/96.ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ για τους λογους που σου αναφερω.Δεν εχω τα ουαυο ηχεια, δεν εχω αναγκη τον και καλα ουαου ηχο και παει λεγοντας.Η μονη διαφορα ηταν οτι εκανα ηχογραφηση σε οργανα και φωνες....εκει τη χρειαστηκα την maudio.

Αυτα

Εντιτ:Αν παιζεις μονο για να ακους ή να βαζεις και τα πλαγκινς κ μεσω του συνθ να τα λειτουργεις υπαρχει και η περιπτωση της μετατροπης σε usb του μιντι απο το οργανο σου.Γυρω στα 50 ευρω παει η συσκευη αυτη και ειναι μια ακομη λύση ωστε να δουλεψεις και ετσι οπως εισαι

Απ τη στιγμη που δεν χρησιμοποιεις την ηχογραφηση και απλα το μιντι για τα πλαγκινς ειναι κουλ κ η creative.

Αν εχεις μονιτορς στουντιακα και χωρο σωστο και και και και μην την παιρνεις.
Μπορει να χρησιμοποιω ηχογραφηση για να φτιαξω κατι στο reason πχ αλλα μεχρι εκει... τιποτα παραπανω... αυτο μετραει; Ακομα και σε τετοια περιπτωση χρειαζομαι κατι σε Μ-Αudio; Δεν εχω τπτ απο αυτα τα στουντιακα ουτε και θα παρω... Εχω πολυ απλα ηχεια 5.1 τα οποια μεχρι τωρα με εχουν βολεψει μια χαρα.. Τωρα με το συνθ δεν ξερω... Δεν κανουν γι αυτη τη δουλεια ειναι σιγουρο αυτο... Γι αυτο σκεφτομαι να παρω ενα ζευγαρι καλα ακουστικα, ωστε να τα παρακαμπτω τελειως και ελπιζω απο κει να εχω καλυτερο ηχο..

busted είπε:
Μπορει να χρησιμοποιω ηχογραφηση για να φτιαξω κατι στο reason πχ αλλα μεχρι εκει... τιποτα παραπανω... αυτο μετραει; Ακομα και σε τετοια περιπτωση χρειαζομαι κατι σε Μ-Αudio; Δεν εχω τπτ απο αυτα τα στουντιακα ουτε και θα παρω... Εχω πολυ απλα ηχεια 5.1 τα οποια μεχρι τωρα με εχουν βολεψει μια χαρα.. Τωρα με το συνθ δεν ξερω... Δεν κανουν γι αυτη τη δουλεια ειναι σιγουρο αυτο... Γι αυτο σκεφτομαι να παρω ενα ζευγαρι καλα ακουστικα, ωστε να τα παρακαμπτω τελειως και ελπιζω απο κει να εχω καλυτερο ηχο..
Μην πετας τσαμπα το λεφτό τοτες φιλε.Αν δεν εχεις σκοπο εξωτερικης ηχογραφησης με μικροφωνα-κιθαρες-μπουζουκια-κλαρινα και φαρφίσες ασε κ τα maudio και τα malakaudio για αλλη φαση.Συνδεσε αν θες το συνθ σου για να παιζεις ή δωσε γυρω στα 100-150 κ παρε ενα usb midi keyboard ωστε μετα αν δεν γουσταρεις να μπορεσεις να το δωσεις καπου.Το ανταπτορακι που λεω πιο πανω μπορει να εχει κ προβληματα αλλα μετα.Δεν το χω δοκιμασει αλλα γνωριζω την υπαρξη του.

