Ε κοιταξε, εγω το βλεπω πιο απλα: αν παω με ολους τους κατοικους του τοπου μου και συγκρουστω με αλλους 100.000 δικου σας με τανκς, σπαθια, πυρηνικα και πεθανω για να μην ερθεις να με κατακτησεις και μετα εσυ μου καψεις το σπιτι, βιασεις την γυναικα, δημευσεις την περιουσια μου, συρεις τον αδερφο μου να σκαβει στα χωραφια σου, μου αλλαξεις την κυβερνηση, βαλεις την οικογενεια μου να πληρωνει φορο υποτελειας, δεν ξερω αν την καλυπτει την μανα μου οτι μιλαγαμε και συνεχιζουμε να μιλαμε την ιδια γλωσσα. Νομιζω οτι δεν παιζει ρολο αν εισαι και εσυ Ελληνικο φυλο, Ρουμανικο, Κελτικο η οτιδηποτε ("αλλη γλυκα ρε μανα ομως το ελληνικο σπαθι ε, να δεις οταν του κοψανε το λαιμο του evris, τι γλυκα που επεσε κατω το κεφαλι του, ειμασταν τυχεροι, το κραταγε ενας που μιλαγε ιδια γλωσσα με μας οχι τιποτα ξενα να μην τα καταλαβαινουμε").studio54GR είπε:Δηλ. κατακτούν οι Αθηναίοι την Σπάρτη και παύουν να είναι Έλληνες???
Οι Μακεδόνες φίλε μου ήταν και είναι Έλληνες εδώ λανθάνεις που τους βάζεις στην ίδια ζυγαριά με τους υπόλοιπους και οι Βυζαντινοί περιλαμβάναν ΚΑΙ τους Έλληνες και όχι μόνο σαν επαρχία αλλά σαν κάτι πολύ μεγαλύτερο. Ποτέ οι Έλληνες δεν ένοιωσαν σκλαβωμένοι στους Ρωμαίους αλλά σαν κομμάτι τους, ειδικά μετά τον χωρισμό του Ανατολικού από το Δυτικό Ρωμαϊκό Κράτος.
Χωρις να ξερω ακριβως....και ο Κορινθιος και ο Μακεδονας κρατανε απο καποια παρεμφερη φυλα (Δωριεις? Ιωνες? Αχαιοι). Και αν το παμε και πιο πριν και ο Ρωμαιος κραταει απο το ιδιο φυλο (ανθρωποι Νεατερνταλ). Και αν το παμε και πιο πριν ολοι ειμαστε απογονοι του Αδαμ και της Ευας και καποτε μιλαγαμε και την ιδια γλωσσα. Αυτο δεν σημαινει οτι ολες οι κατακτησεις και οι επιμιξιες δεν εγιναν, οτι οι πληθυσμοι δεν αλλοιωθηκαν, οτι δεν υποδουλωθηκαν κλπ. Τι λογικη ειναι αυτη, αφου μιλαμε ιδια γλωσσα ειναι σαν να μην κατακτηθηκαν, δεν μετραει στο σκορ, δεν αλλιωθηκαμε και πολυ....
Τελευταία επεξεργασία από moderator: