Καρτα ηχου + mic = 150€ (στα γρηγορα)

filam είπε:
Αν και φάινεται να έχεις αποφασίσει προς τα που θα πας ωστόσο ρίξε μια ματιά και σε αυτό το σετάκι εδώ.
ειναι πολυ ενδιαφερον οντως. Δυο πραγματακια, πρωτον ξεφευγει απο το δυστυχως πολυ αυστηρο budget μου και δευτερον, δεν χρειαζομαι τα ακουστικα, καθοτι εχω ηδη τα agk k271 τα οποια εχω μαθει....

Το διλλημα μου παραμενει αναμεσα στην tascam us1x2 και steinberg ur22, κυριως στον τομεα σταθεροτητας drivers και recording latency.

Πρεπει να αποφασισω ποια απο τις 2.....

Τελικά να πω ότι είμαι ευτυχής κάτοχος  της  Tascam 1x2 και του Tm-80. Αμελητέο latency αν χρησιμοποιήσει κάποιος το monitor στο track -δεν υπάρχει λόγος- και ΚΑΘΟΛΟΥ latency με το οπίσθιο διακοπτάκι ενεργοποιημένο.

Σήμερα θεού θέλοντος θα γράψω με το μικρόφωνο ακουστική κιθάρα και τις προσεχείς ημέρες, φωνή από έναν συνάδελφο , σε ένα τραγούδι που φτιάχνουμε.

Θα συνεχίσω με εντυπώσεις, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ για τη βοήθεια.

Spyros Delta είπε:
Πως θα στηριξεις το superlux στη βαση? Χρειαζεται αραχνη.
Κανω μια διορθωση.

Δεν ειχα προσεξει οτι το superlux μπορει να τοποθετηθει σε βαση μικροφωνου χωρις αραχνη.

Οποτε οποιος νομιζει οτι δε χρειαζεται αντικραδασμικη προστασια, μπορει να το συμπεριλαβει στις επιλογες του με δεδομενο το VFM του (και οτι κοστιζει μονο 39e τιμη τομαν +20 μεταφορικα ή 44ε Ελλαδα +8.5 μεταφορικα - θα προτιμουσα τομαν γιατι βρισκω βαση με 8ε, εχω παρει ηδη και ειναι αξιοπρεπης)

ΥΓ1 μη ξεχναμε οτι για ακουστικη κιθαρα υπαρχει και το Superlux HI 10 (πουρακι) με πολυ καλες κριτικες (29ε +20 μεταφ τομαν ή 32.5 +8.5 Ελλαδα)

ΥΓ2 μη ξεχναμε οτι στον τομαν υπαρχει δυνατοτητα επιστροφης χρηματων χωρις καμια δικαιολογια απλα και μονο γιατι μετανιωσαμε. Απλα παιρνει κανα μηνα η υποθεση με τα πηγαινελα. Εχω στειλει πισω πραγματα δυο φορες.

8062865_800.jpg

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Εγω πηρα το rode τελικα αλλα μεχρι στιγμης ηχογραφησα μονο....ενα ενα ενα δυο....

Γρηγορη ηχογραφηση που εκανα με τη καρτα (Tascam us 1x2) το μικροφωνακι (Tascam Tm-80)και μια δανεικη Gibson AJ VINTAGE Acoustic

Απειροελαχιστο eq και reverb απο το Cubase Le 9.5 που ηρθε μαζι με τη καρτα, και τελος ενα κοντραμπασο και ενα shaker απο το Halion Sonic Se.

Καλη ακροαση και εννοειται καθε γνωμη ευπροσδεκτη.

Tico_taco.mp3

Attachments

Με 'γεια! Καλή επιλογή και πολύ όμορφη.

Η ηχογράφηση πολύ άνω του μετρίου, όπως και το ωραίο παίξιμο.