Εντιτ:Τωρα που το ξανασκεφτομαι αν φτασεις σε αγορα midi klavie ισως να παιρνες μια καρτα ηχου απ αυτες που αναφερονται γιατι με +καποια ευρω τις φτανεις ολες απο τα 100-150.Εκει μετα θες μονο καλωδιο για το συνθ.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Μην πετας τσαμπα το λεφτό τοτες φιλε.Αν δεν εχεις σκοπο εξωτερικης ηχογραφησης με μικροφωνα-κιθαρες-μπουζουκια-κλαρινα και φαρφίσες ασε κ τα maudio και τα malakaudio για αλλη φαση.Συνδεσε αν θες το συνθ σου για να παιζεις ή δωσε γυρω στα 100-150 κ παρε ενα usb midi keyboard ωστε μετα αν δεν γουσταρεις να μπορεσεις να το δωσεις καπου.Το ανταπτορακι που λεω πιο πανω μπορει να εχει κ προβληματα αλλα μετα.Δεν το χω δοκιμασει αλλα γνωριζω την υπαρξη του.

Εντιτ:Τωρα που το ξανασκεφτομαι αν φτασεις σε αγορα midi klavie ισως να παιρνες μια καρτα ηχου απ αυτες που αναφερονται γιατι με +καποια ευρω τις φτανεις ολες απο τα 100-150.Εκει μετα θες μονο καλωδιο για το συνθ.
Δεν καταλαβαινω τιποτα... Δηλαδη μου λες να μη παρω καρτα ηχου; το Midi keyboard που κολλαει; Τι να το κανω; ???

Πραγματικα εχω διαβασει το κειμενο σου 5 φορες και παλι δεν καταλαβαινω...

λοιπον η creative καλη ειναι για τη δουλεια που θελεις,εχει και panel οποτε μπορεις να συνδεσεις το συνθ κατευθειαν.ποιοτητα στην αναπαραγωγη λογικα θα εχει για reason plug ins κτλ.αφου ειπες εχεις και τα ηχεια 5.1 καλυτερα να παρεις μια τετοια για να τα αξιοποιεις κιολας.οι αλλες καρτες audio production σε αυτη τη κατηγορια τιμης ειναι στερεο και για να συνδεσεις το συνθ θα χρειαζοταν κονσολα-μικτη πρωτα( εκτος αν εχεις).

busted είπε:
Δεν καταλαβαινω τιποτα... Δηλαδη μου λες να μη παρω καρτα ηχου; το Midi keyboard που κολλαει; Τι να το κανω; ???

Πραγματικα εχω διαβασει το κειμενο σου 5 φορες και παλι δεν καταλαβαινω...
Εεεεεε που ειναι το δυσκολο να καταλαβεις ρε συ.

Αναλογα με τις αναγκες που ειπες οτι δεν τις εχεις μην παιρνεις ουτε creative λεω.

Το midi keyboard κολλαει στο οτι τωρα δεν εχεις να συνδεσεις το συνθ και πρεπει να παρεις ανταπτορα midi-usb.Αυτο εχει κανα 50.Στη θεση απ αυτο που μπορει να χει κ προβληματα με ασυμβατοτητες,drivers κτλ.(δεν το ξερω γιατι δεν το χω δουλεψει) λεω να παρεις ενα midi καινουριο που εχει κ usb συνδεση.Λογικα ομως ανεβαινει το budget και δεν ειναι καλη λυση.Οποτε πας στην καρτα ηχου που προτεινονται και πολλες εδω.

Πες μου οτι δεν ξανακαταλαβες......

Αυτα που λεει ο Costas_SD ειναι κι αλλο προβλημα για σενα αφου δεν εχεις μηχανηματα.

οκ ..  ;)

Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σαςς ;D

Κατεληξα στην creative... :o

Χμ.. το φάγαμε το παιδί τσάμπα νομίζω και χωρίς λόγο. Αντι να του πουμε καταρχάς να ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙ εντελώς την creative ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ αφου ειναι κατώτερη απο τις άλλες κάρτες μουσικής και έχει και 190 ΕΥΡΩ!!! , εμείς του είπαμε να μείνει στην creative γιατι ειναι απλή και δεν χρειάζεται καποια καλή καρτα (που αν σε 2 μήνες θελήσει να γράψει κιθάρες με amplitube θα μας βρίζει όλους για το μάσημα της creative). Ιδια τιμή ήταν.. παρτην και αστην να υπάρχει. Anyway..

