καρτα ηχου...τελικη ευθεια

ESP1982

Νέο μέλος
Πόντοι
16
να'μαι και παλι...

τα εχω μπερδεψει ΟΛΑ σχετικα με τις καρτες ηχου.επιτελους κατεληξα στο τι ΑΚΡΙΒΩΣ θελω και προσπαθω να βρω ποια να παρω...

αυτο που ζηταω,το οποιο ψιλοαλλαξε μετα την επιτελους αγορα ενισχυτη, (οπως ειχα αναφερει και σε ποιο παλιο Post και δεν ξερω αν επρεπε να το ξανανοιξω :oops: ) ειναι να μπορω να βαλω ενα ωραιοτατο shure sm57 για να γραφω επιτελους με πιο σωστο ηχο και να εχει οσο το δυνατον μικροτερο latency...

αυτο που βρηκα(για την τσεπουλα μου τουλαχιστον) ειναι καποιες απο m-audio(μην το παρει κανενας σαν διαφημηση,αυτες ειναι οι μονες που ξερω) δηλαδη audiophile 192, delta 66 και delta 1010LT απο τις οποιες νομιζω μονο η τελευταια εχει εισοδο για μικροφωνο.(το shure sm57 δεν χρειαζεται προενισχυση,σωστα?)

υπαρχει καποια αλλη προταση?

εκανα ενα search, αλλα κοντεψε να με πιασει η καρδια μου με τα αποτελεσματα.διαβασα καποια, αλλα δεν με καλυψαν(ειτε επειδη ειχαν ΠΑΡΑ πολλα για εμενα, ειτε απο οικονομικης πλευρας)

εχει καποιος καποια προταση?(εννοειται απο οποιαδηποτε μαρκα)

το μονο που ξερω σιγουρα ειναι πως οι E-MU ειναι πολυ μπελαλιδικες :lol:

το sm 57 θελει φυσικα προενισχυση.

συγγνωμη...ασαφεια σε αυτο που ειπα...(μαλλον...χαζομαρα :lol: )

εννοουσα αν το sm57 θελει phadom power...καρτα με προενισχυση μικροφωνου χωρις phadom power ψαχνω...

μου ειχε προτεινει και ο dienekes την m-audio 1010TL.παιζει να κανω δουλεια με αυτην?...

αν υπαρχει και κατι σε μικροτερη τιμη...ευχαριστως :lol:

edit:μολις μπηκα στο site της αντιπροσωπειας και ειδα πως ειναι αρκετα φτηνη...τι ειναι αυτο που λεει ομως για :"δυνατότητα σύνδεσης μέχρι 4 καρτών"? :?:

Εγω γενικώς τα M-AUDIO τα θεωρω μετριότατα προιόντα και ακρως ερασιτεχνικά. Πραγματικά δεν έχω καταλάβει αυτό το κολημα με τις

M-AUDIO.Αυτό όμως ειναι ακρως υποκειμενικό και περι ορεξεως...

Εγώ θα σου πρότεινα DIGIDESIGN MBOX 2. Θα πληρώσεις κατι παραπάνω αλλα θα πάρεις μια σοβαρή κάρτα, θα εχεις και τα protools και ένα σωρό καλουδια απο plugins kai software που διδονται στο ολο πακέτο

http://www.thomann.de/thoiw2_artikel-185335.html

σαφεστατα φαινεται πολυ καλη η καρτα που προτεινεις αλλα το προβλημα ειναι πως δουλευω με full vst και λουπες...βαλε πανω απο αυτα αρκετα καναλια με κιθαρες πηγμενα στα piu piu εφε...:lol: οποτε με την usb θα βαρυνει κι αλλο το συστημα.μεχρι τωρα ειμαι στο τσακ με το 1.5 giga(ψιλοσερνομαι)και θα το παω στα 2 να εχω μια σχετικη ανεση.αν κοτσαρω και την usb,καηκα...

γι'αυτο, νομιζω πως καλυτερες ειναι γενικα οι λυσεις σε pci...δεν ξερω κι ολας.επι πλεον, τι να τα κανω τα pro tools και ολα τα υπολοιπα συμπραγκαλα?εχω μαθει να δουλευω σε καποια προγραμματα και δεν θα ηθελα να μαθω απο την αρχη καποια αλλα.τετοιες αλλαγες δεν ειναι προτεινομενες πιστευω.

επι πλεον ειναι απιστευτος πλεονασμος να σου ερχεται μια καρτα και αλλα 3482 μη χρησιμα προγραμματα.

απορια:γιατι να δωσω πολλα περισσοτερα λεφτα για να εχω εισοδους-εξοδους σε panel? δεν θελω μπλιμπλικια, δουλεια θελω να κανω ο ανθρωπος.οι εξοδοι απο πισω ειναι μια χαρα οσο δεν τις παταμε και δεν τις "σκοτωνουμε" :lol:

κατι απλο δεν εχω βρει,γι'αυτο οι μονες που εχω βρει μεχρι τωρα ειναι m-audio.(σημειωση:ΔΕΝ ξερω πολλα απο μαρκες και νεα προιοντα...βασικα σχεδον τιποτα... :lol:)

γι'αυτο' date=' νομιζω πως καλυτερες ειναι γενικα οι λυσεις σε pci...[/quote']
Εγω παλι έχω την εντύπωση οτι συμβαίνει το αντίθετο με τα pci. Οι pci απασχολούν εξ ολοκληρου τον επεξεργαστή, ενω οι εξωτερικές οχι.

