- Πόντοι
- 1,158
Πιο συγκεκριμένα;
Εδώ έχω μόνο μια ένσταση στο θέμα του headroom. Πιάνεις τέλεια καθαρά με έναν 10-watt tweed combo, αλλά μέχρι ποια ένταση; Το γυρνάς στο 7 και αρχίζει να σπάει;μικρους Fender Tweed και Ampeg combos.
Α καλα, θυμαμαι ειχα βρεθει καποτε σε ενα κιθαρομαγαζο στη Λεμεσο οπου υπηρχε ενα γομαρι Hiwatt Custom 100 με μια 4x12 και ειχα κατσει μια ωρα μπροστα του με μια G&L strat στο neck μαγνητη και απλα επαιζα ανοιχτα αρπισματα και χαζευα. Αλλα μιλαμε για τελειως διαφορετικο σκηνικο, αυτο που περιεγραφε (περσι) ο SF ως 3η του επιλογη ουσιαστικα.Όμως πετυχαίνουν καλά καθαρά και με Hiwatt πχ, βέβαια με του κόσμου τα πετάλια engaged.
Πιάνεις τέλεια καθαρά με έναν 10-watt tweed combo, αλλά μέχρι ποια ένταση;
Φοβερή ανάρτηση ΦιλΩς - Για stickΦυσικά ΔΕΝ υπάρχει "ηχος" ηλεκτρικής κιθάρας.
Υπάρχει μόνο ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ ηλεκτρικής κιθάρας και ΕΝΙΣΧΥΤΉ.
Δεν παίζουν όλες οι κιθαρες το ίδιο καλά με όλους τους ενισχυτές.
Οι αγαπημένες μου ultimate επιλογές για καθαρά (παίζω καθαρά στο 90% του παιξίματος μου έτσι κι αλλιώς) ειναι:
1. Telecaster στη μεσαία θέση (εννοείται με vintage style low output μαγνήτες με προτίμηση τους mid 60s που είναι σκετο μέλι στα καθαρά).
Σε αυτή την περίπτωση προτιμώ ενισχυτές με ισχυρα μεσαία (όχι δηλ. bf και sf Fender) ,ο απόλυτος καθαρός Tele ήχος θα ήταν με έναν tweed deluxe σε χαμηλή ένταση (εκεί ακριβώς που "ανοίγει " δηλ. στο 2 του bright ch. με το αχρησιμοποιητο κανάλι στο 6). Μεγάφωνο ισχυρό φυσικά ένα 50 watt alnico και με hemp cone ακόμα καλύτερα.
2. GRETSCH με 25,5 scale και Filtertones ,ιδανικά τους Ray Butts, στη μεσαία θέση.
Ενισχυτής blackface twin reverb ( original of course οχι τα RI χρεπια) φυσικά με JBLs ή EV ,5751 λυχνία στην V3 και 7581Α τελικές.
3. Εδώ έχουμε ισοπαλία:
Fender Jazzmaster (με 60s style μαγνήτες, όχι 50s) στη μεσαία θέση .
Ενισχυτής Fender Brownface Vibrasonic με το στοκ 15αρι JBL φυσικά
ή
Fender strat στη neck θεση ,με mid 60s Grey bottoms, σε Mashall plexi 100w (bass model κατά προτίμηση) σε TV tall καμπίνα γεμισμενη με 90αρια Altec alnico.
Όλα παίζουν ρόλο.Φοβερή ανάρτηση ΦιλΩς - Για stick
Να ρωτήσω κάτι;
Οι χορδές παίζουν ρόλο;
Ως ο γκουρού του Νοiz σε τέτοια θέματα προφανώς ξέρεις καλύτεραΌλα παίζουν ρόλο.
Για καλό καθαρό ήχο χορδές αλλάζουμε κάθε 4-8 ΩΡΕΣ παιξίματος αυτό είναι σημαντικό.
Αυτές είναι flatwound.Ως ο γκουρού του Νοiz σε τέτοια θέματα προφανώς ξέρεις καλύτερα
Στα δικά αυτιά, οι χορδές στα πανηγύρια μου ακούγονταν καλύτερα προς τα ξημερώματα, μετά το δεκάωρο χρήσης τους -
Για κάποιο λόγο δεν μπορώ να ενθουσιαστω με καθαρά Marshall με τίποτα. Ναι, ξέρω Jimi Hendrix, ιεροσυλία κλπ, αλλά δενΕπίσης με έχουν εντυπωσιάσει κ τα καθαρά του silver jubilee Και Θα σου πρότεινα να τον δοκιμασεις
@Superfunkπες με ανώμαλο αλλά με τρελαίνουν και τα βρετανικά καθαρά. Tele ή strat με el84. Voxy καθαρά με λίγο delay και reverb. Τρέλα
Και άμα μιλήσουμε για ξήλωμα, Matchless is the name of the gameΜια χαρά κλασσικός συνδυασμός είναι το μισό Nashville αυτό κάνει
Οι μπύρες που έχεις πιει εν τω μεταξύ δεν παίζουν ρόλο;Αυτές είναι flatwound.
Οπότε λογικά σου ακούγονται καλύτερα.
Στρώνουν μετά το δεκαωρο.
Αλλά οι roundwound είναι για τα σκουπίδια μετα από δύο ώρες live σε stage ειδικά αν έχει φώτα και ζέστη.
Είπαμε,όλα παίζουν ρόλο.Οι μπύρες που έχεις πιει εν τω μεταξύ δεν παίζουν ρόλο;