H σωστή πρόταση που ποτέ δεν έγινε είναι " ΑΝ ΤΟ ΘΕΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ SYNTH ΠΑΡΕ ΤΗΝ CREATIVE AUDIGY ME 20 EURO ΚΑΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ...".

Ελπίζω να του είπε κάποιος στο μαγαζί να πάρει την audigy και να γλιτώσει 170 ευρώ.

:)

Φίλε tugito, θα διαφωνήσω. Ο άνθρωπος ήταν από την αρχή "ψημένος" να πάρει την Creative. Και μάλιστα τη συγκεκριμένη, το panel με τα connectors και τα σχετικά είδε και γούσταρε, όχι την PCI κάρτα.

Άλλωστε, κάποιοι από εμάς του πρότειναν τις άλλες κάρτες που ανέφερε. Το αποτέλεσμα δεν άλλαξε, άρα;

Και για να πούμε την αλήθεια, για κάποιον που θα χρησιμοποιήσει είναι ωραία τα κόλπα που έχει η συγκεκριμένη (πανάκριβη) έκδοση. Είναι μουράτη, βολική και αρκετά πλούσια σαν πακέτο. Δεν έχει και πολύ νόημα να πάρεις την Audigy του 20ρικου όταν είναι το panel που σε κάνει να θέλεις να πάρεις την Audigy, σωστά; ;)

Παιδιά πάντως η creative η audigy μου'χει βγάλει την πίστη στις ηχογραφήσεις και χαλαρά θέλω απλά να την πετάξω. Για χρήση ως απλή κάρτα ήχου είναι μια χαρά κάρτα, αλλά ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ άλλο και να δουλέψω έχω παντού παράσιτα, καθυστερήσεις, μασήματα, κοψίματα και δεν συμμαζεύεται... Το panel της ακριβής δεν νομίζω ν'αλλάζει κάτι απ'αυτά πάντως... USB interface και ξερό ψωμί...

X-minor είπε:
USB interface και ξερό ψωμί...
Μην κολλάς μόνο στο usb, καθώς οι κορυφαίες εξωτερικές σκάνε με firewire.

Για το ειδος που μιλατε τωρα αν εχεις καλη pci νομιζω δεν συγκρινεται με εξωτερικες.Εχει να τρωει λιγοτερους πόρους και ειναι πιο γρηγορα σε latency.(κατεβαινει πιο πολυ δηλαδη)

Η m-audio 24/96 πχ που εχω ειναι απ τις πατατες και δεν χρειαζεται πολυ να το καταλαβεις γιατι μπαζει απο παντου θορυβο..Πιανει απ το κουτι και τα ανεμιστηρια και το μεταφερει.Και αυτο λογω των φτηνων υλικων κατασκευης της.Αυτο που λεω δε θυμαμαι αλλα καπου το διαβασα και ελεγε οτι διαφερουν σε μονωση τα υλικα μεταξυ τους.Φαινεται απολύτως λογικο αυτο για το κοστος της που ειναι στα 70-80 ευρω τωρα.Υπαρχουν ομως καρτες αλλες διαμαντια σιγουρα.Αναφερω την περιπτωση μου για να δειξω οτι ισως οι φθηνες υλοποιησεις εχουν αυτο το ατου σε εξωτερικες.

Δηλαδη της επαιρνεις με 20-30 ευρω παραπανω αν στο μελλον θα ειχες και αναγκη.Σε rec και αναπαραγωγη ειναι σιγουρα καλυτερη απ την ψωροκωσταινα την creative.Αλλα ολο το πακετο της δεν σου κανει εσενα και φαινεται να κανες καλη επιλογη για τα μετρα σου χωρις να κοιταξεις μακροπροθεσμα ομως που ισως ειναι και μια προοπτικη του εαυτου σου και κρινεις οτι δεν θα τη χρειαστεις.Μεγιες απο μενα και καλο ξεπάτωμα :)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back