Κάνει το Moog Little Phatty για Rudess/Sherinian style leads?

Πράγματι, σαν πρώτο συνθ δεν προσφέρεται σαν αγορά. Aν κάποιος γνωρίζει τι θα του προσφέρει ένα μονοφωνικό αναλογικό συνθ σαν έξτρα όργανο (όπως και φυσικά χρησιμοποιείται παντού μιας και δεν είναι δυνατόν να παίξει το βασικό ρόλο ενός πολυφωνικού) τότε ας προχωρήσει. Αναλύθηκε ήδη η καταλληλότητά του αναφορικά με τον τίτλο του θρεντ, αλλά οι περαιτέρω συγκρίσεις των μηχανών σύνθεσης και της δήθεν υπερκοστολόγησης του Little Phatty είναι - φυσικά - όχι μόνο άκυρες αλλά και off topic.

Εγώ μάλλον θα πήγαινα για nord lead2x.Φυσικά μην περιμένεις οτιδήποτε  σε φυσικό ήχο,leads και pads θα έχεις.Απο την άλλη αφού έχεις στον νου σου και τα kurzweil γιατί να μην περιμένεις ακόμη λίγο και να είσαι καλυμένος τόσο σε leads όσο και σε φυσικούς ήχους.Ή θα μπορούσες να σκεφτείς και κάποιο μεταχερισμένο.

bloody_sunday είπε:
...οι περαιτέρω συγκρίσεις των μηχανών σύνθεσης και της δήθεν υπερκοστολόγησης του Little Phatty είναι - φυσικά - όχι μόνο άκυρες αλλά και off topic.
Μαϊστα... 8)

Ας παραθεσουμε μερικα ακομα "ακυρα" στοιχεια
3ca06d33f53bd6f323edbfd3b39f7a38.gif

Yamaha MOX6 synth engine:

Polyphony: 64 notes

(16 parts multi timbral)

----

Patch:

8 x Oscillator (8 waves απο συνολικα 2670 waves)

8 x LFO

8 x EG

8 x PEG

8 x Filter (18 types)

8 x FEG

----

6720 arpeggiator patterns

----

Effects:

VCM (Virtual Circuitry Modeling) Effects, Master Effect, and Master EQ):

Reverb x 9 types, Chorus x 22 types, Insertion (A, B) x 54 types x 3 parts, Vocoder x 1 (uses both Insertion Effect A and B blocks), Master Effect x 9 types, Master EQ (5 bands), Part EQ (3 bands, stereo)

----

61-note keyboard

----

Ηχος: απο απλα "μπιου-μπιου, τσιου-τσιου, μιου-μιου" ως τον ηχο της...δευτερας παρουσιας. 8)

Τιμη: 990 € (Thomann)

(αφηνουμε εξω κατι "αστεια" extras, οπως Vocoder, 226.000-notes Sequencer κλπ...)

Moog Little Phatty (Stage II) synth engine:

Polyphony: monophonic & monotimbral

----

Patch:

2 x Oscillator (2 waves απο συνολικα 4 waves)

1 x LFO

1 x EG

1 x Filter (1 type)

----

37-note keyboard

----

Ηχος: απο απλα "μπιου-μπιου, τσιου-τσιου, μιου-μιου" ως...απλα "μπιου-μπιου, τσιου-τσιου, μιου-μιου"....
f_argh.gif

Τιμη: 1099 € (Thomann)

(Μυθος τελικα αυτη η "υπερκοστολογηση", ετσι μου'ρχεται να αγορασω 2 Little Phatty...)
0a429e66b28c932332550022d5e6c849.gif

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Κοιτα αυτα τα χαρακτηριστικα που παραθετεις δεν εχουν καμια σημασια  επειδη ειναι διαφορετικης κατηγοριας τα 2 συνθς.

Τα 1000 ευρω για καποιον που τα εχει μαζεψει με κοπο τα θεωρω υπερβολικο να τα δωσει για ενα συνθ και ας ειναι moog

Ναι εδω συμφωνω

Πιστευω το καλυτερο που εχει να κανει ο φιλος ειναι να κοιταξει καποιο μεταχειρισμενο οργανο ισως korg m1 ,01/w και επομενα μοντελα.

