Για μένα πάντως καλό τραγούδι είναι αυτό που καταφέρνει να με γεμίζει συναισθήματα. Να το ακούω και να πλημμυρίζομαι απο πάθος, αγάπη, συγκίνηση, οργή, χαρά κλπ κλπ. (Εξαιρούνται βέβαια αυτά που μου προκαλούν το συναίσθημα της αηδίας! ). Αυτό βέβαια μπορεί να επιτευχθεί είτε με τον στοίχο είτε με την μελωδία είτε με την δομή είτε με όλα αυτά μαζί.
Βέβαια στον κάθε άνθρωπο διαφορετικά πράγματα του προκαλούν συναισθήματα. Πχ εγώ μπορεί να συγκινούμαι όταν ακούω:
"four thousand hungry children
leave us per our from starvation
while billions are spent on bombs
creating death showers"
ενώ εσύ να συγκινείσαι με το:
"Μη ρωτάς το γιατί
η αγάπη αυτή
έχει τώρα τελειώσει.
Η αγάπη η τόοοοοση"
Άρα γνώμη μου, εαν θέλεις το κομμάτι σου να "πουλήσει" πρέπει να αφουγκραστείς το ευρύ κοινό και να βρεις τι είναι αυτό που θα τους προκαλέσει περισσότερα συναισθήματα. Εαν απο την άλλη δε σε ενδιαφέρει να πουλήσεις αλλα σε ενδιαφέρει η τέχνη τότε μάλλον θα πρέπει τα δικά σου συναισθήματα να αποτυπώνονται στο τραγούδι σου έτσι ώστε όποιος το ακούει να νιώθει τα ίδια πράγματα με σένα.
Βέβαια στον κάθε άνθρωπο διαφορετικά πράγματα του προκαλούν συναισθήματα. Πχ εγώ μπορεί να συγκινούμαι όταν ακούω:
"four thousand hungry children
leave us per our from starvation
while billions are spent on bombs
creating death showers"
ενώ εσύ να συγκινείσαι με το:
"Μη ρωτάς το γιατί
η αγάπη αυτή
έχει τώρα τελειώσει.
Η αγάπη η τόοοοοση"
Άρα γνώμη μου, εαν θέλεις το κομμάτι σου να "πουλήσει" πρέπει να αφουγκραστείς το ευρύ κοινό και να βρεις τι είναι αυτό που θα τους προκαλέσει περισσότερα συναισθήματα. Εαν απο την άλλη δε σε ενδιαφέρει να πουλήσεις αλλα σε ενδιαφέρει η τέχνη τότε μάλλον θα πρέπει τα δικά σου συναισθήματα να αποτυπώνονται στο τραγούδι σου έτσι ώστε όποιος το ακούει να νιώθει τα ίδια πράγματα με σένα.