Δεν θα προσπαθήσω να στο αναλυσω γιατι δεν μπορώ να στα μεταφερω "επιστημονικά". Ελπιζω καποιος γνώστης του θέματος να μας διαφωτίσει :lol:

Τωρα για τα υπολοιπα.... απο εσενα εξαρτάται :lol:

Εμενα παντως δεν με χαλαει να μαθαινω καινουργια πραγματα αν αυτά συμβαλουν στην εξελιξη μου.

¶ να μη το ξεχασω, υπάρχουν διάφορα δελτία τυπου μεσα στο NOIZ που ισως σε βοηθήσουν.

Καλη τυχη και καλη χρονια!

Καλη τυχη και καλη χρονια!

ευχαριστω και επεισης... :lol:

ευχαριστω και για τις απαντησεις.

δεν μπορω να καταλαβω πως δεν με εχει πιασει αυτη η υπερκαταναλωτικη μανια φετος και εχω προσεξει τοοοσο τις αγορες μου...σε καθε αλλη περιπτωση(και εποχη) θα τα ειχα κανει φλουδα τα λεφτα...μεχρι τωρα καλα παω...

ας με διαφωτισει καποιος....(πριν...φυγουν τα γιουροπουλα) :lol:

επιπλεον...ειναι και αυτο...

το οποιο νομιζω πως θα εχει καποια σημασια ως προς την μεταβιβαση δεδομενων και την ευκολια επεξεργασιας

comp_speed_MB-sec.gif

Εγω γενικώς τα M-AUDIO τα θεωρω μετριότατα προιόντα και ακρως ερασιτεχνικά
ΠΡΟΦΑΝΩΣ κανεις πλακα,ετσι δεν ειναι?? 8O

Εγω γενικώς τα M-AUDIO τα θεωρω μετριότατα προιόντα και ακρως ερασιτεχνικά. Πραγματικά δεν έχω καταλάβει αυτό το κολημα με τις M-AUDIO.
8O 8O

Δεν ξέρω αν έχεις διαβάσει αυτό το άρθρο.

Θα σε βοηθήσει.

Είναι αλήθεια ότι δεν χρειάζεσαι πολλά μπλιμπλίκια για να κάνεις καλή δουλειά.

Θα πρέπει η κάρτα που θα διαλέξεις να έχει προενισχυτή μικροφώνου επάνω, αν θες να χρησιμοποιήσεις το μικρόφωνο. Η σειρά 66 και 44 της M-Audio δεν έχει. Εκτός κι αν σου περισσεύει καμμιά κονσολίτσα, οπότε χρησιμοποιείς τους δικούς της. 'Η κοιτάς για έξτρα προενισχυτή που ταιριάζει στην τσέπη σου.

Σύμφωνα με τα ζητούμενα σου, θέλεις λοιπόν μια κάρτα stereo in/out με προενίσχυση.

1. Tascam US-122 (με την καλύτερη σχέση τιμής / απόδοσης)

2. Echo Gina 3G

3. Edirol UA-5

4. M-Box 2

5. Line6 UX-1

6. M-Audio Fastrack Pro

Have fun συγκρίνοντας! :D

To USB σε καλύπτει απόλυτα.

Καλη Χρονιά καταρχήν,

Είχα την US-122 παλαιότερα η οποία είναι αξιοπρεπέστατη λύση, αλλά χρειάζομαι περισσότερες εισόδους.

Εχω καταλήξει ανάμεσα στις:

-Lexicon Omega Studio (USB 1.1)

-ESI ESP1010 (PCI)

Τα I/O της Lexicon μου είναι υπερ-αρκετά + ότι με διευκολύνει το USB, αλλά και η ESI είναι πολύ δελεαστική πρόταση σε σχέση τιμής/χαρακτηριστικών. Πόλύ σημαντικός παράγοντας στην απόφαση μου είναι η σταθερότητα του interface. Εχει κάποιος σχετική εμπειρία με τις προαναφερθείσες κάρτες?

Ευχαριστώ πολύ

ESP : M-Audio Fastrack Pro :!: ......μακραν για αυτο που ζητας ειναι το καλυτερο πιστευω.....H M-audio ειναι πολυ καλη εταιρια...θα ελεγα φτηνη επαγγελματικη λυση για καθε Home Studio και γιατι οχι και κανονικο studio.... :wink:

Y.Γ : Μου εχουν πει οτι η digidesighn εχει αγορασει την M-audio και εχει βαλει χερι σε ολες τισ καρτες ηχου εκτος απο τα μονιτορ....ετσι μου εχει πει αξιοπιστη πηγη....

Ακόμα καλύτερη είναι η i88x της Yamaha αν μπορείς να την φέρεις αναίμακτα από τo states και έχεις τπομονή 3 γαιδάρων να τη στήσεις. Κάνε google για τους προενισχυτές της.