Εχει αρκετα στις αγγελιες εδω ...με 300 ευρω θεωρω βρισκεις κατι καλο

Costas_SD είπε:
Κοιτα αυτα τα χαρακτηριστικα που παραθετεις δεν εχουν καμια σημασια  επειδη ειναι διαφορετικης κατηγοριας τα 2 συνθς.
Μα ακριβως χαρη σε αυτα τα χαρακτηριστικα τα 2 παραπανω synths ειναι σε διαφορετικη κατηγορια, αλλα στη ιδια τιμη.

Και αυτο ειναι γελοιο.

Δηλαδη αν δεν εχουν καμια σημασια τα τεχνικα χαρακτηριστικα του καθε synth, τι θες να συγκρινουμε?

Το...χρωμα τους? Το ονομα τους? Το βαρος τους? Το design τους? Το ποσο καλα επιπλεουν στη μπανιερα ή τη γευση τους? ???

Τι, αν οχι τα παραπανω που παρεθεσα στο προηγουμενο reply μου?

Καποιοι προσπαθουν να μας πουλησουν

αεροπλανο τυπoυ "αδερφων Wright" σε τιμη Eurofighter,

πειραζει που πολλοι απο μας δεν "μασαμε"? 8)

The_Black_Sheep είπε:
Αυτά τα "αναθεματισμένα 1.000€" που λες εγώ, ένας μαθητής 15 χρονών που ζει στην επαρχία, έκανα πάνω από ένα χρόνο να τα μαζέψω οπότε επέτρεψέ μου να θέλω να σιγουρευτώ ότι θα ξοδευτούν όσο το δυνατόν καλύτερα..... ;)
Κατ' αρχάς θα πρέπει να ξεκαθαρίσεις τι θες, γιατί ενώ στην αρχή ξεκίνησες μάλλον καλά (αφού είπες ότι ενδιαφέρεσαι για bass, leads, παρέθεσες και clips) μετά έβαλες μέσα pads, πιάνα και ορχηστρικά. Στην αρχή είπες ότι καλύπτεσαι από vst για αυτούς τους ήχους, μετά είπες ότι θες κάποιο synth και για αυτούς τους ήχους.

Εάν συνεχίζεις να πιστεύεις ότι θες bass/leads εγώ προσωπικά θα σου πρότεινα να πάρεις το Little Phatty ή εναλλακτικά το DSI MonoEvolver KB ή το MoPho KB.

Εάν θες ΚΑΙ άλλους ήχους (+ κάποια πολυφωνία), προσωπικά θα συνιστούσα το Nord Lead 2. Θα ήταν καλό βέβαια να τα ακούσεις εσύ ο ίδιος για να πάρεις μία καλύτερη ιδέα.

Κατά τα άλλα, η μπαρουφολογία στο παρόν thread πάει σύννεφο. Εάν έχεις κάποια συγκεκριμένη απορία για την μελλοντική αγορά σου, θα πάρεις και συγκεκριμένη απάντηση. Αν είναι γενική η απορία, τότε και η απάντηση θα είναι γενική (ή στο περίπου), οπότε δεν θα σε βοηθήσει και πολύ.

Aντουάν, αφού έχεις κάνει επανειλημμένα μια επίδειξη της αδυναμίας σου (σε επίπεδο παραδείγματος σε λεξικό για το λήμμα "στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα") να καταλάβεις το γιατί είναι άκυρη η σύγκριση δυο εντελώς διαφορετικών συνθεσάιζερ, δέξου τουλάχιστον πως οι λοιποί συνφορουμίτες έχουν μυαλό να διαμορφώσουν τη δική τους άποψη χωρίς να έχουν ανάγκη να τους ταΐσεις τη δική σου με το ζόρι.

Παρεπιπτόντως, όμοια παραδείγματα με το παρόν μπορώ να σκεφτώ άπειρα... μόνο θυμηδία μπορεί να προκαλέσει η σύγκριση δυνατοτήτων ενός οποιουδήποτε μηχανήματος - εκπροσώπου της βίντατζ μουσικής τεχνολογίας που αριστεύει σε ελάχιστους ήχους και ενός εκπροσώπου της... διαστημικής τεχνολογίας που προσφέρει χίλιους εξακόσιους τριανταεφτά.