Μια χαρά τελικά. Είδες με τι budget βγάζεις αξιοπρεπή ήχο;  Διαβάζεις το manual και παίζεις καλά, αυτά που ήθελες να γράψεις. Αυτό είναι όλο.

Καλοτάξιδα!

Φιλε Γιαννη ευχαριστω για τα σχολια, οντως με λιγα πραγματακια βγαζεις αξιοπρεπη σπιτικα ντεμο

αυτος ηταν και ο στοχος μου απο πλευρας ηχητικης ποιοτητας. ;D

Ωραίες μουσικές, ωραία παιξίματα και ρεαλιστικοί στόχοι, η συνταγή της επιτυχίας. Τόσες δυνατότητες από τα low end μηχανήματα, φοβερό, ζούμε σε χρυσές εποχές.

Α, χτύπα και καμιά μπύρα μια και έπαιξες αυτό, και ανέβασε όποτε μπορέσεις και άλλα να γουστάρουμε.  ;D  ;D  ;D

αυτη η αίσθηση της ηρεμίας είναι που μας λείπει εδώ μέσα.

Ωραίος φίλε και σαφώς (και με πάταγο) εκτός ...συρμού  ;D

μπράβο Σπύρο... πολύ καλή προσπάθεια...

το "θόλωμα" χαμηλομεσαία φαντάζομαι οφείλεται κυρίως στην αλληλεπίδραση του κ\ μπάσου με τον χώρο της ηχογράφησης... αν ναι και πειραματιστείς λίγο με αυτή τη σχέση (καταλαβαίνω ότι τα μέσα δεν βοηθάνε) νομίζω ότι μπορείς να κάνεις ακόμα καλύτερο το ήδη πολύ καλό αποτέλεσμα...

και πάλι μπράβο....

manosx - Συμφωνω, ακομα και με low end μηχανηματα τα  οποια την εποχη του 80-90 δεν τα φανταζομασταν, κανουμε καλη δουλεια στο σπιτι μας. Αυτο ειναι επιτυχια τεχνολογικη νομιζω...

dimsonic - ποτε δεν θελω ακριβως τα ιδια να ακουω και να παιζω, το ¨ξεφυγα¨ λιγο το θεματακι του γι αυτο και η παραλλαγη στον τιτλο. χαχα

npap - ευχαριστω για τη γνωμη σου, μετραει πολυ για μενα καθοτι - αφου δεν εχουμε συναντηθει ποτε απο κοντα και οντας απο τα παλιοτερα μελη του noiz - χαιρεις του ιντερνετικου σεβασμου μου. Οσον αφορα το κοντραμπασο, ειναι δειγμα απο το halion οπως και το shaker.

Αυτο που αναρωτιεμαι ειναι, πως μπορει να μετατραπει ενα Midi καναλι του cubase σε audio ωστε να μπορεσω να το επεξεργαστω με eq - compressor -reverb κλπ.

spimav_z είπε:
Οσον αφορα το κοντραμπασο, ειναι δειγμα απο το halion...
α ωραία... οπότε είναι και σχετικά εύκολη η διόρθωση... αν χρειαστείς κάποια τεχνική βοήθεια π.μe ... ;)

Αυτο που αναρωτιεμαι ειναι, πως μπορει να μετατραπει ενα Midi καναλι του cubase σε audio ωστε να μπορεσω να το επεξεργαστω με eq - compressor -reverb κλπ.
στο Sonar που δουλεύω εγώ γίνεται real time... στο Cubase (ανέφερε αν θες και και την έκδοση που διαθέτεις) θα σε βοηθήσει κάποιος από τους φίλους που το κατέχει γιατί δεν γνωρίζω αν σου δίνει ανάλογη δυνατότητα...

2ος τρόπος είναι να κάνεις freeze το κανάλι (ισχύουν τα παραπάνω περί cubase και αναμένεις κάτοχο του για περισσότερα)...