ESP : M-Audio Fastrack Pro :!: ......μακραν για αυτο που ζητας ειναι το καλυτερο πιστευω.....H M-audio ειναι πολυ καλη εταιρια...θα ελεγα φτηνη επαγγελματικη λυση για καθε Home Studio και γιατι οχι και κανονικο studio.... :wink:
Y.Γ : Μου εχουν πει οτι η digidesighn εχει αγορασει την M-audio και εχει βαλει χερι σε ολες τισ καρτες ηχου εκτος απο τα μονιτορ....ετσι μου εχει πει αξιοπιστη πηγη....
Αυτό είναι ράδιο-αρβύλα, αλλά πράγματι συμφωνώ και εγώ για το ότι οι M-Audio έχουν ένα πλεονέκτημα αυτή τη στιγμή στην αγορά : τρέχουν τα ProTools (και μάλιστα το κάνουν πολύ καλά, όπως διαπίστωσα προσφάτως).

Φίλε Zakk_Wylde,

Σχετικά με τη M-Audio FastTrack pro, να υποθέσω πως την έχεις δουλέψει αρκετά καταρχήν γιατί έχω κάποιες ερωτήσεις αφού επισκέ:

-Εχει μόνο 2 inputs (Mic/Line switchable)? Η Lexicon π.χ. έχει παραπάνω με μικρή διαφορά χρημάτων, γιατί να την προτιμήσω?

-Ερχεται με δικούς της ASIO/WDM drivers?

-Υποστηρίζει ηχογράφηση μέχρι 24bit/48Khz (ή παραπάνω)?

-Γιατί πιστεύεις πως είναι η καλύτερη λύση στη κατηγοριά της? Ξέρω γενικώς πως η M-Audio έχει πολύ καλό όνομα αλλά οι άλλες 2 λύσεις που σκέφτομαι έχουν περισσότερα features (I/O, etc.) και προέρχονται από αξιόπιστες εταιρίες.

Δεν προσπαθώ να σε αμφισβητήσω (κάθε άλλο) απλά θέλω να είμαι σίγουρος (όσο είναι πλέον δυνατό με τόσα προϊόντα) για την αγορά που πάω να κάνω :wink:

Σε ευχαριστώ και πάλι :D

Είχα την US-122 παλαιότερα η οποία είναι αξιοπρεπέστατη λύση' date=' αλλά χρειάζομαι περισσότερες εισόδους.[/quote']Εσύ ίσως... αλλά απ' ότι διαβάζω παραπάνω, ο ESP που ξεκίνησε το θέμα, όχι...

Οπότε γιατί μπερδεύεις τα θέματα και τις ανάγκες των άλλων με τις δικές σου?

Νομίζω ότι θα ήταν καλύτερα σε άλλο thread να συζητηθεί.

Σόρυ για την εισβολή... αλλά έτσι δύσκολα βρίσκει κανείς άκρη.

Kleon,

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω το point, που μπερδεύτηκες? Διάβασες όλο το post και αυτά που ακολούθησαν ή μόνο τις 2 πρώτες γραμμές? Προτίμησα να συνεχίσω στο ίδιο θέμα παρά να ανοίξω καινούργιο μιας και μιλάμε για επιλογή κάρτας ήχου. Το σχόλιο σχετικά με τη US-122 ήταν απλά η εισαγωγή. Ας έχει, δεν θα ήθελα να το συνεχίσουμε ούτε υπάρχει θέμα παρεξήγησης φυσικά 8) Ο σκοπός δεν είναι να μπερδέψω κανέναν 8)

Φιλικά

Kαλησπερα και απο εμενα !

Αν ενδιαφερει παντως η αποψη μου κανεναν....αλλα δεν εχω δει επαγγελματια ηχοληπτη να διαλεγει MAUDIO για την μετατροπη AD/DA!!

Tωρα αν η λογικη μας ειναι οτι υπαρχει ικανοποιητικος ηχος απο MAUDIO...συμφωνω...απλος η ΜAUDIO εχει και καλο μαρκετινκ!

Ειναι αστειο οτι απο τις 15 καρτες μονο 3-4 απο τη σειρα παρεχουν BALANCED I/O

Ξερετε γιατι ?? Γιατι κανενας δεν τις χρησιμοποιει και κοστιζουν(τα BALANCED I/O)!ΕΛΕΟΣ

Και πριν πει καποιος κατι που δεν πρεπει ...ενημερωνω οτι εχο τεσταρει 12336234 καρτες εδω και 10 χρονια !Εχουν αρχισει και απευθυνονται σε αλλο κοινο οι MAUDIO SEMIPROFFESIONAL κοινως DJoφαση

Με αυτη τη λογικη και με SOUNBLASTER μπορουμε να κανουμε ικανοποιητικη παραγωγη

Αλλα οχι τωρα και η MAUDIO καρτες της προκοπης!Δηλαδη ειναι κριμα και αδικο για αλλες εταιιρειαρες στην AD/DA μετατροπη!!!

until next time cya!! :D

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back