OurDarkness είπε:
Κατ' αρχάς θα πρέπει να ξεκαθαρίσεις τι θες, γιατί ενώ στην αρχή ξεκίνησες μάλλον καλά (αφού είπες ότι ενδιαφέρεσαι για bass, leads, παρέθεσες και clips) μετά έβαλες μέσα pads, πιάνα και ορχηστρικά. Στην αρχή είπες ότι καλύπτεσαι από vst για αυτούς τους ήχους, μετά είπες ότι θες κάποιο synth και για αυτούς τους ήχους.

Εάν συνεχίζεις να πιστεύεις ότι θες bass/leads εγώ προσωπικά θα σου πρότεινα να πάρεις το Little Phatty ή εναλλακτικά το DSI MonoEvolver KB ή το MoPho KB.

Εάν θες ΚΑΙ άλλους ήχους (+ κάποια πολυφωνία), προσωπικά θα συνιστούσα το Nord Lead 2. Θα ήταν καλό βέβαια να τα ακούσεις εσύ ο ίδιος για να πάρεις μία καλύτερη ιδέα.

Κατά τα άλλα, η μπαρουφολογία στο παρόν thread πάει σύννεφο. Εάν έχεις κάποια συγκεκριμένη απορία για την μελλοντική αγορά σου, θα πάρεις και συγκεκριμένη απάντηση. Αν είναι γενική η απορία, τότε και η απάντηση θα είναι γενική (ή στο περίπου), οπότε δεν θα σε βοηθήσει και πολύ.
Στην αρχή μίλησα για Leads και μπάσσα γιατί αυτά ήταν που ζητούσα από το συγκεκριμένο πλήκτρο, μιας και δεν μπορεί να μου προσφέρει και πολλά περισσότερα.. Είναι αλήθεια ότι στους άλλους ήχους είμαι καλυμμένος με τα VST αλλά αυτό δεν σημαίνει και "ευχαριστημένος" ταυτόχρονα, θα ήθελα σιγά σιγά να απεξαρτητοοποιηθώ από τον υπολογιστή και να έχω όλους τους ήχους μου σε "hardware" μορφή. Αυτά που χρειάζομαι γενικά είναι: 1) Πολύ καλά ακουστικά και ηλεκτρικά πιάνα, 2) Εξίσου καλά Hammond Organs, 3) Ορχηστρικά, 4) Pads, Leads και μπάσσα. Αυτό που σκεφτόμουν εγώ ήταν να πάρω ένα Synthesizer περί τα 1.000€ τώρα για να καλύψω τα της τετάρτης κατηγορίας μιας και αυτά είναι που με ενδιαφέρουν περισσότερο και να παραμείνω στα VST για τα υπόλοιπα και αργότερα να πάρω ένα Workstation, πάλι περί τα 1.000€, δηλαδή σύνολο 2.000€ budget βαριά-βαριά, για όλα τα υπόλοιπα. Βρίσκετε κανένα λάθος στην λογική μου? Πιστεύετε ότι ένα Workstation από μόνο του θα είναι αρκετό για όλα αυτά ή αργότερα, μπαίνοντας περισσότερο στον κόσμο της σύνθεσης, θα θέλω έναν πιο... εξειδικευμένο συνθετητή? Ελπίζω να τα εξήγησα καλά τώρα! ;D

The_Black_Sheep είπε:
Στην αρχή μίλησα για Leads και μπάσσα γιατί αυτά ήταν που ζητούσα από το συγκεκριμένο πλήκτρο, μιας και δεν μπορεί να μου προσφέρει και πολλά περισσότερα.. Είναι αλήθεια ότι στους άλλους ήχους είμαι καλυμμένος με τα VST αλλά αυτό δεν σημαίνει και "ευχαριστημένος" ταυτόχρονα, θα ήθελα σιγά σιγά να απεξαρτητοοποιηθώ από τον υπολογιστή και να έχω όλους τους ήχους μου σε "hardware" μορφή. Αυτά που χρειάζομαι γενικά είναι: 1) Πολύ καλά ακουστικά και ηλεκτρικά πιάνα, 2) Εξίσου καλά Hammond Organs, 3) Ορχηστρικά, 4) Pads, Leads και μπάσσα. Αυτό που σκεφτόμουν εγώ ήταν να πάρω ένα Synthesizer περί τα 1.000€ τώρα για να καλύψω τα της τετάρτης κατηγορίας μιας και αυτά είναι που με ενδιαφέρουν περισσότερο και να παραμείνω στα VST για τα υπόλοιπα και αργότερα να πάρω ένα Workstation, πάλι περί τα 1.000€, δηλαδή σύνολο 2.000€ budget βαριά-βαριά, για όλα τα υπόλοιπα. Βρίσκετε κανένα λάθος στην λογική μου? Πιστεύετε ότι ένα Workstation από μόνο του θα είναι αρκετό για όλα αυτά ή αργότερα, μπαίνοντας περισσότερο στον κόσμο της σύνθεσης, θα θέλω έναν πιο... εξειδικευμένο συνθετητή? Ελπίζω να τα εξήγησα καλά τώρα! ;D
Τα μονοφωνικά synthesizers τα οποία αναφέρθηκαν είναι πολύ κατάλληλα για leads και basses αλλά όχι για pads. Θα πρέπει να βολευτείς με τα VST στον τομέα pads, μέχρι να πάρεις κάτι άλλο (ίσως το workstation που ανέφερες).

