allobarr είπε:
...η ζώνη είναι ένα μέτρο "προσωπικής ασφάλειας" και όχι ένα μέτρο προστασίας των άλλων οδηγών..όπως κανένας δεν μου βάζει πρόστιμο γιατί τρώω junk food που φράζει τις αρτηρίες, όπως κανένας δεν μου απαγορεύει να καπνίζω (στους επιτρεπόμενους χώρους έστω..), όπως κανένας δεν μου απαγορεύει να πίνω με κίνδυνο να πάθω κήρρωση του ήπατος, έτσι δεν θέλω να μου βάζει κάποιος πρόστιμο γιατί δεν φορώ ζώνη με κίνδυνο να τραυματιστώ ή να σκοτωθώ σε ενδεχόμενο ατύχημα..
Μου φαίνεται ότι κάνεις πλάκα, που απ'τα 10 οδηγάς καρτ (!!) (Αλήθεια υπάρχει όριο ηλικίας στα καρτ; Και αν όχι πότε έπιασες τιμόνι πρώτη φορά

Άν πας απο έμφραγμα ψιλοχεστήκαμε. Δεν παίρνεις στο λαιμό σου κανέναν άλλο. (Φυσικά μπορεί να οδηγάς τρακτέρ με 50 εκείνη την ώρα και έτσι να πάρεις στο λαιμό σου το σχολικό μπροστά σου... τρέχα γύρευε).
Όταν πίνεις θα πέσεις ξερός, και άντε να πεθάνεις. Ψιλοχεστήκαμε. Άλλα δε σου επιτρέπουμε να οδηγήσεις μεθυσμένος, γιατι θα σκοτώσεις άλλους.
Αν πάθεις καρκίνο με το τσιγάρο, ψιλοχεστήκαμε. Αλλά πλέον (και ευτυχώς) δεν σου επιτρέπουν σε κλειστούς χώρους κλπ. Για να μην πάρεις άλλους στο λαιμό σου.
Επι τι ευκαιρία τα ναρκωτικά οδηγούν και αυτά σε κινδύνους για άλλους και, πέραν του γεγονότος ότι σε καθιστούν ανίκανο να σκεφτείς για τον εαυτό σου σε καθιστούν και επικύνδινο. Άρα να μην πάρεις άλλους στο λαιμό σου, εεε;
Το "ψιλοχεστήκαμε" ως κράτος, όχι εγώ κι εσύ και οι υπόλοιποι του φόρουμ, έτσι;
Με λίγα λογια δεν είναι η ασφάλειά σου, αλλά η ασφάλεια του άλλου που μετράει.
Αν δε φοράς ζώνη: Αν είσαι ο απο πίσω τον βίασες τον μπροστά σου και χωρίς σάλιο μάλιστα! Αν είσαι ο μπροστά, απλά πέθανες... Δίνεις το καλό παράδειγμα με τη ζώνη. Τα παιδιά μου, 5 1/2 και 3 1/2 τα βάζω ΠΑΝΤΑ στο καρεκλάκι, και ΠΑΝΤΑ με ζώνη. Και πάντα φοράω κι εγώ ζώνη.
Η σειρά μου να ρωτήσω allbarr: Ταξί έχεις; Γιατί μίλησες για "τους επιβάτες μου", και όχι τους "ΣΥΝεπιβάτες"...