Καινούριος ενισχυτής

ουπς....το nomad 16 ηταν τυπογραφικο λαθος.......εννοω σκετο nomad(50 watt).

o vintage 16 δεν υπαρχει. θα υπαρχει απο γεναρη στα γιαννενα στα 530 ευρω.ο nomad υπαρχει.. :oops:

Τελικά μήπως τα Γιάννενα είναι πρωτοπόρα...??? :lol: :roll: :roll:

mechmg93 τον έχω ακούσει ! Και πιθανά στο ίδιο μέρος (Γιάννενα ) Είναι καταπληκτικό μηχάνημα και ειδικά τα καθαρά του ήταν Super ! Oταν τον είχα ακούσει δίπλα του υπήρχε και ένας Fender De Ville στα 60 watt. ¶κουσα πρώτα τον Carvin και μετά σκέφθηκα "ας βάλω τον master του clean tone ... παιδιά καμιά σχέση !! Το σκάσιμο του Carvin το έχω ακόμα στο μυαλό μου ! :D

Superfunk δυστηχώς έτσι μας είχαν μάθει κανοντας μας πλύση εγκεφάλου κατα καποιο τροπο, πως οι Fender ενισχυτές γενικότερα, είναι το παράδειγμα για Clean ήχους. Σε γενικές γραμμές έτσι είναι αν σκεφτείς πως αν έψαχνες (πριν μερικά χρόνια ) στην αγορά θα έβρισκες Fender ή Marshall . Kαι για κάποιον πολύ ψαγμένο, που θα ήξερε ότι ο Παναγιώτηε ο Κουρμπής έφυγε από τον Ζοζεφ και έχει δική του δουλειά και φέρνει μαγικά μηχανήματα (Soldano - Buda - VHT ) θα ήταν καλά εάν είχε το κατάληλο ποσό που απαιτούσε η περίσταση, για τους υπόλοιπους .... Πίκρα και πάλι Πίκρα !!! Για αυτόν τον λόγο είναι καλό για όλους μας που αρχίζουν και έρχονται και άλλα καλούδια στην Ελλάδα και έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε συγκρίσεις μεταξύ των προϊόντων.

Οι Fender εχει βγαλει μια ΠΛΕΙΑΔΑ διαφορετικων ενισχυτων & δεν ειναι ΟΛΟΙ Master των καθαρων (πολλοι ομως ΕΙΝΑΙ master των ΒΡΩΜΙΚΩΝ π.χ. ενας tweed champ)

Η σειρα της Fender που ΕΙΝΑΙ master στα καθαρα ειναι οι BLACKFACE (κυριως twin reverb,deluxe reverb & pro-reverb) ο DeVille εχει καποια κλασσικα Fender blackface χαρακτηριστικα αλλα δεν ειναι της κλασης αυτης.

παντως ουσιαστικα αυτη τη στιγμη ΟΛΟΙ οι κατασκευαστες 'αντιγραφουν" ειτε τη Fender (ακομα & η Marshall τον Fender Βassman αντιγραψε στον πρωτο ενισχυτη που εφτιαξε) ειτε τη VOX

Η σειρα της Fender που ΕΙΝΑΙ master στα καθαρα ειναι οι BLACKFACE (κυριως twin reverb' date='deluxe reverb & pro-reverb) ο DeVille εχει καποια κλασσικα Fender blackface χαρακτηριστικα αλλα δεν ειναι της κλασης αυτης.[/quote']

Αν διανοηθώ ότι o HRD μου ΔΕΝ είναι Master στα καθαρά θα ΠΕΘΑΑΑΝΩΩΩ!!! :cry: :cry: :lol: :lol:

............παντως ουσιαστικα αυτη τη στιγμη ΟΛΟΙ οι κατασκευαστες 'αντιγραφουν" ειτε τη Fender (ακομα & η Marshall τον Fender Βassman αντιγραψε στον πρωτο ενισχυτη που εφτιαξε) ειτε τη VOX
Ακόμα και ο πρώτος (πρωτότυπος) MESA είχε κατασκευαστεί πάνω σε Fender (πρέπει να είχαν χρησιμοποιηθει ολόκληρα κυκλώματά του) χωρις να θυμάμαι σε ποιο μοντέλο ακριβώς!