Προσωπικά, δεν βρίσκω λάθος στη λογική σου - αφού θες να εστιαστείς στους ήχους leads και bass, πάρε ένα από τα αναλογικά μονοφωνικά που αναφέρθηκαν. Χρησιμοποιώντας το, θα μπορείς να εκτιμήσεις και καλύτερα τις ηχητικές διαφορές που υπάρχουν και θα διευκολυνθείς και στην επόμενη αγορά.

:)

Anduan3 είπε:
Ουτε Apple ειχα ποτε μου, ειχα ομως αναλογα της Apple PCs που κοστιζαν τα μισα λεφτα και καναν τα ιδια, να μη σου πω περισσοτερα πραγματα απο ενα Apple.
Επειδή και εγώ το πρώτο μου Μac το αγόρασα το 1986...θα ήθελα κάποια στιγμή να μου πείς κανένα 2-3 περισσότερα πράγματα που έκαναν τα pc σου...σε άλλο θέμα βέβαια

ΥΓ Δεν έχω Iphone...συμφωνώ ότι είναι ακριβό.

bloody_sunday είπε:
Aντουάν, αφού έχεις κάνει επανειλημμένα μια επίδειξη της αδυναμίας σου (σε επίπεδο παραδείγματος σε λεξικό για το λήμμα "στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα") να καταλάβεις το γιατί είναι άκυρη η σύγκριση δυο εντελώς διαφορετικών συνθεσάιζερ...
Ενταξει, την επομενη φορα θα σου συγκρινω ενα Motif XF με ενα...Motif XF, γιατι κατα την τετραγωνη λογικη σου ειναι ακυρη η συγκριση 2 διαφορετικων synths

Η συγκριση λοιπον 2 διαφορετικων synths γινεται αυτοματα (να μη σου πω οτι επιβαλλεται να γινει) οταν αυτα "παιζουν" στην ιδια τιμη αγορας.

Αν η Moog με τις αρχαιες δυνατοτητες που προσφερει στα synths της επιμενει να τα κοστολογει σε απιστευτα υψηλες τιμες, θα υποστει τις αναλογες κριτικες και συγκρισεις, ειτε αυτο αρεσει σε φανατικους Moog-οφιλους σαν και σενα ειτε οχι.

Δεν θα γινοταν καμια συγκριση αν μιλαγαμε για ενα πραγματικο vintage Moog των 70s που η τιμη του ειναι υψηλη λογω παλαιοτητας, ιστορικοτητας κλπ, αλλα να μου πασαρεις τεχνολογια και δυνατοτητες των 70s σε καινουργιο περιτυλιγμα και τιμη αστρονομικη, ε αυτο παραπαει, και ειναι για γελια.

δέξου τουλάχιστον πως οι λοιποί συνφορουμίτες έχουν μυαλό να διαμορφώσουν τη δική τους άποψη χωρίς να έχουν ανάγκη να τους ταΐσεις τη δική σου με το ζόρι.
Αυτο ισχυει και για σενα.