3ος τρόπος (και μπακάλικος αλλά γίνεται σίγουρα και στο cubase) είναι το να κάνεις audio export το midi και κατόπιν import ως audio πλέον....

Ευχαριστω για τις πληροφοριες npap.

Δουλευω cubase artist 6.5 educational  -γνησιο εννοειται-

Τωρα βεβαια δεν πολυακουω και την αληθεια διοτι δεν εχω καθολου μονιτορ, ειναι η επομενη αγορα, οτι κανω ειναι με τα akg k271 Studio.

( υ.γ. - αφου εμεινα ευχαριστημενος απο tascam Μικροφωνο και καρτα λεω να τα ταιριαξω με τα 3αρια tascam μονιτορακια, λογικα καλυτερα θα ειναι απο τα pc speakers του 90 που εχω, χαχα )

spimav_z είπε:
θα σε βοηθήσει κάποιος από τους φίλους που το κατέχει γιατί δεν γνωρίζω αν σου δίνει ανάλογη δυνατότητα...
Το κάνει από μόνο του παιδιά.

Σε κάθε midi κανάλι φτιάχνει και από (τουλάχιστον) ένα audio.

Το τικάρεις, πας στα inserts, και βάζεις ότι θέλεις (EQ, reverb, compressor, κλπ).

image.jpg

image.jpg

spimav_z είπε:
( υ.γ. - αφου εμεινα ευχαριστημενος απο tascam Μικροφωνο και καρτα λεω να τα ταιριαξω με τα 3αρια tascam μονιτορακια, λογικα καλυτερα θα ειναι απο τα pc speakers του 90 που εχω, χαχα )

Αντί να δώσεις 100 ευρώ για κάτι τέτοιο, μάζεψε άλλο ένα κατοστάρικο και πάρε τα JBL LSR 305. Διπλάσια λεφτά, χίλιες φορές καλύτερα.  ;D ;D ;D

Ή τουλάχιστον πάρε τα 5άρια της Tascam, που είναι και πιο φτηνά. 3άρια παραείναι μικρά.

Και στο cubase τσέκαρε τα instrument tracks που είναι μια "μαζεμένη" εκδοχή που ενσωματώνει midi και audio 2 σε 1 ;D

manosx είπε:
Και στο cubase τσέκαρε τα instrument tracks που είναι μια "μαζεμένη" εκδοχή που ενσωματώνει midi και audio 2 σε 1 ;D
Σωστός!

Εγώ έχω μείνει ακόμα στο sx3 ....

Ευχαριστω πολυ ολους για τη βοηθεια μεχρι τωρα, δεν καταλαβα πολυ αυτο με τα audio καναλι και τα Inserts....επεξηγηση...??? πρεπει να φτιαξω ενα audio για καθε Midi καναλι? εχω 15 midi.....ουχ!!

Βασικα στο φακελλο vst instruments μου βγαζει Inserts, ομως συνολικα για ολα τα καλναλια του Halion. Εγω θεΛω αυτη τη δουλεια να τη κανω για καθε καναλι ξεχωριστα. Εφτιαξα ενα audio αλλα πως το "αντιστοιχω" με το καναλι halion που εχω μπασο πχ??

βασικά στο cubase θα φτιάχνεις instrument track, όπου αμέσως θα σου ζητάει να ορίσεις ένα vst όργανο.

Στη συνέχεια πας στα inserts και βάζεις ό,τι θες.

εναλλακτικά πας F11, σε μια θεση βάζεις το vst που θες και σε ρωτάει αν θελεις να φτιάξεις και ένα audio track για το όργανο αυτό.

κ.ο.κ.

Βρηκα λοιπον αυτο και σε συναρτηση με την ανωτερω βοηθεια που πηρα απο εσας, δουλευει μια χαρα!

Today is .... mixing day...!!

Οπως φαινεται θα χω πολυ δουλιτσα...

Cubase_Artist_65.jpg

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back