ΜΑRK 1 :wink:
Ναι, αλλά εννοούσα τον Fender στον οποίο στήθηκε ο Mark I. Πρέπει να ήταν ο Bassman αλλά δεν το κόβω κιόλας……

και για να μην ανοιξω καινουριο θεμα....

Εχει κανεις γνωμη για τα reissue της fender, και συγκεκριμενα '65 Deluxe Reverb και Vibrolux Reverb?

Για τον Vox AC30?

εδω θελω να τονισω κατι.σαν ατομο ειμαι πολυ,εως σπαστικα μετριοφρων.ομως προχθες δοκιμασα εναν hot rod deville ενος φιλου μου .....και διαπιστωσα με μεγαλη μου χαρα οτι ο συγκεκριμενος εχει πολυ ωραιο blues ηχο....και για την ακριβεια , π α ρ α π ο λ υ ω ρ α ι ο b l u e s η χ ο ----->>>>ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΑ Κ Α Θ Α Ρ Α ΤΟΥ MARK 1 :lol: :lol: :lol: :twisted: 8)

Ναι' date=' αλλά εννοούσα τον Fender στον οποίο στήθηκε ο Mark I. Πρέπει να ήταν ο Bassman αλλά δεν το κόβω κιόλας……[/quote']

οχι ο Fender Princenton ηταν,ουσιαστικα ολοι οι πρωτοι Mark 1 ηταν Fender Princenton με "αλλαγμενα τα φωτα" :wink:

και για να μην ανοιξω καινουριο θεμα....
Εχει κανεις γνωμη για τα reissue της fender' date=' και συγκεκριμενα '65 Deluxe Reverb και Vibrolux Reverb?

Για τον Vox AC30?[/quote']

πολυ καλες προσπαθειες ειδικα α AC30 ο οποιος κατα τη γνωμη μου ειναι καλυτερος & πιο reliable απο τους original (εκτος απο την κλασσικη reissue εκδοση με τα τυπωμενα κυκλωματα κυκλοφορει & η πανακριβη handwired εκδοση φτιαγμενη απο τον Tonny Bruno που σκοτωνει,επισης κυκλοφορει & η νεα κινεζικη και πολυ "λογικη εκδοση" AC30CC που ειναι ισως & η καλυτερη λυση)

τα reissue της Fender ειναι μια πολυ καλη προσπαθεια πολυ κοντα στους original blackface Fender (πολυ γκρινιαζουν για την μη Handwired κατασκευη & για τα τυπωμενα κυκλωματα εμενα ομως που ειχα πολλους original fENDER μου ακουγονται σχεδον ιδιοι) :wink:

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
πολυ καλες προσπαθειες ειδικα α AC30 ο οποιος κατα τη γνωμη μου ειναι καλυτερος & πιο reliable απο τους original (εκτος απο την κλασσικη reissue εκδοση με τα τυπωμενα κυκλωματα κυκλοφορει & η πανακριβη handwired εκδοση φτιαγμενη απο τον Tonny Bruno που σκοτωνει' date='επισης κυκλοφορει & η νεα κινεζικη και πολυ "λογικη" εκδοση AC30CC που ειναι ισως & η καλυτερη λυση).... [/quote']
Όπου και να ψάξεις θα σου πούνε ότι όλοι οι παλιοί original VOX δεν ήταν και τόσο reliable (για να μην πω και καθόλου)! Αυτό ίσως είχε και σαν αποτέλεσμα την κυριαρχία της Marshall στην αγορά (που ήταν ο και ορισμός του αξιόπιστου μηχανήματος σε σχέση με τον άλλο Βρετανό ανταγωνιστή) και το τότε οικονομικό μαράζωμα της VOX ενώ οι ενισχυτές της καθ’ όλα τα άλλα θεωρούνταν ανώτεροι για εκείνη την εποχή!

μια που πηρα κιθαρα, λεω να συνεχισω με την αγορα ενος μικρου ευελικτου λαμπατου.και λεω να τσιμπησω και εγω τον laney-vc15.(389 ευρω)

laney_vc15110_gitarrencombo_pimx_183405.jpg

τον εχετε ακουσει??τον ξανασυζητησαμε οταν ψωνιζε ο gangster, αλλα δεν ακουσα γνωμες απο κοσμο, γι αυτο και επαναφερω το θεμα.

η επομενη επιλογη ειναι σιγουρα ο classic 30 αλλα μιλαμε για κοντα 200 ευρω διαφορα και τα 30 watt δεν τα εχω αναγκη.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back