μόνο θυμηδία μπορεί να προκαλέσει η σύγκριση δυνατοτήτων ενός οποιουδήποτε μηχανήματος - εκπροσώπου της βίντατζ μουσικής τεχνολογίας που αριστεύει σε ελάχιστους ήχους και ενός εκπροσώπου της... διαστημικής τεχνολογίας που προσφέρει χίλιους εξακόσιους τριανταεφτά.
Ακριβως! Αν λοιποn η Moog (ή οι υποστηρικτες της) δεν θελει συγκρισεις με αλλα synths τεχνολογιας 21ου αιωνα, να κοιταξει να κατεβασει τις τιμες της σε επιπεδα που να ανταποκρινονται στις δυνατοτητες που προσφερει.

Ακου...3000 € για ενα αναλογικο μονοφωνικο synth κατασκευασμενο στα 00s!!!
f3e94274fdc6205665230a7e72560dc7.gif

θα ήθελα κάποια στιγμή να μου πείς κανένα 2-3 περισσότερα πράγματα που έκαναν τα pc σου...σε άλλο θέμα βέβαια
H Apple ηταν πολυ περιορισμενη σε προγραμματα πριν στραφει στους Intel επεξεργαστες (πριν το 2006), τωρα ολοι οι Intel-based MACs μπορουν να τρεχουν και Windows, οποτε αυτος ο περιορισμος πλεον δεν υφισταται. Παραμενουν ομως δυστυχως ακριβα σε σχεση παντα με αυτα που προσφερουν.

Καλά είπα ότι δεν ξέρεις από Macs...αλλά σε αφήνω να

να τα βγάλεις πέρα με τα moogs...(άμα βέβαια ξέρεις για τα moogs όσο και για τα Macs...αστο καλύτερα)...

φιλε αντουαν αστο καλυτερα το θεμα...

δεν προκειται να πεισεις κανεναν , μα κανεναν, κατοχο moog για οσα λες....

Φυσικα δεν μπορω να πεισω (και ουτε προσπαθω) κανενα κατοχο Moog, ειμαι σιγουρος οτι πιστευουν οτι η τιμη τους ειναι νορμαλ, να μη σου πω και φτηνη.

Απ'την αλλη παρεθεσα μερικα λογικα επιχειρηματα για την τιμη των Moog, και ακομα βεβαια δεν ειδα καποιο λογικο επιχειρημα ΓΙΑΤΙ να κοστιζει τοσο ενα synth με αυτες τις δυνατοτητες.

Anduan3 είπε:
Φυσικα δεν μπορω να πεισω (και ουτε προσπαθω) κανενα κατοχο Moog, ειμαι σιγουρος οτι πιστευουν οτι η τιμη τους ειναι νορμαλ, να μη σου πω και φτηνη.

Απ'την αλλη παρεθεσα μερικα λογικα επιχειρηματα για την τιμη των Moog, και ακομα βεβαια δεν ειδα καποιο λογικο επιχειρημα ΓΙΑΤΙ να κοστιζει τοσο ενα synth με αυτες τις δυνατοτητες.

Ε αρα οσο υπαρχουν ανθρωποι που θεωρουν οτι η τιμη τους ειναι λογικη και τα αγοραζουν, θα κοστιζουν οσο κοστιζουν.

Γιατι τα αγοραζουν? Επειδη προφανως κανουν κατι που δεν μπορουν να κανουν τα υπολλοιπα συνθ....κι ας μην εχουν τις διαστημικες δυνατοτητες του motif.

Νομιζω οτι η παρακατω γελοιογραφια δινει ισως μια απαντηση...

(την σηκωσα απο καποιο παλιο ποστ του Noiz αλλα δεν θυμαμαι ποιο...)

b5c1cb3d81e7aa1cad2e1a8e7d1ee9df.jpg

Anduan3 είπε:
Η συγκριση λοιπον 2 διαφορετικων synths γινεται αυτοματα (να μη σου πω οτι επιβαλλεται να γινει) οταν αυτα "παιζουν" στην ιδια τιμη αγορας.
facepalmjx_display.gif
 Εξακολουθείς να επιμένεις αφελώς, αν και ευτυχώς όχι επίτηδες (ελπίζω), στα ίδια άνισα επιχειρήματα. Αυτά που βάζουν στο ίδιο καζάνι πχ. μια πεταλιέρα πολυεφφέ και ένα μόνο καλό και ακριβό πετάλι, έναν κιθαριστικό ενισχυτή που σου δίνει μόνο έναν ήχο - άντε δυο - με έναν ενισχυτή που σου δίνει τα πάντα σε συσκευασία δώρου, ένα καινούργιο tape echo με ένα ψηφιακό ρακ πολυντιλέι, ένα καλό πικάπ με ένα ολόκληρο hi-fi πολυσύστημα, και εν τέλει ένα αναλογικό - μονοφωνικό ή πολυφωνικό - συνθεσάιζερ με ένα σούπερ ψηφιακό do-it-all. Τι άλλο να προσθέσω? Κeep walking. ;D

Αν λοιποn η Moog (ή οι υποστηρικτες της) δεν θελει συγκρισεις με αλλα synths τεχνολογιας 21ου αιωνα, να κοιταξει να κατεβασει τις τιμες της σε επιπεδα που να ανταποκρινονται στις δυνατοτητες που προσφερει.
Οι δυνατότητες που προσφέρει είναι φυσικά πιο λίγες αλλά παράλληλα πολύ πιο εξειδικευμένες, και για αυτό άλλωστε όλα αυτά τα μηχανήματα που προανέφερα (και άλλα παρόμοια) παραμένουν σε ζήτηση από άπειρους καταναλωτές που τις επιζητούν. Αν δεν είχαν ζήτηση δεν θα υπήρχαν καν στην αγορά. Και τα μεν, και τα δε έχουν την ξεχωριστή τους θέση - το γιατί έχει συζητηθεί πολλές φορές κι εδώ, και αλλού. Αν για κάποιο ακαθόριστο και μυστήριο λόγο (πείσμα? μυωπία?) δεν μπορείς να το αντιληφθείς, δυστυχώς βρίσκεσαι στη μειοψηφία.

Όσο για την κοστολόγηση ενός οποιουδήποτε προϊόντος, δεν παίζει μόνο ρόλο η απλή παιδική λογική της πρόσθεσης του κόστους των υλικών αλλά και η χώρα κατασκευής, η έρευνα που έχει προηγηθεί, ο σχεδιασμός, η ανάπτυξη, η αρχική επένδυση, η χρονοβόρα επίλυση προβλημάτων, οι δοκιμές, και από κει και πέρα το market placement, το target group, η μοναδικότητα του προϊόντος, τα περιθώρια κέρδους και η απαιτούμενη μεγιστοποίησή τους, η στελέχωση, οργάνωση και στήριξη του support κλπ. Τα Moog εξακολουθούν να είναι αναλογικά με ψηφιακό έλεγχο (τα πιο πολλά) και επίσης χειροποίητα στην Αμερική - ακόμη κι αν δεν ήταν, όλοι οι ανωτέρω παράγοντες θα δικαιολογούσαν απολύτως την τιμή τους.

Για τον συνφορουμίτη που ξεκίνησε το θρεντ και το βλέπει να πηγαίνει τραγικά οφτόπικ, σαν περίληψη ας ξαναδιαβάσει τα ποστ του Ourdarkness.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Anduan3 παραβλέπεις κάτι, που ίσως για εσένα να μην έχει ιδιαίτερη σημασία, για κάποιους άλλους όμως έχει. Για την ακρίβεια παραβλέπεις δύο πράγματα. 1ον Το λεγόμενο product feeling (που σε κάποιους μετράει) και 2ον και σπουδαιότερο ότι δεν έχει σημασία τόσο τι δυνατότητες έχει ένα όργανο , αλλά τι σου εμπνέει να παίξεις. Αν και η σύγκριση moog με ψηφιακά όργανα είναι apples and oranges , δεν είναι αυτό το ζητούμενο κατά τη γνώμη μου (εννοώ το συγκριτικό test). Επιμένω ότι βασικότερο είναι τι σε εμπνέει να παίξεις με αυτό ένα όργανο.

Anduan3 είπε:
Νομιζω οτι η παρακατω γελοιογραφια δινει ισως μια απαντηση...

(την σηκωσα απο καποιο παλιο ποστ του Noiz αλλα δεν θυμαμαι ποιο...)

b5c1cb3d81e7aa1cad2e1a8e7d1ee9df.jpg

ε τι αλλο θελεις να σου πουμε? μιλαμε για 2 διαφορετικες καταστασεις - τροπους ζωης .

και στη ζωη καποιες φορες θυσιαζεις τα πολλα για τα λιγα.....μερικες φορες για καποιους αυτο εχει ανεκτιμητη αξια.

Απαντήσεις

Νέα θέματα

Back